Τραυματισμοί-Πτώσεις-Κατάγματα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Σχεδιασμός προγραμμάτων πρόληψης στο σχολικό περιβάλλον
Ιορδάνης Γ. Αμπατζίδης ΕΚΑΒ Πάτρας
Πρώτες Βοήθειες.
ΤΟ ΔΕΡΜΑ Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος.
Η άμυνα του οργανισμού ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α. Δρίβας
Έρευνα της ΣΤ’2 τάξης με θέμα «Ατυχήματα στο χώρο του σχολείου»
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ Η χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος.
Χαιρετισμός στον ήλιο.
Πρώτες βοήθειες στο Σχολικό περιβάλλον
Α΄ ΒΟΗΘΕΙΕΣ Α΄ ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ 1ο Λύκειο Χαϊδαρίου
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αιμορραγίες-Κατάγματα-Τραυματισμοί Σ.Σ.
Μαθήματα Παθοφυσιολογίας
Πρώτες Βοήθειες : Ο κοινωνικός άνθρωπος αρωγός στο συνάνθρωπο
Ανατομία και Βιομηχανική
Ζ. Καλαϊτζή Θέμα: Πρόληψη Ατυχημάτων Και Πρώτες βοήθειες
Σταυρόλεξο ---- Κρυπτόλεξο
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ I.
ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ
Οι μύες.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
Μηχανιςμοι αμυνας του ανθρωπινου οργανιςμου – βαςικες αρχες ανοςιας
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Η ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί το εσωτερικό του περιβάλλον σταθερό ανεξάρτητα από τις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος στο οποίο.
Ουλίτιδα.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Επιμέλεια: Φωτεινή Σωτηροπούλου, Βιολόγος, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.
ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ TMHMA ΣΤ2
Πρώτες Βοήθειες Ioannis Lazarettos MD PhD Orthopaedic Surgeon 1.
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 8.
ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΘΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
Πρώτες Βοήθειες Ioannis Lazarettos MD PhD Orthopaedic Surgeon 1.
Υπεύθυνη καθηγήτρια Ιντζιάδου Γεωργία Τμήμα Α project 4
Τραύμα Λύση συνέχειας του δέρματος ή και των υποκείμενων ιστών. Επούλωση : Βιολογικό φαινόμενο, με τοπικές και γενικές διεργασίες, που συμβάλλουν στη σύνθεση.
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
Βιολογία Α Γυμνασίου Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. 1.1 Τα χαρακτηριστικά των οργανισμών Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ζωντανών οργανισμών Οι οργανισμοί τρέφονται.
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ Δρ. Ιωάννης Γεωργίου.
ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΟΣΤΩΝ - ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ (1)
ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ 9/2/2014
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ Είναι οι δερματοπάθειες που προκύπτουν στο εργασιακό περιβάλλον και η αιτία που τις προκαλεί είναι κάτι που έχει άμεση σχέση.
ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΥΨΟΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ -Απλή (άτομο χάνει την ισορροπία του και πέφτει) -Κατακρήμνιση (άτομο πέφτει από κάποιο ύψος στο κενό) -Κατακρήμνιση (άτομο πέφτει.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΒΛΑΒΗ TRAUMATIC BRAIN INJURY.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ
ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ Πόνος και ευαισθησία της περιοχής Οίδημα Εκχύμωση (Μελανιά) Δυσκινησία ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ Ψυχρά επιθέματα για 10'-20' Ακινησία.
Αποστολίδου Ευτέρπη Νοέμβριος 2011
ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ Το δέρμα, ο υποδόριος ιστός και ο μυϊκός ιστός αποτελούν τα μαλακά μόρια του σώματος. Οι κακώσεις των μαλακών μορίων διακρίνονται.
Το ερειστικο συστημα.
Αποστολίδου Ευτέρπη Νοέμβριος  Όταν διακόπτεται η παροχή αίματος σε ένα τμήμα του εγκεφάλου, τα εγκεφαλικά κύτταρα λόγω έλλειψης οξυγόνου δεν μπορούν.
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
Διάστρεμμα Στέφανος Πατεράκης - Φυσικοθεραπευτής ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ.
Πυρίτιο: ο ρόλος του στην υγεία μας και οι συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό μας Χαρά Μωυσιάδη Γ΄2.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ 1ο ΚΑΚΩΣΕΙΣ – ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
KAKΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΥΣ
Κωνςταντινιδης Κωνςταντινος Λαττας πετρος Παγωνης νικος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ
ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ
Υπάρχει ένας κίνδυνος μόλυνσης όσο μικρό και αν είναι το ζώο!
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Το μικρόβιο κατάφερε να περάσει στο εσωτερικό του οργανισμού διαπερνώντας.
ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΠΑΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ»
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ. Κατάγματα λεκάνης Αν και τα κατάγματα λεκάνης αποτελούν μόλις το 3 - 8% όλων των καταγμάτων η αντιμετώπιση τους.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ – ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ.
ΧΗΜΙΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ Ηλιάδης Χρήστος1, Καραβοκύρη Μαρία2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Νοσηλευτής ΤΕ, Ιδιωτικό Θεραπευτήριο Θεσσαλονίκης 2. Απόφοιτος.
Κάθε χρόνο συμβαίνουν στη χώρα μας άπειρα τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό τους. Από το σύνολο.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ - Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΚΩΣΗ Βλουτόγλου Ελίνα, Φυσιοθεραπεύτρια, P.D. in Sports Physiotherapy.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ
ΕΠΙΣΤΑΞΗ & ΡΙΝΟΡΡΑΓΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τραυματισμοί-Πτώσεις-Κατάγματα

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ Τραύμα Μώλωπας Διάστρεμμα Έγκαυμα Κάταγμα

Τραύματα ΞΕΣΚΙΣΜΑ Τραυματισμός ή κάκωση είναι το σύνολο των βλαβών των ιστών πού προκαλούνται ακαριαίως κατά τη στιγμή του ατυχήματος, από διάφορες μορφές μηχανικών παραγόντων, όταν αυτοί υπερβούν τη φυσική αντοχή των ιστών και των οργάνων. ΓΔΑΡΣΙΜΟ (Εκδορά) ΒΙΑΙΗ ΑΠΟΚΟΠΗ ΚΟΨΙΜΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΡΥΠΗΜΑ

Αντιμετώπιση Αντιμετωπίστε την αιμορραγία όσο γίνεται πιο γρήγορα. Διατηρήστε το τραύμα καθαρό και επιδέστε το ώστε να μειώσετε την απώλεια αίματος και να εμποδίσετε την μόλυνση .Αν το τραύμα είναι σοβαρό , ο τραυματίας πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο.

Μώλωπας Μώλωπας (ή αλλιώς μελανιά) ονομάζεται ένα είδος τραύματος σε βιολογικούς ιστούς. Τα τριχοειδή αγγεία καταστρέφονται και κατά συνέπεια το αίμα διαρρέει γύρω από τους ιστούς.

Αντιμετώπιση Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες στην περιοχή της κάκωσης για να περιορίσετε την αιμορραγία και να μειώσετε το οίδημα.

Διάστρεμμα Διάστρεμμα ονομάζεται η βίαιη διάταση των συνδέσμων και του θυλάκου της άρθρωσης.

ΕΓΚΑΥΜΑ Έγκαυμα καλείται η ιστική καταστροφή του δέρματος εξαιτίας της επίδρασης σε αυτό κάποιου βλαβερού αιτίου.

Ενθαρρύνατε τον πάσχοντα. Αντιμετώπιση Ενθαρρύνατε τον πάσχοντα. Βάλτε το μέρος του σώματος που έπαθε το έγκαυμα κάτω από κρύο νερό ή μέσα σε κρύο νερό. Βγάλτε ό,τι σφίγγει το δέρμα(δαχτυλίδι)πριν αρχίσει να δημιουργείται οίδημα. Σκεπάστε την περιοχή με καθαρό κατά προτίμηση αποστειρωμένο όχι χνουδωτό επίθεμα.

Κάταγμα είναι το σπάσιμο ή το ράγισμα ενός οστού. ΚΑΤΑΓΜΑ  Κάταγμα είναι το σπάσιμο ή το ράγισμα ενός οστού.

Είδη καταγμάτων

Αντιμετώπιση Τα άτομα που έχουν κατάγματα δεν πρέπει να κινούνται παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη. Ακινητοποιήστε και συγκρατήστε το τραυματισμένο μέλος δένοντάς το με ένα υγιές μέλος του σώματος με υποστηρίγματα και επιδέσμους ή νάρθηκα. Τοποθετήστε το μέλος που έχει κάταγμα ψηλότερα για να μειώσετε τη δυσφορία και το οίδημα.

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ Η εξάρθρωση είναι μια σοβαρή πάθηση των αρθρώσεων.Μπορεί να προκληθεί από ένα σοβαρό ατύχημα και ως συνέπεια έχει την απομάκρυνση των αρθρικών επιφάνειων από τα οστά. Οι εξαρθρώσεις είναι πολύ οδυνηρές και η επαναφορά των οστών στη θέση τους πρέπει να γίνεται από ειδικό γιατρό ή χειρουργό.

ΠΤΩΣΕΙΣ

ΠΤΩΣΕΙΣ Οι πτώσεις σκοτώνουν περισσότερα άτομα από οποιοδήποτε άλλο αίτιο με μοναδική εξαίρεση τα τροχαία ατυχήματα, και οι περισσότερες πτώσεις συμβαίνουν στο σπίτι, αφορούν δε τον πληθυσμό και των δύο φύλων, ανεξαρτήτου ηλικίας.

ΠΤΩΣΕΙΣ Η πρώτη κατηγορία παραγόντων είναι αυτοί που έχουν σχέση με την κατάσταση του ατόμου. Η δεύτερη κατηγορία παραγόντων που συντείνουν στην πτώση, στους τραυματισμούς και τα κατάγματα είναι οι εξωτερικοί παράγοντες του περιβάλλοντος. Οι παράγοντες που προδιαθέτουν στις πτώσεις, τους τραυματισμούς και τα κατάγματα είναι πολλοί. 

ΠΗΓΕΣ http://el.wikipedia.org/wiki/ http://www.allaboutvision.com https://www.google.gr Βιβλίο ΄΄πρώτες βοήθειες΄΄ Dorling Kindersley

Κατερίνα Αλεξία Αναγνωστίδου ΤΕΛΟΣ Κατερίνα Αλεξία Αναγνωστίδου