Νεοσύστατη Περιφερειακή Υπηρεσία,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων
Advertisements

ΣΤ1 ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Ανεξήγητα φαινόμενα πέτρινοι γίγαντες
Ενότητα 1 ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ Μαθήματα
Ακαδ. ‘Ετος Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Ο Σ Σ Χ Ε Δ Ι Α Σ Μ Ο Σ 9: Α Σ Τ Ι Κ Ο Σ Σ.
Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
Παραδοσιακοί Χοροί της Μακεδονίας
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ.
Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: Θεματικά πάρκα
Η Ιστορία Και Η Ομορφιάς Της
ΓΕΛ ΠΥΡΓΕΤΟΥ Πολιτιστικό πρόγραμμα της Α και Β Λυκείου για το σχολικό έτος
Δ Η Μ Η Τ Ρ Η Σ Ε Υ Σ Τ Α Θ Ι Α Δ Η Σ Τ Α Ξ Η : ΑΤ’1
Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Καβάλας
ΠΑΥΛΟΣ Β. Ε 2  Το Άγιο Όρος ή επισήμως Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους είναι μια « Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία » εντός των ελλαδικών συνόρων με δικό της διοικητικό.
Ανακαλύπτοντας την εποχή του Μ
Βιοηθική και επιβίωση…αλλά…για ποιόν? Εισήγηση : Καλαντζής Δ. Παναγιώτης Πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΠΤΔΕ Κοινωνιοβιολογία.
ΑΝΝΑ ΤΖΙΓΑΝΗ/ΓΚΡΕΤΑ ΜΠΕΝΙΑ /ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΟΥ Μαθήτριες του ΣΤ2
ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΤΕΙΧΗ
Αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων: Περιοχή Μελέτης
ΑΡΧΑΙΟ ΙΔΑΛΙΟ Τοπική Ιστορία και Ευρώπη: Αξίες και Θεσμοί του Αρχαίου Ιδαλίου στις Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Κοινωνίες.
Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σκοπός μαθήματος
“ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ” ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Georgakopoulou Anna. Εμείς«Ανήκειν;»και βέβαια«Ανήκειν»
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ελισάβετ Δήμα & Σοφία Τρούσα μάθημα : Γεωγραφία-Πληροφορική
 Όλα τα ιερά μνημεία του ελληνικού χώρου με τα μνημεία του, υπακούουν σε μια επιστημονική νομοτέλεια μαθηματικού, γεωγραφικού, γεωδαιτικού, αστρονομικού.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ.
Πρόγραμμα Σπουδών Το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας είναι κληρονόμος μιας μεγάλης παράδοσης που διαμορφώθηκε από προσωπικότητες της ελληνικής Αρχαιολογίας.
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
Νίκος Καφενίδης, Αγγελική Μιχαλέλλη Μαθήματα: Γεωγραφία & Πληροφορική.
ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Σωτήρχου Στέλλα Φιλιπποπούλου Ζωή Χατζή Γκερίνα
Η ελιά ή ελαιόδενδρο ή λιόδεντρο (επιστ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
Νίκος Λυτροσυγκουνης Φώτης Γκουλιαβός.
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΓΡΑΠΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ Θαλάσσια Αιολικά Πάρκα.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛ ΦΡΑΚΟΥΛΙ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Λευτέρης Δάλπης 1 ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό 12\ Θ Σχολείο Π. Τ. Δ. Ε Α. Π. Θ Ε ’
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ
Μάριος Χαϊνταρλής Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Τα υπέρ και τα κατά Stomikrocosmotistaxismas.blogspot.gr.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
ΧΑΝΙΑ. Η Σπλάντζια είναι παλιά τουρκική συνοικία, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821» και όπου θα δείτε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η.
α. ο μ υ θ ο ς τ η ς π ε ρ σ ε φ ο ν η ς β. ο μ υ θ ο ς τ ο υ ε γ κ ε λ α δ ο υ γ. ο μ υ θ ο ς τ η ς α ρ α χ ν η ς.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
 Ο Εθνικός δρυμός ή Εθνικό πάρκο είναι ένα οικοσύστημα ή βιότοπος με ιδιαίτερη οικολογική αξία που παραμένει ανεπηρέαστο ή έχει επηρεαστεί ελάχιστα από.
ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΤΡΑΓΟΎΔΙ Το ελληνικό δημοτικό τραγούδι ως λογοτεχνικό είδος αντλεί το υλικό του από την προφορική λογοτεχνική παράδοση, δηλαδή αυτήν που αναπτύσσεται.
10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ!
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
Πλαίσιο για την δημιουργία ενός επιτόπιου πειραματικού ηχομουσείου
Τυπολογία τουριστικών προορισμών
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Γεωγραφικές συντεταγμένες
Ο Νομός Σερρών κατά την Αρχαιότητα και τους Ρωμαϊκούς Χρόνους
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
OI ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Γρηγόρης, Φώτης ,Μαρία.
Πρόταση τριήμερης εκδρομής
για να σχηματίσω τη λέξη
Όλυμπος.
Κ Προσαρμόστε αυτό το πανό με το δικό σας μήνυμα! Επιλέξτε το γράμμα και προσθέστε το δικό σας κείμενο. Χρησιμοποιήστε ένα χαρακτήρα ανά διαφάνεια.
Γεωγραφικές συντεταγμένες
Ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Νεοσύστατη Περιφερειακή Υπηρεσία, KZ ΕΠΚΑ Πιερίας Νεοσύστατη Περιφερειακή Υπηρεσία, έδρα η Κατερίνη, αρμοδιότητα ο Νομός Πιερίας, Παρμενίωνος 32, 60100, Κατερίνη Τηλ. 23510 47883 Φαξ 23510 47884 Email: kzepka@culture.gr

Κυρίαρχο μνημείο είναι ο Ολυμπος.. Κυρίαρχο μνημείο είναι ο Ολυμπος..

ιστορικός και αρχαιολογικός τόπος από το 1985, κηρυγμένος ιστορικός και αρχαιολογικός τόπος «προκειμένου να προστατεύονται οι διάσπαρτοι αρχαιολογικοί του χώροι και η κατεξοχήν μνημειακή του όψη ...», μία προσπάθεια με εξέχοντα προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Αγιος Δημήτριος Λείβηθρα Δίον

Αρχικός πυρήνας του Μακεδονικού βασιλείου, «Μακεδονίς Γη» του Ηροδότου. Εντάσσεται σύμφωνα με τα κείμενα στον αρχικό μικρό πυρήνα του κράτους των Τημενιδών της Κάτω Μακεδονίας, του κράτους δηλαδή της δυναστείας του Αλέξανδρου και εντάσσεται αρχαιολογικά στον πρώιμο θεσσαλικό/ελλαδικό πολιτιστικό κύκλο.

Εκτός από το ιστορικό/μυθολογικό φορτίο και συμβολισμό, η περιοχή του Μακεδονικού Ολύμπου παρουσιάζει και εξαιρετικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Οι έρευνες των τελευταίων 30 χρόνων καθορίζουν το χαρακτήρα της περιοχής από την απώτατη αρχαιότητα μέχρι το τέλος της και αναλύονται στην αρχαιολογική μελέτη που υποβλήθηκε μαζί με την αρχιτεκτονική. Τα προϊστορικά του ευρήματα έχουν ελληνικό χαρακτήρα, υπομνηματίζουν τα ελληνικά ονόματα της περιοχής, και επισημαίνουν την φύση των θέσεων που κατέχουν: έφαλος βράχος ο Π λ α τ α μ ώ ν, βαθύγεως - εύφορη η Π ι ε ρ ί α, ιερός χώρος το Δ ί ο ν , Κανάλια χειμάρρων τα Λ ε ί β η θ ρ α, κ.α..

Το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ θα αφορά Η γενικότερη μελέτη Ανάδειξης Αρχαιοτήτων του Μακεδονικού Ολύμπου αποβλέπει στην προστασία της περιοχής διά της πολιτιστικής ανάπτυξης αλλά στην ανάπτυξη διά των έργων ανάπτυξης/προστασίας. Του αρχαιολογικό πάρκο Δίου θα αφορά μύθους του Δωδεκάθεου και τις πρώιμες αρχαιολογικές φάσεις της περιοχής του Μακεδονικού Ολύμπου. Το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ θα αφορά τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΜΟΥΣΕΣ/ΟΡΦΕΑΣ), με την οποία σχετίζεται από την παράδοση, αλλά και τον ΑΡΧΑΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. Λείβηθρα Αγ. Δημήτριος Δίον

Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων Aγ. Δημήτριος Λείβηθρα Δίον Επειδή τα αληθινά Μεγάλα είχαν ως πρώτη γενέτειρα μία «ανώνυμη» Καθημερινότητα και έναν κατά βάση απλόν Άνθρωπο, τα θέματα της αρχαιοελληνικής καθημερινότητας αποτελούν τα τελευταία χρόνια αντικείμενο ειδικού διεθνούς ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναθεώρησης στόχων και μεθοδολογίας της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για την Αρχαιολογία. Εκτός λοιπόν από το μυθολογικό και ιστορικό τοπίο, το αρχαιολογικό παρκο των Λειβήθρων θα την τοποθετήσει στο κέντρο ενδιαφέροντος, από τα γεωμετρικά ως και τα ελληνιστικά χρόνια.

Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων Κουφός: Περιοχή μελέτης Ακρόπολη Λειβήθρων Κουφός: Περιοχή μελέτης Θέση: Το πάρκο των Λειβήθρων προβλέπεται να κατασκευαστεί σε τμήμα της περιοχής «Κουφός», σε απόσταση 200μ. βόρεια της ακρόπολης των Λειβήθρων. Είναι επίπεδη έκταση αμέσως βορειοανατολικά της βαθειάς κοίτης του Γρίβα που τον χωρίζει από την ακρόπολη και έχει επιβλητική αμεσότητα με τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και απρόσκoπτη θέα προς την θάλασσα. Δεν έχει ενδείξεις για αρχαιότητες.