Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Η τιμή και το χρήμα Ο Κ. Θεοτόκης στο έργο του η τιμή και το χρήμα παρουσιάζει τις συγκρούσεις μέσα στη κοινωνία. Ο τίτλος έχει αντίθετες έννοιες τιμή και χρήμα, ηθική και συμφέρον, αξίες και σκοπιμότητες. Η επιλογή είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Στη ζυγαριά του Θεοτόκη το βάρος πέφτει στη τιμή και στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

2 Πιστεύω, πως οι ήρωες του Θεοτόκη είναι τα μοιραία και ανεύθυνα θύματα ενός κοινωνικού συστήματος που βασίζεται στην αδικία. Τα πρόσωπα του αφηγήματος, είναι υποταγμένα στις απαιτήσεις μιας πλοκής που εξαρτά τη μοίρα τους από το κοινωνικό σύστημα και τη διάρθρωση της κοινωνίας.

3 Η δύναμη του χρήματος παρουσιάζεται
καταστροφική, αφού κατορθώνει να υποτάξει τον έρωτα και να συντρίψει την ευτυχία του ανθρώπου. Η πίκρα και η αδικία φαίνεται στη φράση <<ανάθεμα τα τάλλαρα>> που θα επαναλάβουν σχεδόν όλα τα πρόσωπα.

4 Όταν όμως συνειδητοποιούν την επίδραση του χρήματος πάνω τους είναι αργά γιατί δε μπορούν να ξεφύγουν από τη κυριαρχία του. Όλοι υποφέρουν και κανείς δεν είναι προσωπικά υπεύθυνος. Για αυτό το λόγο είναι θύματα του κοινωνικού συστήματος.

5 Επιμέλεια Βαρέλη Χρυσοβαλάντου Τμήμα Α1


Κατέβασμα ppt "στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google