ΖΥΜΑΡΙΚΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
Ενότητα 1: Εισαγωγή στην Έννοια του Αλγορίθμου και στον Προγραμματισμό
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 Π. Σοφράς.
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
ΨΑΡΙΑ.
Ζυμαρικά - Pasta.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
ΙΤΑΛΙΑ.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Σάντουιτς.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Περιγράφει τη μέθοδο παρασκευής φρέσκιας ζύμης μακαρονιών, διαφόρων χρωμάτων και γεύσεων. Περιγράφει τη μέθοδο ψησίματος και διατήρησης μακαρονιών. Αναφέρει τις διαφορές στο ψήσιμο και διατήρηση για μακαρόνια από φρέσκια ζύμη και ξηρά μακαρόνια.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ορισμός: Τέτοιες τροφές είναι: Ζυμαρικά ή φαρινοειδή είναι οι τροφές που περιέχουν αλεύρι ή που έχουν ψηλό ποσοστό αμύλου. Τέτοιες τροφές είναι: Το ρύζι, τα μακαρόνια και όλα τα παρασκευάσματα που έχουν ως βάση το αλεύρι.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Μπορούν να σερβιριστούν ως: Ορεκτικό (ραβιόλες, κανελόνια) -70gr η μερίδα. Κυρίως Πιάτο (παστίτσιο) -150gr η μερίδα. Συνοδευτικό (σπαγγέτι ιταλικό) -70gr η μερίδα. Επιδόρπιο (ρυζόγαλο,δάκτυλα) -50gr η μερίδα. Σούπες -20gr

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ Μέθοδος: Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι πάνω στο πάγκο, κάνουμε μια τρύπα και σπάζουμε μέσα σε αυτή τα αυγά και το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνει η ζύμη Τη βάζουμε στο ψυγείο για ½ μέχρι και 1 ώρα. Πριν την ανοίξουμε πρέπει να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Υλικά: 500 γρ. Αλεύρι 12 κροκάδια 2 Αυγά ½ κτ. Αλάτι 6 κτ. Ελαιόλαδο 4 Κ. Γάλα Λίγο νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΒΡΑΣΙΜΟ ΞΗΡΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ : Πρέπει να βράσουν σε πολύ κοχλαστό νερό δεκαπλάσιο του βάρους τους. Ανακατεύονται απαλά για να μην κολλήσουν. Ανάλογα με το είδος, ο χρόνος ψησίματος διαφέρει. Πρέπει να είναι αλ ντέντε= σφικτά. (6 μέχρι 15 λεπτά) Μόλις τα βράσουμε, αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως, κρυώνονται με άφθονο κρύο νερό, ραντίζονται με λίγο λάδι, στραγγίζονται και ανακατεύονται.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΒΡΑΣΙΜΟ ΦΡΕΣΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ : Πρέπει να βράσουν σε ελαφρώς κοχλαστό νερό δεκαπλάσιο του βάρους τους. Ανακατεύονται πολύ απαλά για να μην κολλήσουν. Δεν μπορούν να ψηθουν αλ ντέντε (1–5 λ.) Τα φρέσκα ζυμαρικά δεν φυλάσσονται ψημένα, συνήθως ψήνονται κατά παραγγελία. Μπορούν να φυλαχθούν στη κατάψυξη πριν τα ψήσουμε αφού τα στεγνώσουμε για λίγο και τα πασπαλίσουμε με λεπτό σιμιγδάλι.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΖΥΜΗΣ ΓΙΑ 700 ΓΡ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΖΥΜΗΣ ΣΠΑΝΑΧΙ 170 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΣΠΑΝΑΧΙ (ΜΠΛΕΝΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ) ΣΑΦΡΟΝ 6 ΓΡ ΣΑΦΡΟΝ(ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ) ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ 10ΓΡ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ Η΄ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ 30 ΜΛ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ(ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ) ΝΤΟΜΑΤΑΣ 60ΓΡ ΠΑΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ (ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ)  ΒΟΤΑΝΑ/ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ 20 ΓΡ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΒΟΤΑΝΑ Η΄ 3 ΓΡ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ 10 ME 20 ΓΡ ΧΟΝΤΡΟΣΠΑΣΜΕΝΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ ΜΕΛΑΝΙ 20 ΓΡ ΜΕΛΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥ Ή ΣΟΥΠΙΑΣ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Αξιολόγηση Περιγράψετε τη μέθοδο παρασκευής φρέσκιας ζύμης μακαρονιών, διαφόρων χρωμάτων και γεύσεων. Περιγράψετε τη μέθοδο ψησίματος και διατήρησης μακαρονιών. Αναφέρετε τις διαφορές στο ψήσιμο και διατήρηση για μακαρόνια από φρέσκια ζύμη και ξηρά μακαρόνια.