Δικαιώματα παιδιού και καταπάτησή τους

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

(Από το Τι είναι... Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗ! Σίγουρα όμως, αυτή η μορφή της είναι η πιο φανερή και η πιο επικίνδυνη τόσο για τη σωματική.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ
Επιθετικότητα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ.
Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό
Χάρτης Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο
ΟΡΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΘΥΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΕΣ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)
O σχολικός εκφοβισμός Ανοιχτοί Ορίζοντες.
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Πανεπιστήμιο Κρήτης Υπουργείο Υγείας Υπουργείο Παιδείας&Πολ/μού.
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Ενδοσχολική Βία Η ενδοσχολική βία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη , απρόκλητη, συστηματική και επιθετική συμπεριφορά που έχει ως.
ΌΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!.
ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Επιμελήθηκαν οι: Αλέξανδρος Π. Βλαδίμηρος Ε. Νίκος Π.
Ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες: παρεμβάσεις στο πλαίσιο της τάξης Η. Ε. Κουρκούτας.
ΒΙΑ Ορισμός: Βία είναι η χρησιμοποίηση σωματικής, υλικής και πνευματικής δύναμης, που αποβλέπει στην επιβολή της θέλησης ενός ατόμου σε ένα άλλο μ' εξαναγκασμό.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ
Ενδοοικογενειακή Βία Λύσεις-Αντιμετώπιση
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία Το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του, τα αίτια που τον ωθούν και οι συνέπειες των πράξεών του.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: AITIA KAI ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΠΡΙΓΚΕΛ ΣΕΛΕΝΙΤΣΑ
ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ Εργασία για Κοινωνιολογία
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΑ
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ: Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Βία είναι κάθε συμπεριφορά ή συστηματική πολιτική συμπεριφοράς που χρησιμοποιείται για να εξαναγκάσει, να κυριαρχήσει ή να απομονώσει το θύμα.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ;  Αντικείμενο προσοχής  Εσκεμμένη η απρόκλητη  Κοινωνικό πρόβλημα  Ομαδικό φαινόμενο  Συχνό φαινόμενο.
Η βία μπορεί να συμβεί στα «καλύτερα» σπίτια, δεν έχει χρώμα, χώρα, κουλτούρα, κοινωνικό, μορφωτικό ή οικονομικό υπόβαθρο.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Με τον όρο βία στο σχολείο αποδίδεται στα ελληνικά ο αγγλικός school bullying, που αναφέρεται στην χρήση βίας, σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη, που ασκείται.
Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια (www
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Βασιλική Μουγκού Γεωργία Παπαθεοδώρου
Σωτηρία Ηλιοπούλου Βίκυ Μάρκου
 Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.  Οι επιθέσεις τις περισσότερες φορές αναίτιες πληθαίνουν.  Οι υποστηριχτές.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
BULLYING Μάριος Κρασσάς Ειρήνη Τσατσαλμά Νίκη Κατιδενιού Σπύρος Τούμπας Αντωνία Βασιλείου Β’ τάξη Γυμνασίου.
“Κακοποίηση των Παιδιών” Ελένη Πουλακίδα,Γιώργος Φωτιάδης,'Αρης Χατζηιωαννίδης,Γιάννης Ρούσσος.
Θέμα : « Ενδοσχολική Βία ».  A βραάμκια Ελεονώρα  Καραλή Σοφία  Σπυριδώνου Ειρήνη  Σωτηρίου Μαρία.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  Φυσικό Περιβάλλον  Τοξικοί κίνδυνοι στα Σχολεία  Διατροφή και Κυλικείο  Συνέπειες Σχολικής.
3o ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΙΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ-Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ:Η ΒΙΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ:ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΟΜΑΔΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΣΗΦ.
Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ l ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ “ The Silence of home fear” ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΝΤΑΡΑ ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΜΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΛΙΓΝΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ.
Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.  Ορισμός  Περιβάλλοντα που μπορεί να λάβει χώρο η κακοποίηση  Μορφές Βίας - Θύμα / Θύτης  Τρόποι Αντιμετώπισης.
ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ; Κακοποίηση είναι μία βίαιη και επιθετική συμπεριφορά ή ενέργεια που δημιουργεί βλάβη, τραύμα, πόνο, φόβο, απειλή, αίσθημα δυσαρέσκειας,
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : ΄΄ ΦΟΒ – ΒΙΑ ΄΄
Project Όνομα: Μαρία – Ηλέκτρα Γοντσιτοπούλου Τάξη: Β’1
TRAFFICKING.
Βία και μορφές βίας Χρυσάνθη Χ..
6 Μαρτίου 2016 Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού!
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ BULLING.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ Project:βία και παραβατικότητα (LA VITA E BELLA)
Κίνδυνοι του διαδικτύου
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ Α. Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών Β. Παγκόσμια  Ημέρα για τα ορφανά πολέμου Γ. Ημέρα  της Ερυθράς Χειρός.
Κωνσταντίνα Πάιους Ελευθερία Πετράκου Αναστασία Συνοδινού
ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δικαιώματα παιδιού και καταπάτησή τους

Εισαγωγή Παιδί: κάθε άτομο από 0-18 ετών Διεθνές σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού: Αναγνώριση δικαιωμάτων στα παιδιά ανεξάρτητα από διακρίσεις φυλής, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, απόψεων, περιουσίας, κατάστασης. Θέση και ισχύς των δικαιωμάτων σε: Ενδοοικογενειακή βία Σεξουαλική κακοποίηση Παιδική εργασία Ένοπλες συρράξεις

Ενδοοικογενειακή βία Σωματική βία: κάθε είδους τραυματισμός και κάκωση – διαφορετικής σοβαρότητας και συχνά διαφορετικών ηλικιών – που δεν οφείλεται σε ατύχημα Ψυχολογική βία: πράξεις, παραλείψεις και συμπεριφορές οι οποίες εμπεριέχουν συστηματική απόρριψη, εκφοβισμό, απομόνωση, εκμετάλλευση, υποτίμηση, αποθάρρυνση, παραμέληση. Αίτια: Κακοποιημένοι γονείς κακοποιούν τα παιδιά Γονείς με χαμηλές ικανότητες και εισόδημα, πολυάσχολοι γονείς Νεαρά ή διαζευγμένα ζευγάρια Εθισμένα ζευγάρια σε αλκοόλ και ναρκωτικά Γονείς με ψυχικές διαταραχές

Σεξουαλική κακοποίηση Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είναι μια μορφή παιδικής κακοποίησης στην οποία ενήλικες ή μεγαλύτεροι έφηβοι χρησιμοποιούν ένα παιδί για σεξουαλική διέγερση. Ο δράστης είναι γνώριμος της οικογένειας Είναι άτομο υπεράνω υποψίας Το ποσοστό της σεξουαλικής κακοποίησης από ανθρώπους του οικείου περιβάλλοντος του παιδιού φτάνει το 62% - 81 % για τα κορίτσια και 84% - 94 % για τα αγόρια Σωματικές βλάβες: Αιμορραγία Κατάγματα οστών Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Ψυχολογικές βλάβες Κατάθλιψη Χαμηλή αυτοεκτίμηση Αντικοινωνική συμπεριφορά 1:8 κορίτσια και 1:10 αγόρια θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης πριν την ηλικία των 18 ετών 1:4 δράστες είναι μέλος της οικογένειας 8:10 φορές μπορεί να είναι θύμα επαναλαμβανόμενης σεξουαλικής κακοποίησης

Παιδική εργασία Η παιδική κακοποίηση οδηγεί στην παιδική εκμετάλλευση. Συνδέεται με: Παιδική εργασία Πορνεία Ευάλωτα στην παιδική εκμετάλλευση: Παιδιά μεταναστών (45,4 %) Παιδιά διαλυμένων οικογενειών (31,1 %) Παιδιά τσιγγάνων (14,8 %) Κύρια αιτία παιδικής εργασίας: Οργανωμένα παράνομα κυκλώματα (26,6 %)

Παιδική εργασία σε άλλες χώρες: Χώρες του Ειρηνικού Αφρική Ασία Στις αναπτυγμένες χώρες: Χιλιάδες παιδιά κακοποιούνται από εύπορους πολίτες Χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα ή για εμπορία οργάνων (1,2 εκατομμύρια το χρόνο) Χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας: Αναγκαστική επιστράτευση παιδιών Εξανάγκαση συμμετοχής σε πολεμικές συρράξεις

Αποτελέσματα: Ψυχική αστάθεια, εσωστρέφεια, χαμηλή αυτοπεποίθηση, έντονες αντιδράσεις, σκαμπανεβάσματα στις επιδόσεις και τις διαπροσωπικές σχέσεις Ψυχολογικά κενά Τάσεις άσκησης βίας στα άλλα άτομα

Σύμφωνα με την έρευνα του υπουργείου της Ιαπωνίας το 2001 από τα 4 Σύμφωνα με την έρευνα του υπουργείου της Ιαπωνίας το 2001 από τα 4.306 παιδιά στρατιώτες: Το 69% 15-17 ετών Το 27% 12-14 ετών Το 4 % 4-11 ετών Και λιγότερο από 1% 6-9 ετών Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο: Ηλικιακό όριο στρατολόγησης τα 18 χρόνια Παροχή αμνηστίας σε κάθε στρατιώτη κάτω των 18 ετών Ένταξη σε πρόγραμμα επανένταξης

Nάντια Νίκου Μαρία Ξιγγένη Ράνια Μακρυωνίτη Αναστασία Ξυράφη Στέλλα Μαγγίνα Μαριλένα Νόμπελη Αναστασία Οντοεμέλαμ