Ο ΡΟΖ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΗΣ;
Advertisements

Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Quiz για το διαδίκτυο !.
Τα τρία γουρουνάκια Ονόματα μελών ομάδας:.
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ
ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
Έχεις δύο επιλογές! από το
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
 ΜΑΡΙΑ XATΖΗΚΑΛΛΙΑ  ΤΑΞΗ Β2  ΕΤΟΣ  ΜΑΘΗΜΑ ΙΛΙΑΔΑ –ΣΕΛΙΔΑ45, ΑΣΚΗΣΗ 2δ 1 ZAΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑ.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ! Α΄ τάξη 9ο Δημ.Σχ.Κιλκίς
Ας μιλήσουμε για τη φιλία!!!
Το Τουβλο.
Το αγαπημένο μου μάθημα
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ MASTER TEMPO FEAT KIM.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
Εμψυχώτρια Εκπαιδευτικός Χατζοπούλου Βασιλική Σχ
Κελεσίδης Βαγγέλης.
Κ.Σ.Β. ΚΑΤΑ της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ!!! Καλώς ήρθατε στην πρώτη μας εκπομπή!
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Μια ιστορία που γράφτηκε
Καλή διασκέδαση. Η πάπια που ψήθηκε Κάποτε, σε μία μακρινή λίμνη, υπήρχε μία πάπια που αποφάσισε να βρει την τύχη της μακριά από το σπίτι της και τους.
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
Κωνσταντίνα Μελίνα Τα τρία μικρά λυκάκια.
Οι γονείς του παιδιού «στόχου» Οι γονείς του εκφοβιστή
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ο Δουλευτάρης και ο Ακαμάτης
Η παρέα και το άγνωστο παιδάκι Ένα μικρό παραμυθάκι που έφτιαξαν τα πρωτάκια με αφορμή την 21 η Μαρτίου: ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη των φυλετικών.
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ
Από την Παρασκευή Σιδερά
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Γ2.
Ιωάννα-Λάουρα - Κλαούντια
Το μαύρο πρόβατο Γυμνάσιο Λουτρακίου Σχ. Έτος ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Μαρία Στυλιανού Στ’3 Δημοτικό Σχολείο Άγιου Σπυρίδωνα !!
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
Φιλοσοφία για τα γερατειά.
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γιάννης Μαγκλής Συνέντευξη από τον νέο στρατιώτη Υπεύθυνη καθηγήτρια: Καλλιόπη.
Το Τουβλο.
Το Τουβλο.
Η Ζωή θα μπορούσε να είναι ωραία…
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
Η αναπηρία δεν είναι κολλητική η αγάπη όμως είναι!
Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.
Emotions
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο ΡΟΖ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης Γιάννης Κώτσιας - Άρης Αργυρός - Παναγιώτης Στάθης

Πριν από μερικά χρόνια στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού ζούσε ένας μικρός καρχαρίας περίπου οχτώ ετών που ονομαζόταν Ηλίας. Δυστυχώς τον κοροϊδεύανε τα άλλα ψάρια επειδή το χρώμα του ήταν ροζ και ήταν χορτοφάγος, κάτι πολύ ασυνήθιστο για έναν καρχαρία. Ο ροζ χορτοφάγος καρχαρίας ήταν μεγαλόσωμος και γεροδεμένος, με κοφτερά δόντια και δυνατά πτερύγια. Στο πέρασμα του οι άνθρωποι τρόμαζαν και οι ναυτικοί έκαναν τα πάντα για να τον πιάσουν ή να τον σκοτώσουν. Πού να ήξεραν τι καλή ψυχή είχε ο Ηλίας ο Καρχαρίας; Στο σχολείο πήγαινε στη Δ’ Δημοτικού. Κάθε πρωί μόλις τον έβλεπαν οι συμμαθητές του αμέσως τον κοροϊδεύανε για το χρώμα του και τη χορτοφαγία του. Του είχαν βγάλει και παρατσούκλια όπως ροζούλης, ροζένιος και λαχανάκης. Πιο πολύ τον ενοχλούσαν οι άλλοι καρχαρίες και λιγότερο τα υπόλοιπα ψάρια.

Μέσα στην τάξη ήταν ο καλύτερος μαθητής. Ήταν πανέξυπνος Μέσα στην τάξη ήταν ο καλύτερος μαθητής. Ήταν πανέξυπνος! Ήξερε άπταιστα καρχαριακά, αριθμητική και γεωγραφία των ωκεανών. Γι’ αυτόν το λόγο όλοι τον ζηλεύανε. Στο διάλειμμα οι άλλοι καρχαρίες του έκαναν τη ζωή δύσκολη. Πότε δεν τον έπαιζαν στα παιχνίδια τους, τον έσπρωχναν, του μιλούσαν άσχημα και του έκλεβαν τα λεφτά για το κολατσιό. Ο μικρούλης καρχαρίας αμέσως κατσούφιαζε, ήταν λυπημένος και έμενε απομονωμένος απ’ όλους. Είχε μόνο ένα φίλο, τον Ρούλη τον Τσιπούρα, που τα υπόλοιπα ψάρια τον φώναζαν «ΧΑΖΟΥΛΗ». Ο Ρουλης ο Τσιπούρας και ο Ηλίας ο Καρχαρίας είχαν τα ίδια προβλήματα και τον ίδιο πόνο. Έπαιζαν μαζί θαλασσοποδόσφαιρο, σκάκι και πολλά επιτραπέζια. Μια μέρα ο μικρός καρχαρίας δεν άντεξε άλλο την κοροϊδία κι αποφάσισε να μην ξαναπάει σχολείο. Έμεινε κλεισμένος στο σπίτι του πολλές μέρες, στενοχωρημένος και απογοητευμένος. Δεν μπορούσε ν’ αλλάξει το χρώμα του ούτε να φάει κρέας.

Στο σχολείο τα πράγματα δεν ήταν καλά Στο σχολείο τα πράγματα δεν ήταν καλά. Η απουσία του είχε γίνει αισθητή στην τάξη. Έλειπε ο καλύτερος μαθητής, το επίπεδο στην τάξη είχε πέσει πολύ. Πολλές φορές στα διαγωνίσματα οι μαθητές αντέγραφαν από το μικρό καρχαρία, ενώ άλλες ο Ηλίας ο Καρχαρίας έλυνε τις απορίες των συμμαθητών του και βοηθούσε τα ψάρια που είχαν μαθησιακές δυσκολίες. Ο Ρούλης ο Τσιπούρας ένιωθε τεράστια μοναξιά χωρίς τον φίλο του και τον αναζητούσε απεγνωσμένα. Οι Καρχαρίες μετάνιωσαν για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους. Καρχαρίες και ψάρια κατάλαβαν το λάθος τους. Δεν περίμεναν ότι με τον τρόπο τους θα έδιωχναν τον Ηλία τον Καρχαρία από το σχολείο. Αποφάσισαν λοιπόν να τον βρουν και να του ζητήσουν συγγνώμη. Έτσι κι έγινε. Την άλλη μέρα μαζεύτηκαν έξω από το σπίτι του γύρω στα εκατό ψάρια και καρχαρίες. Άρχιζαν να φωνάζουν: «ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ΦΙΛΕ ΜΑΣ!!!». Ο Ρούλης ο Τσιπούρας με την Κατερίνα την Αθερίνα και τον Άκη τον Καρχαριάκη ως εκπρόσωποι όλων των ψαριών χτύπησαν την πόρτα.

Ο Ηλίας ο Καρχαρίας άνοιξε διστακτικά Ο Ηλίας ο Καρχαρίας άνοιξε διστακτικά. Τα τρία ψάρια, μόλις τον είδαν, τον αγκάλιασαν, του ζήτησαν συγγνώμη και τον παρακάλεσαν να γυρίσει στο σχολείο. Ο μικρός μας καρχαρίας με δάκρυα χαράς δέχτηκε να ξαναγυρίσει στο σχολείο. Από την επόμενη μέρα όλα ήταν διαφορετικά. Ο Ηλίας ο Καρχαρίας πήγε στο σχολείο. Κανείς δεν τον κορόιδεψε, κανείς δεν του πήρε τα χρήματα του και όλα τα ψάρια τον ήθελαν στα παιχνίδια τους. Ο μικρός, ροζ, χορτοφάγος καρχαρίας ήταν πια πολύ ευτυχισμένος. Το ίδιο και ο Ρούλης ο Τσιπούρας που κανένας πια δεν τον κορόιδεψε ξανά. Αυτοί οι δυο φίλοι έμειναν αχώριστοι κι έκαναν και πολλούς καινούργιους.