Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
CLASS 6B Οι απόψεις των παιδιών για τα ζώα και οι τρόποι
Advertisements

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Τα μυστικά της διαφήμισης: Ψυχαγωγία
Μια εργασία των μαθητών της Στ τάξης
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
Η δομή του μαθήματος των μαθηματικών στο σύγχρονο ΤΕΙ Σάλτας Βασίλειος, Τσιάντος Βασίλειος Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών ΤΕΙ Καβάλας.
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
Έρευνα για το διαδίκτυο
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
Πανεπιστήμιο Κρήτης Υπουργείο Υγείας Υπουργείο Παιδείας&Πολ/μού.
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ 2. ΘΕΜΑ:ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.
Μουσειοσκευή Racce «Σεισμοί και Ηφαίστεια» Φύλλο Προ- αξιολόγησης Το ερωτηματολόγιο στοχεύει στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα.
ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολικό έτος
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Εργασία της ομάδας Εφήβων Συμβούλων Συνήγορου του Παιδιού Πρώτη περίοδος: Ιανουάριος – Μάρτιος 2009 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το δικαίωμα έκφρασης.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ- ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Grundtvig Learning Partnership Parents-School-Children: Learning by doing together Γονείς – Σχολείο – Παιδιά: Μαθαίνουμε μέσα από κοινές δραστηριότητες.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης. Παράγοντες επιλογής Ένα βασικός παράγοντας, για να επιλέξω να γίνω εκπαιδευτικός ήταν ότι και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΩΦΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Χριστίνα Γιασεμή Ειδική.
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Το σώμα ως μια μηχανή.
Φάκελος Αξιολόγησης για Νηπιαγωγείο
«Το σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι» ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Ανοικτόγλου Γιώργος Αϊβαλιώτης Χρήστος.
Ομάδα Εργασίας: Μαυροφρύφη Αφροδίτη Γκουντελίτσα Κατερίνα Ραφτογιάννη Παρασκευή-Δήμητρα Τορονίδου Μαρία Φλώρινα, Ιούνιος 2017.
Οι έφηβοι απαντούν Στην έρευνα πήραν μέρος αγόρια και κορίτσια ηλικίας ετών Εργασία από τον: Λάμπρο Ντινόπουλο.
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
Το σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι. Ο σκοπός αυτής της ερευνητικής εργασίας είναι οι μαθητές.
«Μόνο ότι δέχεσαι με την ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου» Dewey.
Ο Σωκρατικός διάλογος και η μαιευτική μέθοδος.
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Περιγραφή Εκπαιδευτικός, ενόψει του Σαββατοκύριακου, έχει μεταβεί στο νησί όπου είναι η μόνιμη κατοικία του. Τη Δευτέρα, τηλεφωνεί στο Διευθυντή και του.
33o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Παιδαγωγική συνάντηση: «Δε φοβάμαι στο σχολείο» Εκπαιδευτική έρευνα Οι γονείς του 33ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν τις απόψεις.
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 24Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Ε
Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «……Τίτλος…»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης.
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να υποβάλλεται Ηλεκτρονικά το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των Εκπαιδευτικών του Σχεδιασμού.
Δειγµατική διδακτική προσέγγιση του λογισµικού "Όψεις της Θρησκείας"
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή

Προγράμματα Κοινωνικής Έρευνας στις Τοπικές Κοινότητες Το Κέντρο Μελέτης της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας σε συνεργασία με τη KTÖS, την Τουρκοκυπριακή Συντεχνία Δασκάλων, βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός εκπαιδευτικού έργου με τίτλο: ‘Μικροί Ερευνητές: Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών και Παιδιών στην Κοινωνική Έρευνα’. Το έργο χορηγείται από το UNDP

Η βασική ιδέα του προγράμματος είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να πάρουν ενεργό μέρος στην έρευνα ως ερευνητές.

Τα παιδιά της 5Α τάξης πήραν μέρος σ’ αυτό το πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση του Λούκα Αντωνίου και του Σπύρου Σπύρου (Κέντρο Μελέτης της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας- Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)

Οι μαθητές της 5Α τάξης επέλεξαν το πιο κάτω θέμα για έρευνα: ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΟΛΗ

Η επιλογή του θέματος αυτού έγινε μετά από μία συζήτηση στην τάξη αν κατά πόσο η στολή πρέπει να καταργηθεί. Ήταν μια ενδιαφέρον συζήτηση με πολύ καλά σημεία υπέρ και κατά αυτού του θέματος. Όπως πολλά παιδιά έχουν έντονες απόψεις περί αυτού του θέματος, έτσι η 5Α τάξη αποφάσισε ότι θα ήταν ένα πολύ ωραίο θέμα για να ερευνήσουν.

Αυτά ήταν τα κύρια σημεία που ερευνήθηκαν: 1. Ποιές είναι οι απόψεις των μαθητών και των δασκάλων για την στολή; 2. Γιατί έχουν τέτοιες απόψεις; 3. Πως θα ήθελαν οι μαθητές να ντύνονται για μια εναλλακτική λύση της σχολικής στολής; 4. Οι μαθητές σχεδίασαν την ιδανική σχολική στολή

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την συλλογή πληροφοριών: 1. Παραχώρηση Ερωτηματολογίων στις 5Α και 5Β τάξεις 2. Συνεντεύξεις δασκάλων 3. Ένα video των παιδιών στο οποίο παρουσιάζουν την ιδανική στολή του σχολείου.

4. Φωτογραφίες και video των παιδιών στην διάρκεια της έρευνας τους και στην καταχώρηση των αποτελεσμάτων. 5. Οι ζωγραφιές των παιδιών που παρουσιάζουν την ιδανική στολή του σχολείου.

Ποια η άποψη σας για την σχολική στολή; Όλοι οι δάσκαλοι συμφώνησαν ότι η στολή είναι πολύ καλή ιδέα!!!

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η σχολική στολή κάνει όλους ίσους. Τι νομίζετε γι’ αυτό; 10 δάσκαλοι συμφώνησαν με αυτή την πρόταση. 1 δάσκαλος/α διαφώνησε γιατί πιστεύει ότι είναι θέμα προσωπικότητας.

Με ποιους τρόπους η σχολική στολή κάνει όλους ίσους; Υπήρχαν διάφορες γνώμες για το αν η η σχολική στολή κάνει όλους ίσους •Όλοι φαίνονται το ίδιο. •Δεν υπάρχουν ετικέτες ή μάρκες για να συγκριθεί ο ένας με τον άλλο

•Οι γονείς υποχρεώνονται να αγοράζουν καινούργια ρούχα •Δίνει ένα αίσθημα ομαδικότητας. •Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις φτωχούς και πλούσιους

Ερώτηση 3. Αν δίναμε στα παιδιά το δικαίωμα να επιλέξουν να φορούν την σχολική στολή ή όχι; 3 δάσκαλοι πιστεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν δικαίωμα επιλογής 6 δάσκαλοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να τους δοθεί δικαίωμα επιλογής 1 είπε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις μπορούν να επιλέξουν τι να φορέσουν 2 είπαν ότι κάποια παιδιά είναι πολύ μικρά για να έχουν δικαίωμα επιλογής.

Πιστεύεις ότι οι μαθητές πρέπει να εκφέρουν γνώμη για το σχεδιασμό της σχολικής στολής;  7 δάσκαλοι είπαν Ναι  4 δάσκαλοι είπαν Μπορεί για τους πιο κάτω λόγους.

 Είναι δύσκολο να συμφωνήσουν όλοι και να ικανοποιήσουν όλους.  Είναι ωραία να έχουμε τις απόψεις των παιδιών πάνω σ’ αυτό το θέμα.  Μπορεί να γίνει ένας διαγωνισμός όπου τα παιδιά να σχεδιάσουν τη σχολική στολή την οποία θα ήταν ευχαριστημένα να φορέσουν.

•Τι άποψη έχεις για τη στολή του σχολείου μας; • Τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει, Γιατί; Πάλι οι απαντήσεις ήταν διαφορετικές.

Υ π ερ •Η εξυπνάδα της στολής. •Είναι εντάξει •Είναι συγυρισμένη, άνετη, και έχει ωραία χρώματα. •Είναι ευκολοφόρετη •Είναι ωραία •Η στολή των αγοριών είναι ωραία. •Η στολή του Δημοτικής Εκπαίδευσης είναι ωραία • Κατά και Γιατί •Μπορεί να βελτιωθεί. •Μπορεί να έχει πιο πολλά χρώματα •Η στολή των κοριτσιών χρειάζεται να γίνει πιο κολακευτική •Αν δεν φορεθεί σωστά.

Ε.6 Πως θα νιώθατε αν σας επιβάλλανε να φοράτε στολή στο σχολείο; 2 δάσκαλοι είπαν ότι αυτή η ερώτηση δεν ήταν καλή 2 Δάσκαλοι είπαν ότι δεν θα τους ένοιαζε να φορούσαν στολή στο σχολείο. 1 δάσκαλος/α είπε ότι θα ένιωθε περίεργα 1 δάσκαλος/α είπε ότι εξαρτάται από την στολή

Ας υποθέσουμε ότι είστε ο υπεύθυνος του σχολείου ή το άτομο το οποίο παίρνει αποφάσεις σ’ αυτό το σχολείο, θα επιτρέπατε την συζήτηση μεταξύ των παιδιών, δασκάλων και γονιών σχετικά με την κατάργηση της σχολικής στολής; •2 Δάσκαλοι είπαν Ναι στο να επιτρέψουν μια τέτοια συζήτηση • 4 δάσκαλοι είπαν Όχι στην συζήτηση •5 Δάσκαλοι είπαν μπορεί.

Ποια είναι η προσωπική σας άποψη; •Αυτή η ερώτηση δεν απαντήθηκε Δεν υπήρχαν προσωπικά σχόλια..

•Ποιες προτάσεις θα μπορούσατε να εισηγηθείτε για την βελτίωση της σχολικής μας στολής; •Η σχολική στολή πρέπει να είναι πιο μοντέρνα •Μπορούν να προστεθούν πιο λαμπερά χρώματα.

•Να καταργηθούν οι γραβάτες •Να φορούν αθλητικά παπούτσια αντί για μαύρα πολιτικά παπούτσια •Πρέπει να γίνει πιο άνετη

•Δεν χρειάζονται βελτιώσεις •Πρέπει να φοριέται πιο σωστά •Το στιλ και το ύφασμα της καλοκαιρινής στολής των κοριτσιών πρέπει να αλλάξει. •Η στολή των κοριτσιών πρέπει να γίνει πιο μοντέρνα •Δεν έχω κάποιες ιδέες.

•Από αυτή τη συνέντευξη μάθαμε τις απόψεις των δασκάλων για τη σχολική στολή δουλεύοντας σε ομάδες. Βρήκαμε τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων. Έπειτα χρησιμοποιήσαμε την ίδια διαδικασία και στις τάξεις 5α και 5β. Μετά συνθέσαμε όλα τα αποτελέσματα των τάξεων.

•Γράψαμε τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων στο λογισμικό σύστημα Microsoft Power Point. Έπειτα αντιληφθήκαμε ότι κάναμε λάθος όταν συμπεριλάβαμε την ερώτηση «ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ» στα ερωτηματολόγια των μαθητών γιατί δεν απαντούσαν ειλικρινά και δεν γνωρίζαμε ποιες ήταν οι πραγματικές απόψεις τους πάνω στο θέμα.

•Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η σχολική στολή κάνει όλους ίσους και επίσης κάποιοι από αυτούς πιστεύουν ότι η σχολική στολή κάνει τη ζωής τους ευκολότερη κυρίως όταν δεν ανησυχούν τι θα φορέσουν το πρωί. •Όλα τα παιδιά πιστεύουν ότι η σχολική στολή είναι καλή ιδέα αλλά όλα έχουν κάτι να τονίσουν για το σχεδιασμό της στολής.

•Προς: κα. Άννα Thomas για την έναρξη της έρευνας •Προς: κ. Λούκα από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου •Προς: Όλα τα παιδιά και τους δασκάλους που πήραν μέρος •Προς: κα. Mary Collins που θυσίασε τον ελεύθερο της χρόνο για να μας βοηθήσει

• Η 5α Τάξη με την δασκάλα τους κα. Άννα Thomas θα ήθελαν να πουν ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ στην κα. Mary Collins, που θυσίασε τον ελεύθερο της χρόνο για να μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε το έργο αυτό Δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε χωρίς την ίδια.