Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σχολείων Προαγωγής Υγείας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Advertisements

Ζ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΚΒ)
Ο Αθλητισμός στο κυπριακό Δημοτικό Σχολείο
Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής
Διασχολική ημερίδα αθλοπαιδιών και παιχνιδιών δεξιοτήτων Παγκύπριο συνέδριο Αθλητικές Εκδηλώσεις με όλους για όλους Λεμεσός, Νοέμβριος 2006 Χαράλαμπος.
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΦΟΥ (ΝΕΟΦΥΤΕΙΟ)
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
B´ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΙΑΜΑΤΙΚΗ»
Εκπαιδευτής:Μιχάλης Μάγος ΛΑΡ06Β
ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΨΙΟΥΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑ:ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: <<Μεσογειακή Διατροφή>>
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -
Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ερήμης
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ - ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
«Περισσότερες Εμπειρίες, Περισσότερες Γνώσεις, Περισσότερη Χαρά»
Συνάντηση με γονείς Τετάρτη
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρώμε ότ,ι πρέπει , όχι ό,τι να΄ναι »
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρώω ό,τι να ’ναι ή ό,τι πρέπει;»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Ο Φαγανούλης στη χώρα της κρίσης»
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Μαλούντας
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Παρασκευή Γουργουλιάτου
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τι ‘ναι αυτό που το λέμε… Διατροφή»
Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Ε΄ Λακατάμειας
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαστε ό,τι τρώμε»
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ Μάθημα: Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών & Παραγωγικών Δραστηριοτήτων και Πρακτική Άσκηση Τίτλος: Καταγραφή.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ – ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Χρήστος Αντωνίου Μ.Sc Άσκηση και Ποιότητα Ζωής Μ.Εd Ειδικής Αγωγής.
… ένα σχολείο για όλους… μαθητές, γονείς, κοινότητα Ευγενία Νιάκα: Σχολική Σύμβουλος Περιφερειακή Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «…Ελιά και Λάδι ……»
Αγωγή Υγείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
Κοινωνικές και Οικονομικές Διαστάσεις της Διατροφής των παιδιών στο Σχολείο Στ’ Τάξη του 7 ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.
Καταγραφή αθλητικών υποδομών και συλλόγων. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
Σεμιναριο 9 σεπτεμβριου 2014
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
1 Σχέδια Εργασίας & Φυσική Αγωγή. 2 Σκοπός της συνάντησης η παρουσίαση, ανάπτυξη & εφαρμογή της μεθόδου διδασκαλίας με σχέδια εργασίας στη Φυσική Αγωγή.
Αποτελεσματικότητα της σχολικής μονάδας: ο ρόλος του διευθυντή Μαργαρίτα Χριστοφορίδου 14 Μαρτίου 2013.
Β ΕΞΑΜΗΝΟ. o 1 Βρεφικό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Προνηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Νηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών)
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης: “Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία” Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 9 - Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.:
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Η αξιοποίηση των tablets στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων
Καλλιέργεια Οδικής Συνείδησης Υπό έμφαση στόχος για τη σχολική χρονιά
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
«Αυτοαντίληψη, επικοινωνία και συνεργατικότητα στο σχολικό περιβάλλον»
Πρότυπο Πειραματικό 2/Θ ΔΣ Πανεπιστημίου Πατρών
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ και ΥΓΕΙΑΣ
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
1ο Νηπιαγωγείο Πατρών
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
1 ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/θέσιο Νηπιαγωγείο Βασιλικού
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σχολείων Προαγωγής Υγείας Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σχολείων Προαγωγής Υγείας Φροντίζω το σώμα μου άρα έχω αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση Δημοτικό Σχολείο Κόρνου 2008 - 2009

Αρχική αξιολόγηση – επιλογή θέματος Ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες Συνήθειες καθιστικής ζωής Περιττό βάρος Μειωμένη αυτοπεποίθηση μαθητών

ΘΕΜΑ: ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να αποκτήσουν Στάση Ζωής μέσα από τον αθλητισμό και τη διατροφή Να έρθουν σε επαφή με διάφορα αθλήματα και τρόπους άσκησης Να υιοθετήσουν συνήθειες άθλησης και τρόπους άσκησης στην καθημερινή τους ζωή Να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητα τους Να εμπλακούν ενεργά οι γονείς αλλά και η κοινότητα στις δραστηριότητες του προγράμματος

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΡΝΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΑΤΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (συνεργασία με Ομοσπονδίες Αθλημάτων) ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΤΕ ΚΟΡΝΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΤΩΝ ΚΟΡΝΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΕΚ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΡΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν όλα τα παιδιά του σχολείου από Α’ μέχρι Στ’ τάξη

Επιτροπή Υγείας του σχολείου Εκπαιδευτικοί Μαθητές από όλες τις τάξεις Γονείς Κοινοτική Αρχή Κόρνου

Μερικές δραστηριότητες…

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Επέκταση του προγράμματος και στο Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο, μέσα από τα διάφορα μαθήματα και τη σίτιση των μαθητών

(μπιλιάρδο, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.α.). ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Διαμόρφωση και εξοπλισμός ειδικής Αίθουσας Παιχνιδιών με διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια (μπιλιάρδο, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.α.).

«ΥΓΙΗΣ» ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ Καταρτίστηκε πρόγραμμα διαχείρισης των παιχνιδιών και δραστηριοτήτων των παιδιών στη διάρκεια του διαλείμματος. Στόχευε στην ενασχόληση των παιδιών με δραστηριότητες άθλησης, στον περιορισμό των συγκρούσεων και στην ανάπτυξη της αυτοπειθαρχίας- αυτοελέγχου, της συμμόρφωσης σε κανόνες. Τα παιδιά χρειάστηκαν χρόνο να μάθουν να αποδέχονται, να ανέχονται και να συνεργάζονται με τους άλλους, όσο διαφορετικοί κι αν είναι!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Α. Επίσκεψη των παιδιών του σχολείου μας στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» του ΚΟΑ, για πραγματοποίηση αθλητικής ημερίδας. Τα παιδιά έπαιξαν διάφορα αθλήματα ( πετόσφαιρα, καλαθόσφαιρα, μπάντμιντον, τοξοβολία, χειροσφαίριση), με την πολύτιμη βοήθεια προπονητών από τις αντίστοιχες ομοσπονδίες αθλημάτων.

Επίσκεψή μας στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας και ξενάγηση Επίσκεψή μας στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας και ξενάγηση. Παρουσίαση του αθλήματος καράτε από τον Έφορο της Ομοσπονδίας καράτε και τον υπεύθυνο της Σχολής Καράτε της κοινότητάς μας, επίδειξη από παιδιά του σχολείου μας καθώς και τελετή βράβευσης μαθητών που διακρίθηκαν σε αγώνες καράτε! Στόχος η προώθηση του αθλήματος του καράτε και η αξιοποίηση των σχετικών υποδομών της κοινότητας

Το πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους Το πρόγραμμα του ΑΓΟ επίσης λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο σχολείο μας! Λειτουργεί με ωράριο που εξυπηρετεί τα παιδιά (μετά τη λήξη του Ολοήμερου Σχολείου) και συμβάλλει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών σε υγιείς και επωφελείς ενασχολήσεις…

ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

Συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποδηλατιστών Κόρνου ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 Διάλεξη για το ποδήλατο, μαθήματα ποδηλασίας, οδικής ασφάλειας, καθώς και χρήσης του δρόμου με το ποδήλατο. Πρακτική εξάσκηση στο δρόμο έξω από το σχολείο μας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 8 ΜΑΪΟΥ 2009 Σεμινάριο ποδοσφαίρου από προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ ΚΟΡΝΟΥ (βασικές κινήσεις, πειθαρχία στον αθλητισμό, πλεονεκτήματα από την ενασχόληση με τον αθλητισμό)

Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος και του μαθήματος της Γυμναστικής, αρκετοί μαθητές γράφτηκαν σε Ακαδημίες των αθλημάτων της αρεσκείας τους! Ακόμη μερικά νεαρά ταλέντα στον αθλητισμό διαφάνηκαν μέσα από τις ημερίδες και προωθήθηκαν περαιτέρω.

Οι διατροφικές επιλογές των μαθητών διαφοροποιήθηκαν και αυτό διαφάνηκε μέσα από το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, όπου τα παιδιά επέλεγαν υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος τροφών και κατανάλωναν την απαραίτητη ποσότητα φαγητού.

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 Σταθμός καράτε (επεξήγηση κινήσεων, πρακτική εξάσκηση) Σταθμός ποδοσφαίρου (σεμινάριο από προπονητές και ποδοσφαιριστές των ομάδων ΑΕΚ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΟΡΝΟΥ, αγώνες ποδοσφαίρου) Κινητικά παιχνίδια Σταθμός χειροσφαίρισης Σταθμός καλαθοσφαίρισης

Επιτυχίες του προγράμματος Ενεργή εμπλοκή των μαθητών στο συντονισμό του προγράμματος Ενεργή εμπλοκή του Συνδέσμου Γονέων αλλά και των γονέων γενικότερα Ενεργή εμπλοκή της Κοινότητας Ενεργή εμπλοκή εξωτερικών παραγόντων όπως αθλητικές ομοσπονδίες, ποδοσφαιρικές ομάδες, Σύνδεσμος Ποδηλατιστών Κόρνου, Σχολή Καράτε, κ.τ.λ Σύνδεση με πρόγραμμα Οικολογικών και Socrates COMENIUS Δραστηριότητες πρακτικής φύσεως στις οποίες οι μαθητές διασκεδάζουν και περνούν καλά!!

Σας ευχαριστούμε! Ηλιάδα Ευριπίδου Μαριάννα Παπαθωμά