Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βία είναι κάθε συμπεριφορά ή συστηματική πολιτική συμπεριφοράς που χρησιμοποιείται για να εξαναγκάσει, να κυριαρχήσει ή να απομονώσει το θύμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βία είναι κάθε συμπεριφορά ή συστηματική πολιτική συμπεριφοράς που χρησιμοποιείται για να εξαναγκάσει, να κυριαρχήσει ή να απομονώσει το θύμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Βία είναι κάθε συμπεριφορά ή συστηματική πολιτική συμπεριφοράς που χρησιμοποιείται για να εξαναγκάσει, να κυριαρχήσει ή να απομονώσει το θύμα.

3  Η βία εκφράζεται με ποικίλους τρόπους όπως: τιμωρία, τραυματισμοί, απομόνωση,, βιασμοί, σεξουαλική ή οικονομική εκμετάλλευση, κ.α.

4  Οι λόγοι που οδηγούν στην άσκηση βίας είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, η ελλιπής καλλιέργεια, η φαντασίωση της βίας, η ελλιπής αναπτυγμένες επικοινωνιακές ικανότητες, η ανεπαρκείς γονική υποστήριξη και επιρροή, η φτώχεια και η επιρροή των Μ.Μ.Ε.

5  Η σχολική βία συσχετίζεται άμεσα με την εγκληματικότητα στην ευρύτερη κοινωνία και είναι δείκτης της ανοχής της. Η στάση και η συμπεριφορά των παραβατικών μαθητών αποτελεί μικρογραφία του οικογενειακού, σχολικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

6  Το εκπαιδευτικό σύστημα καλείτε μέσω της κατάλληλης χρήσης μεθόδων και τεχνικών να μειώσει η ακόμα και να εξαλείψει φαινόμενα, όπως η σχολική βία. Οι μέθοδοι και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν τα προγράμματα αγωγής υγείας είναι κυρίως, βιωματικές και ενεργητικές που καλλιεργούν χαρακτηρίστηκα, όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία και η ανάδειξη της προσωπικότητας.


Κατέβασμα ppt "Βία είναι κάθε συμπεριφορά ή συστηματική πολιτική συμπεριφοράς που χρησιμοποιείται για να εξαναγκάσει, να κυριαρχήσει ή να απομονώσει το θύμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google