Τι είναι μια καταστροφική λατρεία;

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού
Advertisements

Προφίλ του θύματος Διαφορετικότητα (ανεπτυγμένη μαθητική κουλτούρα, διαφορετική θρησκεία/εθνικότητα ή αναπηρία) Άγχος, ανασφάλεια Ευαίσθητα, εσωστρεφή,
(Από το Τι είναι... Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗ! Σίγουρα όμως, αυτή η μορφή της είναι η πιο φανερή και η πιο επικίνδυνη τόσο για τη σωματική.
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
Προσωπικές δεξιότητες
Α΄ Προς Κορινθίους Επιστολή
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ
Η σχολική βία και ο εκφοβισμός (Bullying)
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ
Ερευνητική Εργασία Πως εργαζόμαστε κατά τις ομαδικές εργασίες;  Πρώτα από όλα, το κάθε μέλος της ομάδας αναλαμβάνει έναν ρόλο. Μα ποιοι είναι αυτοί οι.
Ανήλικοι & ηλεκτρονικό έγκλημα
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗΣ Ο Σύλλογος «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» δημιουργήθηκε από την επιθυμία ενός μικρού παιδιού, του Ανδρέα Γιαννόπουλου, όπως αυτή εκφράστηκε.
Αν το διαγράψεις αυτό μετά το διάβασμα… θα περάσεις ένα χρόνο κακής τύχης ! *** Αλλά… αν το στείλεις σε (2 τουλάχιστον) φίλους… θα έχεις 3 χρόνια καλής.
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
Τα Δικαιώματα των Παιδιών
Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! 54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΑΜΙΓΟΥ
ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΑΡΕΤΟΥΣΑ»
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Δικαιώματα παιδιού και καταπάτησή τους
BULLYING Τελευταία γίνεται μεγάλη αναφορά στην ενδοσχολική βία μεταξύ των μαθητών και η πολιτεία με διαφημιστικά της μηνύματα, ξεκίνησε την ενημέρωση του.
Κάντε ‘κλικ’ για να μετακινηθείτε ανάμεσα στις διαφάνειες
Κοινωνικη και πολιτικη αγωγη
Ενδοσχολική Βία Η ενδοσχολική βία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη , απρόκλητη, συστηματική και επιθετική συμπεριφορά που έχει ως.
24 November 2014Γεωργία Μουάγκι1. Δομή της παρουσίασης Έμβληματα του Ερυθρού Σταυρού Χρήση του εμβλήματος Τι είναι ο Ερυθρός Σταυρός Τι είναι οι στοχοί.
Επιμελήθηκαν οι: Αλέξανδρος Π. Βλαδίμηρος Ε. Νίκος Π.
21. Άγχος, μοναξιά και περιθωριοποίηση
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ μμμμμμμμμμμμμμμ.
Κελεσίδης Βαγγέλης.
ΒΙΑ Ορισμός: Βία είναι η χρησιμοποίηση σωματικής, υλικής και πνευματικής δύναμης, που αποβλέπει στην επιβολή της θέλησης ενός ατόμου σε ένα άλλο μ' εξαναγκασμό.
Τι είναι βια; Κάθε συμπεριφορά ή συστηματική πολιτική συμπεριφοράς που χρησιμοποιείται για να εξαναγκάσει, να κυριαρχήσει ή να απομονώσει το θύμα.
Ενδοοικογενειακή Βία Λύσεις-Αντιμετώπιση
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ;  Αντικείμενο προσοχής  Εσκεμμένη η απρόκλητη  Κοινωνικό πρόβλημα  Ομαδικό φαινόμενο  Συχνό φαινόμενο.
4ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων ΜΙΜΗΣΗ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΔΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΔΕΣΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ.
Σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου και παιδική αποπλάνηση
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ Σχολικός εκφοβισμός.
Σωτηρία Ηλιοπούλου Βίκυ Μάρκου
 Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.  Οι επιθέσεις τις περισσότερες φορές αναίτιες πληθαίνουν.  Οι υποστηριχτές.
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
Η Βούληση του Ανθρώπου για Διάκριση και Δύναμη
Θέμα : « Ενδοσχολική Βία ».  A βραάμκια Ελεονώρα  Καραλή Σοφία  Σπυριδώνου Ειρήνη  Σωτηρίου Μαρία.
3o ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΙΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ-Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ:Η ΒΙΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ:ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΟΜΑΔΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΣΗΦ.
ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΒΙΑ. Εκφοβισμός: επιθετική, σκόπιμη πράξη ή συμπεριφορά που εκδηλώνεται από ένα άτομο ή ομάδα ατόμων επαναλαμβανόμενα,
Παίρνω τον Έλεγχο: Βρίσκω το δρόμο μου αντιμετωπίζοντας την ανεργία
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
Οι χώρες της Ε.Ε..
ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης
ΑΣΦΑΛΕΙΑ&ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
ΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ
TROLL GAMERS ΘΕΜΑ: Ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ε4 ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Βελτιώνοντας τα Παγκόσμια Προβλήματα
6 Μαρτίου 2016 Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού!
Cyber-Bullying-kills
ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Λέμε «ΝΑΙ» στη Φιλία, λέμε «ΌΧΙ» στη Βία
ΚΕΦ. 36. Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ Ο σατανισμός δεν είναι θρησκεία αλλά παραθρησκεία, σέκτα (sect). Στο σατανισμό λατρεύεται το κακό και ο σατανάς με ειδικές τελετές,
στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ Project:βία και παραβατικότητα (LA VITA E BELLA)
Τι είναι το cyber bulling.
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ.
Οργανισμός για τους πρόσφυγες
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τι είναι μια καταστροφική λατρεία; Είναι μια οργάνωση της οποίας τα μέλη έχουν στρατολογηθεί με παραπλανητικά και ανήθικα μέσα. Αλλοιώνουν τη σκέψη και την προσωπικότητα των μελών τους και αφού τους αποκόψουν από οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, καταλήγουν να τους δημιουργήσουν απόλυτη εξάρτηση από την ομάδα.

μιας καταστροφικής λατρείας; Ποιοί πέφτουν θύματα μιας καταστροφικής λατρείας; Θύματα πέφτουν κυρίως νέοι άνθρωποι με ευαισθησίες, ανασφάλειες, οικογενειακά προβλήματα, με χαμηλή αυτοεκτίμηση και αδύναμη θέληση. Άνθρωποι ευάλωτοι και εύπιστοι, καλοπροαίρετοι, που νοιώθουν όμως μοναξιά και αβεβαιότητα ή απλή περιέργεια.

Πως προσηλυτίζουν τα θύματά τους; Ο προσηλυτισμός, μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Παρουσιάζονται με πρόσωπο ευγένειας και ακολουθεί ένας βομβαρδισμός αγάπης και φιλίας. Υπόσχονται πως θα βρείς ό,τι έχεις ανάγκη. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ψυχολογική εξάρτηση για να χρησιμοποιήσουν τα μέλη όπως θέλουν.

Τι επιδιώκουν; Εκτός από τα χρήματα, με εξαναγκασμό και εκβιασμό οδηγούν τα μέλη τους σε κάθε παράνομη και ανήθικη πράξη: κακοποίηση, πορνεία, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, κλοπές, φόνους ή και ομαδικές αυτοκτονίες. Οι αρχηγοί τους λατρεύονται ως θεοί ή ως φωτισμένοι και απολαμβάνουν τιμές, χρήμα και δόξα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μην πέσετε θύμα μιας καταστροφικής λατρείας; Πληροφορηθείτε γι αυτές τις ομάδες, ποιοι είναι και τι αντιπροσωπεύουν Να ρωτάτε πάντα τα στοιχεία προέλευσης και ταυτότητας όσων σας προτείνουν συνεργασία με μη αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς Μη δεχθείτε πρόσκληση και μην αποκαλύπτετε ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα σε άγνωστης προέλευσης συλλόγους ή σωματεία. Μην δίνετε χρήματα, χωρίς θεωρημένη απόδειξη από τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους. Ενημερωθείτε σχετικά με το τι προβλέπουν οι Νόμοι του κράτους για θέματα που σχετίζονται με τις καταστροφικές λατρείες, προκειμένου να μην πέσετε θύματα, αλλά και για να βοηθήσετε στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην προστασία της κοινωνίας και του πολιτισμού μας.