ΡΗΣΕΙΣ ΣΟΦΩΝ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ακούστε τι Έχουν να Πουν Μερικοί Νομπελίστες
Advertisements

ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΝΟΥ –ΨΥΧΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ
Συγχώρα με, Αγάπη μου, που Ζούσα Πριν σε Γνωρίσω
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
ΓΡ. ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ : ΣΤΕΛΛΑ ΒΙΟΛΑΝΤΗ
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΕΡΙΑ.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Από πολύ νωρίς οι άνθρωποι είχαν καταλάβει την εξαιρετική σημασία που είχε για τη ζωή του κόσμου μας και τον περιέβαλαν με δέος και σεβασμό. Η κύρια.
•Ο Νίκος Καζαντζάκης 18 Φεβρουαρίου Οκτωβρίου 1957 ήταν Έλληνας μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, γνωστός για τη στοχαστική.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
S.w.a.n. και γκούνες.
Αυτογνωσία και υποσυνείδητο
Τον βλάκα μπορείς να τον γνωρίζεις από τις δύο
Nelson R. Mandela Να βασιλέψει η ελευθερία. Κι ο ήλιος να μη δύσει ποτέ σε ένα τόσο λαμπρό ανθρώπινο επίτευγμα Περί ελευθερίας.
Το Αλφαβητάρι της Αυτογνωσίας
Η αρχή του «90/10».
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
"13 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ"
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Ο«ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ» 5ος αι.π.Χ.
Δαρβίνος-ο δημιουργός της θεωρίας της Εξέλιξης
25. « Και είδεν ο Θεός ότι καλόν»: η δημιουργία του κόσμου
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
Μανόλης Αναγνωστάκης.
ΟΡΟΒΙΛ (AUROVILLE) Πόλη της Αυγής
Από τη Μιχαέλα Χατζηγιάννη
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ.
Το νερό, ένα πολύτιμο αγαθό
Από την Ιστορία στη Φιλοσοφία Ηθική και Πολιτική
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ENOTHTA ΠΡΩΤΗ: H IΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ENOTHTA ΠΡΩΤΗ: H IΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.
Παρουσίαση καλλιτεχνών
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!.
I.Q. & E.I. – ΝΟΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ – – ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ –
Θέμα: Το Νερό Ομάδα: Λίμνη των Κύκνων. Αγαπητοί πρόγονοι, Είμαστε από το μέλλον. Συγκεκριμένα από το έτος Σας στέλνουμε αυτό το γράμμα για να σας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
‘’ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ 5οπ.χ. αιώνα’’  ΙΣΤΟΡΙΑ  Είναι η εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί:  1. Ηρόδοτος  2. Θουκυδίδης  3. Ξενοφών.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
Θέμα: «Η κοινωνική θέση της γυναίκας και η θέση της στη θρησκεία»
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;. Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ.
Ανάλυση κρίσιμου συμβάντος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Αρχαία Εποχή.
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
20 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Κων/νος Καβάφης Διαθεματική εργασία Λογοτεχνίας Σταυρούλα Μαγουλά
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Όνομα: Χρίστος Νικολάου Τάξη: Ε’
10 εντυπωσιακά παραδείγματα συμμετρίας στην φύση
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Βασίλης Α. τάξη Στ
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Θρησκευτικά Μια εργασία της ομάδας “Μπιπ - Μπιπ”
ΠΕΡΙΚΛΗΣ Χαλβατζή Μαρία Α’3.
Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή. Hugo
Το 1976, σε μια φυλακή με το όνομα “ Ελευθερία ”…
Δελτίο τύπου Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, στοχεύει στην αναβίωση των οικονομικών πόρων, την αποτροπή της εγκατάλειψης των χωριών, τη μη εξάντληση του φυσικού.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
επιμέλεια: Μαρία Ευδωρίδου
π.Χ. επιστροφή από τη Βαβυλώνα μέχρι την κατάκτηση της Παλαιστίνης από τους Ρωμαίους
Δελτίο τύπου Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, υλοποιεί το άνοιγμα της πανεπιστημιακής κοινότητος στους ανθρώπους της υπαίθρου και στην αγνή λαϊκή γνώση, με στόχο.
Δελτίο τύπου Το Πανεπιστήμιο των Ορέων συνεχίζει τις εξορμήσεις του στα χωριά και στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης, ύστερα από ένα καλοκαίρι.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Δελτίο τύπου Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, στοχεύει στην αναβίωση των οικονομικών πόρων, την αποτροπή της εγκατάλειψης των χωριών, τη μη εξάντληση του φυσικού.
Ενημέρωση Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, προεκτείνει το έργο της πανεπιστημιακής κοινότητος στους ανθρώπους της υπαίθρου και στην αγνή λαϊκή γνώση, με στόχο.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΡΗΣΕΙΣ ΣΟΦΩΝ

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή. André Gide,1869-1951, Γάλλος Συγγραφέας

Το ερώτημα δεν είναι ποιος θα μου το επιτρέψει, αλλά ποιος θα με εμποδίσει. Ayn Rand,1905-1982, Αμερικανίδα φιλόσοφος

Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα. Lao Tzu ,6ος αιώνας π.χ., Κινέζος φιλόσοφος

Νιώθοντας περηφάνια για τους προγόνους σου, μη στερήσεις αυτήν τη δυνατότητα και απ' τους απoγόνους σου. Tullius Cicero, 160 π.χ – 43. π.χ , Ρωμαίος ρήτορας και πολιτικός

Το μέλλον δεν είναι δώρο. Είναι επίτευγμα. William Blake,1757-1827,Άγγλος ποιητής και ζωγράφος

Τα μελλοντικά γεγονότα δεν κάνουν ξαφνικά την εμφάνισή τους· το πέρασμα του χρόνου μοιάζει με το ξετύλιγμα ενός σχοινιού, το οποίο δεν παράγει τίποτα καινούριο αλλά απλώς ξεδιπλώνει αυτό που υπήρχε εξ αρχής. Tullius Cicero, 160 π.χ – 43. π.χ , Ρωμαίος ρήτορας και πολιτικός

Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη. Dr Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη. Dr. Seuss,1904-1991,Αμερικανός συγγραφέας

Το πιο εύκολο κυνήγι είναι το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου Το πιο εύκολο κυνήγι είναι το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου. Dwight D. Eisenhower ,1890-1969,Αμερικανός Πρόεδρος

Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο. Mahatma Gandhi ,1869-1948, Ινδός Φιλόσοφος, πολιτικός

Σχεδόν ό,τι κάνεις είναι ασήμαντο, αλλά είναι σημαντικό να το κάνεις. Mahatma Gandhi,1869-1948, Ινδός Φιλόσοφος, πολιτικός

Είναι καλό να θυμόμαστε ότι το σύμπαν -με μια μικρή, ασήμαντη εξαίρεση- αποτελείται από τους άλλους. John Andrew Holmes,  1773-1843, Αμερικανός πολιτικός

Mahatma Gandhi,1869-1948,Ινδός Φιλόσοφος, πολιτικός Ως ανθρώπινα όντα, η μεγαλοσύνη μας δεν έγκειται τόσο στην ικανότητα μας να αλλάξουμε τον κόσμο, όσο στο να αλλάξουμε τον εαυτό μας Mahatma Gandhi,1869-1948,Ινδός Φιλόσοφος, πολιτικός

Θουκυδίδης 460 -397 π.Χ., Αρχαίος Ελληνας ιστορικός. Ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του. Θουκυδίδης 460 -397 π.Χ., Αρχαίος Ελληνας ιστορικός.

Καζαντζάκης, 1883- 1957, συγγραφέας, φιλόσοφος, ποιητής Μια κρίσιμη βίαιη στιγμή είναι η ιστορική εποχή μας ετούτη, ένας κόσμος γκρεμίζεται, ένας άλλος δεν έχει ακόμα γεννηθεί… Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα κύκλο δικό του από πράματα, από δέντρα, ζώα, ανθρώπους, Ιδέες και τον κύκλο τούτον έχει χρέος αυτός να τον σώσει. Αυτός, κανένας άλλος. Αν δεν τον σώσει, δεν μπορεί να σωθεί. Καζαντζάκης, 1883- 1957, συγγραφέας, φιλόσοφος, ποιητής

Επιμέλεια, Προσαρμογή ΠΛΩΤΙΝΟΣ