ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις για την ενέργεια και τις μεταφορές που μας επιτρέπουν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενεργεια.
Advertisements

Πετρέλαιο – Νάφθα - Πετροχημικά
Αρχή.
IEE/09/ SHEEP - A Schools' panel for High Energy Efficiency Products Οδηγίες για Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας.
Μορφές ενέργειας.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Χρυστάλλα Αναστασίου.
Τι είναι το πετρέλαιο; Το πετρέλαιο είναι:
HELECO 2005 Δημήτρης Δοντάς Δ/της Σχεδιασμού & Ανάπτυξης KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΪΑ Α.Β.Ε.Ε.
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Καινοτομίες στη χημεία, τη μηχανική, καθώς και στα ηλεκτρονικά από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα έως σήμερα,
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Εξωφυλλο ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΟΘΕΜΑ:ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Η περιεκτικότητα σε άνθρακα μειώνεται
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
ο νόμος ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ
Μέτρα προστασίας από την ατμοσφαιρική ρύπανση
ΥΔΡΟΓΟΝΟΚΙΝΗΣΗ Νινο Σιναϊ Αρης Μερκάι Γιτσας Ανδρεας.
Ηλεκτρικό- Υβριδικό αυτοκίνητο
ΑΣΠΑΙΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ : ΕΥΡΕΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.
Μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Τζαχαλάκη Χριστοδούλη Οσάφη Αγγελική.
1.1 Τι είναι η Χημεία και γιατί τη μελετάμε.
ΜΙΡΑΝΤΑ ΝΕΣΤΟΡΑ Α3 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ
Η ενέργεια αλλάζει συνεχώς μορφή
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ενέργεια Η ενέργεια είναι κάτι πολύ χρήσιμο στην ζωή μας. Την χρησιμοποιούμε καθημερινά,χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε.Η ενέργεια παρουσιάζεται.
ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΕΦΑΛΑ Β’
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούμαι καθημερινά, από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες χρειάζονται ενέργεια, για να λειτουργήσουν .Χωρίς ενέργεια.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ανάλογα με την προέλευση της ενέργειας και τον τρόπο που τη χρησιμοποιούμε, ονομάζουμε την ενέργεια:
«Οικολογία και μετακίνηση».. Ομάδα εργασίας μαθητών.
Ε) Από το χθες στο σήμερα οι αλλαγές …. Χθες Μεταλλικό το αμάξωμα του 1950 Αλκοολούχα καύσιμα Ένα ψυγείο, στο ρύγχος του αυτοκινήτου Ο κινητήρας, μπροστά.
Οι υδρογονάθρακες ως καύσιμα. Η καύση είναι η πρώτη χημική αντίδραση που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους για … θέρμανση μαγείρεμα Κατασκευή αντικειμένων.
Παρουσίαση Εργασιών Υπεύθυνοι Καθηγητές Κακουλιδου Γεωργακοπουλος Δ.Παπαδημητρίου Μ.Κορκούτι.
Μαθημα τεχνολογιασ εργασια αξιολογησησ β’ τριμηνου θεμα: ενεργεια
20 ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης –
ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ) ΦΕΡΦΎΡΗ ΣΤΕΦΑΝΊΑ (8502) / ΜΑΥΡΟΓΈΝΗΣ ΒΑΣΊΛΗΣ (8341)
Εγώ και τα τροχοφόρα. Χάρτης Πως μετακινούνται οι πολίτες; Ποδήλατο Μηχανάκι Αυτοκίνητο Πατίνι Μ.Μ.ΜΜε τα πόδια.
Εναλλακτικά αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα με αέρια καύσιμα Τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου –υγραέριο, που είναι μίγμα προπανίου (30%)
 Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης.
Κεφάλαιο 3 Κύκλος λειτουργίας των Μ.Ε.Κ. Γενικά – Συμπίεση & Εκτόνωση
Πετρέλαιο – Νάφθα - Πετροχημικά Χημεία Β΄ Λυκείου.
ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικές πληροφορίες Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα Ιστορική αναδρομή Χάρτης εννοιών Σχετικό βίντεο EXCEL Ερωτήσεις.
Τεχνολογία Πετρελαίου
Ενέργεια.
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
(ΔΑΣΚΑΛΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΧ.Τ.)
Παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας
Ελληνογαλλικη σχολη-ο αγιος παυλος
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ ΒΙΔΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Α΄ 1.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΛΑΣ.
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΠΥΡΟΛΥΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ.
Ο ήλιος ακτινοβολεί φως και θερμότητα
Μορφές ενέργειας Ηλίας Μπουναρτζής.
Το Κρυστάλλινο Παλάτι φτιάχτηκε για να στεγάσει την πρώτη Διεθνή Έκθεση που οργανώθηκε το 1851 στο Λονδίνο. Ήταν ένα κτίριο από γυαλί και μέταλλο, ένα.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ.
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗ.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Αυτές οι μηχανές λειτουργούν πάντα;
Ηλεκτρικό κύκλωμα Ηλεκτρικό κύκλωμα είναι κάθε διάταξη που περιέχει ηλεκτρική πηγή αγωγούς, μέσω των οποίων μπορεί να διέλθει ηλεκτρικό ρεύμα .
1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ αναφορά στα είδη και μετατροπές ενέργειας ΦΥΣΙΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
ΠηγΕΣ ενΕργειαΣ Ενότητα 2η.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις για την ενέργεια και τις μεταφορές που μας επιτρέπουν να τροφοδοτήσουν τη ζωή μας στη γη, μέσω του αέρα και στο διάστημα. Τον 19ο αιώνα οι άνθρωποι θερμαίναν τα σπίτια τους με το ξύλο ή τον άνθρακας(καρβουνο), και χρησιμοποιουσαν φαναρια με κηροζίνη, ή κεριά για φωτισμό, και ταξίδευαν με σιδηρόδρομο, ατμόπλοιο, άλογο ή με τα πόδια. Καθώς η ζήτηση για ενέργεια έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων, η χημεία έχει αναπτύξει βελτιωμένες πηγές ενέργειας όπως τα υγρά καύσιμα, μπαταρίες, και πολλές καινοτόμες τεχνολογίες μετατροπής ενέργειας. Οι πρόοδοι στην χημεία έχουν τροφοδοτήσει επίσης την επανάσταση των μεταφορών, τη συμβολή νέων και βελτιωμένων υλικών για αυτοκίνητα, αεροπλάνα, διαστημικά οχήματα, και δρόμους. Με την εξόρυξη μετάλλων, τα μέταλλα και τα καύσιμα κίνησης από τους φυσικούς πόρους και δημιουργώντας εντελώς νέα υλικά, η χημεία έχει αλαξει τον τρόπο ζωής μας. I.1. Πηγές Ενέργειας Αξιοποίηση του άνθρακα ως πηγής ενέργειας Εξερεύνησης και παραγωγή πετρελαιου Πυρηνική ενέργεια Εναλλακτικές πηγές I.2. Αποθήκευση Ηλεκτρικης Ενέργειας και Φορητές Πηγές Ενέργειας Μιας χρήσης ηλεκτρικών στηλών Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες I.3. Υλικά για Αυτοκινητόδρομους και Γέφυρες Σκυρόδεμα(Τσιμεντο) Άσφαλτος Μέταλλα και κράματα Συντήρηση και επισκευή της τεχνολογίας I.4. Πετροχημικά Καύσιμα Η παραγωγή βενζίνης από αργό πετρέλαιο Πρόσθετα καυσίμου Καταλυτικοί μετατροπείς I.5. Αυτοκίνητα Οχήματα Τα προηγμένα υλικά για άνεση και ασφάλεια Πλαστικά εξαρτήματα Ελαστικό τεχνολογία I.6. Αεροναυτική Αερόστατα θερμού αέρα Ήλιο Καυσιμα Πυραυλων Οικοδομικά υλικά για τα αεροσκάφη και πυραύλους I. ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χρονολογία 1882 Πρώτος σταθμος καύσης άνθρακα για εφοδιασμο ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών Το γερμανικό Gottlieb Daimler χτίζει το πρώτο βενζινοκίνητο, ανάφλεξη ῏ σπινθηρος, το έμβολο-μηχανών αυτοκινητου 1902 Χρηση ασφαλτου για σκεπασμα δρομων, που γίνεται από την επεξεργασία αργού πετρελαίου Θερμική πυρόλυση (σπάσιμο της μακράς αλυσίδας μόρια από τη θερμότητα) των αυξήσεων των υδρογονανθράκων στην παραγωγή βενζίνης από το πετρέλαιο Thomas Midgley, Jr χρήσεις τετρααιθυλιούχος μόλυβδος ως antiknock πρόσθετο στη βενζίνη Η γαλλική Eugene Houdry αναπτύσσει την καταλυτικής πυρόλυσης του πετρελαίου για την παραγωγή υψηλής οκτανίων βενζίνης Η αμερικανική BF Goodrich εταιρεία εισάγει τα πρώτα ελαστικά χωρίς αεροθάλαμο Eveready Battery ΣΙΑ μικραινει την αλκαλική μπαταρία Πρώτη ηλιακη μπαταρια αναπτύχθηκε στο Bell Labs Boeing 707 πρωτη εμφανισης αεριωθούμενων αεροπλάνων μετατρέπουν τις αεροπορικές μεταφορές Παρουσιασης Αμόλυβδων καύσιμων και αρχιζει η σταδιακή κατάργησης μολύβδου στα αερίου Οι καταλυτικοί μετατροπείς χρησιμοποιθηκαν σε πολλά αυτοκίνητα Μπαταρίες λιθίου-ιόντων είναι δημοφιλής για κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές Η Columbia Space Shuttle γίνεται το πρώτο επαναχρησιμοποιήσιμο διαστημικό σκάφος στον κόσμο. I. ENERGY AND TRANSPORTATION Eugene Houdry με το μοντέλο του καταλυτικού μετατροπέα Αυτοκινητοβιομηχανία Daimler για γραμματόσημο Boeing 707 Space shuttles Ηλεκρτικος σταθμός παραγωγής ενέργειας με καυση ανθρακος Καλημα δρομού με ασφαλτοτάπητα Thomas Midgley Jr. Πρώην διαφιμησης ελαστικων της Goodrich χωρίς αεροθάλαμο Πρωτη ηλιακη μπαταρια, βασιζετε στην ηλιακη ενεργια Αρχή της λειτουργίας των καταλυτικών μετατροπέων Αρχή της λειτουργίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου