Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Advertisements

Full moon (παρά 2 μέρες) Party 20/7/2013 (αλλά δε μας ενοχλεί καθόλου)
Modern Greek Lessons
6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
Ιστορία του ψωμιού.
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
5η Ενότητα: Προετοιμασία Τραπεζαρίας (Mise un place)
4η Ενότητα:Καθαρισμός.
Ενότητα 5η Συνέχεια.
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Τα παράδοξα των καιρών μας
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Ενδεικτικές δραστηριότητες με διαβάθμιση ανά τάξη στην ενότητα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ομαδική εργασία εκπαιδευτικών ΚΕΑ.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ε΄ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΗΜΕΡΑ, ακριβώς από αυτή την στιγμή Ωρα Ωρα 10:54:06 p.m.10:54:06 p.m. ΞΑΝΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΖΩ Είναι μια απόφαση… Είναι η δική μου απόφαση….
Διδασκαλία εννοιών προγραμματισμού με το Scratch για τις Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού Η παρούσα σειρά μαθημάτων ΤΠΕ υλοποιήθηκε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο.
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
Βρεφική Ηλικία E- portofolio. Εν δράση Είμαι η φοιτήτρια Βαιοπούλου Ευαγγελία- Ευσταθία και πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στον χώρο του παιδικού.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Βιωματικές Δράσεις 2 ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
ΛΟΥΣΙΜΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ
Έρευνα για την άποψη των νέων πάνω στο graffiti
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Το πρωί, πολύ πριν φέξει, ο Ιησούς βγήκε έξω και πήγε σ΄ένα ερημικό μέρος, και εκεί προσευχόταν.
Σαλατες - Salads.
ΣΤ΄ ΤΑΞΗ 29ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΙΑΣ Σχολ. Έτος Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας !!! Ενδείκνυται η ανοιχτή.
Ένα Σύντομο Σεμινάριο Ανθρώπινων Σχέσεων
Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol) Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol)
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ Τάξη Δ’
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
η Διαφήμιση στη ζωή μας Διαφημιστές: Πάνος Τριαντάφυλλος Χρήστος
Κίνηση Επεξεργασία και Μαθησιακές προσαρμογές Σχεδιασμός προγράμματος εξάσκησης Περίπτωση φυσιοθεραπείας.
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
ΦΙΛΊΑ Τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου ◦ Τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου μπορεί να είναι χρήσιμα πάντα, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που θα.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
FUNNY GAMES Παίξε Τώρα!.
Φιλοσοφία για τα γερατειά.
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
Τα παράδοξα των καιρών μας
Ένα Σύντομο Σεμινάριο Ανθρώπινων Σχέσεων
Κορομηλά Μαρία – Γεωργία Α.Μ:5385 Λάτσιου Θεοδώρα Α.Μ:5399
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΙ 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Savoir Vivre Το Savoir Vivre (σαβουάρ βιβρ) είναι εγχειρίδιο σύμφωνα με το οποίο ο αναγνώστης μαθαίνει να εφαρμόζει στο σύνολο της ζωής του, κανόνες καλής.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ- ΣΥΜΠΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ15.
15 «χρυσοί κανόνες» στο τραπέζι
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου 2013-2014 Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου 2013-2014 To savoir vivre

Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας «Πες μου τι τρως να σου πω ποιος είσαι» η ομάδα «Οι Νόστιμοι»:ΚΑΣΤΑΝΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΟΝΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΑ, ΝΩΤΟΥΔΑ ΒΑΪΑ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα. Υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος: ΜΑΚΡΗΣ ΒΑΪΟΣ.

Τι είναι savoir vivre; To Savoir Vivre είναι εγχειριδιο συμφωνα με το οποιο ο αναγνωστης μαθαινει να εφαρμοζει στο συνολο της ζωης του, κανονες καλης συμπεριφορας. Αλλωστε αυτή είναι και η ετυμολογια του: να ξερεις να ζεις. Είναι η γνωση του τι ακριβως η κοινωνια θεωρει απόδεκτο ,του τι ζητας από εμας και του τι πρεπει να πραττουμε σε κάθε στιγμη και περισταση της ζωης μας!

Το Savoir Vivre στην Ελλάδα

7 «εγκλήματα» που δεν πρέπει να κάνετε στο τραπέζι 1)Να σκαλίζετε ή να μυρίζετε ένα πιάτο πριν φάτε. 2)Να γλύφετε το πιρούνι σας για να μην πάει χαμένη ούτε ελάχιστη ποσότητα της νοστιμότατης σάλτσας. 3)Να ορμάτε για το αλάτι ή για κάποια πιατέλα που δεν βρίσκεται κοντά σας. 4)Να σερβίρετε πρώτα στον εαυτό σας από κάποια πιατέλα που σας ζητήθηκε να περάσετε σε κάποιον άλλο.

5)Να σερβίρετε μια τεράστια μερίδα από ένα φαγητό που λατρεύετε ή να ψάχνετε για τα κομμάτια που σας αρέσουν πιο πολύ, αφήνοντας ελάχιστο για αυτούς που ακολουθούν. 6)Να προσφέρετε υπολείμματα από το πιάτο σας στους άλλους καλεσμένους στο δείπνο. 7)Να χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδες στο τραπέζι μπροστά στους υπόλοιπους.

Βασικοί κανόνες σωστής συμπεριφοράς στο τραπέζι. 1)Είμαστε συνεπείς όταν μας προσκαλούν για φαγητό. 2)Το λινό διακοσμητικό που στολίζει το πιάτο σας προφανώς είναι απλώς μια πετσέτα. 3)Δεν ακουμπάμε τους αγκώνες στο τραπέζι. 4)Χρησιμοποιούμε πιρούνι μόνο για τα λαχανικά, μακαρόνια, το σουφλέ, το πιλάφι και τις σαλάτες. Όχι και μαχαίρι. 5)Δεν σκουπίζουμε το πιάτο μας με το ψωμί, ούτε το βουτάμε στην σαλάτα.

Τόσα πιρούνια… Το πιρούνι της σαλάτας είναι πάντοτε αυτό που βρίσκεται έξω αριστερά. Είναι μικρότερο από το κυρίως πιρούνι. Το κυρίως πιρούνι είναι το μεγαλύτερο στο σερβίτσιο και βρίσκεται πιο κοντά στο πιάτο.

Τελειώσαμε! Όταν τελειώσετε να τοποθετήσετε το μαχαιροπίρουνο σας στο πλάι με τις λαβές να δείχνουν 5 η ώρα και τις μύτες 11. Αυτό το διακριτικό σημάδι δίνει σήμα στο σερβιτόρο ή στην οικοδέσποινα ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αν απομακρυνθείτε από το τραπέζι πρωτού τελειώσετε, για να μην σας μαζέψουν το πιάτο, βάλτε την λαβή του μαχαιριού να δείχνει 4 η ώρα και την λαβή του πιρουνιού να δείχνει 8, έτσι ώστε να σταυρώνουν στην μέση του πιάτου. Σε καμία στιγμή του γεύματος δεν πρέπει τα μαχαιροπίρουνα να ακουμπήσουν το τραπέζι.

Η σωστή διάταξη μαχαιροπίρουνων, πιάτων και ποτηριών σε ένα δείπνο.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας! Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!