Το διάγραμμα H-R της εργασίας μας…

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Lambda-Sat Διαστημικές αποστολές 12 Γυμνάσιο Αχαρνών Γραπτή εργασία:
Advertisements

Ήπιες Μορφές Ενέργειας Ι
Νέοι Αστρονόμοι Σχολικής Απασχόλησης
Ενδεικτικές Ασκήσεις Αστρονομίας
Pinhole Camera ή Κάμερα Μικροσκοπικής Οπής
Κύκνος Χ-1, η πρώτη μαύρη τρύπα
ΤΑΞΗ Α3 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
Γιάννης Σειραδάκης Τμήμα Φυσικής, ΑΠΘ
ΑΣΤΡΙΚΑ ΦΑΣΜΑΤΑ ΧΑΡΗΣ ΒΑΡΒΟΓΛΗΣ.
Η γη μασ Η ΓΗ ΜΑΣ.
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ 1ου ΓΕ. Λ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΗ ΑΣΤΕΡΩΝ
Τελικές καταστάσεις αστέρων
Ήλιος o Πρώτος «…κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΗ ΑΠΛΑΝΩΝ
Εργαστήριο του μαθήματος «Εισαγωγή στην Αστροφυσική»
Φάσματα Διπλών Αστέρων
Ταξινόμηση κατά Hubble, Σμήνη Γαλαξιών, Σκοτεινή Ύλη
Παρατήρηση φαινομένων στην Γη: Milky Way, Παλίρροια, Σέλας,
ΔΙΑΣ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
6.2 ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΗ ΑΣΤΕΡΩΝ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Ελληνογερμανική Αγωγή Εξωπλανήτης είναι κάθε πλανήτης που περιστρέφεται γύρω από ένα άλλο άστρο, είναι δηλαδή κάθε πλανήτης που ανήκει σε κάποιο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 3 ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου Συντονιστής: Α. Δρίβας, Φυσικός ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ.
Φυσική Α΄ Γυμνασίου Στόχοι και μέσα
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ.
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ως Ηλιακό Σύστημα θεωρούμε τον Ήλιο και όλα τα αντικείμενα που συγκρατούνται σε τροχιά γύρω του χάρις.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΕ 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ,ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΓΗ, ΑΡΗΣ,ΔΙΑΣ,ΚΡΟΝΟΣ,
Διάλεξη 13 Βαρυονική και Σκοτεινή Ύλη Βοηθητικό Υλικό: Liddle κεφ. 9.1.
Εργασία αστρονομίας. Ακόμα και με ένα μικρό τηλεσκόπιο, χρησιμοποιώντας πάντοτε κατάλληλο φίλτρο, μπορούμε να παρατηρήσουμε σκοτεινές περιοχές πάνω στον.
Μεθοδολογία αποστολής δεδομένων στην A.A.V.S.O ΟΠΤΙΚΗ ΦΩΤΟΜΕΤΡΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ Θανάσης Παπαδημητρίου.
Θανάσης Αλμπάνης & Γιάννης Ρίζος. Ερευνητική εργασία με θέμα τον πλανήτη Δία O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι ο πέμπτος.
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΩΝ ΕΥΡΕΣΗ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΩΝ Μέθοδος υπολογισμού ακτινικής ταχύτητας (radial velocity) ή μέθοδος φασματοσκόπησης Doppler ή μέθοδος “τρεμουλιάσματος”
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό.
Η ΓΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
Γεωγραφικά στοιχεία της Γης
Βαρυτικοί Φακοί Καρπαθόπουλος Λεωνίδας.
Από τον Νικόλα Φοινικαρίδη Φεβρουάριος, 2017
Υπεύθυνος καθηγητής – Κ . Βαλανίδης
ΣΟΥΠΕΡ ΓΗ (SUPER EARTH)
Κωνσταντίνος Χάρης Αντώνης
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Ηλιακό Σύστημα.
Διδασκαλία φυσικών Επιστημών δημοτικό
<<Η Βαρύτητα>>ΗΕργασία πληροφορικής
ΤΟ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.. ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟ ΤΟΝ ΣΑΜΙΟ ΣΤΟ ΝΕΥΤΩΝΑ
Ο απέραντος κόσμος !!!.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Χριστιάνα Αρης.
Μέτρηση της μάζας ενός αντικειμένου σε περιβάλλον μικροβαρύτητας
Ας θαυμάσουμε το σύμπαν μαζί!!!. Το διάστημα όπως δεν το έχεις ξαναδεί!
ΦΩΣ & ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
Ηλιακό Σύστημα.
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Η κοσμική σκόνη.
1η Συνάντηση Εργαστηρίου
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ.
3ο Κεφάλαιο - Δυνάμεις Δύναμη είναι η αιτία που μπορεί να προκαλέσει μεταβολή στην κινητική κατάσταση ενός σώματος ή την παραμόρφωση του. Είναι διανυσματικό.
Γεωγραφικά στοιχεία της Γης
Σκοτεινh yλη και Σκοτεινh Ενeργεια
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το διάγραμμα H-R της εργασίας μας… Προσομοίωση της ανίχνευσης εξωηλιακών πλανητών με τη μέθοδο της διάβασης Σοφία Μεζέ, Λία Παπουτσόγλου, Σοφία Σεϊτανίδου, Άγγελος Σέφκας Επιβλέπων Καθηγητής: Θοδωρής Πιερράτος Πώς θα κάνουμε καλύτερη την προσομοίωση; Παρουσίαση της εργασίας στην Πολωνία (18-11-09) Πόση είναι η ποσοστιαία μείωση της φωτεινότητας; Μετρήσεις Πόση είναι η περίοδος; Το διάγραμμα H-R της εργασίας μας… Πόσο γρήγορα πρέπει να περνάει ο πλανήτης μπροστά από το άστρο; Τ2=D3/Mάστρου tδιάβασης ≈ Τ ∙ 2Rάστρου/2πD 3ος νόμος του Κέπλερ: Όσοι εξωπλανήτες έχουν ανακαλυφθεί έχουν ακτίνες από 1.68RΓ έως 24.6RΓ Τι ακτίνα θα έχει ο εξωπλανήτης μας; Το πρόγραμμά μας επιλέγει ακτίνα από 1 – 25 RΓ, με βήμα 0.1 RΓ Πόσο θα επιταχυνθεί η προσομοίωση; Ο συνολικός χρόνος της προσομοίωσης κυμαίνεται από 0.6s – 45s 1 ημέρα αντιστοιχίστηκε σε 0.02 s Η καμπύλη φωτός του άστρου HD209458 Τι μάζα, τι ακτίνα και τι θερμοκρασία θα έχει το μητρικό άστρο; Φωτεινότητα (σε χαμόγελα ικανοποίησης) Η πλειοψηφία των εξωπλανητών που έχουν ανακαλυφθεί απέχουν περίπου 0.1AU – 5AU Πόσο απέχει ο πλανήτης από το άστρο; Η μέθοδος μας λειτουργεί καταρχήν!! αποφασίσαμε να περιορίσουμε τις επιλογές μας σε άστρα με φασματικούς τύπους Α5, F0, F5, G0, G5, K0, K5, M0, M5 Μπορούμε να φτιάξουμε μια όσο το δυνατό πιο ακριβή επιστημονικά προσομοίωση με την οποία να μπορούμε να δείξουμε πώς η μέθοδος της διάβασης μπορεί να αξιοποιηθεί για να υπολογίσουμε διάφορα χαρακτηριστικά των εξωπλανητών; Μπορούμε να προσομοιώσουμε τη μέθοδο ανίχνευσης εξωπλαντηών με τη μέθοδο της διάβασης; Πώς; Το Scratchboard είναι μια πλακέτα με αισθητήρες, που κατασκευάστηκε στα εργαστήρια Media Lab του MIT για να συνδέσει το προγραμματιστικό περιβάλλον και τις εφαρμογές του Scratch με τιμές φυσικών μεγεθών του πραγματικού κόσμου, με real time μετρήσεις τους. Αναζήτηση εξωπλανητών όπως η Γη Αποστολή Κέπλερ Εξωηλιακός πλανήτης ή εξωπλανήτης ονομάζεται κάθε πλανήτης που δεν ανήκει στο δικό μας Ηλιακό σύστημα. Ο πρώτος εξωπλανήτης ανακαλύφθηκε το 1995: ένας αέριος γίγαντας που περιστρέφεται γύρω από το άστρο 51 Pegasi. Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 370 εξωηλιακοί πλανήτες Οι εξωπλανήτες είναι εξαιρετικά αμυδρά αντικείμενα σε σχέση με τα άστρα γύρω από τα οποία περιφέρονται. Κατά συνέπεια είναι, εκτός κάτω από μερικές πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, οι εξωπλανήτες είναι αδύνατο να παρατηρηθούν με τηλεσκόπιο από τη Γη. Έτσι έχουν αναπτυχθεί διάφορες μέθοδοι εντοπισμού. Οι πιο διαδεδομένες είναι οι εξής: μέτρηση της μεταβολής της ακτινικής ταχύτητας (μέθοδος Doppler), βαρυτική μικροεστίαση (φαινόμενο βαρυτικού φακού), αστρομετρία, χρονομέτρηση πάλσαρ, μέθοδος διάβασης, έκλειψη σε διπλά συστήματα άστρων. Εξωπλανήτες Θερμοκρασία (σε ώρες εργασίας) Νέοι Αστρονόμοι Σχολικής Απασχόλησης Παράρτημα: 2ο Γε.Λ. Εχεδώρου, Θεσσαλονίκης