Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Καινοτομίες στη χημεία, τη μηχανική, καθώς και στα ηλεκτρονικά από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα έως σήμερα,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Καινοτομίες στη χημεία, τη μηχανική, καθώς και στα ηλεκτρονικά από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα έως σήμερα,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Καινοτομίες στη χημεία, τη μηχανική, καθώς και στα ηλεκτρονικά από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα έως σήμερα, μας επιτρέπουν να διατηρήσουν σε επαφή από οπουδήποτε μερος στον κόσμο. Ο τρόπος ζωής μας έχει αλλάξει ριζικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα, από την αγροτική στην αστική ζωή, από την εκπαίδευση για την ελίτ στην εκπαίδευση για τις μάζες, από τη γεωργία έως το ερευνητικό έργο. Η επακόλουθη ροή των ανθρώπων, την πληροφόρηση, τις νέες ιδέες, και τα υλικά που έχει επιφέρει σημαντικές κοινωνικές αλλαγές. Πολλά αποτελέσματα της χημείας συνέβαλαν στην ανάπτυξη σε πολλά εργαλεία επικοινωνίας που χρειαζόμαστε να συλλάβουν και να αποθήκευσοθν την διανομή πληροφοριών. Ασύρματων επικοινωνιών και οπτικών ινών αποτελούν τα θεμέλια της κοινωνίας μας στο διαδίκτυο. Χημεια Silicon και υψηλής απόδοσης πολυμερή κάνουν σημερα τους υπολογιστες μικροεπεξεργαστών δυνατόν. Κινηματογράφος, τηλεόραση, και η φωτογραφία όλα βασίζονται στη χημεία για να συμβάλουν στη διατήρηση μνήμες μας. Τα επιστημονικά επιτεύγματα των χημικών επιτρέπει τα απομακρυσμένα μέλη της οικογένειας να διατηρούν επαφή μεταξύ τους από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. II.1 Προοδος Επικοινωνιών Η εξέλιξη του τηλεφώνου Ασύρματες επικοινωνίες Facsimile τεχνολογίας και ξηρογραφία Laser και οπτικών ινών II. 2. Τεχνολογίας Υπολογιστών Εξέλιξη των υπολογιστών Semiconductor τεχνολογία Silicon μάρκες και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Παρακολουθησις και επιδειξις τεχνολογιών Πληροφορίες αποθήκευσης Δορυφοριακη Επικοινωνια II. 3. Διασκέδαση Εξελίξεις Ταινίες Τηλεόραση Φωτογραφία II. 4. Καινοτομίες στην Ηλεκτρονική Εξέλιξης των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης Εξελιξης συνθετικων υλικων Transistors II. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

2 Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ The showbill της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους, Ο τραγουδιστής τζαζ, με συγχρονισμένο τραγούδι και ο διάλογος Philo Τ. Farnsworth και ο καθοδικός σωλήνας ENIAC Το πρώτο τρανζίστορ Το πρώτο ολοκληρωμένο κύκλωμα Silicon τσιπ Telstar Kodak-Instamatic 4004 4-bit επεξεργαστή της Intel Εγκατάσταση οπτικών ινών στο Σικάγο στο κέντρο της πόλης Χρονολογία 1876 Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, συμπληρώνει την πρώτη τηλεφωνική κλήση. 1926 Οι αδελφοί Warner κάνουν την πρώτη ταινία με συγχρονισμένη μουσική και ηχητικά εφέ. 1926 Η πρώτη αμφίδρομη φωνητική συνομιλία μεταδίδεται πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό. 1927 Ο Philo Τ. Farnsworth εκπέμπει πρώτη εικόνα τηλεόρασης χρησιμοποιώντας καθοδικό σωλήνα. 1946 ENIAC, ο πρώτος ηλεκτρονικός ψηφιακός υπολογιστής, έχει τεθεί σε λειτουργία. Ο γεννημένος στην Ουγγαρια, John von Neumann συμμετείχε στην τροποποίηση των μαθηματικών-λογικών λεπτομέρειων της ENIAC. 1947 Το τρανζίστορ εφευρέθηκε στα Bell Laboratories τηλεφώνου. 1955 Reynold Johnson αναπτύσσει την πρώτη μονάδα δίσκου. 1958 Jack Kilby της Texas Instruments εφευρίσκει το ολοκληρωμένο κύκλωμα (IC). 1961 Silicon μάρκες εμφανίζονται αρχικά. 1961 Telstar, πρώτος ενεργός δορυφόρος στον κόσμο των επικοινωνιών, τέθηκε σε τροχιά στο διαστημα. 1961 Η εταιρεία Eastman Kodak εισάγει τη δημοφιλή μηχανή Instamatic με κασέτα ταινία. 1971 Η Intel εταιρεία εισάγει δημοφιλές 4004 της 4-bit μικροεπεξεργαστή για χρήση από τους καταναλωτές. 1977 Στο Σικάγο εγιναν δοκιμές των πρώτων εμπορικων οπτικών ινών στο σύστημα επικοινωνιών. 1983 Κινητα τηλέφωνα εγίναν δημοφιλή, μετά την αυτόματη εναλλαγή των ασύρματων επικοινωνιών, μέσω μιας σειράς των κυττάρων ανακαλύφθηκε. 1984 CD-ROM (compact-disc-μόνο για ανάγνωση μνήμης) εισάγεται μαζί με τη σύντροφό του compact disc (CD) player.


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Καινοτομίες στη χημεία, τη μηχανική, καθώς και στα ηλεκτρονικά από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα έως σήμερα,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google