ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Προτάσεις της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων και της Κοινότητας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού Στρασβούργο, 7- 8 Οκτώβρη 2010 για τη συνάντηση των.
Advertisements

Ενημέρωση και αγωγή υγείας για τη νέα γρίπη στα σχολεία Α. Ξεκαλάκη Παιδίατρος Δ/νση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
Διαγνωστικοί αξιολογικοί και υποστηρικτικοί φορείς μαθητών με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες είναι τα: ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – • Λειτουργεί.
Όταν χρειαζόμαστε βοήθεια,
Από την διεκπεραίωση στη θεραπεία Η εμπειρία της μετάβασης από τους ατομικούς ρόλους των ειδικών στην δυναμική της Διεπιστημονικής Ομάδας στο Ελληνικο.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ AIDS ΔΗ.ΜΟ.Π. «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ» «Η Πρόληψη Τόπος Συνάντησης και Συναπάντησης για τη Συνερασία,
Β. Νταλούκας – Δ. Δαούσης – Σ. Κατεβάογλου –
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.3 Χαρακτηριστικά των δικτύων για τα προγράμματα κινητικότητας: IVT, PLM, VETPRO.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ TEI ΛΑΜΙΑΣ Ε. Υ. ΔΡ. Θ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ Άξονας Προτεραιότητας 6 «Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής.
ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΟΤΑΣ
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΜΨΥ ΒΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΑΨΥ
Σχολές Γονέων. Φορέα Υλοποίησης • Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,
Ενσωμάτωση του μαθητικού υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία- Η προσέγγιση της Ψηφιακής Στρατηγικής Αθήνα, 29/10/2007 Δημήτρης Κοντογιαννόπουλος Στέλεχος.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΟΤΑΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Κέντρα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Νόμος 2525/97.
Προσανατολισμού N. Ιωνίας
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 7/12/2011 Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας Γραφείο Διασύνδεσης Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
Γραφειο διαςυνδεςης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ.
Τα μυστικά ενός ευτυχισμένου Εκπαιδευτικού Εισήγηση στα πλαίσια Επιμορφωτικού Σεμιναρίου με τίτλο Θετική Σκέψη και Δράση στην Εκπαιδευτική κοινότητα «Ψυχική.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΘΥΡΙΔΕΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Ο Εκπαιδευτικός στο σημερινό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», οργάνωση: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,
Ημερίδα Σταδιοδρομίας ΔΑΣΤΑ Παρουσίαση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα Σταδιοδρομίας ΔΑΣΤΑ Παρουσίαση του Γραφείου Διασύνδεσης.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
βιβλιοθήκες σε ανάπτυξη βιβλιοθήκες και ανάπτυξη
Μητρικός Θηλασμός Υποστήριξη μητέρας προς μητέρα
Το Σας καλωσορίζει Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
Παρουσίαση Υπηρεσιών Υποστήριξης Φοιτητών Συμβουλευτικός Σταθμός Πανεπιστημίου Αιγαίου Παράρτημα Ρόδου.
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (23-26 Νοεμβρίου 2006) Ανακοίνωση του Στέφανου Χρ. Κουμαρόπουλου Δρ. Παν. Αθηνών Υπευθύνου Συμβουλ. Σταθμού.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Αγωγή Υγείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
18 χρόνια δράσης του Κέντρου Πρόληψης στο Νομό Αχαΐας:
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Διασύνδεση Γενεών μέσα από ένα Ωφέλιμο Διαδίκτυο
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
Συγκριτικά στοιχεία ελληνικής και διεθνούς νομοθεσίας
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
Χορογραφίες Προγραμμάτων Γυμναστικής για Όλους
Χορευτικό ταξίδι στο χρόνο και στον τόπο: από το βορρά στο νότο
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Φ. Α.
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς Φ. Α.
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΕΩΝ (ΣΣΝ) : Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ Δρ. Στέφανος Κουμαρόπουλος Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Εισήγηση στο 3ο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ρέθυμνο Παν. Γάλλου, 6-9 Μαΐου 2010

Συμβουλευτικοί Σταθμοί Νέων (ΣΣΝ) ιστορικό-θεσμικό πλαίσιο «καινοτόμος δράση»Είναι ένας νέος θεσμός, μία «καινοτόμος δράση» του Υπουργείου Παιδείας Έχει εισαχθεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. ψυχολογική στήριξηΠρωτολειτούργησαν με απόφαση του Υπουργού το Σεπτέμβριο του 1999, σε 6 Διευθύνσεις του Λεκανοπεδίου Αττικής για να βοηθήσουν στην ψυχολογική στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους που επλήγησαν από τον τότε πρόσφατο σεισμό.

Συμβουλευτικοί Σταθμοί Νέων (ΣΣΝ) ιστορικό-θεσμικό πλαίσιο Τον Αύγουστο του 2001 με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τοποθετήθηκαν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ως Υπεύθυνοι των Σ.Σ.Ν. σε 15 Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Σεπτέμβριο του 2002 αποφασίστηκε από τον τότε Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων η στελέχωση των 15 Σ.Σ.Ν. με απόσπαση εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συμβουλευτικοί Σταθμοί Νέων (ΣΣΝ) ιστορικό-θεσμικό πλαίσιο Οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί Νέων που ιδρύθηκαν το 2001 και λειτουργούν έως σήμερα είναι 15: 7 στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης στο Λεκανοπέδιο Αττικής (στο κέντρο της Αθήνας, στην Αγία Παρασκευή, στο Περιστέρι, στη Ν. Σμύρνη, στον Πειραιά, στην Παιανία, στην Ελευσίνα) 2 στις Διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης, και από 1 στις Διευθύνσεις Ιωαννίνων, Λάρισας, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ηρακλείου Κρήτης και Σάμου.

Συμβουλευτικοί Σταθμοί Νέων (ΣΣΝ) ιστορικό-θεσμικό πλαίσιο Οι ΣΣΝ αυτοί στελεχώθηκαν με αποσπασμένους Εκπαιδευτικούς που: είτε είναι Εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι των Φ.Π.Ψ., είτε έχουν σπουδές και μεταπτυχιακούς τίτλους ή Διδακτορικά στο χώρο της Ψυχολογίας και της Συμβουλευτικής.

ΣΣΝ: σημερινή κατάσταση Λειτουργούν περίπου 18 Σ.Σ.Ν. σε όλη τη χώρα και είναι υπό ίδρυση ή έχουν ιδρυθεί και τώρα οργανώνονται και στελεχώνονται άλλοι 41 ΣΣΝ. Από το Μάιο του 2009 δόθηκε εντολή να τοποθετηθούν Υπεύθυνοι και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις και στη Σιβιτανίδειο Σχολή στην Καλλιθέας και να αποσπαστούν όπου υπάρχει δυνατότητα και στελέχη. Συνολικά θα έπρεπε με το νόμο σήμερα να λειτουργούν 59 ΣΣΝ σε όλη τη χώρα.

Το έργο των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων Προσφέρουν υποστηρικτική συμβουλευ- τική βραχείας διάρκειας σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς. Οι υπηρετούντες στους ΣΣΝ δρουν ως ενδιάμεσοι σύμβουλοι στοχεύοντας στην κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών των σχολικών μονάδων.

Το έργο των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων Σε αρκετές περιπτώσεις παραπέμπονται γονείς και μαθητές σε κατάλληλους δημόσιους φορείς όταν χρήζουν εξειδικευμένης ή μακροχρόνιας υποστήριξης.

Ενδεικτικοί φορείς παραπομπής μαθητών-γονέων του ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας ή Ιατροπαιδαγω-γικά για προβλήματα ψυχικής υγείας, στην Μέριμνα για την υποστήριξη εφήβων στο πένθος, στον Εξάντα, στην Πλεύση του ΚΕΘΕΑ και στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ για υποστήριξη εφήβων που πειραματίζονται ή κάνουν συστηματική χρήση

Ενδεικτικοί φορείς παραπομπής μαθητών-γονέων του ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας (Παγκράτι) οικογένειες σε κρίση, Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Παραπέμψαμε επίσης στην Κλίμακα ενηλίκους με αυτοκτονικό ιδεασμό, στη ΒΑΒΕΛ εφήβους μετανάστες με σοβαρά προβλήματα.

Συνεργασίες με φορείς του ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Συνήγορο του Παιδιού, Ιδρύματα φιλοξενίας εφήβων, το Χαμόγελο του Παιδιού, με την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, την Εισαγγελέα Ανηλίκων Κέντρα φιλοξενίας και στήριξης κακοποιημένων γυναικών.

Ενδεικτικές δραστηριότητες του ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Ομιλίες, εισηγήσεις, εκπαιδευτικά Προγράμματα και Ημερίδες για Εκπαιδευτικούς Ομιλίες σε Συλλόγους Γονέων ή Πολιτιστικούς Ομιλίες-παρεμβάσεις σε Συλλόγους Καθηγητών Ομιλίες-διάλογος σε μαθητές Δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο και σε Εφημερίδες των Ενώσεων Γονέων

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας Ιστότοπος: Τηλ.: Φαξ:

Προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των ΣΣΝ Στελέχωση με ικανό αριθμό ατόμων με σπουδές ή εξειδίκευση στην ψυχολογία και τη συμβουλευτική. Για να αποσπώνται υπεύθυνοι και στελέχη με αυξημένα προσόντα στους ΣΣΝ θα πρέπει να δίδεται το επίδομα που λαμβάνουν οι Ειδικοί Παιδαγωγοί και στους υπευθύνους και στα στελέχη των ΣΣΝ. Να προβλεφθεί εποπτεία

Προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των ΣΣΝ Χρειάζονται και άλλες παράλληλες υπηρεσίες στο Σχολείο (ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί). Καλό θα ήταν να αποσπασθεί έστω για μερική απασχόληση (1-2 φορές την εβδομάδα) και ένας Παιδοψυχίατρος ή ένας Κλινικός Ψυχολόγος. Η Συμβουλευτική των ΣΣΝ να παραμείνει Διεπιστημονική. Δεν θα πρέπει να ψυχιατρικοποιηθεί ή να ψυχολογικοποιηθεί.

Προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των ΣΣΝ Αναγκαία η απόσπαση ενός ειδικού για την ενημέρωση της ιστοσελίδας και Γραμματέως για την επικοινωνία με τα Σχολεία και άλλα Κέντρα καθώς και το κλείσιμο των συναντήσεων (ραντεβού). Να οργανωθεί ειδική κατάρτιση και επιμόρφωση ειδικά για Υπευθύνους και στελέχη ΣΣΝ. Αποκέντρωση του ΣΣΝ: Θα μπορούσαν σε Σχολεία σε μεγάλα συγκροτήματα Σχολείων που προσφέρουν κάποιο χώρο να λειτουργήσουν Γραφεία Συμβουλευτικής

Προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των ΣΣΝ Να προβλεφθεί στέγαση σε χώρους που να εξασφαλίζουν άνετη μετάβαση σε μαθητές, γονείς και καθηγητές. Θα πρέπει όμως να προβλεφθεί ειδικό κόστος συντήρησης των χώρων και των εξοπλισμών των ΣΣΝ. Όλοι θέλουμε ένα πιο ανθρώπινο Σχολείο, που να δίνει χαρά στους εφήβους.

Προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των ΣΣΝ Οι ΣΣΝ θα πρέπει να βρουν και να εκπαιδεύσουν εκπαιδευτικούς πολλαπλασιαστές μιας υποστηρικτικής συμβουλευτικής στα Σχολεία Σήμερα έχουμε ανάγκη από εκπαιδευτικούς συμβούλους

Προοπτικές των ΣΣΝ Οι ΣΣΝ σήμερα είναι σε μία μεταβατική φάση. Η στελέχωση των ΣΣΝ σε όλη τη χώρα είναι ένα καλό βήμα, όπως και η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να τα επεκτείνει και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ασφαλώς το εύρος των αιτημάτων, το πλήθος των Σχολείων, τα λιγοστά άτομα που υπηρετούν στους ΣΣΝ θέτει επιτακτικά την ανάγκη αναμόρφωσης, επέκτασής και ανάπτυξής τους. Τα περιστατικά εφήβων και οικογενειών τους που χρήζουν συμβουλευτικής παρέμβασης με την έξαρση της ανεργίας και τα οικονομικά προβλήματα αυξάνονται γεωμετρικά. Αναμένουμε την αναβάθμισή τους.

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας Ευχαριστούμε για την προσοχή σας…