Το σπίτι μου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πώς διασχίζω το δρόμο όταν έχει σταθμευμένα αυτοκίνητα •Κατεβαίνω και σταματώ ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα,. χωρίς να βγω έξω από αυτά, έτσι ώστε να βλέπω.
Advertisements

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε κάτι.
CITROEN C4 Door-panel.
Κλίση ουσιαστικών Β΄ κλίσης.
Απαντήσεις Προόδου II.
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
Μεταβατικά και αμετάβατα ρήματα Υποκείμενο, αντικείμενο, κατηγορούμενο
Lessons = = 20.
Ποιήματα με ζωγραφιές σε μικρά παιδιά
Ο πραγματικός και ιδεατός κόσμος στην ποίηση του Αντώνη Φωστιέρη
Κλίση ουσιαστικών Α΄ κλίσης.
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
Ποίημα στον Φίλο Jorge Luis Borges Κλικ για το επόμενο.
Κωστὴς Παλαμᾶς Θέλω νὰ χτίσω ἕνα σπιτάκι Θέλω νὰ χτίσω ἕνα σπιτάκι στὴ μοναξιὰ καὶ στὴ σιωπή. Ξέρω μιὰ πράσινη ραχούλα... Δὲ θὰ τὸ χτίσω ἐκεῖ. Ξέρω.
Η πιο έξυπνη χελώνα στον κόσμο
ΕΙΣ ΑΓΑΡΗΝΟΥΣ(Α. ΚΑΛΒΟΣ) Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ(Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ)
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
ΙΘΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ Χρυσούλα Δανίκα Κωνσταντίνα Θεωδόρου
«Δείπνο για τέσσερις» Κατσαρίδου Σοφία Ευθιμιάδου Αλεξάνδρα
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση,
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»
Τραγουδια απο την κατεχομενη γη μασ
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
ΣΟΛΩΜΟΣ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» Αποσπασμα 1 ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Διάβαση με φωτεινό σηματοδότη Πλησιάζω στο κράσπεδο του πεζοδρομίου και περιμένω. Όταν ανάψει πράσινο το ανθρωπάκι του σηματοδότη και βεβαιωθώ ότι σταμάτησαν.
Η Αθήνα σε 1 μέρα! Σωτηρούλα Σταύρου.
Προφορική (Απευθείας ) Επικοινωνία
ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΣΕ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
Χοροί Κώστας κ. – Γιάννης Φ..
Ενεργητική και Παθητική φωνή
Νιάκαρος Κωστής Καθηγήτρια: Βασιλική Παπακίτσου
Φέρε με πάλι στους παλιούς καιρούς, καρδιά νοσταλγική, κι άσε με εκεί μονάχο σα ναυαγό που πρόφτασε την ώρα πόλαμψε η αστραπή κι' αρπάχτηκε στο βράχο.
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής-Ποίηση.
«ΤΑ ΡΩ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ… ΜΑΡΙΝΑ.
Λογοτεχνικό εργαστήριο: «οι μαθητές γράφουν» «Η εφηβεία και η τέχνη του λόγου» Μουσικό Σχολείο Παλλήνης Εισηγήτρια: Χρύσα Αλεξοπούλου.
ΤΟ ΕΧΤΙΣΑ 2.

2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΩΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ!!!.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ Γεια σας! Είμαι η ψιλή! ἀκρόπολις.
Οι περιστρεφόμενοι δερβίσηδες. Τ’ όνομά τους είναι μεβλεβί Είναι το αρχαιότερο τάγμα του σουφισμού Ενσαρκώνουν τον μυστικισμό στο Ισλάμ.
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Μια εργασία των: Μαρία Μακρή Βάσω Αθανασίου Κατερίνα Μιχοπούλου Μιχαήλ-Βασίλειου Μπούφα.
Αντώνης Μιχαηλίδης Φιλόλογος.  Τα δυο βασικά μέτρα είναι:  ίΑμβος (τόνος στις Άρτιες συλλαβές υ-)  τΡοχαίος (τόνος στις πεΡιττές συλλαβές -υ)  Στη.
Εργασία στο μάθημα : Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο Καραμπότη Μαίρη.
ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ Μία από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης.
Marketing - plan MERCURY. ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΔΟΡΕΑΝ Η Επιχειρησιακη Ευκαιρια της Mercury σας δινει την ελευθερια να χτισετε τη δικη σας καριερα και να αναπτυχθειτε.
«DIFRIENDS» Κατερίνα Μαρία-Αγγελική Βασιλική Ανδριάνα Σενάριο για το μάθημα της Γλώσσας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κ. Κατερίνα Νικολοπούλου.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Ο ρυθμός κάνει να ξεχωρίζει το ποίημα από το πεζό κείμενο.
Τα τρία γουρουνάκια απ΄το ΣΤ΄1
Πώς λέμε ΟΧΙ; Βιβλίο σελ.58-61
Αρσενικά: -ος Θηλυκά: -ος Ουδέτερα: -ον
ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΧΗΜΑΤΑ …με προϋποθέσεις.
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν τρία γουρουνάκια... Από το ΣΤ3
Tα τρια γουρουνακια Απο τον Αντζελο Μπατσι. Απολαυστε! =]
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Ενότητα 6 Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Σύνταξη Επιστολής
Το Σχολειό μου.
Με το σεις και με το σας (3)
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Κώστας κ. – Γιάννης Φ. Χοροί. Καλαματιανό Δημοφιλέστατος δημοτικός χορός ( που λέγεται και ίσος ή συρτός ) με πανάρχαιες ελληνικές ρίζες. Άγνωστος είναι.
Εικόνα 2.1: Το περιβάλλον της MicroWorlds Pro.
ΚΑΤΩ ΣΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ
Πώς διηγούμαστε ιστορίες από την Αγία Γραφή για να προκαλέσουν εντύπωση στα παιδιά; Πρώτα απ’ όλα πρέπει να τις διηγηθούμε σε μια γλώσσα τόσο απλή και.
Η Αγγελική Διπλός τόνος Αρβανιτάκη Μαρία. Παίζουμε σχολείο ; Εγώ θα είμαι ο δάσκαλός σου. Κι εγώ ο μαθητής σου. Εμείς θα είμαστε οι δάσκαλοί σας.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το σπίτι μου

Κύριο Θέμα: Η επιθυμία του ποιητή να χτίσει ένα διαφορετικό σπίτι, όχι σε ένα ιδανικό μέρος, αλλά σ’ έναν άγονο άχαρο τόπο Ραχούλα: λόγος Τον πλούσιο δρόμο: μεγάλος δρόμος που αριστερά και δεξιά είναι γεμάτος με εντυπωσιακά πολυτελή κτήρια. Όλο το κύμα το φιλεί: βρέχεται συνέχεια από το κύμα. Κρινόσπαρτ’: σπαρμένη με κρινάκια Στράτα: ο δρόμος Τον πεζοδρόμο: τον οδοιπόρο Η θύρα: η πόρτα

Τεχνική του ποιήματος Ο στίχος είναι παροξύτονος και οξύτονος: στον πρώτο και τον τρίτο στίχο κάθε στροφής η τελευταία λέξη τονίζεται στην παραλήγουσα (παροξύτονοι στίχοι: σπιτάκι – ραχούλα, μεγάλη – κήπους κ.λπ.), ενώ στον δεύτερο και τον τέταρτο στίχο η τελευταία λέξη τονίζεται στη λήγουσα (οξύτονοι στίχοι: σιωπή – εκεί, πλατύ – εκεί κ.λπ.). Ομοιοκαταληξία δεν υπάρχει – ο στίχος είναι ελεύθερος. Η γλώσσα του ποιήματος είναι απλή δημοτική και το ύφος απλό, άμεσο κι ευχάριστο

Συλλαβές των ουσιαστικών και χαρακτηρισμός τους ανάλογα με τη συλλαβή που τονίζονται. Λήγουσα: Είναι η τελευταία συλλαβή της λέξης. Παραλήγουσα: Είναι η προτελευταία συλλαβή της λέξης Προπαραλήγουσα: Είναι η πριν από την προτελευταία συλλαβή της λέξης. Οξύτονα: Λέγονται τα ουσιαστικά που τονίζονται στη λήγουσα. π.χ. α – γα – πώ Παροξύτονα: Λέγονται τα ουσιαστικά που τονίζονται στην παραλήγουσα. π.χ. παί – ζω Προπαροξύτονα: Λέγονται τα ουσιαστικά που τονίζονται στην προπαραλήγουσα. π.χ. Έλ – λη – νας.

Μεταφορές: -Θέλω να χτίσω ένα σπιτάκι Στη μοναξιά και στη σιωπή Προσωποποιήσεις: -το πρόσχαρο ακρογιάλι -όλο το κύμα το φιλεί -Ατέλειωτη τραβά μια στράτα … και ο λίβας τη χτυπά -(μια στράτα) θάφτει στον κουρνιαχτό Εικόνες: -γύρω μια πράσινη ραχούλα -τον πλούσιο δρόμο … και τους κήπους -το πρόσχαρο ακρογιάλι … η αμμουδιά του -(μια στράτα) σκίζει μια χέρσα απλοχωριά -με μια βρυσούλα στην αυλή … κι η θύρα του ανοιχτή Επίθετα: Πράσινη (ραχούλα), μεγάλη (χώρα), πλούσιο – πλατύ (δρόμο), πρόσχαρο ( ακρογιάλι)