Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το παιδαγωγικό πλαίσιο ενός έργου eTwinning. Το eTwinning προσφέρει προστιθέμενη αξία στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από: •Τη Bιωματική Μάθηση •Τα.
Advertisements

Κόλλιας Αναστάσιος – Μπελίτσου Νατάσσα
Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Ευρωπαϊκή Παιδεία
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
ΠΡΟΤΥΠΟ εκπαιδευτήριο
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ - ΣΤΟΧΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ - ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
 Σελίδα 1 ΠΡΟΤΥΠΟ, ένα διαφορετικό σχολείο για το παιδί ΠΡΟΤΥΠΟ εκπαιδευτήριο Αθήνα, Φεβρουάριος 2011.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
 Ερώτημα – Προβληματισμός: Περιέργεια- Πρόκληση-Εξερεύνηση  Χρόνος για ποιοτική εργασία μαθητών  Συζήτηση τρόπων εργασίας -σκέψης μαθητών Παρέμβαση.
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.  Κ ανένα παιδί απ’ έξω  Ό λα τα παιδιά ενταγμένα στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικός συνδιαμορφωτής του υλικού  Ο.
Τα παράδοξα των καιρών μας
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
Η Διδασκαλία των ΤΠΕ στα Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
 ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΧΙΟΥΜΟΡ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ  ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ  ΦΑΝΤΑΣΙΑ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ - ΠΡΟΤΥΠΟ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Κολύμβηση στο Δημοτικό
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Μαλούντας
Το ΠΕΑΠ στα Νέα Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 11/10/2010 Μ. Μ. (MEd)
O ταν κάποιος σκέφτεται χωρίς να θέτει απαραβίαστα σύνορα σε θέματα που αφορούν τους ρόλους των δύο φύλων, μπορεί πιο εύκολα να φανταστεί έναν άνδρα να.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
Σεμιναριο 9 σεπτεμβριου 2014
Εργασία της ομάδας Εφήβων Συμβούλων Συνήγορου του Παιδιού Πρώτη περίοδος: Ιανουάριος – Μάρτιος 2009 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το δικαίωμα έκφρασης.
Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι φοιτητές την Ειδική Αγωγή και να εξοικειωθούν με τις ποικίλες εκπαιδευτικές προσαρμογές που απαιτούνται σε κάθε.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ 10 : ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc,
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης. Παράγοντες επιλογής Ένα βασικός παράγοντας, για να επιλέξω να γίνω εκπαιδευτικός ήταν ότι και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές.
John Dewey
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας Δρ Κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Βιολογία Γυμνασίου.
Τα παράδοξα των καιρών μας
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης Μάθημα 6
Παρουσίαση στο μάθημα «Διγλωσσία και εκπαίδευση»
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
(Απαντήσεις σελ βιβλίου)
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
33o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Παιδαγωγική συνάντηση: «Δε φοβάμαι στο σχολείο» Εκπαιδευτική έρευνα Οι γονείς του 33ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν τις απόψεις.
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Διδασκαλία με την μέθοδο project
Αναλυτικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωής
Το Σχολειό μου.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
1ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας: Ευρωπαϊκό πρότυπο 2010-2011 Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας: Αναστοχασμοί και ευκαιρίες για την επιτελική ομάδα Μπελίτσου Νατάσσα

Η φιλοσοφία που οδηγεί στην επιτυχία κάθε μαθητή: εξατομίκευση και λειτουργία ομάδας Ομάδα = σχέσεις ισότητα, διαφορετικότητα αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη αλληλεπίδραση - διαδικασίες ανατροφοδότηση ομάδας και κάθε μέλους

Η «διαφορετική» φιλοσοφία – πρακτική του σχολείου ως επιχείρηση. Η «διαφορετική» φιλοσοφία – πρακτική του σχολείου ως επιχείρηση. Ομάδα που έχει κοινό όραμα Παιδαγωγικό εργαστήρι εφαρμογής αποτελεσματικών πρακτικών και καινοτομιών, επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, υποστήριξης γονέων. Προοπτική δημιουργίας πρότυπου μοντέλου- ανάπτυξη σχολείου.

Η «διαφορετική» φιλοσοφία του σχολείου- γενικά Το επίκεντρο της εκπαιδευτικής πράξης είναι το όφελος (κοινωνικό, συναισθηματικό, γνωστικό) του κάθε «ξεχωριστού» παιδιού. Η εξατομίκευση του παιδιού και της οικογένειας γίνεται με συστημικό τρόπο (επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί, ειδική παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, χώροι μάθησης, εξοπλισμός, υλικά, μαθήματα κ.λ.π.)

Η «διαφορετική» φιλοσοφία του σχολείου- γενικά Η βιωματική μάθηση. Η κινητοποίηση των μαθητών και των γονιών στην ανάληψη της προσωπικής τους ευθύνης (π.χ. ανάληψη της ευθύνης της μάθησης, της ευθύνης ως γονέα κ.λ.π.) Η χρήση ποικίλου παιδαγωγικού υλικού και η στοχοκεντρική προσέγγιση στη διδασκαλία και μάθηση (ατομικό πλάνο επιτυχίας, μηνιαίοι έλεγχοι, εξατομικευμένα προγράμματα)

Η «διαφορετική» φιλοσοφία του σχολείου- ειδικά Στο νήπιο και στην α΄τάξη μέχρι 16 παιδιά στην τάξη. Εκπαιδευτικοί που υποστηρίζονται ατομικά και επιμορφώνονται στην πράξη. Η «τσάντα στο σχολείο». Το μάθημα έχει νόημα για τα παιδιά. Διαδικασίες επικοινωνίας σπιτιού- σχολείου

Η «διαφορετική» φιλοσοφία του σχολείου- ειδικά Το πρόγραμμα : - Το μάθημα ανάπτυξης της συναισθηματικής συναισθηματικής νοημοσύνης. - Η μουσικοκινητική αγωγή Τα δημιουργικά παιχνίδια Το κολυμβητήριο Η αυτοοργάνωση των μαθητών/ η αξιολόγηση Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην τάξη

Η «διαφορετική» φιλοσοφία του σχολείου- ειδικά Τα βιωματικά εργαστήρια γονέων Οι εκδόσεις π.χ. συναισθηματικής νοημοσύνης Η συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό Η διαδικασία φαγητού – εστιατόριο (βιωματική προσέγγιση υγιεινών διατροφικών συνηθειών)

Τα λόγια των παιδιών: «Γιατί έρχομαι σε αυτό το σχολείο» Έρχομαι σε αυτό το σχολείο επειδή μαθαίνω περισσότερα με ευκολότερο τρόπο. Επίσης έρχομαι σε αυτό το σχολείο επειδή γίνονται μερικά μαθήματα που δεν γίνονται σε άλλα σχολεία Κ.Μ. Πιστεύω ότι έρχομαι σχολείο να μάθω να διαβάζω, να γράφω, να σκέφτομαι σωστά και λογικά και για να μάθω να συνεργάζομαι Α.Σ. Είμαι ικανοποιημένος γιατί έχει όλα αυτά που μου αρέσουν για σχολείο. Σ.Π.

Τα λόγια των παιδιών: «Γιατί έρχομαι σε αυτό το σχολείο» Γιατί μαθαίνουμε πιο αργά και πιο καλά. Α.Φ.  Έρχομαι στο σχολείο για να μη βρίζω, να μη χτυπάω τα άλλα παιδιά. Π.Χ. Ήρθα σε αυτό το σχολείο γιατί μαθαίνω πιο εύκολα και έκανα πολλούς φίλους. Μ. Κ. Έρχομαι γιατί είναι το ιδανικό σχολείο για μένα Β.Κ.

Τα λόγια των παιδιών: «Πόσο ικανοποιημένος είμαι από το σχολείο» Από αυτό το σχολείο είμαι πολύ ικανοποιημένη επειδή δεν μαθαίνω μόνο από τα βιβλία αλλά και από τη συζήτηση και από το παιδαγωγικό υλικό π.χ. καλαμάκια. Κ. Μ. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη επειδή σε αυτό το σχολείο έτσι όπως μας τα λένε τα καταλαβαίνω όλα! Κ.Σ. Είμαι αρκετά ικανοποιημένη γιατί αισθάνομαι ότι είμαι κι εγώ καλή σε κάτι. Ε.Κ.

Τα λόγια των παιδιών: «Πόσο ικανοποιημένος είμαι από το σχολείο» Είμαι πολύ ικανοποιημένη από αυτό το σχολείο γιατί μου καλύπτει όλες τις ανάγκες μου. Β.Κ. Από το σχολείο μου είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη γιατί από την αρχή της χρονιάς έχω βελτιωθεί πάρα πολύ και τα χρωστάω όλα στο σχολείο μου! Μ. Π.

Τα λόγια των γονιών: «Γιατί διάλεξα αυτό το σχολείο» Διάλεξα αυτό το σχολείο για το παιδί μου για πολλούς λόγους α) επειδή κάθε τάξη έχει λίγους μαθητές μέσα, β) γιατί η μάθηση είναι πολύπλευρη και βιωματική και γιατί δίνονται δυνατότητες στο παιδί μου να εκφραστεί, να γνωρίσει τον εαυτό του, να συνεργαστεί και να ολοκληρωθεί ως άτομο. Μ. Χ. Ο πατέρας διάλεξε αυτό το σχολείο για μένα για να ξυπνάω τα πρωινά και να πηγαίνω με καλή διάθεση στο σχολείο. Σ.Π.

Τα λόγια των γονιών: «Γιατί διάλεξα αυτό το σχολείο» Μ: Γιατί θέλω να αγαπάς το σχολείο. Σε αυτό το σχολείο μαθαίνεις με παιχνίδια και με όμορφο τρόπο. Οι δάσκαλοι δε φωνάζουν και είναι λίγα παιδιά. Π: γιατί είναι ένα σχολείο που δίνει σημασία στην προσωπικότητα και στον ψυχικό κόσμο των παιδιών, κάνοντας τη ζωή τους πιο όμορφη. Ε.Κ. Γιατί μαθαίνει στο παιδί μου να σκέφτεται και όχι μόνο να μαθαίνει απ΄έξω. Β.Μ.

Εγώ το διάλεξα. ΟΙ γονείς μου απλώς μου το σύστησαν Εγώ το διάλεξα! ΟΙ γονείς μου απλώς μου το σύστησαν. Πάντως έρχομαι γιατί μου αρέσει!!Β.Κ. Δε διάλεξαν οι γονείς μου! Εγώ το διάλεξα γιατί μου άρεσαν οι εγκαταστάσεις, τα παιδιά (χαρακτήρες) και οι δάσκαλοι. Επίσης μου άρεσε ότι ήταν διαφορετικό από τα άλλα σχολεία δηλαδή δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου δουλειά για το σπίτι και ότι τρώμε στο σχολείο κάτι που δεν έχω ξαναδεί. Α. Σ.

Πώς θα μπορούσε να είναι καλύτερη η μέρα μου στο σχολείο; Καταρχάς δεν ξέρω για τους άλλους αλλά για μένα η μια μέρα είναι καλύτερη από την άλλη. Κάθε δύο μέρες λέω « Σήμερα ήταν η καλύτερη μέρα στο σχολείο!» αλλά μετά από δυο- τρεις μέρες ξαναλέω το ίδιο. Κάθε μέρα νιώθω πως γίνομαι πιο ώριμος και κοινωνικά και συναισθηματικά. Επίσης κάθε μέρα μαθαίνω κάτι παραπάνω. Γι΄ αυτό δεν είναι μία η καλύτερη μέρα αλλά όλες οι μέρες!! Α.Σ. Ευχαριστώ!