ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Παρουσίαση - Ανάλυση - Κριτική του ομώνυμου δοκίμιου του Mark Poster Μια εργασία του Δημήτρη Καλαμαρά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ «ΝΕΟ» ΛΥΚΕΙΟ. 1.Το σχολείο πρέπει να μεταδίδει γνώση λειτουργική και όχι μνημονική. 2.Η γνώση δε μεταβιβάζεται αλλά χτίζεται με ενεργητικές διαδικασίες.
Advertisements

ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ «Εξερευνώντας τα τρίγωνα»
στάδια στην εξέλιξη της Τεχνολογίας
ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΩΥΣΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΙΔΗΣ Mark.
Βήματα στο σχολείο 1ο ΒΗΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η διδασκαλία ως διαδικασία διαμόρφωσης εγγράμματων ταυτοτήτων
ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Περιεχόμενο Γραπτής Εργασίας
Δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ»
Ομάδα Β΄ Βοζίκης Χρίστος Γαϊτάνας Παναγιώτης Γεωργοπούλου Βαρβάρα
1.1 Οι φυσικές επιστήμες και η μεθοδολογία τους
Ενότητα 1.2 Μοντέλα εισαγωγής ΤΠΕ στην εκπαίδευση ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΙΣ Τ.Π.Ε. – ΠΕ03 Γιώργος Γεωργιόπουλος Μαθηματικός M.Sc., M.Ed.
2 Μοναδικό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα: Το Σ.Τ.Ξ.Ε. συνδυάζει στο πρόγραμμα σπουδών του: Τεχνολογία ξύλου Σχεδιασμό επίπλου Τεχνολογία.
Στάση λεωφορείου Πατησίων: Λυσσιατρείο, τρόλεϊ 313,11, 5, 14
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
1ο γενικο λυκειο μαρκοπουλου
Μάϊος 2013 Π.Μ.Σ. Πληροφορικής.
Η διδασκαλία ως διαδικασία διαμόρφωσης εγγράμματων ταυτοτήτων Ειδικό Μέρος Ενότητα Ι, 2.4.
Από την Ιστορία στη Φιλοσοφία Ηθική και Πολιτική
Ενημερωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικών ΣΕΠ
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Αντωνία Παπαδάκη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν.Πέλλας.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) 2 Επίπεδα 1.Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) 2.Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ.) Αναφέρεται σε ίδιες ή συναφείς.
Η αρχή της προφύλαξης Κίμων Χατζημπίρος
Τα μαθηματικα στην τεχνη και στη φυση
Τ Ο «Ν ΕΟ Λ ΥΚΕΙΟ Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
1 Ενότητα 5: Ταυτότητες στη Διασπορά – Η περίπτωση εφήβων με μεταναστευτικό υπόβαθρο Διδάσκων: Χρήστος Γκόβαρης Τμήμα: Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Κοσμάς Τουλούμης Διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών με ΤΠΕ: Δημιουργώντας σενάρια Δημοτικό Ωδείο Δράμας Σύνδεσμος Φιλολόγων 13 Δεκεμβρίου Δεκεμβρίου.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Οι απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες του μηχανικού Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Η εργογραφία του Ναπολέοντα Μήτση
Τίτλος Δραστηριότητας
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Γενικά για το μάθημα Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ.  Η σημερινό διάλεξη είναι μια μορφή εισαγωγής στο υποχρεωτικό μάθημα ‘ Βασικές αρχές Ανθρωπογεωγραφίας ’  Αλλά τι είναι η ανθρωπογεωγραφία.
Πρόταση για την αξιοποίηση της πολυγλωσσίας στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών Βασίλης Συμεωνίδης
Επιστήμη, Τεχνολογία και Πολιτισμός Science, Technology and Culture όπως: Επιστήμη, Τεχνολογία, Κοινωνία Science, Technology, Society και η Διδακτική των.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ “Επιστημονική εργασία” Εύρεση πηγών Άξονες δομής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση) Κανόνες γραφής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση)
 Σήμερα θα ασχοληθούμε με θέματα ταυτότητας.  Αλλά τι είναι η ταυτότητα; Τι εννοούμε με τον όρο/ έννοια ταυτότητα;  Σε τι αναφερόμαστε όταν μιλάμε.
ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΥΜΒΑΝ ΖΑΝΝΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ Γ ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ( ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ) ΠΛΥΤΑ ΕΛΕΝΗ 08/03/2013.
Αναπτυξιακή Ψυχολογία
Η σύγχρονη παιδαγωγική σκέψη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρεύματα, της κοινωνικής ανανέωσης και της κοινωνικής συντήρησης. Τα νέα άτομα στη διαδικασία της.
ΠΡΑΚΤΙΚΟΓΡΑΦΙΑ Μεταπτυχιακή φοιτήτρια: Ξυλά Βασιλική ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.
Ένα εννοιολογικό πλαίσιο για τη Διδακτική της Πληροφορικής.
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΑΡΩΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ.
4 Μαίου 2012 Ομάδα 7 Βολιανίτη Γεωργία-Βαλεντίνα Καμπόλη Μαρίνα Κοντογιώργη Ιωάννα Τρίκολα Μαρίνα.
Θέματα Υπολογισμού στον Πολιτισμό Εύη Παπαϊωάννου
1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΚΕ «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
ΤΙΤΛΟΣ POSTER ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Φιλοσοφία της εκπαίδευσης και Πρόγραμμα Σπουδών
Σχεδίαση της αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού
501. Εξέλιξη των ιδεών στις φυσικές επιστήμες
Αρχαια ελληνικα απο πρωτοτυπο στο γυμνασιο
Νεοελληνική Ιστορία. Εισαγωγικά 1η Συνάντηση 5/10/20126
Παιχνίδι και Παιδική Ηλικία
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Η συνΑντηση του ΧριστιανισμοΥ με τον ΕλληνισμΟ
ΤΙΤΛΟΣ E-POSTER Συγγραφείς και Φορείς
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Χειμερινό εξάμηνο
Νέα Αθηναϊκή σχολή ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ και ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ
ΤΙΤΛΟΣ E-POSTER Συγγραφείς και Φορείς
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΟΙ ΔΙΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Παρουσίαση μαθήματος Υψομετρία και GNSS
Ν: Συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων φοιτητών Π: Προπτυχιακοί φοιτητές
Μεθοδολογία της Έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Ι & ΙΙ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Παρουσίαση - Ανάλυση - Κριτική του ομώνυμου δοκίμιου του Mark Poster Μια εργασία του Δημήτρη Καλαμαρά.

Εισαγωγή Η στάση του συγγραφέα Τι θα ειπωθεί Η άλλη οπτική

Όροι και συγχύσεις Τεχνολογία - Technology Technique Machinery

Οι δύο (σ)τάσεις της διανόησης απέναντι στην τεχνολογία Ινστρουμενταλιστές - Τεχνοφιλικοί Substantialists - Ουσιοκράτες - Τεχνοσκεπτικιστές Τα κοινά τους χαρακτηριστικά

Substantialists - Ουσιοκράτες Jacques Ellul : «Τεχνολογική Κοινωνία» (1954) Η αποτυχία διάκρισης μεταξύ παλαιών και νέων μηχανών

Η μεγάλη αλλαγή στη συζήτηση Οι μηχανές μετασχηματίζουν το υποκείμενο

Η κριτική της τεχνολογίας σε σχέση με πως το υποκείμενο μετασχηματίζεται από το αντικείμενο Jean Baudrillard - Που φτάνει η κριτική του Paul Virilio Το πρόβλημα στο έργο τους

Οι διανοητές που ασχολήθηκαν με τα ερωτήματα αυτά Pierre Levy: το αντικείμενο προκαλεί ένα νέο είδος υποκειμένου Felix Guattari: η φύση του κυβερνοοργανισμού Αντίλογος

Το ερώτημα που αφορά τον Heidegger Ποιος ήταν και τι δεν ήταν Ο τρόπος ύπαρξης της σύγχρονης κοινωνίας Η απαιτούμενη πνευματική στροφή

“Το ερώτημα που αφορά την τεχνολογία” Μια ιστορία τρόμου Η διέξοδος που προτείνει ο Heidegger Η επιστροφή στην Αρχαία Ελλάδα και Το ζητούμενο αποτέλεσμα της

1η θέση: Πολιτισμική Ο πολιτισμός είναι αόρατος στα μέλη του Η τεχνολογία δεν είναι απλώς όργανο αλλά ο τρόπος προβολής του κόσμου μας Ο ίδιος τρόπος ύπαρξης μας, μας είναι αόρατος

2η θέση: Η ελληνική διέξοδος Η μελέτη της φιλοσοφίας διαλύει την αορατότητα. Η αρχαία ελληνική τεχνολογία είναι μια διαφορετική πλαισίωση. Αντίθεση με τη σύγχρονη.

3η θέση: Η ανακάλυψη της αλήθειας Αυθεντική σχέση ανθρώπων-Υπαρξης Η τεχνολογία είναι τρόπος αποκάλυψης Η μοντέρνα τεχνολογία είναι προκλητική Η παγίδα του Heidegger

4η θέση: Υπερβατικότητα Η υπερβατικότητα του φιλοσόφου παρέχει ένα σημείο εκκίνησης για τη συζήτηση

5η θέση: Τα ελαττώματα του Heidegger Ελλειψη διαχωρισμού των τεχνολογιών. Οι Μ.Π. καλούν σε μια νέα διάταξη ανθρώπου - μηχανής. Η τεχνολογία δεν είναι ενιαία. Το στήσιμο της τεχνολογίας παίζει ρόλο. Η μεταμοντέρνα τεχνολογία τοποθετεί διαφορετικά το υποκείμενο.

Μηχανική Επιστημολογία Ανάγνωση κειμένου

Δυο παρατηρήσεις - Επίλογος Η κριτική σαν πολυτέλεια των ανεπτυγμένων. Ο ξέφρενος τεχνολογικός ρυθμός και τα νέα ερωτήματα. Εξοδος

Σημειώσεις Το παρόν είναι παρουσίαση του δοκιμίου “The Being Of Technologies” του Mark Poster, στα πλαίσια του μαθήματος “Τηλεματική και Εκπαίδευση από Απόσταση” του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Μαθηματικού Χειμερινό Εξάμηνο Καθηγητής: Μ. Μπουντουρίδης.