Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ
ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

2 Μάθετε ό,τι θα θέλατε γιά τις καταστροφικές λατρείες
                                                                                       

3 Τί είναι οι καταστροφικές Λατρείες;
Σκοποί Μέθοδοι προσηλυτισμού Συνέπειες στην ψυχοσωματική υγεία Συνέπειες στο οικογενειακό- κοινωνικό περιβάλλον

4 Ποιός μπορεί να παγιδευθεί;
Πού γίνεται ο προσηλυτισμός; Πότε και από ποιόν υπάρχει κίνδυνος; Το σκηνικό της New Age Βοήθεια - Αυτοπροστασία

5 Τί είναι οι Καταστροφικές Λατρείες;
Καταστροφική λατρεία είναι οργάνωση της οποίας τα μέλη έχουν στρατολογηθεί με ανήθικα και παραπλανητικά μέσα. Οι οπαδοί μιας τέτοιας ομάδας αποβάλ-λουν σταδιακά την ελεύθερη λειτουργία της προσωπικής σκέψης και κρίσης, μέσα από διαδικασίες πλύσεως εγκεφάλου, καταλήγοντας σε απόλυτη εξάρτηση από τον άνθρωπο που βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας μέσα στην ομάδα, το γκουρού ή τον διδάσκαλο.

6 Με τις καταστροφικές λατρείες συμπλέ-κονται και ποικίλες οργανώσεις που χα-ρακτηρίζονται απλά "λατρείες". Κάποιες από τις οργανώσεις αυτές χαρακτηρίζονται ψυχολατρείες. ΄Αλλες αναφέρονται σαν παραχριστιανικές ομάδες, νέες αιρέσεις, ολοκληρωτικές θρησκείες. Στο σύνολό τους σχεδόν εντάσσονται στο λεγόμενο σύνδρομο της Νέας Εποχής (New Age) κι έχουν κοινή αρχή τον αποκρυφισμό.

7 Οι «λατρείες» χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: Τις «θρησκευτικές».
Ποιοί Είναι; Οι «λατρείες» χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: Τις «θρησκευτικές». Τις θεραπευτικές. Τις «λατρείες» αυτογνωσίας. Τις πολιτικές λατρείες. Τις λατρείες των νέων. Τις σατανιστικές λατρείες ή λατρείες τελετουργιών και θυσιών.

8 Σαμαέλ Αουν Βέορ Ο θεμελιωτής και «υπεράνθρωπος» της «Γνωστικής Κίνησης»
Έχει συγγράψει περισσότερα από 70 έργα και δώσει ανα-ρίθμητες διαλέξεις, όπου διδά-σκει τον τρόπο τής αφύπνισης τής συνείδησης και την πραγ-ματική δημιουργία του ψυχο-λογικού ανθρώπου!… «ο υπεράνθρωπος είναι ο κεραυνός και ο λόγος του η βροντή πού διαλύει τις δυνά-μεις του καλού και του κακού»! Υστερία!

9 Η λατρεία του Σατανά. Μια άλλη πτυχή της "Νέας Εποχής"
                                                                                               Η λατρεία του Σατανά. Μια άλλη πτυχή της "Νέας Εποχής"

10 Σκοποί Σκοπός των οργανώσεων αυτών είναι ο από-λυτος έλεγχος επάνω σε ανθρώπινα όντα. Χρησιμοποιούν τα μέλη τους σαν απλήρωτους εργάτες, προπαγανδιστές, συλλέκτες χρημάτων, ισόβιους σκλάβους. Επιθυμία τους: να σκοτώσουν την ελεύθε-ρη βούληση. Τα θύματά τους είναι ικανά για όλα. Μπορούν να προβούν στα μεγαλύτερα εγκλήματα, σε τρομοκρατικές ενέργειες με εντολή της ομάδας και την "πεποίθηση" πως υπηρετούν ένα ανώτερο σκοπό: την είσοδο σε μια "Νέα Εποχή", στη "Χρυσή Εποχή" ή "Εποχή του Υδροχόου.

11 Πίσω από τις "λατρείες" κρύβονται:
ο άκρατος χρηματισμός, τα σεξουαλικά όργια, ο ανθρώπινος εξευτελισμός, μια παγκόσμια απάτη.

12 Μέθοδοι προσηλυτισμού.
Κατά κανόνα, οι λατρείες αποκρύπτουν τους αληθινούς στόχους τους. Μιλάνε με ανακρίβεια και παραπλανητικά για τον εαυτό τους. Αποκρύπτουν το αληθινό τους κέντρο, που μπορεί να είναι γκουρουϊστικό ή κάποιο κέντρο ενός αυτοαποκαλούμενου "μεσσία" ή "αβατάρ". Παρουσιάζονται με προσωπείο χριστιανικό, φιλοσοφικό, ψυχολογικό ή με χίλιους δυό άλλους τρόπους (πολεμικές τέχνες, φεστιβάλ αθλητισμού, χορός, μουσική, ειρηνιστικά κινήματα, οικολογικά, υγιεινιστικά, μονάδες εναλλακτικής ιατρικής, θεραπευτικές κοινότητες αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά κ.ο.κ.). Χρησιμοποιούν συνήθως ορολογία χριστιανική με αντεστραμμένο νόημα.

13 Το πλησίασμα νέων θυμάτων μπορεί να γίνει με μια πρόσκληση για δωρεάν τεστ προσωπικότητας, για ένα χορτοφαγικό γεύμα, με ένα κύκλο διαλέξε-ων σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος, με σεμινάρια αυτογνωσίας ή έλεγχου του νου (mind control). Μερικές ομάδες χρησιμοποιούν το λεγόμενο "βομβαρδισμό αγάπης", μέχρι να οδηγηθεί κανείς σε ψυχολογική εξάρτηση. Η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στις περιπτώσεις που κάποιος βρίσκεται μπροστά στην ανάγκη να πάρει αποφά-σεις και να κάνει ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή του. Τότε μπορεί να νοιώσει πως η συναισθηματική προσχώρηση σε μια τέτοια ομάδα θα μπορούσε να τον βοηθήσει. Το "δέσιμο" που δημιουργείται τότε, είναι δύσκολο να σπάσει.

14 Πώς oι «λατρείες» αυτές οδηγούν τα θύματα τους στην καταστροφή;

15 Η Μάσκα Oι oργανώσεις αυτές αποκρύπτουν επιμελώς το πρόσωπό τους και καταφεύγουν σε τεχνά- σματα για να παραπλανήσουν τους αφελείς. Έτσι εμφανίζονται άλλοτε σαν μέθοδοι ανά- πτυξης του νου και της σκέψης και άλλοτε σαν πανάκεια για την αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων και καταστάσεων. Άλλοτε σαν κινήματα με σύνθημα την ενότητα και αγάπη πάνω στη γη. Κι άλλοτε σαν ανατολικής προέλευσης φιλοσοφίες και θεωρίες για την υγεία του σώματος και της ψυχής.

16                                                                                                                                               Όλοι ξεκινούν με το όραμα της εκ νέου ανακάλυψης της ηθικής και μιας νέας αγωγής στηριγμένης στην αγάπη και στην αρμονία. Πολλές φορές

17 Η "Νέα Εποχή" λανσάρει τα ειδικά γυαλιά που προκαλούν κύματα Α' στον εγκέφαλο και συμβάλλουν στο… ρηλαξάρισμα!…

18 Να τί γράφει ένας μυημένος στην «αλήθεια»:
«Δυο σημεία πρέπει να υπογραμμισθούν στην προσπάθεια μας ναι ερμηνεύσουμε τους λόγους για τους οποίους οι καταστροφικές λατρείες οδη-γούν τα θύματά τους σε οριακές καταστάσεις... Το πρώτο σημείο είναι τι οι οργανώσεις αυτές κρύβουν επιμελώς το πραγματικό τους πρόσωπο. Παρουσιάζονται σαν σχολές ή κέντρα φιλοσοφίας, ψυχολογίας, εναλλακτικής ιατρικής, ανάπτυξης του νου και της προσωπικότητας. Υπόσχονται να δώ-σουν στο θύμα νόημα ζωής, να το απαλλάξουν από τα ελαττώματα του, να το οδηγήσουν στην αυτοσωτηρία. Οταν το θύμα αφυπνισθεί και διαπι-στώσει ότι το εξαπάτησαν, μπορεί να φθάσει στα άκρα...

19 Το δεύτερο σημείο είναι, ότι οι οργανώσεις αυτές χρησιμοποιούν μεθόδους και τεχνικές ελέγχου του νου, τις οποίες δανείζονται από κάποιες ανατολικές θρησκείες, τις προσαρμόζουν στις εκάστοτε ανάγκες τους και πείθουν τα θύματα τους να τις αποδεχθούν...» (Άγγελος Βερβελίδης, «Eικόνες», ).

20 Το δέλεαρ Για δόλωμα χρησιμοποιούν:
Την άσκηση του σώματος, το αδυνάτισμα, το δυνάμωμα των μυών Την αυτοσυγκέντρωση, την υπέρβαση των ψυχολογικών προβλημάτων Την προσφορά φιλίας και συντροφικότητος, τον «βομβαρδισμό αγάπης» Το σεξ και τα όργια Τη γνώση του μέλλοντος Τη μουσική και τα παιχνίδια Το σύνθημα:«Ζήστε ελεύθερα. Δεν υπάρχει χθες και αύριο. Μόνο σήμερα. Μόνο παρόν.

21 Τεχνικές Ελέγχου του Νου και Πλύσεως του Εγκεφάλου
Η πίεση της ομάδας καί ο «βομβαρδι- σμός» αγάπης αποθαρρύνει τις αμφι- βολίες του προσηλύτου και ενδυναμώνει την ανάγκη του να παραδοθεί σε αυτήν. Απομόνωση, αποχωρισμός. Η «λατρεία» επιβάλλει στον προσήλυτο να διακόψει τις σχέσεις του με την οικογένεια, τους φίλους, το περιβάλλον του.

22 3. Μέθοδοι για την καταστροφή της λειτουρ-γίας τής σκέψεως
3. Μέθοδοι για την καταστροφή της λειτουρ-γίας τής σκέψεως. Οι «λατρείες» εισά-γουν τους νέους στρατολογηθέντες στην αυτοσυγκέντρωση, την ψαλμωδία, τη νηστεία, τις επαναλαμβανόμενες δρα- στηριότητες, οι οποίες, οταν χρησιμο- ποιούνται επί μακρόν, παρασύρουν το θύμα σε μια κατάσταση υποβολής και αδράνειας. 4. Φόβος και ενοχές.

23 5. Εναλλαγή τιμωρίας και επαίνου. .
Στέρηση του ύπνου. 'Επιτυγχάνεται υπό το πρόσημα πνευματικών ασκήσεων, αναγκαίας εκπαιδεύσεως ή επειγόντων προγραμμάτων. Ανεπαρκής διατροφή. Μερικές φορές μεταμορφώνεται σε ειδική δίαιτα, τάχα γιά τη βελτίωση τής υγείας ή γιά την ανάπτυξη τής προσωπικότητας Αισθητηριακή υπερφόρτιση.

24 "Χάρε Κρίσνα" Κινήματα σαν τους "Χάρε Κρίσνα" εξαναγκάζουν τους νέους, που φοβούνται την ελευθερία, να συνεχίσουν την εξάρτηση κάτω από πορτοκαλί μανδύες.

25 ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ για επίσκεψη στο «Κέντρο γιά την Επίγνωση του Κρίσνα» Ελάτε ν' ανακαλύψετε τη φιλοξενία των λατρών του Κρίσνα. Αν εδιαφέρεστε, μπορείτε να πάρετε μέρος στα πιο κάτω προγράμματα: ΑΠΟ 1 η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ Δευτέρα και Τετάρτη ώρα 19.00, Διάλεξη πάνω στο άρχαιότερο βιβλίο του κόσμου τήν ΜΠΑΓΚΑΒΑΝΤ ΓΚΙΤΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

26 ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ Κάθε Κυριακή, ώρα μεγάλη γιορτή πού περιλαμβάνει: * Μπατζάν (υπερβατική μουσική) * Εισαγωγή στο μπάκτι γιόγκα και διαλογισμό με μάντρα. * Εξαιρετικής γεύσης χορτοφαγική κουζίνα. * Βίντεο, σλάϊτς, ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑ «Ιδρυτής Ατσάρυα Σρί Σριμάντ Α. Τσ. Μπακτιβεντάντα σουάμι Πραμπουπάντα». Σας περιμένουμε

27 Συνέπειες στην ψυχοσωματική υγεία.
Με τη δέσμευση σε μια τέτοια ομάδα, ο τρόπος σκέψης και ο τρόπος ζωής της οργάνωσης γίνεται δεύτερη φύση για τον οπαδό. Σκέψεις και θέσεις που είχε κανείς στο παρελθόν εξαφανίζονται. Στο θύμα παρατηρούνται: περιορισμένη χρήση της γλώσσας και στερεότυπες απαν-τήσεις, παράξενη συμπεριφορά, εξασθένιση της προσωπικής σκέψης και κρίσης, αδυ-ναμία διατήρησης των, πριν την ένταξη στην οργάνωση, αναμνήσεων.

28 Πολλά πρώην θύματα, μετά την απεμπλο- κή τους από την ομάδα, χρειάζονται 1 έως 2 χρόνια για επανένταξη στην κανονική ζωή, ενώ άλλα μπορεί να έχουν ψυχικές διαταραχές και να παραμείνουν σε κατά- σταση ψυχολογικής φοβίας για πολλά χρόνια. Σωματικές βλάβες: έρπητες όλων των ειδών, μέχρι χρόνιες κακώσεις από επι- βλαβείς πρακτικές "ασκήσεων" γιόγκα.

29 Τέλος θα πρέπει να υπογραμμίσουμε:
α)τις αυτοκτονίες, ατομικές και ομαδικές: Του Τζιμ Τζόουνς ("Σφαγή της Γουιάνα", περίπου οπαδών), το 1979, του Ντέιβιντ Κόρρες, το 1993, του Λύκ Ζουρέ, το 1994 κ.ά., β)τις ατομικές και ομαδικές δολοφονίες: Του Σόκο Ασαχάρα (Σαρίν στο μετρό του Τόκιο), το και φυσικά γ)τις "τελετουργικές" ανθρωποθυσίες, στο Σατανισμό κι αλλού.

30 Σε αυτό τον κάδο ο παρανοϊκός Jim Jones, ο "δικτάτορας της Αποκαλύψεως", τοποθέτησε το εγκληματικό cocktail του: λεμονάδα, ναρκωτικά και κυάνιο.

31 Συνέπειες στο οικογενειακό - κοινωνικό περιβάλλον.
α)Η κακοποίηση, η παραμέληση και ο θάνατος παιδιών, β)η παράνομη μετανάστευση, γ)η χρήση, η διακίνηση και η εμπορία ναρκωτικών, δ)ο δόλος και η εξαπάτηση στη στρατολογία οπαδών, ε)οι παράνομες οικονομικές δραστηριότητες και οι επιχειρήσεις με κολοσσιαία κέρδη,

32 στ)οι κλοπές, ζ)οι απειλές, η ταλαιπωρία και οι εκβιασμοί των οικογενειών των θυμάτων, η)η αποθήκευση και η εμπορία όπλων και πυρομαχικών, θ)η σεξουαλική κακοποίηση και η πορνεία, ι)οι απαγωγές, οι φόνοι, οι απόπειρες φόνων, ια)η ψυχολογική και συναισθηματική φθορά.

33                                                                                        Οικογένειες ολόκληρες και μικρά παιδιά παρασύρονται και γίνονται ενεργούμενα άβουλα και πειθήνια.

34 Ποιός μπορεί να παγιδευθεί;
Ευάλωτος στην παγίδευση κάποιας καταστρο-φικής λατρείας είναι ο καθένας. Δεν έχει την παραμικρή σημασία η εξυπνάδα, η μόρφωση, η θέληση ή πιθανώς η επιφανειακή, δογματική τοποθέτηση κάποιου, μπροστά στον κίνδυνο εμπλοκής του. Μεγαλύτερο, βέβαια, κίνδυνο παγίδευσης έχουν άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, με σχέδια μεγαλόπνοα για το μέλλον, με αδύνατη θέληση. ΄Οσοι νοιώθουν μοναξιά και αβεβαιότητα.

35 Κινδυνεύουν ακόμη οι εύπιστοι και καλο- προαίρετοι, που πείθονται εύκολα ότι η οργάνωση μπορεί να τους προσφέρει το μυστικό της ευτυχίας, την επιτυχία, την ψυχική και σωματική υγεία. Ακόμη πρόσφορα θύματα είναι οι ρωμαντικοί, οι ιδεαλιστές και οι φίλοι της ουτοπίας.

36 Νέοι με απλανές βλέμα και χαμένες ελπίδες.
Νέοι με απλανές βλέμα και χαμένες ελπίδες.

37 Πότε και από ποιόν υπάρχει κίνδυνος; Κατά βάση, η παγίδευση μπορεί να γίνει οποτεδήποτε. ΄Ομως, χαρακτηριστικά είναι: α) ο πρώτος καιρός, μακρυά από το οικογενεια-κό περιβάλλον (φοιτητές, στρατιώτες…), β)η αλλαγή εργασίας ή η απόλυση, γ)η αποφοίτηση ή η διακοπή των σπουδών, δ)η περίοδος αιφνίδιας ασθένειας, ο θάνατος προσφιλούς προσώπου, το αναπάντεχο ατύχη-μα ε)περίοδοι μεταβολλών στη ζωή μας (περίοδοι μοναξιάς, ταξίδια – διακοπές…)

38 Ο Κορεάτης Moon, ιδρυτής της Εκκλησίας της Ενοποίησης, λατρεύεται ως νέος Μεσσίας.
                                                                                                   Το 1973, όταν ή οργάνωση του

39 Σύνθημά τους ο αντικομμουνισμός και η προσωπική ανάληψη του Moon.
                                                                                               

40 Το εξώφυλλο του περιοδικού Time (6. 5
Το εξώφυλλο του περιοδικού Time (6.5.91) που αφιέρωσε το κύριο θέμα του στην "Επιστημολογία" ή Scientology.

41 SCIENTOLOGY Το 1954 ο Λαφαγιέτ Ρον Χάμπαρτ άρχισε να πραγματοποιεί μια «ιδιοφυή» ιδέα, να συνδέσει επιδέξια επιστήμη καί αποκρυφι- σμό. Ίδρυσε τήν SCIENTOLOGY δηλ. τήν ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΑ, τήν ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙ- ΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Άρχισε να εφαρμόζει τις Θεωρίες ενός εγχειριδίου του ιατρικής φαντασίας, ονομαζόμενο «Διανετική». Προσκρούει όμως σε δύο εμπόδια: στους γιατρούς καί κυρίως στην εφορία. Έτσι ίδρυσε μια Εκκλησία» για να λύσει αυτά τα προβλήματα.

42 Είναι από τις πιο επικίνδυνες οργανώσεις.
Ο ίδιος δηλώνει: Μπορούμε να κάνουμε πλύση εγκεφάλου γρηγορότερα από τους Ρώσους, σε 20 δευτερόλεπτα επιτυγχάνου- με πλήρη αμνησία.» (Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ).


Κατέβασμα ppt "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google