Virtual Chemistry Laboratory

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

E-alerts.com Για να μην ξεχνάτε ποτέ... E-ALERTS.COM.
Δρ. Σάλτας Βασίλειος Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών ΣΔΟ – ΤΕΙ Καβάλας
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος,
6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
3o ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
• ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ • ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ • ΣΤΟΧΟΙ • ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
Ο Σχολικός σας Σύμβουλος
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ
ΑναστασΙου ΚωνσταντΙνοΣ
Η δομή του μαθήματος των μαθηματικών στο σύγχρονο ΤΕΙ Σάλτας Βασίλειος, Τσιάντος Βασίλειος Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών ΤΕΙ Καβάλας.
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
Μαθηματικό εργαστήριο Γ. Λαγουδάκος
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες - Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες Βασίλης Γαργανουράκης
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΠΘ
« Ηλεκτρονικό Εργαστήριο Φυσικής » Συνέδριο ACSTAC Μάρτιος 2011 Αναστασίου Χρίστος, Βασδέκης Μιχάλης, Μακεδών Νίκος, Σεϊτάνη Μαριάννα, Τσάμη Λυδία Επιβλέποντες.
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΜΠΑΟΥΡΑΚΗ ΤΟΝΙΑ ΓΡΑΣΕΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ -Νοέμβριος 2009
2. Μορφή και οργάνωση του μαθήματος
Γυμνάσιο Ομόδους Λεμεσός
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Διερεύνηση της χρήσης των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας από εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Αν. Χατζηπαρασίδης, Π. Αντωνίου,Β. Γούργουλης, Ευαγ.
Καλώς ορίσατε στη 2 η εκδήλωση στη 2 η εκδήλωση για τις για τις Φυσικές Επιστήμες.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Τα άλατα.
Λογισμικό Εκπαίδευσης M- Pedia Ελευθέριος Μιχαηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος, M-Data
Ε ΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Υ ΛΙΚΟ Χ ΗΜΕΙΑΣ ΣΤΗ Β /θμια Ε ΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Δρ. Γεωργιάδου Αναστασία Δρ. Γεωργιάδου Αναστασία Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αναβρύτων Δρ. Γεωργιάδου.
 Το project με το οποίο ασχοληθήκαμε ονομάζεται «παιχνίδι της γνώσης». Χωριστήκαμε σε ομάδες όπου η κάθε μία ασχολήθηκε με ένα ξεχωριστό διδασκόμενο μάθημα.
Διδακτική Πληροφορικής
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΪΟΝ/0311/22) Έρευνα για αξιολόγηση λογισμικού Engino KidCAD για τη χρήση του.
Α Τα Χαρακτηριστικά των ΤΠΕ που Ευνοούν τη Μάθηση.
3 η διδασκαλία. Παραγοντοποίση- Χρήση ταυτοτήτων- Επίλυση εξισώσεων Τάξη: Γ’ Γυμνασίου Αριθμός Μαθητών: 28.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
Βλάσση Μαρία, Κωσταρίδης Παναγιώτης, Παυλάτου Α. Ευαγγελία.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γιώργος Σούλτης.
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
Εργαστήριο Στατιστικής (8 ο Εργαστήριο) Συσχετίσεις μεταξύ μεταβλητών (ερωτήσεων)
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
ΕΝΖΥΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων - Άσκηση 8η.
Καταιγισμός ιδεών Συνιστάται για την πολυεπίπεδη εξέταση ζητήματος ή κεντρικής έννοιας, μέσω της παρακίνησης των εκπαιδευόμενων να προβούν σε ελεύθερη,
Προγραμματισμός & Εφαρμογές Υπολογιστών Κωδικός Μαθήματος: 2890 Κωδικός Διαφανειών: MKT130 Καθηγητής Νίκος Λορέντζος Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα.
Συνέντευξη με νήπια.
Στατιστικές Υποθέσεις
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΙΔΗΡΟΥ - ΧΑΛΚΟΥ
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Καλώς ορίσατε στην εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες.
Η πλατφόρμα Βασίλης Γαργανουράκης Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου
Πορεία διδασκαλίας Στάδιο προετοιμασίας Στάδιο παρουσίασης
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Σχεδιασμός και Τεχνολογία
Αυδίκος Αθανάσιος – Πήχας Στέφανος
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΛΥΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ. Σαμαρά, Δασκάλα.
3ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΓΡΑΦΗ ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΤΥΠΩΝ x + y A B -
DataStudio ένα πρόγραμμα
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ
Πρακτικές δραστηριότητες
Α' ΤΑΞΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΣΧΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Πειράματα Χημείας για το Λύκειο Σχολ. έτος
Εξαιρετικά πειράματα με απλές και φθηνές ιδιοκατασκευές
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Virtual Chemistry Laboratory

Ομάδα Ν Αναστασίου Κώστας Βουρονίκος Μάκης Δήμας Νίκος Ελεμένογλου Κώστας Ζωγοπούλου Άννα Λύτος Γιώργος Νίκας Παναγιώτης Σταθάκη Αρετιάννα

Η εξέλιξη των υπολογιστών έχει οδηγήσει στην αυξανόμενη χρήση τους. Προσφέρει ατέλειωτη πηγή πληροφοριών σε όλους τους τομείς. Διαδραστικά προγράμματα για την εύκολη εκμάθηση μαθημάτων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το Virtual Chemistry Laboratory.

Απευθύνεται σε: Μαθητές Γυμνασίου και σε καθηγητές.

Χρησιμότητα του VCL Εναλλακτική πηγή γνώσης. Το μάθημα γίνεται πιο ενδιαφέρον. Ο μαθητής αποκτά γνώσεις παίζοντας. Δίνει την ευκαιρία σε μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο περιβάλλον ενός εργαστηρίου να έρθουν σε μια πρώτη επαφή έστω και εικονικά μέσω υπολογιστή.

Περιέχει πολλές λειτουργίες και εργαλεία ιδιαίτερα χρήσιμα για τον μαθητή και τον καθηγητή. Πολύ εύκολο στην εκμάθησή του. Για την εκτέλεση μίας χημικής αντίδρασης. Ο μαθητής βάζει απλά στο δοχείο τα διάφορα στοιχεία και το πρόγραμμα τα επεξεργάζεται.

Τα διάφορα στοιχεία αλληλεπιδρούν και παράγουν το τελικό αποτέλεσμα κατά τρόπο πολύ παρόμοιο με ένα πραγματικό εργαστήριο. Το πρόγραμμα έχει μία βάση δεδομένων που επεξεργάζεται τα δεδομένα που έδωσε ο μαθητής και εμφανίζει ανάλογες πληροφορίες.

Εισαγωγικές συμβουλές από το VCL Επαφή με οποιαδήποτε χημική ουσία απαιτεί ξέπλυμα με τρεχούμενο νερό. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε κατάποση χημικών παρασκευασμάτων.

Ποτέ μη δουλεύει κανείς μόνος στο εργαστήριο. Πολύ προσοχή στην χρήση των χημικών ουσιών. Χρησιμοποιημένα υλικά να μην επανατοποθετούνται πίσω.

Τα χρησιμοποιημένα υλικά να πετιούνται προσεκτικά με βάση τις οδηγίες. Τα δοχεία να επιστρέφουν πάντα στην θέση τους.

Η οπτική επαφή με τα πειράματα να γίνεται πάντα από το πλάι. Να μην γίνεται αλόγιστη χρήση των χημικών ουσιών Η δουλειά στο εργαστήριο να γίνεται πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και μόνο υπό την επίβλεψη του καθηγητή.

Το πίνακα διαλυτότητας Εργαλεία του VCL Το πίνακα διαλυτότητας Το περιοδικό πίνακα

Την οξειδωτική δραστηριότητα. Την σχετική δραστηριότητα. Γλωσσάρι.

Εφαρμογές του VCL Μετατροπέας (επιτάχυνση, γωνία, ενέργεια, συχνότητα κλπ) Ημερολόγιο για καταγραφή πειραμάτων(σημειώσεις εργαστηρίου, κομμάτια πειράματος, αποτέλεσμα) Αριθμομηχανή. Editor για καταγραφή χημικών εξισώσεων.

Εξετάσεις Υπάρχει η δυνατότητα ο μαθητής να κάνει κάποια τεστ αυτοαξιολόγησης, σαν παιχνίδι, και πιο διαδραστικά. Αυτό μπορεί να είναι είτε κάποιο διαγώνισμα, είτε εξάσκηση πάνω σε χημικές εξισώσεις, είτε πάνω σε ασκήσεις εργαστηρίου.

Διαγώνισμα πάνω σε ερωτήσεις και γενικού και ειδικού περιεχομένου. Διαγώνισμα πάνω σε ερωτήσεις και γενικού και ειδικού περιεχομένου.  Επιλογή: Χρόνου διαγωνίσματος. Αριθμός ερωτήσεων. Πιθανές απαντήσεις. Με ή χωρίς βοήθεια. Στο τέλος εμφανίζεται ο βαθμός, καθώς και μια μικρή αξιολόγηση.

Χημικές Εξισώσεις Αφού ο μαθητής ή ο καθηγητής ορίσει ποια χημική αντίδραση θέλει, προσθέτοντας τυχαία 2 στοιχεία, ο μαθητής θα πρέπει κάνοντας χρήση ενός ειδικά διαμορφωμένου interface να βρει τα παράγωγα της αντίδρασης. πχ. Ca + 2(H2O) -> Ca(OH)2 + H2

Ασκήσεις εργαστηρίου Πρόκειται για ερωτήσεις πάνω σε πιο εμπειρικά ζητήματα όπως : Σε μια χημική εξίσωση, να βρεις ποιο από τα παράγωγα είναι οξύ και ποιό βάση(διαφορά μεταξύ βάση-οξύ) Παρήγαγε υδροξείδιο του νατρίου (αέριο που φλέγεται) Παρήγαγε θειικό οξύ (παραγωγή άλατος και νερού)

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί και Forum για περαιτέρω συζήτηση και επίλυση αποριών. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει update η βάση δεδομένων για τα στοιχεία ή ενώσεις τους.

Το πρόγραμμα έφτιαξε ο Boyan Mihaylov. Link: http://chemistry.dortikum.net/en/home/