Εργαστήριο Φυσικής Αγωγής στην Π/θμια Εκπαίδευση

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Advertisements

1 Δορυφορικό 2 ης ομάδας. 2 Είσαι στη μέση του μαθήματος και βλέπεις...  έναν μαθητή να βγαίνει από την αίθουσα διδασκαλίας,  δύο μαθητές να μιλούν.
Αμπαλάκης Στέλιος Διδακτικοί σκοποί  Στο σύνταγμα κάθε χώρας καθορίζονται οι γενικοί σκοποί της εκπαίδευσης  Με βάση τον γενικό σκοπό.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Διαμόρφωση προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων ζωής στη φυσική αγωγή
Εαρινό εξάμηνο 2014 Εισηγητής: Χρήστος Μπαντάνης Δάσκαλος
Eπιμέλεια Τίκβα Χριστίνα
Σχέδιο εργασίας (Project) Σπυριδούλα Σκλαβενίτη Σχολική Σύμβουλος ΠΕ 4
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Τεχνικές για την ανάλυση της κίνησης και την αξιολόγηση της μάθησης
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ MSc ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕ11 ΠΕΛΛΑΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ.
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ Σύρος.
Η αρχή της ανεξαρτησίας των κινήσεων.
Συμμετοχή στο πρόγραμμα : «Η Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη ως πλαίσιο Εκπαίδευσης Νεοδιορισθέντων Εκπαιδευτικών: Ποιοτικοί Εκπαιδευτικοί για Ποιοτική.
Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»
«Φυσική Αγωγή Α’ Γυμνασίου» Βιβλίο Καθηγητή
Φυσική Αγωγή Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού Τα νέα βιβλία εκπαιδευτικού & μαθητή
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Διδασκαλία εννοιών προγραμματισμού με το Scratch για τις Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού Η παρούσα σειρά μαθημάτων ΤΠΕ υλοποιήθηκε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο.
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
1.1 Τίτλος Διδακτικής Πρακτικής «Ψυχική Υγεία – Διαπροσωπικές σχέσεις»
Αξιολόγηση στη φυσική αγωγή
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Επιμέλεια: Πουλημένου Ελένη
Θεμελίωση της πρακτικής φυσικοθεραπείας
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ΄: ΘΕΜΑ ΚΥΚΛΟΣ
Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ. Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.
Ο Ρ ΟΛΟΣ Τ ΗΣ Σ ΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ Γ ΙΑ Τ Η Δ ΙΔΑΣΚΑΛΙΑ - Σ ΠΟΝΔΥΛΩΣΗ Τ ΟΥ Σ ΤΟΧΟΥ Αναστασία Α. Γεωργιάδου Δρ. Χημείας στο πεδίο της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών.
Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νικης
Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»
ΤΑ ΣΤΙΛ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
1.5 Γλώσσες Προγραμματισμού
Κλασσικός αθλητισμός στο Γυμνάσιο
Αναδόμηση σχεδίου μαθήματος Τίτλος: Μαγνητικές κούκλες
ΦΥΣΙΚΗ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ.
Ε.Κ.Φ.Ε ΕΥΟΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Η ΈΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Μέθοδοι και στυλ διδασκαλίας
Διαφοροποιημένη διδασκαλία - ένας ορισμός
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Εισαγωγή στην Έννοια του Αλγορίθμου και στον Προγραμματισμό
Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών στα Μαθηματικά
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.  Το «στυλ των εντολών».  Το «στυλ πρακτική εξάσκηση των ασκουμένων».  Το «στυλ της αμοιβαίας διδασκαλίας».  Το «στυλ.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ : ΣΚΙΆ Αγραφιώτη Δήμητρα Διαμαντάκη Μυρτώ Κλαίρ Σταύρου Κατερίνα.
Σενάριο Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω.
Σχεδιασμός προγράμματος εξάσκησης
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στη φυσική αγωγή Φυσική κατάσταση, κινητικές και κοινωνικές δεξιότητες για όλους τους μαθητές Αν Καθηγητής Εμμανουήλ Κ.
Στατιστικές Υποθέσεις
ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Βιολογία Γυμνασίου.
Υγεία και Ευεξία Μαθητών/τριών
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Οδηγός καλής συμπεριφοράς και χρήσης
Ψηφιακές τεχνολογίες στην εκπαίδευση
Το γραφείο μου: Ιπποκράτους 20 – 3ος όροφος ή αργότερα Ισόγειο ΜΔΔΕ
ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ.
Δεν καπνίζω, ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργαστήριο Φυσικής Αγωγής στην Π/θμια Εκπαίδευση Εργαστήριο Φυσικής Αγωγής στην Π/θμια Εκπαίδευση Δημήτρης Χατζόπουλος Dr. Sportwissenschaft Deutsche Sporthochschule Köln

Επικοινωνία Χατζόπουλος Δημήτρης Εγκαταστάσεις Θέρμης ξενώνες Τρίτη 12:00 – 14:00 E-mail: chatzop@phed.auth.gr Τηλ. 2310-992225

Εργαστήριο Θεωρία

Σε ζευγάρια θα κατεβάσετε από το E-τεφαα τα έντυπα για την εργασία θα τα βρείτε στο Ομάδα 2: Υποχρεωτικά Μαθήματα Εφαρμογής Διδακτική της ΦΑ στην Α/θμια Εκπαίδευση

Κανόνες για το εργαστήριο Φροντίζω να είμαι στην ώρα μου. Αν αργήσω, μπαίνω ήσυχα και κάθομαι στην άκρη. Αν πρέπει να φύγω νωρίτερα, κάθομαι στην άκρη και φεύγω χωρίς να ενοχλήσω. Όταν θέλω να πω κάτι, σηκώνω το χέρι μου. Πριν μπω στο εργαστήριο κλείνω το κινητό.

«συρτή πάσα στο ποδόσφαιρο» «χωριστείτε σε ζευγάρια και εκτελέστε πάσες μεταξύ σας» Πρόβλημα; Σε κάθε άσκηση θα πρέπει να δίνονται στους μαθητές συγκεκριμένοι στόχοι! Πως διατυπώνω στόχους στη Φυσική Αγωγή; Στη Φ.Α. υπάρχουν δυο τρόποι καθορισμού στόχων: οι ποιοτικοί και οι ποσοτικοί στόχοι (Heymen & Leue, 2000).

«στόχευση με το ένα χέρι» α) το βλέμμα εστιάζεται στο στόχο Οι ποιοτικοί στόχοι έχουν σχέση με την εκτέλεση της δεξιότητας (διδασκαλία τεχνικής) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην ανατροφοδότηση. «στόχευση με το ένα χέρι» α) το βλέμμα εστιάζεται στο στόχο β) το ελεύθερο χέρι δείχνει το στόχο κτλ. Ο αριθμός των κριτηρίων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 3-5. Οι ποσοτικοί στόχοι έχουν σχέση με το αποτέλεσμα (π.χ. πόσο μακριά, πόσο ψηλά, πόσες πετυχημένες βολές κτλ.). Σε κάθε ημερήσιο πλάνο θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι ποιοτικοί ή/και ποσοτικοί στόχοι. Διατυπώσεις της μορφής «τα παιδιά θα μάθουν τη δεξιότητα της ρίψης» είναι γενικές, αόριστες και δεν συμβάλλουν σε μια αποτελεσματική διδασκαλία.

Μια ολοκληρωμένη διατύπωση θα μπορούσε να είναι η εξής: Για την αύξηση της παρακίνησης των μαθητών θα πρέπει σε όλες τις ασκήσεις να καθορίζονται συγκεκριμένοι ποιοτικοί ή/και ποσοτικοί στόχοι. Μια ολοκληρωμένη διατύπωση θα μπορούσε να είναι η εξής: «Τα παιδιά θα μάθουν από απόσταση 4μ με το ένα χέρι να σημαδεύουν ένα τετράγωνο 30 εκ. ζωγραφισμένο στον τοίχο σε ύψος 1.30μ από το έδαφος (ποσοτικός στόχος). Κατά την εκτέλεση της ρίψης θα μάθουν α) …(αναφέρονται τα ποιοτικά κριτήρια)»

Γιατί προτείνεται στη φυσική αγωγή να είναι συγκεκριμένοι οι στόχοι; 1. Τα παιδιά ξέρουν που πρέπει να φτάσουν και αυτό αυξάνει την παρακίνηση. 2. Η ποιοτική διατύπωση βοηθά τον δάσκαλο στην παροχή ανατροφοδότησης. 3. Ο δάσκαλος εστιάζει σε αυτό που έθεσε ως στόχο και δεν χάνει το χρόνο του με άσκοπες ασκήσεις. 4. Βοηθά τον δάσκαλο στον προγραμματισμό. 4. Βοηθά τον δάσκαλο στην αξιολόγηση. Ο δάσκαλος ασχολήθηκε με έναν συγκεκριμένο στόχο και αυτόν θα αξιολογήσει (ποσοτικά ή ποιοτικά)!!

Θέλω να έχετε σχηματίσει ζευγάρια για το σχολείο Για την επόμενη φορά Θέλω να έχετε σχηματίσει ζευγάρια για το σχολείο Ανά ζευγάρι να έχετε τα έντυπα από το e-τεφαα Καλή συνέχεια!!