Σύνδεση δυο υπολογιστών σε δίκτυο ή προς τον έξω κόσμο (internet)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
49ο Γυμνάσιο Αθήνας Δίκτυα υπολογιστών Τάξη Β΄ Διδάσκων: Χ.Μοτσενίγος.
Advertisements

E-Phone. Microsoft Office Communicator και e-phone Επικοινωνία μέσω Video, ανταλλαγή δεδομένων και Instant Messaging μέσω Contact Management Διαχείριση.
Slide 1 Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών ENOTHTA 10 η I.S.D.N. (INTEGRATED SERVICES DIGITAL NETWORK) (ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) (ΜΕΡΟΣ Α’) 1.ΓΕΝΙΚΑ.
Ενοποιημένη υπηρεσία ψηφιακού δικτύου
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ «ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» ΚΕΦ.2 ΜΑΡΤΙΟΣ 2005.
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
Δρ. Ιωάννα Διαμαντή Γλαράκη PellaNet
WIFI-Aσύρματα Δίκτυα.
Στόχοι Να εξηγήσουμε τι είναι τα δίκτυα υπολογιστών, ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες τους και ποιες οι πιο συνηθισμένες τοπολογίες τους. Να περιγράψουμε.
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (1).
Ανάπτυξη υπηρεσιών με χρήση ευρυζωνικών δικτύων
ενοποιημένων υπηρεσιών
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
Μέσα μετάδοσης σημάτων
Εικόνα 2.1: Η Κεντρική Μονάδα.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Β΄ Γυμνασίου Σκαβάντζου Λία, ΠΕ19
Αρχιτεκτονικές Ασφάλειας στα B3G Δίκτυα Χριστόφορος Νταντογιάν Υποψ. Διδάκτορας Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
Δίκτυα-Ενσύρματα και Ασύρματα
Ν. Δημητριάδης/ STRATIS ΕΠΕ 1 13 Μαϊου Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 1 10 Μαϊου Αμφιλοχία «Αξιοποίηση της.
CST-245 A Εισαγωγή στις τεχνολογίες Διαδικτύου
Μετάδοση Δεδομένων CD/DVD Σκληρός Δίσκος Ποντίκι Modem Η/Υ
Ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών Web: Google: protianet Skype: protianet Tηλ: 801.
.ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μακρής Ιωάννης ΑΜ Λογοθέτης Χαράλαμπος ΑΜ 30298
Πληροφορική, Β Γυμνασίου
ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ.
ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΙΚΤΥΑ ΗΥ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Τι είναι Δίκτυο Υπολογιστών;Τι είναι Δίκτυο Υπολογιστών; Ποιά τα Πλεονεκτήματα Δικτύωσης Υπολογιστών;Ποιά τα Πλεονεκτήματα Δικτύωσης Υπολογιστών; Τι.
Β5.1.1 Είδη Δικτύων και Βασικές Συσκευές Δικτύωσης
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Εργασία του/της…...
Δίκτυο είναι ένα σύνολο υπολογιστών και συσκευών
Βασικές Αρχές Τεχνολογίας
T I B T I B T I B
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΖΕΥΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΑΣ 2ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΣΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Γραμματική.
Βασικές αρχές IP Τηλεφωνίας
Συντήρηση Υπολογιστών Εργασία του μαθητή Γεράσιμου Ευριπίδη.
Εξέλιξη του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου – Νέες τεχνολογίες Οικονομίδης Κωστής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛIΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.
Τα μέρη του υπολογιστή ΕΝΑΡΞΗ Quiz Γνώσεων.
T I B T I B T I B
Τηλέμαχος Δούκογλου, Ph.D. Δ/ντης Έργου ADSL Δ/νση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Συγκρ. Εργασ.Νέων Τεχνολογιών & Υπηρεσιών Εισαγωγή στο ADSL & στην Αρχιτεκτονική.
Δίκτυα Υπολογιστών Κεφάλαιο 8. Επικοινωνία-Δίκτυα επικοινωνιών στην Ιστορία σύννεφα καπνού Φρυκτωρίες π.Χ. Ακουστικός και Υδραυλικός τηλέγραφος.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
Τηλεπικοινωνίες, Διαδίκτυο και Ασύρματη Τεχνολογία.
Το τροφοδοτικό είναι μία συσκευή που είναι υπεύθυνη για δύο λειτουργίες: 1. Μετατρέπει το εναλλασσόμενο σε συνεχές. 2. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Το εσωτερικό της Κεντρικής Μονάδας.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 4: Δίκτυα Υπολογιστών Λέξεις Κλειδιά: Δίκτυο υπολογιστών (Computer Network), πόροι δικτύου, τοπικό δίκτυο (LAN), δίκτυο ευρείας περιοχής.
Δίκτυα Επικοινωνία και δίκτυα υπολογιστών. Η επικοινωνία και τα δίκτυα επικοινωνιών στην Ιστορία Φρυκτωρίες π.Χ. Πύρσεια 150 π.Χ.
XDSL Δίκτυα ΙΙ Ενότητα 6.8. Τι σημαίνει DSL Η τελευταία και αρκετά ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα της ταχύτητας του τοπικού βρόγχου είναι μια τεχνολογία.
Προχωρημένα Θέματα Δικτύων
Δίκτυα Υπολογιστών Ι Δρ. Ευάγγελος Μαρκάκης.
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet
Δίκτυα Κεφάλαιο 3.3.
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΕΞΟΔΟΥ
Κεφάλαιο 6: Δίκτυα Ευρείας Περιοχής
Πτυχιακή εργασία της Νικολαῒδου Μαρίας (ΑΜ: 3573)
Το εσωτερικό του Υπολογιστή
Το Hardware-Υλικό του Υπολογιστή
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
Μετάδοση δεδομένων Παράλληλη μετάδοση Σειριακή μετάδοση
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σύνδεση δυο υπολογιστών σε δίκτυο ή προς τον έξω κόσμο (internet) Διάφορες συσκευές για WAN και LAN σύνδεση. Αλλα και για σύνδεση στο internet

IP Phone Το VoIp phone (Voice Internet Protocol Phone) είναι μια νέα συσκευή που εκτελεί τις ίδιες λειτουργίες ενός κανονικού τηλεφώνου. Μερικά πλεονεκτήματα του είναι: Σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων, Κατακόρυφη αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες.

WiFi Router Ένα WIFI Router είναι μία ολοκληρωμένη λύση για σύνδεση στο Internet διαθέτει εσωτερικό switch 4 θυρών 10/100 Ethernet το οποίο μπορεί να επεκταθεί με επιπλέον hubs και switches, ώστε να δημιουργήσετε όσο μεγάλο δίκτυο χρειάζεστε. Επιπλέον το εσωτερικό 802.11b/g Access Point σας επιτρέπει να συνδέσετε μέχρι 32 ασύρματες συσκευές στο δίκτυο με ταχύτητα μέχρι και 54Mbps για 802.11g συσκευές και μέχρι 11Mbps για 802.11b συσκευές χωρίς να χρειάζεστε καλώδια. Επίσης διαθέτει εξωτερική κεραία, ώστε να έχει ακόμη καλύτερη εμβέλεια σε σχέση με τις εσωτερικές κεραίες. Ακόμη, τα δεδομένα σας προστατεύονται από το firewall που διαθέτει για να κρατάτε μακριά τους εισβολείς από το Internet, και οι ασύρματες εκπομπές προστατεύονται από τη τελευταίας τεχνολογίας κρυπτογράφηση δεδομένων WPA2.

Κάρτα Δικτύου Κάρτα δικτύου ταχύτητας 10/100Mbps που μπορεί να τοποθετηθεί σε μία ελεύθερη θύρα PCI. Τη χρησιμοποιούμε για την σύνδεση ενός υπολογιστή σε ένα τοπικό δίκτυο

Wifi Finder WiFi Hot Spot Finder για ανίχνευση των 802.11b και 802.11g ασύρματων δικτύων. Για αυτούς που ψάχνουν τα δίκτυα WiFi

ADSL Modem Over PSTN σύνδεση ADSL modem για σύνδεση με PSTN γραμμή. Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο Internet με ADSL γραμμή. Η εγκατάσταση του είναι πολύ απλή, καθώς απλά το συνδέουμε με την USB θύρα του υπολογιστή μας και με την ADSL γραμμή.

ADSL modem Over ISDN Το DSL-380T είναι ένα ADSL modem για σύνδεσης ISDN που μπορεί να συνδεθεί με τον υπολογιστή σας μέσω θύρας ethernet.

ADSL Splitter To DSL Splitter διαχωρίζει την φωνή από τα δεδομένα επιτρέποντας την ταυτόχρονη μετάδοσή τους πάνω από τηλεφωνική γραμμή. Συνδέεται στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα του χώρου μας.

Switch 5αρι Switch 24άρι διαθέτει autosensing και auto MDI/MDIX σε όλες τις θύρες. Stackable μεχρι 4 συσκευές 10/100 Layer 2 switch θύρες uplink ή σύνδεση με servers.

Access Point για δίκτυα WiFi Συνδέει δύο ή και περισσότερες πανω σε ένα ασύρματο δίκτυο με ταχύτητα μέχρι και 54G

Ethernet Bridge Συνδέοντας το στην κάρτα δικτύου αποκτάμε πρόσβαση στο Internet αποφεύγοντας τα περιττά καλώδια.

PCI ασύρματες κάρτες δικτύου Για να γλυτώσουμε τα καλώδια ενός δικτύου χρησιμοποιούμε δυο ή περισσότερες ασύρματες κάρτες δικτύων. Τα πλεονεκτήματα είναι ότι όταν είναι για PC to PC σύνδεση χρησιμοποιούμε αυτές τις κάρτες Τα μειονεκτήματα είναι ότι όταν είναι να συνδέσουμε και έναν τρίτο υπολογιστή θα χρειαστεί ένα Access Point.

Ασύρματη κάρτα δικτύου για φορητό υπολογιστή (laptop) PCMCIA κάρτα δικτύου για να συνδέουμε έναν φορητό υπολογιστή σε ένα ασύρματο δίκτυο.

USB ασύρματη κάρτα δικτύου Ότι ακριβώς κάνει και η ασύρματη κάρτα PCI 

USB Bluetooth Συνήθως για την σύνδεση κινητών τηλεφώνων με υπολογιστή αλλά και για την σύνδεση δυο υπολογιστών με πολύ χαμηλή ταχύτητα (σύνδεσης)

Power Over Ethernet adapter Παρέχει τροφοδοσία σε κάμερες παρακολούθησης και ασύρματες συσκευές LAN όπως access points, bridges και routers. Επιτρέπει στο ρεύμα να ταξιδέψει μέσω του καλωδίου Ethernet εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για σύνδεση τροφοδοσίας στην wireless LAN συσκευή.

Συνδετήρας RJ-45 Ο συνδετήρας για καλώδια ethernet

Switch για οθόνη (KVM) Σε έναν Server Room συνήθως δεν υπάρχει αρκετός χώρος για πολλές οθόνες / πληκτρολόγια και mouse. Και έτσι χρησιμοποιούμε έναν KVM Switcher στον οποίο συνδέουμε μία οθόνη ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο και τα τερματικά που έχουμε. Με το πάτημα ενός κουμπιού η οθόνη αλλάζει στο τερματικό που έχουμε επιλέξει.

Κόπτης Κόπτης για utp καλώδια

Τμήμα Τεχνικών Δικτύων Υπολογιστών Αγγελος Μπαντάζος