Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Ο Εκπαιδευτικός στο σημερινό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», οργάνωση: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Ο Εκπαιδευτικός στο σημερινό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», οργάνωση: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Ο Εκπαιδευτικός στο σημερινό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», οργάνωση: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 22 Μαρτίου ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ (Σ.Σ.Ν.) Δ΄ Αθήνας: Δράσεις-παρεμβάσεις Εισηγητής: Δρ. Στέφανος Χρ. Κουμαρόπουλος, Υπεύθυνος ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας

2 Συμβουλευτικοί Σταθμοί Νέων (ΣΣΝ) θεσμικό πλαίσιο
Συμβουλευτικοί Σταθμοί Νέων (ΣΣΝ) θεσμικό πλαίσιο Είναι ένας νέος θεσμός, μία «καινοτόμος δράση» του Υπουργείου Παιδείας που έχει εισαχθεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τοποθετήθηκαν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ως Υπεύθυνοι των Σ.Σ.Ν. και λειτούργησαν οι πρώτοι 15 και ο δικός μας το Σεπτέμβριο του 2001.

3 Συμβουλευτικοί Σταθμοί Νέων (ΣΣΝ) θεσμικό πλαίσιο
Οι ΣΣΝ στελεχώνονται με αποσπασμένους Εκπαιδευτικούς που: είτε είναι απόφοιτοι των Φ.Π.Ψ. ή των Τμημάτων Ψυχολογίας, είτε έχουν σπουδές, μεταπτυχιακούς τίτλους ή διδακτορικά στο χώρο της Ψυχολογίας και της Συμβουλευτικής.

4 Το έργο των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων
Προσφέρουμε υποστηρικτική συμβουλευ-τική βραχείας διάρκειας σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς. Οι υπηρετούντες στους ΣΣΝ δρούμε ως ενδιάμεσοι σύμβουλοι στοχεύοντας στην κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών των σχολικών μονάδων.

5 Το έργο των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων
Σε αρκετές περιπτώσεις παραπέμπονται γονείς και μαθητές σε κατάλληλους δημόσιους φορείς όταν χρήζουν εξειδικευμένης ή μακροχρόνιας υποστήριξης. Ο ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας έχει δικτυωθεί με όλες τις ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε μαθητές και τους γονείς τους.

6 Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας Φιλοξενούμαστε σε χώρους του 1ου Ενιαίου Λυκείου Νέας Σμύρνης, από το Μάρτιο του 2007 με απόφαση της Δ/σης Δ/θμιας Εκ/σης Δ΄ Αθήνας και τη στήριξη της 2ης Εν. Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ν. Σμύρνης, τους οποίους και ευχαριστούμε.

7 Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας 1ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Νέας Σμύρνης ο εξωτερικός χώρος του Σταθμού

8 Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας Ο χώρος υποδοχής … και τα γραφεία

9 Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας … τα γραφεία

10 Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας Χώροι συμβουλευτικών συναντήσεων

11 Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας Χώροι συμβουλευτικών συναντήσεων

12 Ποιοι είμαστε; Είμαστε εκπαιδευτικοί εξειδικευμένοι στην
ψυχοπαιδαγωγική συμβουλευτική, με διδακτική εμπειρία, κατανόηση, ευαισθησία και αγάπη για αυτό που κάνουμε. Ανταλλάσσουμε απόψεις με Εκπαιδευτικούς, Γονείς και Μαθητές ακολουθώντας μία μη κατευθυντική σχεσιοδυναμική συμβουλευτική. Συν-αναζητούμε νέες δεξιότητες που οδηγούν σε λειτουργικές συμπεριφορές και σχέσεις.

13 Ποιοι είμαστε τις χρονιές 2009-2011;
Υπεύθυνος: Δρ. Στέφανος Κουμαρόπουλος, Στελέχη: Άννα Χαραλαμπίδου και Νέλλη Τζινιέρη Εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι Τμημάτων Φ.Π.Ψ.

14 Ποιοι ήμασταν τη χρονιά 2008-2009;

15 ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Απευθυνόμαστε
ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Απευθυνόμαστε και συνεργαζόμαστε με όλους τους: Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς, Γονείς, Μαθητές των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας

16 ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Παρεμβαίνουμε…
ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Παρεμβαίνουμε… μετά από αίτημα των μελών της σχολικής κοινότητας, στις περιοχές: Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Ελληνικού, Γλυφάδας. (125 Δημόσια Δ/θμια Σχολεία και επιπλέον τα Ιδιωτικά)

17 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας
Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Εξατομικευμένη συμβουλευτική σε εκπαιδευτικούς: που θα ήθελαν να συζητήσουν ένα προσωπικό πρόβλημά τους (π.χ. με το παιδί τους), ή τον τρόπο που μπορούν να στηρίξουν, να συμβουλέψουν μαθητές σε κρίση (π.χ. χρήση ουσιών, διαζύγιο κ.α.), ή τον τρόπο αντιμετώπισης ενός τμήματος ή μαθητών με προκλητική συμπεριφορά, ή να μοιραστούν την ανησυχία τους για την ψυχική υγεία ενός μαθητή τους.

18 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας
Συμμετέχουμε μετά από πρόσκληση σε Παιδαγωγικές συνεδριάσεις του Συλλόγου Καθηγητών είτε για τη στήριξη μαθητών, είτε για την αντιμετώπιση συμπεριφορών μαθητών είτε για την επιβολή ποινών. Παρεμβάσεις σε τάξεις για την αντιμετώπιση είτε του άγχους των εξετάσεων είτε άλλων δυσκολιών π.χ. πένθους για το θάνατο συμμαθητή. Σχεδιασμός προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying) των μαθητών τελευταία και των εκπαιδευτικών.

19 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας
Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Συνεργασία με Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς για: Για την αντιμετώπιση περιπτώσεων κακοποίησης ή παραμέλησης μαθητών από τους γονείς τους. Ποια είναι τα βήματα; Ποιες είναι οι ενέργειες; Συγκέντρωση πληροφοριών από Καθηγητές και γονείς ή άλλους φορείς (π.χ. Διευθυντής και Εκπαιδευτικοί Δημοτικού Σχολείου, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου), συνέντευξη με το παιδί από συνεργάτη του ΣΣΝ, ενημέρωση Προϊσταμένου Γραφείου ή Διευθύντριας Δ/θμιας, καταγγελία σε Εισαγγελέα. Σύμφωνα με το νέο νόμο που ισχύει για την οικογενειακή βία (3500) οι Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί που γνωρίζουν τέτοια μορφής περιστατικά και δεν τα καταγγέλλουν έχουν και ποινικές κυρώσεις.

20 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας
Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Συνεργασία με Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς για: Την αντιμετώπιση της σχολικής άρνησης ή της σχολικής διαρροής. Πρέπει να επισημάνω σ’ αυτό το σημείο ότι όλο και περισσότερα περιστατικά σχολικής άρνησης προκύπτουν. Υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα για το Σχολείο που μαζί με άλλα προβλήματα του εφήβου και της οικογένειάς του οδηγούν στην άρνηση του Σχολείου (κι όχι τόσο για λόγους μαθησιακών δυσκολιών). Στις πιο σοβαρές της μορφές χρειάζεται παραπομπή σε ψυχιατρική μονάδα.

21 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας
Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Συνεργασία με Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς για: Παραπομπή μαθητών που η συμπεριφορά τους ή η εικόνα τους ανησυχεί για πιθανό ψυχολογικό πρόβλημα. Ποια είναι η διαδικασία; Επειδή έχουμε να κάνουμε κυρίως με ανήλικους μαθητές ειδοποιείται ο γονιός και του υποδεικνύεται η δυνατότητα συνεργασίας με το ΣΣΝ. Ο γονιός με δική του ευθύνη θα έρθει στο Σταθμό μας μαζί με το μαθητή. Εμείς θα επικοινωνήσουμε με τους Εκπαιδευτικούς να ενημερωθούμε για τους λόγους παραπομπής. Στη συνέχεια θα υποστηρίξουμε το περιστατικό αν είναι για βραχεία συμβουλευτική στήριξη ή θα το παραπέμψουμε σε αντίστοιχη μονάδα εάν χρήζει μακράς ή εξειδικευμένης θεραπείας. Το ίδιο θα γίνει εάν έχουν ανάγκη και στους γονείς

22 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας
Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Συνεργασία με Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς: Σε περίπτωση διαγνωσμένης ψυχικής νόσου από Κέντρο Ψυχικής Υγείας ή άλλη αντίστοιχη μονάδα ζητείται ενημέρωση (γραπτή) για την υποστήριξή του από τους Εκπαιδευτικούς και επίσης υποδεικνύεται στους γονείς ότι χρειάζεται συνεχής συνεργασία με αυτή τη μονάδα. Στις περιπτώσεις ο ΣΣΝ μόνο συμβουλευτικά προς το Διευθυντή ή τους Καθηγητές μπορεί να ενεργήσει (δεν υποστηρίζουμε περιστατικά με ψυχιατρική διάγνωση, γιατί δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα αλλά ούτε ψυχίατρο για να δώσει την ανάλογη αγωγή).

23 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας
Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Συνεργασία με γονείς και μαθητές: Αφορούν στα 2/3 των περιστατικών του Σταθμού Ποια είναι η διαδικασία; Ζητούμε τη συνεργασία και των δύο γονιών (εφόσον είναι δυνατόν) αρχίζοντας από την καταγραφή του αιτήματος. Βλέπουμε το μαθητή ξεχωριστά από τους γονείς. Ζητούμε αν χρειάζεται πληροφορίες από το Σχολείο. Βλέπουμε ξανά τους γονείς και είτε τους παραπέμπουμε σε κάποια μονάδα υποστήριξης είτε ορίζουμε μία νέα συνάντηση μαζί τους και με το μαθητή.

24 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Οργάνωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος
Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Οργάνωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Οργάνωση και υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος 40 ωρών για 120 Εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας από 10 Ιαν – 14 Μαρτίου Χώρος το 2ο Γυμν. Αγ. Δημητρίου. Τίτλος του Προγράμματος: Ευαισθητοποίηση καθηγητών στην αντιμετώπιση και διαχείριση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των μαθητών. Ομιλητές ήταν Καθηγητές Πανεπιστημίου, ψυχίατροι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εκπαιδευτικοί.

25 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας: Διοργάνωση Ημερίδας για Εκπαιδευτικούς
με θέμα: Κακοποίηση και Παραμέληση Ανηλίκων από το ΣΣΝ σε συνεργασία με τον κ. Ηλία Ζαχαρόπουλο, Προϊστάμενο του 3ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθ. Χώρος 2ο Γυμν. Π. Φαλήρου, στις 6 Απριλίου 2009. Ομιλητές: Η κ. Ειρήνη Πανταζή-Μελίτσα, Αντιεισαγγελέας Εφετών και Πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών θέμα: «Διαχείριση περιστατικών παραμέλησης – κακοποίησης μαθητών». Η κ. Αναστασία Παρασκευοπούλου-Rush, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων θέμα: «Μαθητές σε ρίσκο κακοποίησης-παραμέλησης, ο ρόλος των Εκπαιδευτικών». Η κ. Άννα Χαραλαμπίδου, στέλεχος του ΣΣΝ με θέμα: «Ένα περιστατικό παρενόχλησης σε σχολείο και η αντιμετώπισή του».

26 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας: Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς
Σεμινάριο καινοτόμων δραστηριοτήτων υπό το συντονισμό του ΣΣΝ και του Γραφείου Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης. Τίτλος: Θετική σκέψη και δράση στη σχολική κοινότητα, Ψυχική και Σωματική Υγεία των μαθητών μας. Πραγματοποιήθηκε από τις 2 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2009 (πέντε 4ώρες συναντήσεις), στο αμφιθέατρο του 1ου Γ.Ε.Λ. Ν. Σμύρνης και το παρακολούθησαν 100 Καθηγητές.

27 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας: Εισήγηση σε Διημερίδα
Εισήγηση του Υπευθύνου σε Διημερίδα για Διευθυντές που διοργανώθηκε από τον Προϊστάμενο του 1ου Γραφείου της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Δ΄ Αθήνας κ. Σπυρ. Σπυρόπουλο στις Δεκεμβρίου 2009 και πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Καλλιθέας. Θέμα: «Διαχείριση περιπτώσεων μαθητών με εξατομικευμένες ανάγκες».

28 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας: Διεπιστημονική Στρογγυλή Τράπεζα
που οργανώθηκε σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων του 7ου ΓΕΛ και του 7ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης και την υποστήριξη του Δήμου Νέας Σμύρνης. Μετείχαν 5 ειδικοί επιστήμονες. Θέμα: Η Σχολική Βία. Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010 και ώρα: στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ν. Σμύρνης και μετείχαν πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς. Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται τα 5 κείμενα:

29 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Εκπαιδευτικούς
Σε δύο μέρη το 2010 και το 2011 με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων» Συνδιοργανώθηκε από το ΣΣΝ με συντονίστρια την κ. Νέλλη Τζινιέρη, στέλεχος του Σταθμού μας και τον Τομέα Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ. Το 2010 συνολικής διάρκειας 20 ωρών, από 6 έως 8 Μαΐου για εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ και νυκτερινών Σχολείων. Το 2011 διάρκειας 30 ωρών που πραγματοποιήθηκε στις 11,12 και 24, 25, 26 Φεβρουαρίου Για Εκπαιδευτικούς ΕΠΑΛ νυκτερινών και ΓΕΛ. Χώρος: ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης

30 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας:
Ομιλίες σε Συλλόγους Γονέων Ομιλίες για γονείς σε συνεργασία με ΚΕΣΥΠ ή ΓΡΑΣΕΠ. Ομάδες γονέων: Το 2010 η κ. Άννα Χαραλαμπίδου, στέλεχος ΣΣΝ με γονείς του 1ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης. Δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο και σε Εφημερίδες των Ενώσεων Γονέων. Δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες Σχολείων (το Διάλειμμα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας).

31 Δράσεις- ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας η ιστοσελίδα μας http://www.ssneond.sch.gr/
Ο Θεσμός των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων Στέφανου Κουμαρόπουλου Η Βία στο σχολείο Στρογγυλή Διεπιστημονική Τράπεζα (οι 5 ομιλίες των Εισηγητών) Διαπροσωπική σχέση και Εκπαίδευση του Γιώργου Κλεφτάρα (Αναπλ. Καθηγητή Παν. Θεσσαλίας)

32 Ιστότοπος: http://www.ssneond.sch.gr/
Δράσεις- ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας η ιστοσελίδα μας Ιστότοπος: Μετάβαση από  Δημοτικό σε Γυμνάσιο της Άννας Χαραλαμπίδου Η αξιοποίηση της διαφορετικότητας στο σημερινό σχολείο της Νέλλης Τζινιέρη Βιβλία για γονείς και καθηγητές (συλλογικό του ΣΣΝ) Οργανισμοί Φορείς Αρωγής Στ. Κουμαρόπουλου –Σμ. Ταμπάκη Η οργάνωση της μελέτης του Στ. Κουμαρόπουλου

33 Προετοιμάζοντας τους εφήβους μας για μια ευτυχισμένη νεότητα Συμβουλές για γονείς
του Στέφανου Χρ. Κουμαρόπουλου Δρ. Συμβουλευτικής-Εκπαιδευτικού Υπευθύνου Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ΄ Αθήνας

34 Τα μυστικά μιας ευτυχισμένης νεότητας
του Στέφανου Χρ. Κουμαρόπουλου Δρ. Συμβουλευτικής-Εκπαιδευτικού Υπευθύνου Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ΄ Αθήνας

35 Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας Άγχος Εξετάσεων… Οδηγίες και συμβουλές Δρ. Στέφανου Κουμαρόπουλου Υπευθύνου Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ΄ Αθήνας

36 Δράσεις-παρεμβάσεις ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας Τηλεσυμβουλευτική
Δυνατότητα επικοινωνίας και υποστήριξης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με Μέσω τηλεφώνου: και με fax:

37 Ενδεικτικοί φορείς παραπομπής μαθητών-γονέων του ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας
σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας ή Ιατροπαιδαγωγικά για προβλήματα ψυχικής υγείας, στα ΚΕΔΔΥ για μαθησιακά προβλήματα στην Μέριμνα για την υποστήριξη εφήβων στο πένθος, στον Εξάντα, στην Πλεύση του ΚΕΘΕΑ και στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ για υποστήριξη εφήβων που πειραματίζονται ή κάνουν συστηματική χρήση

38 Ενδεικτικοί φορείς παραπομπής μαθητών-γονέων του ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας
στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας (Παγκράτι) οικογένειες σε κρίση, Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων για συμβουλευτική γονέων ή για οικονομική στήριξη οικογενειών. Παραπέμψαμε επίσης στην Κλίμακα ενηλίκους με αυτοκτονικό ιδεασμό, στη ΒΑΒΕΛ εφήβους μετανάστες με σοβαρά προβλήματα.

39 Συνεργασίες με φορείς του ΣΣΝ Δ΄ Αθήνας
Συνήγορο του Παιδιού, Ιδρύματα φιλοξενίας εφήβων, το Χαμόγελο του Παιδιού, με την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, την Εισαγγελέα Ανηλίκων Κέντρα φιλοξενίας και στήριξης κακοποιημένων γυναικών.

40 Το μέλλον των ΣΣΝ Το εύρος των αιτημάτων, το πλήθος των Σχολείων, τα λιγοστά άτομα που υπηρετούν στους ΣΣΝ θέτει επιτακτικά την ανάγκη, επέκτασης και αναβάθμισής τους. Το κάθε Σχολείο σήμερα χρειάζεται τον ψυχολόγο του. Τα περιστατικά εφήβων και των οικογενειών τους που χρήζουν συμβουλευτικής παρέμβασης με την έξαρση της ανεργίας και τα οικονομικά προβλήματα αυξάνονται γεωμετρικά. Επιπλέον οι ΣΣΝ θα πρέπει να βρουν και να εκπαιδεύσουν εκπαιδευτικούς πολλαπλασιαστές μιας υποστηρικτικής συμβουλευτικής στα Σχολεία. Σήμερα έχουμε ανάγκη από εκπαιδευτικούς που ταυτόχρονα θα είναι και σύμβουλοι.

41 Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας
Ιστότοπος: Τηλ.: fax: Επικοινωνήστε μαζί μας…

42 Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ΄ Αθήνας Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Ο Εκπαιδευτικός στο σημερινό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», οργάνωση: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google