Το μάθημα της Αστρονομίας και Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 10 ZOOM Από το απειροελάχιστο στο …άπειρο .
Advertisements

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Aπ ό το μεγαλύτερο στο μικρότερο του σύμ π αντος.
ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
Με τα μάτια του Hubble.
SN 1987A Παρουσίαση Ερευνητικής Πρότασης. 1. Υπερκαινοφανείς Ορισμένοι αστέρες κατά το τέλος της ζωής τους (αφού κάψουν όλο το υδρογόνο που περιέχουν)
To διάστημα.
Άστρο θαμπό του πρωινού για χάρη σου αγρυπνούμε η αναπνοή μας σου μιλά κι οι βράχοι κρυφακούνε… Επιμέλεια: Νίκη Μαματσή Φυσικός.
ASTRO 1 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ο "Astro Παρατηρητήριο" αναπτύχθηκε ως ένα σύστημα τηλεσκοπίου που θα μπορούσε να πετάξει πολλές φορές στο διαστημικό λεωφορείο. Το Astro-1.
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Γνωριμία με το Scratch.
Δυνάμεις του 10: κοσμικό ταξίδι, από το Σύμπαν των γαλαξιών μέχρι το άτομο.
Τα βασικά συστατικά της σκόνης ήταν το Si και ο C στοιχεία που σχηματίστηκαν στους πυρήνες μεγάλων αστέρων, τα οποία διασκορπίστηκαν στο διάστημα. Αυτό.
Ταξίδι με τη NASA α π ό το μεγαλύτερο ά π ειρο στο μικρότερο ά π ειρο του σύμ π αντος.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Θέαμα από το τηλεσκόπιο Hubble
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
Αυγούστα Πετρακάκη Ελευθερία Μυρωνίδου Ιφιγένεια Μορφοπούλου
ΑΠΟΣΤΟΛΗ : Μετά την επιστημονική επιτυχία του Astro-1 αποστολή, εγκρίθηκε η Astro-2 ως συνέχεια της πτήσης. Τα τρία τηλεσκόπια ακτινοβολίας, το οποίο πέταξε.
ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗ ΓΗ
Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου. Παρουσίαση 3/2/2012.
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Δήμητρα Αντρέου Δήμητρα Αντρέου Γεωργία Ιωαννίδη Γεωργία Ιωαννίδη Ευαγγελία Ζαχαριουδάκη Ευαγγελία Ζαχαριουδάκη Άγια Σκέινεχ Άγια Σκέινεχ Ιούλιος του 1969.Οι.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΥ ΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΦΑΡΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΟΝΤΟΥ.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
Ελένη Σιδηροπούλου ΠΕ Γίνε μέλος ενός wiki Για να μπορέσεις να δουλέψεις στο δικό μας wiki της Οικιακής Οικονομίας (υπάρχουν και άλλα) πρέπει.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΕ 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
 O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος σε διαστάσεις και μάζα. Είναι ο πέμπτος κατά σειρά πλανήτης ξεκινώντας από τον ΉλιοΟ πλανήτης.
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Οι φάσεις της σελήνης.
Το σχολείο μας ξεκίνησε να λειτουργεί το 1936 με ιδρυτή τον Ιωακείμ Ξενόπουλο, ο οποίος ήταν δάσκαλος και είχε έρθει από τη Μ. Ασία. Το πρώτο κτίριο που.
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!.
. ZOOM ZOOM Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 10 Από το απειροελάχιστο στο …άπειρο.
Δίας και Κρόνος Οι δύο αέριοι γίγαντες μας αποκαλύπτονται.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Το ηλιακό σύστημα και οι πλανήτες
Νικόλαος Κοπέρνικος 8ο Δημοτικό σχολείο Αγ.Δημητρίου Χάρης & Θοδωρής.
Οι πλανήτες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ o Π.Δ.Σ.Ρ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΑΞΗ Δ΄
109 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Μαθητές ΣΤ 2 Τάξης: Ιωάννης Αποστολίδης Μαθητές ΣΤ 1 Τάξης: Έλενα Ιωάννα Ηλιάδη, Κωνσταντίνα Στάμου, Διονύσιος Αλιτζανίδης,
Πανεπιστήμια Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Μάθημα: Δραστηριότητες από τον κόσμο.
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
ΑσφΑλεια στο ΔιαδΙκτυο
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ fdtugy
-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ
Από τους: Χάρις, Ειρηναίος, Μαρίνος Τάξη Ε’ Δημοτικό Σχολείο Παλώδιας
Καλά αλλά γρήγορα γιατί έχω κανονίσει να βγω με τους φίλους μου.
Από τον Νικόλα Φοινικαρίδη Φεβρουάριος, 2017
Τι είναι; Τι περιλαμβάνει;
Θέαμα από το τηλεσκόπιο Hubble
Ηλιακο συστημα.
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!
Ηλιακό Σύστημα.
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
109ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 4154 Η βαρύτητα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Χριστιάνα Αρης.
Ηλιακό Σύστημα.
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
ΠΡΟΣΣΕΛΗΝΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;
Προσσελήνωση αλήθεια ή ψέμα;
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Αυτό είναι ένα ταξίδι το οποίο αρχίζει και τελειώνει με αποστάσεις δύσκολες να συλληφθούν με το ανθρώπινο μυαλό. Είναι καταγεγραμμένες σε επιστημονική.
Πλανήτες - Planets Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.
Πλανήτες - Planets Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.
ΟΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ Η ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το μάθημα της Αστρονομίας και Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών Θάλεια Αρβανιτίδου Δημήτρης Γκαβανόζης Κωνσταντινιά Γκαβανόζη Χρήστος Δανιηλίδης Μιχαέλα Νασιάκου Παρουσίαση της εφαρμογής της NASA «Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα»

Το 3ο Δημοτικό είναι μέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος Hands on Universe (Χέρια στο Διάστημα) και στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης μας έδωσε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το μάθημα της Αστρονομίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με διαλέξεις γενικά για την Αστρονομία και το διάστημα με τους επιστημονικούς συνεργάτες της Unesco Σερρών κ. Ευαγγελία Ιωαννίδου και κ. Δημήτρη Τιτόκη Μάθαμε από τι αποτελείται το διάστημα (Γαλαξίες, Αστέρες, Πλανήτες, κλπ), είδαμε τα σχήματα των γαλαξιών και μάθαμε να τα αναγνωρίζουμε.

Στην συνέχεια, με την χρήση των υπολογιστών και του διαδικτύου αρχίσαμε να βλέπουμε το διάστημα σε φωτογραφίες και βίντεο. Μπορέσαμε να δούμε τον Ήλιο και να μάθουμε πως δημιουργούνται οι ηλιακές καταιγίδες αλλά και πως επηρεάζουν την Γη

Όταν ξεκινήσαμε να μελετάμε το Ηλιακό μας Σύστημα, αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή της NASA «Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα». Η εφαρμογή εκτελείται κατευθείαν από το διαδίκτυο και βρίσκεται στην σελίδα eyes.nasa.gov/ Στην αρχική σελίδα πατάμε το κουμπί που λέει «Explore the Solar System» για να ανοίξει η εφαρμογή

Αφού ανοίξουμε την εφαρμογή μπορούμε να δούμε όλο το Ηλιακό Σύστημα: τον Ήλιο, τους πλανήτες, τα φεγγάρια τους, τους κομήτες, τους αστεροειδής, ακόμα και τα διαστημόπλοια που έχει στείλει η NASA στο διάστημα.

Οι πλανήτες είναι σχηματισμένοι από δεδομένα και φωτογραφίες που έχει η NASA από τα διαστημόπλοια που έχει στείλει αλλά και από παρατηρήσεις που έγιναν με τηλεσκόπια. Έτσι μπορούμε να τους δούμε όπως πραγματικά είναι. Ο Δίας και κάποια από τα 67 φεγγάρια του

Η εφαρμογή μας δείχνει πως είναι το Ηλιακό Σύστημα την στιγμή που μιλάμε, αλλά μας δίνει την δυνατότητα να «ταξιδέψουμε» στον χρόνο και να δούμε πως ήταν το 1950 ή πως θα είναι το 2050. Π.χ. μπορούμε να δούμε τον αστεροειδή που πέρασε δίπλα από την Γη στις 15 Φεβρουαρίου και να μετρήσουμε την απόστασή του από αυτήν.

Μπορούμε ακόμα να δούμε την θέα από το Voyager 1, που είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που βγήκε από το Ηλιακό Σύστημα, σαν να ταξιδεύαμε μαζί του.

Σαν επόμενο βήμα, έχουμε σαν στόχο να επισκεφτούμε επιστημονικά ιδρύματα όπως το πλανητάριο, να πάρουμε μέρος σε διαγωνισμούς Αστρονομίας, ακόμα και να κάνουμε παρατηρήσεις με πραγματικό τηλεσκόπιο κατά τις νυχτερινές ώρες. Μελετώντας το διάστημα μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο μας..

Σας Ευχαριστούμε