Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΘΕΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΘΕΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΘΕΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Θρησκευτικά Θ.Ε2: Το ζήτημα της θρησκείας στη σύγχρονη Ευρώπη Κουργιτάκου Μιχαέλα Γ’2

2 ΑΘΕΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ Αθεϊσμού και Αντιχριστιανισμού. Και στην πραγματικότητα, πολλοί που παριστάνουν τους Αθεϊστές ή τους Άθεους, δεν είναι παρά Αντιχριστιανοί.

3 Αθεϊσμοσ Ο Αθεϊσμός ορίζεται παραδοσιακά σαν η μη-πίστη στην ύπαρξη του Θεού. Σαν τέτοια, ο αθεϊσμός περιλαμβάνει την ενεργή απόρριψη της πίστης στην ύπαρξη του Θεού. Όμως, μιας και υπάρχουν πολλές αντιλήψεις για την έννοια του Θεού και αυτές οι αντιλήψεις είναι ριζωμένες σε κάποια παράδοση ή κουλτούρα, ο αθεϊσμός θα μπορούσε να ορισθεί ως η πίστη του ότι κάποια συγκεκριμένη λέξη που αναφέρεται σε κάποιον συγκεκριμένο Θεό, είναι μια λέξη που δεν αναφέρεται πουθενά. Συνεπώς, υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί αθεϊσμοί όσα και ονόματα Θεών. Κάποιοι αθεϊστές μπορεί να γνωρίζουν πολλούς Θεούς και να τους απορρίπτουν όλους. Ένα τέτοιο άτομο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολυαθεϊστής. Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τους αθεϊστή (άθεο), συνήθως εννοούν ότι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του τοπικού Θεού.

4 ΑΘΕΪΣΜΟΣ 2 Οι αθεϊστές δεν αρνούνται ότι οι άνθρωποι έχουν "μυστικιστικές" ή "θρησκευτικές" εμπειρίες, όπου κάποιος νιώθει την παρουσία του Θεού ή μια αίσθηση μοναδικότητας και σημαντικότητας όλων των πραγμάτων στο σύμπαν. Ούτε αρνούνται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν την παρουσία του Θεού στην καθημερινή τους ζωή. Οι αθεϊστές αρνούνται ότι οι καταστάσεις του εγκεφάλου που οδηγούν σε τέτοια αισθήματα και εμπειρίες, έχουν μεταφυσική προέλευση.

5 ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ Ο Αντιχριστιανός  είναι κάτι διαφορετικό. Αν και συχνά εμφανίζεται ως "άθεος", ή "αθεϊστής", στην πραγματικότητα αυτό που τον ωθεί στις ενέργειές του, δεν είναι ούτε η απιστία, ούτε η πίστη σε κάτι, ούτε ο δογματισμός πως δεν υπάρχει Θεός. Η κινητήρια δύναμη που τον ωθεί, είναι το μίσος κατά του Χριστιανισμού, και ευρύτερα ενάντια σε ό,τι έχει σχέση με αυτόν. Κατ' αρχήν, αν οι Αντιχριστιανοί ήταν άθεοι, δεν θα είχαν μίσος. Θα είχαν ουδέτερα συναισθήματα, όχι μόνο στην πίστη του Χριστιανικού, αλλά και άλλων "θεών".  Ή αν ήταν αθεϊστές όπως ισχυρίζονται, θα αρνούνταν κάθε είδος "θεού", οποιασδήποτε θρησκείας, ή θα έτρεφαν μίσος εξ ίσου για κάθε είδος "θεού", ανεξαρτήτως θρησκείας. Όταν όμως παρατηρούμε, να γίνεται μια άνιση επίθεση ενάντια ειδικά σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον Χριστιανισμό, και να ξεχνιούνται, ή ακόμα και να "λιβανίζονται" "θεοί" άλλων θρησκειών από αυτούς, εδώ είναι εμφανές ότι κάτι άλλο συμβαίνει, και πως οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ιδεολόγοι, αλλά εμπαθείς.

6 ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ 2 Κοινό χαρακτηριστικό τους, είναι κατ' αρχήν, το μίσος κατά των Εβραίων. Ο ρατσισμός τους αυτός, ξεκινάει από το μίσος τους ενάντια στον Χριστιανισμό, και όχι το αντίθετο, όπως ισχυρίζονται. Δηλαδή, ενώ οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι μάχονται τον Χριστιανισμό, επειδή δήθεν είναι "Ιουδαϊκό παρακλάδι", η αλήθεια είναι ότι μισούν τους Εβραίους, μόνο και μόνο επειδή υπήρξαν ο κορμός από τον οποίο φύτρωσε η Χριστιανική Εκκλησία. Το δόγμα των Αντιχριστιανών, είναι ένα: "Ο Χριστιανισμός πρέπει να χαθεί". Αυτό ζητάνε, και όχι την αλήθεια. Αυτό επιδιώκουν, και όχι τη δικαιοσύνη. Αυτό επιθυμούν, και όχι το καλό. Γι' αυτό έχουν τόσο συγκεχυμένη και αντιφατική πίστη σε οτιδήποτε άλλο, και μόνο σε αυτό συμφωνούν μεταξύ τους. Γι' αυτό βλέπουμε ότι όλα όσα κάνουν, περιστρέφονται γύρω από την πολεμική κατά του Χριστιανισμού.

7 ΠΗΓΕΣ http://www.skepdic.gr/entries/Alpha/atheismos.htm

8  Τέλος 


Κατέβασμα ppt "ΑΘΕΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google