Project με θέμα: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός και παχυσαρκία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Advertisements

Ισορροπημένη διατροφή
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
Σχέση Διατροφής & Υγείας
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ :
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Το ένα τρίτο περίπου της νεολαίας στην Ευρώπη είναι υπέρβαροι
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
2η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 11/3/2011 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ
EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ε.Δ.Σ.Π.Υ.
ΑΝΝΑ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ.
ΤΡΩΝΕ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΝΕΟΙ;.
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό έτος :
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (Α’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ.:
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΓΗΤΑΚΙ; Κουτσομήτρου Θεοδώρα 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας 2014.
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Κατάρτιση διαιτολογίου
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
«Μαθαίνοντας… έρχεται η … σωστή όρεξη»
Διατροφή και Ασθένειες
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σ΄ αυτήν την εργασία θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά που περιέχονται σ’ αυτές και.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ εργασια στο μαθημα της οικιακησ οικονομιασ τμημα : α1 δημητρα βλαχιωτη ολγα βογκλη σοφια ανδρικοπουλου δημητρα δενδρινελλη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Project με θέμα: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός και παχυσαρκία Μαθητες που ςυμμετειχαν Μητρούσης Α. Μπαζογιάν Σ. Μπουργουτζής Σ. Παπαδόπουλος Γ. Πιλιτσίδης Π. Σαϊνίδης Μ. Σαμλίδης Π. Τουνγκελίδης Ε. Τσερκεζίδης Γ. Τσότσος Β. Ψωμιάδης Α Αγγελίδης Λ. Αγελαδάρης Σ. Ελευθεριάδης Χ. Ζαχαρακόπουλος Π. Κεχαγιόγλου Ε. Κεχαΐδης Α. Κιουμουρτζής Α. Κοσμίδης Ι. Μανταρλής Γ. Μανταρλής Σ. Υπεύθυνοι καθηγητές: Σαρρίδης Σωτήριος ΠΕ 11 – Παλαιολόγος Χρήστος ΠΕ04.01

Ομάδες εργασίας 1Η ΟΜΑΔΑ 4Η ΟΜΑΔΑ Αγελαδάρης Σ.-Μανταρλής Σ. Πιλιτσίδης Π. – Ελευθεριάδης Χ. Κοσκερίδης Μ. – Μητρούσης Θ. Κεχαγιόγλου Ε. – Μανταρλής Γ. 2Η ΟΜΑΔΑ Μπουργουτζής Σ. -Τσερκεζίδης Γ. Μπαζογιάν Σ.- Ζαχαρακόπολος Π. 5Η ΟΜΑΔΑ Σαμλίδης Π. – Κοσμίδης Ι. Τουνγκελίδης Ε. – Κεχαΐδης Α. Αγγελίδης Λ. 3Η ΟΜΑΔΑ Ψωμιάδης Α. – Σαϊνίδης Μ.- Τσότσος Β.- Κιουμουρτζής Θ.- Παπαδόπουλος Γ.

Άξονες Διερεύνησης Α) Ορισμοί – κατανόηση εννοιών Α) Ορισμοί – κατανόηση εννοιών Β) Διατροφική Πυραμίδα Γ) Ενημέρωση από Ειδικό Διατροφολόγο Δ) Έρευνα – Αποτελέσματα Έρευνας

Τι ειναι διατροφη; Η διατροφή αποτελεί μοναδικό παράγοντα για την ανάπτυξη του σώματος, την καλή λειτουργία, την διατήρηση της υγείας και την προστασία από διάφορες ασθένειες. Μέσω της διατροφής λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και νερό ) Η διατροφή είναι ο κλάδος της υγείας που ασχολείται με τη μελέτη της τροφής.

Τι θεωρείτε κακή διατροφή ; Όταν καταφεύγουμε στο έτοιμο φαγητό (πίτσες, σουβλάκια, σνακ, και fast food ) Όταν τρώμε μεγάλες ποσότητες φαγητού σε ώρες που δεν επιτρέπεται. Όταν δεν ελέγχουμε την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουμε. Όταν δεν τρώμε πρωινό και παραλείπουμε να τρώμε μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράγοντες που την επηρεάζουν Η οικογένεια με τον σύγχρονο τρόπο ζωής που ακολουθεί ( εργαζόμενοι γονείς, καταπίεση από την οικογένεια για μεγαλύτερη ποσότητα τροφής) Η εργασία. Η διαφήμιση.

Ποιες τροφές κάνουν καλό στην υγεία; Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα γαλακτοκομικά (με χαμηλά λιπαρά), οι ξηροί καρποί (ωμοί-ανάλατοι), τα δημητριακά, το μέλι, τα ψάρια, το άσπρο κρέας, το νερό.

Τι είναι παχυσαρκία ; Παχυσαρκία είναι η αύξηση βάρους του ανθρώπινου σώματος όχι σε μυϊκή μάζα αλλά σε λίπος. Είναι χρόνια νόσος που προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας. Από τη στιγμή που αυτή η αύξηση του βάρους αρχίζει να επιβαρύνει την λειτουργία κάποιων ζωτικών οργάνων όπως καρδιά, πάγκρεας, τότε την χαρακτηρίζουμε νοσογόνο παχυσαρκία. Τα αποτελέσματα της νοσογόνου παχυσαρκίας στον άνθρωπο ποικίλουν και μπορεί να είναι: υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, αύξηση της χοληστερίνης, καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, χολολιθίαση, αναπνευστική ανεπάρκεια, αϋπνίες, ορμονικές διαταραχές, φλεβική ανεπάρκεια , κατάθλιψη κλπ.

Ποια αίτια την προκαλούν ; Κακή διατροφή, κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφής Κάπνισμα Αλκοόλ Έλλειψη φυσικής δραστηριότητας Έλλειψη χρόνου Καθιστική ζωή Υπερβολική εργασία Άγχος

Πως συνδέεται η υγιεινή διατροφή με τον αθλητισμό και την αποφυγή της παχυσαρκίας; Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής απαιτείται να συνδυάζεται με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας, το οποίο να εφαρμόζεται απαρέγκλητα τρεις έως τέσσερις φορές σε εβδομαδιαία βάση. Απαιτείται ισχυρή ψυχική θέληση και ψυχική δύναμη ώστε να μην επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες και παρεκκλίνει του προγράμματος διατροφής και άθλησης. Επιλέγοντας κάποιος αυτό το μοντέλο διαβίωσης είναι δύσκολο να οδηγηθεί στην παθογόνο παχυσαρκία.

Διατροφική πυραμίδα Η διατροφική πυραμίδα είναι ένα οπτικό εργαλείο για υγιεινή διατροφή. Η πυραμίδα βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία διαιτητικών προσλήψεων, θρεπτικών συστατικών σε διάφορα τρόφιμα και τρόπους επιλογής τροφίμων για διατήρηση της υγείας.

Διατροφική Πυραμίδα Προκειμένου να διερευνήσουν οι μαθητές την σπουδαιότητα αλλά και την έννοια της Διατροφικής Πυραμίδας καλέσαμε την διατροφολόγο κ. Σακόλη Ιωάννα ώστε να κάνει μια πλήρη ενημέρωση.

Ενημέρωση από τη Διατροφολόγο κ. Ιώαννα Σακόλη Οι άξονες στους οποίους κινήθηκε η ενημέρωση ήταν οι εξής: α) Διατροφική Πυραμίδα β) Ομάδες τροφίμων γ) Μοντέλο θερμιδικής ανάγκης για άντρες και γυναίκες δ) Δείκτης Μάζας Σώματος

Οι μαθητές κατά ομάδες προσπαθούν να δομήσουν την Διατροφική Πυραμίδα

Κατάρτιση ερωτηματολογίου Στην τελευταία ενότητα της έρευνάς μας οι μαθητές προσπάθησαν να καταρτίσουν ένα ερωτηματολόγιο, από το οποίο θα έβγαζαν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Η έρευνα είχε δύο βασικούς άξονες: να διαπιστωθούν οι διατροφικές συνήθειες ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια, καθώς επίσης και ανάμεσα στους εφήβους που ζουν στην πόλη της Δράμας και αυτούς που ζουν στα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τρώμε Υγιεινά Ζούμε Υγιεινά Μένουμε για πάντα Υγιείς

Ευχαριστούμε

Ερωτηματολόγιο