Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΟΥΠΕΡ ΓΗ (SUPER EARTH)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΟΥΠΕΡ ΓΗ (SUPER EARTH)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΟΥΠΕΡ ΓΗ (SUPER EARTH)

2

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ 55 Cancri e που ονομάζεται επίσης Janssen, είναι ένας εξωηλιακός πλανήτης σε τροχιά γύρω απο τον Ήλιο Η μάζα του είναι περίπου 8 φορες μεγαλυτερη απο την γη και η διάμετρός του είναι περίπου διπλάσιος της ​, κατατάσσοντας έτσι ως τον πρώτο πλανητη Σούπερ- Γη που ανακαλύφθηκε. Παίρνει λιγότερο από 18 ώρες για να ολοκληρώσει μια τροχιά

4

5 ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Ανακαλύφθηκε στις 30 Αυγούστου Όπως και η πλειοψηφία των εξωηλιακών πλανητών που βρέθηκαν ο 55 Cancri e ανακαλύφθηκε από την ανίχνευση μεταβολών στην ακτινική ταχύτητα του.Κατά τη στιγμή της ανακάλυψής του, άλλοι τρεις πλανήτες ήταν γνωστοί σε τροχιά γύρω από το άστρο. Ο 55 Cancri e ήταν ένας από τους πρώτους εξωηλιακούς πλανήτες με μάζα συγκρίσιμη με εκείνη του Ποσειδώνα.

6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο πλανητης έχει θερμοκρασία άνω των Κέλβιν (περίπου βαθμούς Κελσίου), αρκετά θερμό ώστε να λιώσει μέταλλο. Το 2011, η διέλευση του πλανήτη επιβεβαιώθηκε, επιτρέποντας στους επιστήμονες να υπολογίσουν την πυκνότητά του. Μια εναλλακτική δυνατότητα είναι ότι ο 55 Cancri e είναι ένας στερεός πλανήτη φτιαγμένος πλουσιος σε ανθρακα και όχι πλούσιος σε οξυγόνο που συνθέτει τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Στην περίπτωση αυτή, περίπου το ένα τρίτο της μάζας του πλανήτη είναι άνθρακας, πολλά από τα οποία μπορεί να είναι υπό τη μορφή του διαμαντιού ως αποτέλεσμα των θερμοκρασιών και πιέσεων στο εσωτερικό του πλανήτη.

7 ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ


Κατέβασμα ppt "ΣΟΥΠΕΡ ΓΗ (SUPER EARTH)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google