C(s) + O 2 (g) CO 2 (g) ε ν θ α λ π ί α Η ; C(s) + O 2 (g) CO 2 (g) ε ν θ α λ π ί α Η Συμπέρασμα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εγώ πάντως προσπάθησα!!!.
Advertisements

Διαλυτοτητα στερεων σε υγρα
Συμμετρίες και νόμοι διατήρησης.
Χημική Ισορροπία.
Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης
Θερμοχημεία.
Θερμιδομετρία Είναι η μέτρηση του ποσού θερμότητας που εκλύεται η απορροφάται σε μια χημική μεταβολή. Heat Capacity: the amount of heat required to raise.
Καλή και δημιουργική χρονιά.
Χημεία Κατεύθυνσης Β΄ Λυκείου 2ο Κεφάλαιο - Θερμοχημεία
Περιοδική τάση των στοιχείων
Δ Η Μ Η Τ Ρ Η Σ Ε Υ Σ Τ Α Θ Ι Α Δ Η Σ Τ Α Ξ Η : ΑΤ’1
ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΞΕΙΔΟΑΝΑΓΩΓΙΚΕΣ.
ΧΗΜΙΚΗ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Η χημεία έχει ως αντικείμενο της τη μελέτη των μετασχηματισμών της ύλης που συντελούνται σε επίπεδο ατομικής κλίμακας. Τα φαινόμενα.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΠΛΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
ΘΕΡΜΟΧΗΜΕΙΑ.
Ταχύτητα αντίδρασης Ως ταχύτητα αντίδρασης ορίζεται η μεταβολή της συγκέντρωσης ενός από τα αντιδρώντα ή τα προϊόντα στη μονάδα του χρόνου: ΔC C2.
Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης
Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Εργ. Μεταλλουργίας
Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Εργ. Μεταλλουργίας
Περιεχόμενα : Χημική ταυτότητα στοιχείου Χημικές αντιδράσεις Ταχύτητα αντίδρασης Παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα αντίδρασης Γενική εξίσωση ισοζυγίου.
ΜΑΘΗΜΑ 2°. ΦΥΣIΚΟΧΗΜΕIΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣIΔΗΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ Εισαγωγή Η φυσικοχημεία της αναγωγής των σιδηρομεταλλευμάτων απαντά στα παρακάτω ερωτήματα:
ΧΗΜΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Χ Ρ Ω Μ Α Τ Ω Ν ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
12/1/20151 Κων/νος Στεφανίδης. Οργάνωση της Γνώσης Τι είναι Διδασκαλία Αξιολόγηση Σημειώσεις Συγγραφή ….. Γνώση, Μεταγνώση 12/1/20152Κων/νος Στεφανίδης.
6ο ΓΕΛ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Βυζιργιαννακης Μανωλης (ΠΕ-04)
Χημική κινητική είναι ο κλάδος της χημείας που μελετά:
Νόμος (ή αρχή) Lavoisier - Laplace
Χημική κινητική είναι ο κλάδος της χημείας που μελετά την ταχύτητα των αντιδράσεων, τους παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα και τους μηχανισμούς της.
Με Δχ = 0  καθαρά ομοιοπολικός δεσμός με 0< Δχ 1,7  ιοντικός δεσμός.
6ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Βυζιργιαννάκης Μανώλης
Eπιμέλεια: Μανδηλιώτης Σωτήρης. Στον εργαστηριακό πάγκο υπάρχουν : Θερμιδόμετρο τύπου coffee-cup (2 πλαστικά κύπελλα το ένα μέσα στο άλλο με καπάκι η.
Περιοδική τάση των στοιχείων Σε μια περίοδο του Π.Π. Οι ιδιότητες των στοιχείων και των ενώσεων τους μεταβάλλονται προοδευτικά από την αρχή ως το τέλος.
Χημική αντίδραση.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χρήστος Γ. Αμοργιανιώτης
ΧΗΜΕΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥΚΕΦ.2:2.1 (α) ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΕ ΧΗΜΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΕΝΘΑΛΠΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ Ποιες από τις παρακάτω μεταβολές είναι εξώθερμες;
Θερμοχημεία. ΟΡΙΣΜΟΙ:ΣΥΣΤΗΜΑ Στη Φυσική ως θερμοδυναμικό σύστημα επιλέγεται συνήθως η ποσότητα ενός αερίου. Στη Χημεία ως θερμοδυναμικό σύστημα ή απλά.
Χημική Κινητική. Μελετώνται.. η ταχύτητα των χημικών αντιδράσεων οι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα χημικής αντίδρασης ο μηχανισμός της αντίδρασης.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΟΡΙΣΜΟΣ
Επιχειρηματική Στρατηγική και Καινοτομία ΙΙ
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Διδακτικές ενέργειες Επίδραση της θερμοκρασίας
ΣΤ΄ 1 ΤΑΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΡΧΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

1ος Θερμοδυναμικός Νόμος
ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
Οργανική Χημεία… υδρογονάνθρακες.
Δ.1 Χημική εξίσωση Ζαΐμη Φωτεινή.
Θερμοχημεία.
Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου
Θερμοχημεία.
Χημική αντίδραση.
14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑΔΑ 6 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ρ. ΝΙΚΗ Β.
ΤΥΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΟΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
Δομή του μαθήματος Το σύστημα και το περιβάλλον του συστήματος
ΕΥΡΕΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ
Θερμοχημεία.
Χημεία Κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου
Ο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ.
Ασφάλεια και υγιεινή στο εργαστήριο
Μέρος 5ο: Μέθοδοι Επαύξησης της Απόληψης Πετρελαίου
καύση Με τον όρο καύση χαρακτηρίζεται (πλέον) οποιαδήποτε χημική αντίδραση συνοδεύεται από έκλυση θερμότητας ίσως και φωτός, που συνδυάζονται (συχνά)
- Ηλίας Μπουναρτζής
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
1ος Νόμος της Θερμοδυναμικής
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Χημική Κινητική. Μελετώνται.. η ταχύτητα των χημικών αντιδράσεων οι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα χημικής αντίδρασης ο μηχανισμός της αντίδρασης.
ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Μονόδρομη αντίδραση: 1.Είναι η αντίδραση που γίνεται προς μια μόνο κατεύθυνση. 2.Μετά το τέλος ένα τουλάχιστον από τα αντιδρώντα σώματα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

C(s) + O 2 (g) CO 2 (g) ε ν θ α λ π ί α Η ; C(s) + O 2 (g) CO 2 (g) ε ν θ α λ π ί α Η Συμπέρασμα

Νόμος(ή αρχή) Lavoisier-Laplace Το ποσόν θερμότητας που εκλύεται ή απρροφάται κατά την σύνθεση 1 mol μιας χημικής ένωσης από τα συστατικά της στοιχεία είναι ίσο με το ποσόν θερμότητας που απορροφάται ή εκλύεται κατά την διάσπαση 1 mol μιας ένωσης στα συστατικά της στοιχεία Σύμφωνα με τον νόμο των Lavoisier-Laplace όταν αντιστρέφουμε μια θερμοχημική εξίσωση, θα αλλάζει το πρόσημο της ενθαλπίας αντίδρασης (ΔΗ)

C(s) + ½ O 2 (g) → CO(g) ΔΗ 1 CO(g) + ½ O 2 (g) → CO 2 (g) ΔΗ 2 C(s) + O 2 (g) → CO 2 (g) ΔΗ 3 =; + ΔΗ 1 ΔΗ 2 ΔΗ 3 C(s) + ½ O 2 (g) CO(g) CO 2 (g) ε ν θ α λ π ί α (Η) Προφανώς

Νόμος Hess Το ποσόν θερμότητας που εκλύεται ή απορροφάται σε μια αντίδραση είναι το ίδιο είτε η αντίδραση πραγματοποιείται σε ένα είτε σε περισσότερα στάδια Ο νόμος του Hess ( σε συνδυασμό με τον νόμο των Lavoisier-Laplace) μας επιτρέπει να προσθέτουμε αλγεβρικά τις θερμοχημικές εξισώσεις ΔΗ 2 =44KJ ΔΗ 1 =6KJ Ποια είναι η θερμότητα εξάχνωσης του H 2 O(s) [πάγος];

Γενίκευση του νόμου του Hess ή αξίωμα της αρχικής και τελικής κατάστασης Το ποσόν θερμότητας που εκλύεται ή απορροφάται κατά την μετάβαση ενός χημικού συστήματος από μια καθορισμένη αρχική κατάσταση σε μια επίσης καθορισμένη τελική, είναι ανεξάρτητο από τα ενδιάμεσα στάδια, με τα οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί η μεταβολή. Έτσι στις μεταβολές συμπεριλαμβάνονται, εκτός από χημικές αντιδράσεις και φυσικές μεταβολές