Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Savoir Vivre Το Savoir Vivre (σαβουάρ βιβρ) είναι εγχειρίδιο σύμφωνα με το οποίο ο αναγνώστης μαθαίνει να εφαρμόζει στο σύνολο της ζωής του, κανόνες καλής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Savoir Vivre Το Savoir Vivre (σαβουάρ βιβρ) είναι εγχειρίδιο σύμφωνα με το οποίο ο αναγνώστης μαθαίνει να εφαρμόζει στο σύνολο της ζωής του, κανόνες καλής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Savoir Vivre Το Savoir Vivre (σαβουάρ βιβρ) είναι εγχειρίδιο σύμφωνα με το οποίο ο αναγνώστης μαθαίνει να εφαρμόζει στο σύνολο της ζωής του, κανόνες καλής συμπεριφοράς . Άλλωστε αυτή είναι και η ετυμολογία του : να ξέρεις να ζεις. Είναι η γνώση του τι ακριβώς η κοινωνία θεωρεί αποδεκτό , του τι ζητά από εμάς και του τι πρέπει να πράττουμε σε κάθε στιγμή και περίσταση της ζωής μας.

2 Το Savoir Vivre στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα σταθμό αποτελεί το βιβλίο της Ελένης Χαλκούση " Σαβουάρ Βιβρ" τη δεκαετία του '60, έκδοση η οποία καταγράφει με περιγραφικό τρόπο την ελληνική πραγματικότητα. Η Ελένη Χαλκούση, δημοσιογράφος και ηθοποιός στο επάγγελμα καταφέρνει να μπει σε πολλά ελληνικά σπίτια για να αποδείξει το αυτονόητο : οι κακοί τρόποι συμπεριφοράς δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ της μόδας .Τα τελευταία χρόνια διεθνώς και στην Ελλάδα, γίνονται πολλές προσπάθειες για να καλυφθεί το αναγνωστικό κοινό γύρω από το θέμα του savoir vivre. Οι μέχρι τώρα όμως εκδόσεις στην Ελλάδα περιορίζονται σε ανατυπώσεις προηγούμενων βιβλίων ή μεταφράσεις ξένων εγχειριδίων που δεν ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα. Από τις τελευταίες εκδόσεις καλής συμπεριφοράς στη χώρα μας, αποτελεί το βιβλίο του Χρήστου Ζαμπούνη, "Savoir Vivre".

3 Savoir Vivre στο σπίτι Σίγουρα υπάρχουν τρόποι ή κανόνες που θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη τη συγκατοίκηση ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους και αυτό θα ήταν βεβαία εφικτό εάν τους τηρούσαν όλοι.

4 Συμβάλουμε από κοινού σε όλα τα έξοδα που αφορούν το σπίτι.
Σεβόμαστε τις προσωπικές επιθυμίες του συγκατοίκου μας και εάν σε κάτι δεν συμφωνούμε πριν επιβάλουμε το «δικό μας», το συζητάμε πρώτα. Καλό είναι να υπάρχει συνεννόηση για τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Το πιο σωστό είναι ο καθένας να αναλάβει από μια αρμοδιότητα και να προσπαθεί να την τηρεί.

5 Δεν βάζουμε στη διαπασών την τηλεόραση ή τη μουσική που μας αρέσει, έστω κι αν δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας Όταν γυρνάμε αργά από μια έξοδο φροντίζουμε να μην κάνουμε φασαρία όταν μπαίνουμε μέσα στο σπίτι. Όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε κάτι από τον συγκάτοικο μας, δεν θα πρέπει να το παίρνουμε αυθαίρετα, αλλά πρώτα να τον ρωτάμε.

6 Μεταξύ αδερφών Δύο αγόρια τις περισσότερες φορές έχουν δυναμική σχέση με τσακωμούς γεμάτους από ζήλεια και εγωισμό. Συνήθως οι λόγοι για τους καβγάδες είναι ασήμαντοι, όπως για τον υπολογιστή, τα ρούχα κ.ά. Όμως σε μια δύσκολη στιγμή ο ένας θα καλύψει τον άλλον χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες. Δύσκολα θα αλλάξει αυτή η σχέση και δεν νομίζω να αλλάζει ποτέ.

7 ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ …το “Καλοί τρόποι” μάς δημιουργεί υποχρεώσεις που όλοι ζητούμε να τις αποφύγουμε, ενώ τις απαιτούμε από τους άλλους…


Κατέβασμα ppt "Savoir Vivre Το Savoir Vivre (σαβουάρ βιβρ) είναι εγχειρίδιο σύμφωνα με το οποίο ο αναγνώστης μαθαίνει να εφαρμόζει στο σύνολο της ζωής του, κανόνες καλής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google