Το εσωτερικό του Υπολογιστή

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
Advertisements

Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (2).
Εφαρμογές Πληροφορικής A’ Λυκείου
Το υλικό του Υπολογιστή
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (1).
Συσκευές Εξόδου Συσκευές Εισόδου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Το υλικό των υπολογιστών.
Το υλικό του Υπολογιστή
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή
Εικόνα 2.1: Η Κεντρική Μονάδα.
Μια παρουσίαση από τον Άνθη Ιωάννη
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
To υπολογιστικό σύστημα
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Επεξεργαστής (Κ.Μ.Ε. ή C.P.U.)
Εφαρμογές Πληροφορικής A’ Λυκείου
Το τμήμα της Β τάξης του ηλεκτρονικού τομέα Σας παρουσιάζει την εργασία του στα πλαίσια της ειδικής θεματικής δραστηριότητας με τίτλο.
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Διακρίνεται σε:
Α’ Γυμνασίου Βιβλίο «Σημειώσεις» σελίδες Α2
Δομή και λειτουργίες των διαφόρων μερών του ΗΥ
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Πληροφορική, Β Γυμνασίου
“Πως να στήσετε έναν υπολογιστή από το μηδέν” By: Κων/νος Λαμπόρντους
Το Υλικό του Υπολογιστή
Το Υλικό (Hardware) του υπολογιστή
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: To υλικό του υπολογιστή
Υλικό – Λογισμικό – Μονάδες εισόδου/εξόδου
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Αρχιτεκτονική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Το Υλικό του Υπολογιστή
24/4/2015B' ΤΑΞΗ Το εσωτερικό του Η/Υ1 Το εσωτερικό του Η/Υ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
Κύρια Μνήμη Διάφοροι τύποι μνήμης RAM Από πάνω προς τα κάτω, DIP, SIPP, SIMM (30-pin), SIMM (72-pin), DIMM (168-pin), DDR DIMM (184-pin). Μνήμη RΟM.
Η Kύρια Μνήμη Η Κύρια ή Κεντρική Μνήμη του υπολογιστή χρησιμοποιείται για προσωρινή αποθήκευση των δεδομένων που δίνουμε στον υπολογιστή να επεξεργαστεί.
Το τροφοδοτικό είναι μία συσκευή που είναι υπεύθυνη για δύο λειτουργίες: 1. Μετατρέπει το εναλλασσόμενο σε συνεχές. 2. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Το εσωτερικό της Κεντρικής Μονάδας.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Περιφερειακές συσκευές  Περιφερειακές συσκευές ονομάζουμε τις συσκευές που συνδέονται εξωτερικά με την Κεντρική Μονάδα του υπολογιστή.
Πληροφορική Α' Γυμνασίου 1 Κεφάλαιο 2 Το υλικό του Υπολογιστή.
5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Δεδομένα - Πληροφορία Υλικό Λογισμικό Μονάδες Εισόδου Μονάδες Εξόδου Κεντρική Μονάδα.
Συγγράμματα Γκιμπερίτης Βαγγέλης Δεξιότητες στην Κοινωνία της Πληροφορίας – Εφαρμογές Πληροφορικής. Γουλτίδης, Χρήστος ECDL /10/2009.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1: Γνωρίζω τον υπολογιστή ως ενιαίο σύστημα.
Προδιαγραφές Υλικού Η/Υ
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Τίτλοσ μαθηματοσ: Το υλικό του υπολογιστή
Καθηγητής: Δεβρίκης Κωνσταντίνος
ΜΝΗΜΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Ο υπολογιστής κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο για να τον “διευκολύνει” σε κάποιες δύσκολες και επίπονες σωματικές μα πιο πολύ νοητικές.
25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Έμυ Χ. Τμήμα: ΣΤ2 25o Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Β΄ ΕΠΑΛ ΚεφΑλαιο 2: ΠροδιαγραφΕΣ ΥλικοΥ Η/Υ 2.8 Μνήμη.
Ο Υπολογιστής Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και δευτερευόντως από ηλεκτρικά και.
Ενότητα 1 (Γνωρίζω τον υπολογιστή) Κεφάλαιο 2 (Το υλικό του υπολογιστή) Υλικό (Hardware) Υλικό είναι τα μηχανικά και τα ηλεκτρονικά μέρη του Η/Υ.
Το εσωτερικό του Υπολογιστή
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Με τι ασχολείται η πληροφορική; Η πληροφορική μελετά με επιστημονικό τρόπο: 1.Τον αποτελεσματικό τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών με τη βοήθεια του υπολογιστή.
Το υλικό του Υπολογιστή
Πληροφορική Α' Γυμνασίου 1 Κεφάλαιο 2 Το υλικό του Υπολογιστή.
TO BIOS βρίσκεται στην μητρική πλακέτα και τα αρχικά του σημαίνουν: Βασικό Σύστημα Εισόδου-Εξόδου.
Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Ψηφιακός κόσμος. «ψηφίο»: αρχαία ελληνικά σημαίνει πετραδάκι ή χαλίκι. ψηφιδωτό: Ένα ψηφιδωτό κατασκευάζεται από ψηφίδες, που.
B' ΤΑΞΗ Το εσωτερικό του Η/Υ
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το εσωτερικό του Υπολογιστή Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2 Το εσωτερικό του Υπολογιστή Ντινολάζος Χρήστος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών

Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κεντρική Μονάδα Η Κεντρική Μονάδα (Κουτί) του υπολογιστή. Μέσα σ’ αυτήν βρίσκονται όλα τα βασικά εξαρτήματα του υπολογιστή.

Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Το εσωτερικό του Υπολογιστή Το εσωτερικό μέρος τις κεντρικής μονάδος.

Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Το εσωτερικό του Υπολογιστή Το εσωτερικό μέρος τις κεντρικής μονάδος.

Το εσωτερικό του Υπολογιστή Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Τροφοδοτικό Το Τροφοδοτικό μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές και παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5V και 12V για να τροφοδοτιθούν οι εσωτερικές συσκευές στην κεντρική μονάδα (στο κουτί).

Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Μητρική Πλακέτα(motherboard) H Μητρική Πλακέτα (motherboard) συνήθως είναι το μεγαλύτερο εξάρτημα στο εσωτερικό του υπολογιστή. Πάνω σ΄ αυτή συνδέονται τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Μητρική Πλακέτα(motherboard) Στη μια πλευρά της Μητρικής Πλακέτας (motherboard) υπάρχουν ειδικές θύρες ώστε να συνδέουμε μερικές από τις εξωτερικές συσκευές (ποντίκι, πληκτρολόγιο, εκτυπωτή κ.τ.λ).

Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (επεξεργαστής) Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (Επεξεργαστής) επεξεργάζεται τα δεδομένα σύμφωνα με τις οδηγίες μας.

RAM ROM Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κύρια Μνήμη Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κύρια Μνήμη RAM ROM Η Κύρια Μνήμη περιλαμβάνει την μνήμη RAM και τη μνήμη ROM.

Το εσωτερικό του Υπολογιστή Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Μνήμη RAM Στην Μνήμη RAM αποθηκεύονται προσωρινά τα δεδομένα και οι Πληροφορίες. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα παραμένουν σ΄ αυτή όσο ο υπολογιστής τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα. Αν κοπεί το ρεύμα ή τον κλείσουμε οι πληροφορίες χάνονται.

Το εσωτερικό του Υπολογιστή Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Μνήμη RAM Η Μνήμη RAM είναι σε μορφή μικρής κάρτας τοποθετείται πάνω στη μητρική πλακέτα και ονομάζεται κάρτα μνήμης. Κάθε κάρτα μνήμης έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα που μετριέται σε GB. Η απόδοση ενός υπολογιστή μπορεί να βελτιωθεί αν αυξηθεί το μέγεθος της μνήμης προσθέτοντας και άλλες κάρτες μνήμης.

Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Μνήμη μόνο για ανάγνωση(ROM) Στην Μνήμη ROM αποθηκεύονται μόνιμα πληροφορίες που χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Στη ROM βρίσκεται το λογισμικό με το όνομα BIOS. Το λογισμικό αυτό κατά την εκκίνηση κάνει διάφορους ελέγχους για την σωστή λειτουργία του υπολογιστή και «φορτώνει» το λειτουργικό σύστημα στη μνήμη RAM από κάποιο αποθηκευτικό μέσο.

Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Εσωτερικές Κάρτες (Κάρτα γραφικών) Η Κάρτα γραφικών ή Κάρτα Οθόνης είναι απαραίτητη σε κάθε υπολογιστή. Επεξεργάζεται στο σήμα που στέλνεται στην οθόνη. Περιέχει δικό της επεξεργαστή και μνήμη ώστε να μη χρησιμοποιεί τα αντίστοιχα του υπολογιστή.

Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Εσωτερικές Κάρτες (Κάρτα ήχου) Η Κάρτα ήχου είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγή των ήχων και της μουσικής που ακούμε από τα ηχεία του υπολογιστή. Επίσης για την ψηφιακή ηχογράφηση μπορούμε να συνδέσουμε σ΄ αυτή μικρόφωνο ή άλλες εξωτερικές πηγές ήχου.

Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Εσωτερικές Κάρτες (Κάρτα δικτύου) Η Κάρτα δικτύου είναι απαραίτητη για να συνδέσουμε το υπολογιστή μας με άλλους υπολογιστές που βρίσκονται σε δίκτυο.

Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Εσωτερικές Κάρτες (Άλλες Κάρτες) Κάρτα ραδιοφώνου Κάρτα τηλεόρασης Κάρτα Video Κάρτα modem

Το εσωτερικό του Υπολογιστή Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Θύρες Σύνδεσης

Το εσωτερικό του Υπολογιστή Κεφάλαιο 2. Το εσωτερικό του Υπολογιστή Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Θύρες Σύνδεσης