Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΗΣ;
Advertisements

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του «ασώτου υιού»)
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Τα παραμυθεια.
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
Τα τρία γουρουνάκια Ονόματα μελών ομάδας:.
Για σου. Σε σκεπτόμουν όλη μέρα!!!
Μαθήματα Management - 1 Ξαφνικά, εμφανλιστηκε μια τίγρις,
Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ
Ηθικά θέματα.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΤΣΙΜΠΗΜΑ Σίγουρα σε πιάνει και εσένα φαγούρα, όταν βλέπεις ένα σκυλί ή μία γάτα να ξύνεται για να ανακουφιστεί από τους πολλούς ψύλλους. Και.
Άρης το σαλιγκάρι Άντον Κρινγκς.
Ο βασιλιάς των βατράχων
Εμβαδό Ορθ. Παραλληλογράμμου = Μήκος Χ Πλάτος 6 Χ 3 = 18 τ.μ.
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΣΕΡΕΦΑ «ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ : ΡΩΣΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (Δ1), ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (δ2)
ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν...
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Δυο δυο, στο θρανίο δυο δυο! Τα μικρόβια την τανάλια τη φοβούνται!
Μια ιστορία για δύο βότσαλα Πάνω σε φωτογραφίες της Κίνας!
Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία που ίσως βάλει λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή σας… Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια.
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
Προσπάθειες του σατανά να εμποδίσει το σχέδιο του Θεού
Κείμενο Σελίδα 31. Ας φροντίσουμε, αδελφοί μου, να φυλάμε τη συνείδησή μας, όσο ακόμα βρισκόμαστε σ’ αυτόν τον κόσμο, χωρίς να την προκαλούμε να μας ελέγξει.
Τα Ζώα της Φάρμας! ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ.
Ο φτωχοσ και τα γροσια . ..
Κωνσταντίνα Μελίνα Τα τρία μικρά λυκάκια.
Ο Δουλευτάρης και ο Ακαμάτης
Ο ΓεωργΟς και τα ΠαιδιΑ του
Ο Γεωργός και τα Παιδιά του
Το πρωί, πολύ πριν φέξει, ο Ιησούς βγήκε έξω και πήγε σ΄ένα ερημικό μέρος, και εκεί προσευχόταν.
ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ Δήμητρα Γαλάνη Αθηνά Κυριάκου.
Σ ο φ ί α Χ ν τ ζ ή ΣΧΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟΥ.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια μέρα κι.
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
Στοματική υγιεινή.
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Σχολική Χρονιά Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στυλιανού Λακατάμειας.
ΜΑΘΗΜΑ 21 ΙΩΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Β’2.  Μκ2,1 Ύστερα από μερικές μέρες μπήκε πάλι ο Ιησούς στην Καπερναούμ και διαδόθηκε ότι βρίσκεται σε κάποιο σπίτι  2Αμέσως.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στην αυλή ενός χωριάτικου σπιτιού µια χελώνα, που είχε έναν µεγάλο καηµό. Ήθελε να πετάξει στον ουρανό όπως τα πουλιά. -
ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ
Ιωάννα-Λάουρα - Κλαούντια
Η ΜΟΜΟ!!.
Lesson 1a: Let’s Get Started JSIS E 111: Elementary Modern Greek Sample of modern Greek alphabet, M. Adiputra,
Το μαύρο πρόβατο Γυμνάσιο Λουτρακίου Σχ. Έτος ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Ο Τσάρλυ, ο Κοκκινομάλλης κι ο Πρέστον ένιωσαν μεγάλη έκπληξη όταν ο κύριος Έντουαρτς ήρθε να τους αναζητήσει στην αίθουσα κράτησης. Ο Τσάρλυ.
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
Φορτωμένος δώρα ο θείος Παύλος τώρα έφτασε με μια χαρά
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Ασφαλής χρήση του διαδικτύου
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Μελετώντας Μόνος σου τη Βίβλο
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΝΕΑΣ Δ2.
Οικογενειακές Σχέσεις
Οδηγώντας ένα παιδί στο Χριστό
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Γ2
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Για σου. Σε σκεπτόμουν όλη μέρα!!!
Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ

Ένας ποντικός, κοιτάζοντας μια μέρα μέσα από τη χαραμάδα ενός τοίχου, είδε έναν αγρότη με τη σύζυγο του που άνοιγαν ένα πακέτο. «Τι τρόφιμα να περιέχει;», σκέφτηκε. Πόσο όμως απογοητεύτηκε, όταν είδε ότι μέσα από το κουτί έβγαλαν μια ποντικοπαγίδα!

Τρομαγμένο το ποντίκι, πήγε και βρήκε την κότα: «Υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι, υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι !!!» Η κότα κακάρισε, έξυσε το κεφάλι της και είπε: «Κυρ Ποντικέ, μπορώ να πω ότι αυτό είναι σοβαρή απειλή για σένα, αλλά δεν έχει καμιά συνέπεια σε μένα. Δεν μπορεί να μου κάνει κακό».

Το ποντίκι στράφηκε τότε στο γουρούνι και είπε, «Υπάρχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι». Το γουρούνι έκφρασε τη συμπάθεια του και είπε: «Λυπάμαι τόσο πολύ, κυρ Ποντικέ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω γι' αυτό, εκτός από το να προσεύχομαι. Να είσαι βέβαιος ότι θα είσαι στις προσευχές μου».

Το ποντίκι στράφηκε στην αγελάδα Το ποντίκι στράφηκε στην αγελάδα. Εκείνη του είπε: «Αλίμονο, κυρ Ποντικέ! Πόσο λυπάμαι για σένα… Αλλά δεν είναι κάτι που με αφορά».

Έτσι ο ποντικός επέστρεψε στην τρύπα του αποκαρδιωμένος με το κεφάλι σκυμμένο και έχοντας να αντιμετωπίσει μόνος την ποντικοπαγίδα του αγρότη. Εκείνη την ίδια νύχτα ένας ήχος ακούστηκε σε όλο το σπίτι, όπως κάνει μια ποντικοπαγίδα όταν πιάνει το θύμα της. Η σύζυγος του αγρότη έτρεξε βιαστικά για να δει τι πιάστηκε. Στο σκοτάδι, δεν πρόσεξε πως εκείνο που είχε πιαστεί στην ποντικοπαγίδα ήταν η ουρά ενός δηλητηριώδους φιδιού. Έτσι το φίδι δάγκωσε τη σύζυγο του αγρότη. Ο αγρότης την πήγε στο νοσοκομείο.

Όταν γύρισαν σπίτι, εκείνη ήταν εξαντλημένη και αδύνατη Όταν γύρισαν σπίτι, εκείνη ήταν εξαντλημένη και αδύνατη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια ζεστή κοτόσουπα κάνει καλό. Έτσι ο αγρότης πήρε το τσεκούρι του και βγήκε στην αυλή για το κύριο συστατικό της σούπας...

Αλλά η ασθένεια της συζύγου συνεχίστηκε Αλλά η ασθένεια της συζύγου συνεχίστηκε. Στο μεταξύ πολλοί φίλοι και γείτονες ήρθαν κι έμειναν μαζί της ολόκληρο το εικοσιτετράωρο. Για να τους ταϊσει λοιπόν ο αγρότης έσφαξε το γουρούνι.

Όμως η σύζυγος του αγρότη δεν έγινε καλά Όμως η σύζυγος του αγρότη δεν έγινε καλά. Πέθανε και στην κηδεία της ήρθαν τόσοι πολλοί άνθρωποι, ώστε ο αγρότης έσφαξε την αγελάδα για να τους ταΐσει με το κρέας της.

Έτσι, την επόμενη φορά που θ’ ακούσουμε ότι κάποιος αδελφός μας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, ας μη σκεφτούμε ότι δεν μας αφορά, αλλά ας θυμόμαστε, πως ακόμη κι όταν κινδυνεύει ο πιο ασήμαντος από μας, όλοι βρισκόμαστε σε κίνδυνο. Ο Κάιν είπε για τον 'Αβελ στον Θεό: «Μήπως είμαι φύλακας του αδελφού μου;» Αλλά εμείς, καθώς και ο Απ. Παύλος μάς προτρέπει, ας βαστάζουμε ο ένας τα βάρη τού άλλου, εκπληρώνοντας έτσι τον λόγο τού Χριστού. Ας φροντίζουμε ο ένας για τον άλλο και ας είμαστε πρόθυμοι να καταβάλουμε εκείνη την πρόσθετη προσπάθεια, για να βοηθάμε και να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο.