ΣΚΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΣΕΡΑΦΕΤΕΙΝΙΔΟΥ ΜΥΡΤΩ ΠΑΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Advertisements

ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΤΑ ΣΛΑΙΝΤΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ.
3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Σχ. Έτος :
Το κάπνισμα στην ζωή μας
Tα χρoνια του Περικλh.
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.
21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.
Πρόσφυγας είναι «κάθε πρόσωπο, το οποίο, επειδή έχει δικαιολογημένο φόβο διωγμού λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικής προέλευσης, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής.
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
Η Αποδοχή της διαφορετικότητας Άτομα με αναπηρία που προέκυψε
♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΤΑ ΣΛΑΙΝΤΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Eλένη Φτιάκα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Tμήμα Eπιστημών της Aγωγής Πανεπιστήμιο Kύπρου.
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.
ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
Σέβομαι τη διαφορετικότητα
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΓΧΟΣ, ΜΟΝΑΞΙΑ, ΠΕΡΙΘΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ
Μια από τις πιο αστείες κι επιτυχημένες διαφημίσεις, είναι κατά τη γνώμη μου, αυτές της nova.
“Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης Κοινωνικός αποκλεισμός: Σεβασμός – Ευθύνη - Αλληλεγγύη Γεωργία Κούμα ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων.
Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ) ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑ ΕΦΗ (Β2) ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ»
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ
Ξενοφοβια – Χρωμοφοβια Ρατςιςμος
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
Η ΒΙΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΙΑΝΝΟΥ ΣΩΣΩ ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΣΠΑ ΙΑΚΩΒΟΥ
ΑΘΕΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
Πόσο Ελεύθερες είναι οι Προσωπικές Επιλογές μας
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ… Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Πρόλογος Παρά την ανάπτυξη της επιστήμης, παρά τη διάδοση της γνώσης και τη ορθολογική οργάνωση των λαών. Παρά τις διακηρύξεις.
Κοινωνικές και Οικονομικές Διαστάσεις της Διατροφής των παιδιών στο Σχολείο Στ’ Τάξη του 7 ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.
Ευχές για καλή συνέχεια στο Ταξίδι της Ζωής
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ : ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛ
 ΠΩΣ βλέπετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα από εσάς; Τους θεωρείτε ίσους με εσάς; Δυστυχώς,
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
2 η Εργασία «ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» Πάνος Πλαγάκης Έφη Φλώρου.
Σχολική επίδοση και μειονότητες
ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ.
Ρατσισμός Πολυπολιτισμικότητα και Ελληνικό Σχολείο:
Κατάλογος Κλανιών Κλανιά η κοινή Πρωινή Επίπεδη Πάρτυ Έκπληξη!
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ Χριστίνα Φανή.
ΟΜΑΔΑ1 - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΥ ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟ ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
της έννοιας ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ μια διαγραμματική παρουσίαση
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ο όρος ρατσισμός στην κυριολεκτικά σημαίνει το μίσος ή τον φόβο για άτομα που ανήκουν σε φυλές διαφορετικές από τη δική μας, καθώς και την εχθρική.
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
ΣΙΤΑΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.
Η αναχώρηση σε παλαιότερες εποχές Οι δυσκολίες του ταξιδιού
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ Α.ΓΟΥΛΟΣΠΥΡΟΥ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Η Ζωή στον Δρόμο Μαθητικο Project.
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Ο μοτοσικλετιστής Μαρίας Κέντρου-Αγαθοπούλου
45 μαθήματα ζωής Norvegija – Šiaurės pašvaistė Music: snowdream
Εκπαίδευση και μειονότητες
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
Δραστηριότητα Νορβηγικό βίντεο!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΚΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΣΕΡΑΦΕΤΕΙΝΙΔΟΥ ΜΥΡΤΩ ΠΑΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Ο ρατσισμός είναι μια θεωρία που χωρίζει τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους και πιστεύει ότι προορισμός των πρώτων είναι να κυριαρχήσουν πάνω στους άλλους. Ο κοινωνικός ρατσισμός, αποτελεί μορφή φανατισμού, διότι και αυτός καλλιεργεί την προσκόλληση των οπαδών σε δόγματα και στερεότυπα, χωρίς να έχει προηγηθεί κριτική επεξεργασία και έλεγχος.

 Υφίστανται μια από τις πιο έντονες μορφές κοινωνικού ρατσισμού, καθώς τα τελευταία χρόνια οι ομοφυλόφιλοι ανά τον κόσμο έχουν αυξηθεί σημαντικά. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να το αποδεχτούν, καθώς αντιδρούν πολύ εύκολα στο διαφορετικό, πόσο μάλλον αν αυτό επιδεικνύεται καθημερινά μπροστά στα μάτια τους, ακόμη και στο συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον.

Βία, λογομαχία, διωγμός και περιθωριοποίηση είναι κάποια από αυτά που είναι αναγκασμένοι να ‘’αποδέχονται’’ καθημερινά οι ομοφυλόφιλοι. Η κοινωνία καταπιέζει τέτοιου είδους άτομα και δεν τα αφήνει να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα και τις προτιμήσεις τους, με αποτέλεσμα να ζούνε στη μιζέρια και στο περιθώριο. Αν κάποτε κάποιο παιδί ‘’μπερδευτεί’’ και βγάλει έστω και λίγο προς τα έξω ομοφυλοφιλικές τάσεις, εισπράττει κατά μεγάλο ποσοστό από τον κοινωνικό περίγυρο βία σε όλες τις μορφές της από παιδιά που το παίζουν ανώτεροι, καθώς τυχαίνει να έχουν ένα προνόμιο όπως νομίζουν, το ότι είναι straight.

 32k 32k  V80 V80  HN8w HN8w  _Q ( από 2:15) _Q

 Η Ελλάδα όπως και σε πολλά άλλα θέματα είναι πίσω και σ’ αυτό. Άνθρωποι στους δρόμους, κάτω από ελεεινές συνθήκες να αναζητούν τη δόση τους ζητιανεύοντας και παρακαλώντας για λίγα ευρώ, είναι μια συνηθισμένη πια εικόνα. Ο περίγυρος προσπερνά έχοντας τρομερή προκατάληψη γι’ αυτούς τους ανθρώπους, ξεχνώντας πως είναι άρρωστοι. Η μάζα τους φοβάται, καθώς πιστεύει ότι η πλειοψηφία αυτών είναι εγκληματίες που θα έκαναν τα πάντα, για να αποκτήσουν τη δόση τους.  Εισπράττουν τρομερό ρατσισμό, ακόμα και όταν έχουν καταφέρει να απαλλαγούν από αυτό το μαρτύριο, καθώς ένας πρώην χρήστης δεν μπορεί να βρει εύκολα δουλειά, να ενταχθεί ξανά στο κοινωνικό σύνολο αλλά και να αναπτύξει εύκολα σχέση με το αντίθετο φύλο.  Η χώρα μας εκφράζει ρατσισμό σ’ αυτούς τους ανθρώπους πολύ απλά επειδή δεν εφαρμόζει μια πολιτική αντιμετώπισης και λύσης του προβλήματος, αλλά σκεπάσματος αυτού. Στρουθοκαμηλίζουμε και σε αυτό το θέμα, όπως και στα περισσότερα άλλωστε.

 WA_1w WA_1w

 Η θρησκεία είναι μια άλλη μορφή κοινωνικού ρατσισμού, που ευτυχώς στη χώρα μας δεν είναι τόσο εμφανής, εκτός από μια μικρή μειονότητα. Άνθρωποι αλλόθρησκοι συνήθως εισπράττουν μορφές ρατσισμού από εθνικιστικές ομάδες και όχι τόσο από την πλειοψηφία του λαού. Παρόλα αυτά δεν παύει να υφίσταται. Πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να αλλάξουν θρησκεία ή ακόμα και να κρύβονται από το φόβο του ξυλοδαρμού. Αυτό βέβαια ήταν πιο εμφανές τα παλαιότερα χρόνια, όταν ήμασταν υπόδουλοι σε άλλους λαούς με διαφορετικά πιστεύω και θρησκεία.

 Αλλόθρησκοι, ομοφυλόφιλοι, τοξικομανείς, μετανάστες, οικονομικά υποδεέστεροι. Είμαστε όλοι άνθρωποι και απαιτούμε ισάξια αντιμετώπιση, μια ζωή χωρίς βία, φόβο για το διαφορετικό και περιθωριοποίηση … Αγκαλιάζουμε το διαφορετικό και αποδεχόμαστε τους γύρω μας.  xvmc xvmc