ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Νικόλας Κυρακάκης Κυριακή, 2 Απριλίου 2017
Advertisements

παγκοσμιο πρωταθλημα Microsoft Office Specialist
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΩΝ & ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014.
Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ
ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΡΕΝΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΕΡΑΛΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΜΟ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ.
6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών Νεφρολογίας
BOCA SPORT ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Μονόπολη Σχεδιάστηκε από την αμερικανίδα οικονομολόγο Λάιζι Μάτζι, η οποία έλαβε και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το Η αρχική ονομασία του.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΟΙ ΠΑΜΜΑΧΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΝ Βασίλης Κυπαριδης.
ΣΤ) Πίστες, Φόρμουλα Αυστραλία, Μελβούρνη, Μάρτιου Μήκος πίστας 5.303m.Σιρκουί (αγώνας) απαιτητικό στα φρένα και σχετικά γρήγορο. Ενδεικτική.
1)ΜΑΡΙΟΣ ΤΖΑΦΕΡΑΙ 2)ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΖΕΚΑΣ 3)ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΙΡΟΥΚΗΣ 4)ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:1)ΠΑΣΧΑΛΗΣ 2)ΠΕΤΡΙΔΗΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Θέμα: Η ιστορία της Formula 1 (F1) Μαθητής : Πανόπουλος Σωτήρης Υπεύθυνος : Σαπουντζάκης Πέτρος.
Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
Καπάνταης Σοφοκλής Μιχελάκης Γιώργος.  Α1: Αγωνίζονται 13 ομάδες. Παίζουν όλες μεταξύ τους και εντός και εκτός έδρας.  Ευρωλίγκα : Συμμετέχουν 24 ομάδες,
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
Αννα Κορακάκη η πρωταθλήτρια
Ελληνογαλλική Σχολή ‘Άγιος Παύλος’’
ΘΕΜA:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ1)ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Όνομα μαθητή / τριας , Καπετανέα Μάρθα
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ
Βιέννη Από την μαθήτρια: Άνναμπελ Ντέι. Γενικά στοιχεία για την πόλη Μέχρι την αρχή του 20 ου αιώνα ήταν η χώρα που μιλούσε τα πιο πολλά γερμανικά στον.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΑΘΛΗΤΗΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ.
ΙΠΠΑΣΙΑ Η Ιππασία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, συμβάλει στην αποκατάσταση και βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Των μαθητών : Νίκου Βαγγέλη Δημήτρη Μιχάλη.
Λευτέρης Αραπάκης ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ
Οι Θάλασσες της Ευρώπης
ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΕΖΑΙΝΤΕΣ
Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις
Κωνσταντίνος Οικονομίδης
ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ!!~!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Παραολυμπιακή Τοξοβολία
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Γύρω στα 1873 ο Μάξγουελ πρότεινε την θεωρία του ηλεκτρομαγνητισμού, σύμφωνα με την οποία ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα μπορεί να μεταδοθεί χωρίς.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Η Ελλάδα πολεμά τον φασισμό.
ΣΤΟΧΟΣ Ο στόχος της ομαδικής μας εργασίας είναι πρώτα απ' όλα να γνωρίσουν οι αναγνώστες πότε δημιουργήθηκε το πρώτο αυτοκίνητο, την ιστορία του και πως.
6ο ΕΠΑ.Λ. Α' ΑΘΗΝΑΣ Β' Τετράμηνο - Σχ. Έτος ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ : Το θέμα μας είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός,
ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Εξάρχου Μαρίνα Κανδρέλη Γεωργία.
Γυμνασιο καλυβιων: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
Ολυμπιακα αθληματα.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σχολείο: 7ο Λύκειο Πάτρας Τμήμα: Α’1
MERCEDES Η Mercedes-Benz είναι μία γερμανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και φορτηγών. Παλαιότερα, η εταιρεία ονομαζόταν.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Παναγιώτης Γιαννακόπουλος Γιάννης Βορρής 20 ο Γυμνάσιο Απρίλιος 2013.
Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος:
ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως το επίσκυρος στην.
Εργασία για τον όμιλο Γυμναστικής Επιμελητής καθηγητής: Αθανασόπουλος Λάμπρος Θέμα εργασίας: Θετικά αθλητισμού.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
PROJECT Β’ΛΥΚΕΙΟΥ Τμήμα β2 Υπεύθυνη καθηγητρια Πίτσου Διαμάντω ΠΕΟ4.01
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 2017 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
Η ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Εμμανουήλ Ζαχαράκης Επίκ. Καθηγητής
Πολεμικές Τέχνες-Στίβος
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΘΕΜΑ:ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Οι ολυμπιακοι αγωνεσ και ο ηροδωροσ
Πυρροσ δημασ.
Ο Αθλητισμός στη πόλη μας
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΠΑΚΑΒ ΑΘΗΝΑ 9/12/17 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΠΟΝΗΤΗΣ ΣΕΓΑΣ.
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ 2019 Κ14 – Κ16 – Κ18
YAMAHA Αλέξανδρος Γκούσκος Άγγελος Αρβανιτάκης Μάρκο Γκίνι
ΣΤΙΒΟΣ Μάθημα: Project Τμήμα: Α’1 Συμμετέχοντες : Κων/να Μανιάτη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Το θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η ομάδα μας είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η πορεία του κατά τη διάρκεια της ιστορία. Με τον όρο μηχανοκίνητος αθλητισμός εννοούμε τα είδη άθλησης που συντελούνται με μηχανοκίνητα οχήματα. Τα κυριότερα μηχανοκίνητα αθλήματα με τα οποία και ασχοληθήκαμε είναι το MotoGP , η Formula1 και το WRC.

MotoGP Με ιστορία 63 ετών το MotoGP είναι μια από τις γηραιότερες μορφές του μηχανοκινήτου αθλητισμού , καθώς και η παλαιότερη που αφορά τις μοτοσικλέτες. Οι βάσεις για την καθιέρωση του θεσμού χρονολογούνται στο 1938 , ωστόσο λόγω του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου , το πρώτο πρωτάθλημα έλαβε χώρα το 1949.Οι πρώτες κατηγορίες των κυβικών ήταν 125cc 250cc 350cc και 500cc. Ο Freddie Frith με την εταιρία Velocette , ήταν ο πρώτος που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία του Motogp στην κατηγορία των 350cc , ενώ οι Ιταλοί Bruno Ruffo και Nello Pagani ήρθαν πρώτοι στα 250 και 125cc αντίστοιχα.

Τις πρώτες δεκαετίες κυριαρχούν οι ευρωπαϊκές εταιρίες με πιο διαδεδομένες τις : Moto Gucci ,Veloccette & Mondial , οι οποίες κατέκτησαν δεκάδες τίτλους μέσα στην πρώτη πενταετία.Ωστόσο την δεκαετία του ’50 δυναμική εμφάνιση έκαναν οι ιταλοί κατασκευαστές με την Gilera και την MV Agusta. Ίσως ένα από τα σημαντικότερα έτη στην ιστορία του αθλήματος αποτελεί το 1960.Τοτε οι Ιάπωνες κατασκευαστές ήρθαν στο προσκήνιο του αθλήματος ,φέροντας πληθώρα αλλαγών που οδήγησαν τους αγώνες στη σημερινή τους μορφή.

Την δεκαετία αυτή το άστρο του Giacomo Agostini έλαμψε με την MV Agusta, ο όποιος θεωρείται μέχρι και σήμερα ο πιο επιτυχημένος αναβατής στην ιστορία του θεσμού με 10 στους 15 τίτλους σε 5 συνεχόμενες σαιζόν!

Formula 1 Οι αγώνες ράλι , που είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς τη δεκαετία του ’20 και ’30 , σαρώθηκαν από τη λαίλαπα του Β’ Παγκοσμίου , όπως συνέβη και με όλα τα αθλητικά δρώμενα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Η διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκίνητου FIA πρότεινε τη διοργάνωση ενός ενιαίου πρωταθλήματος με κοινά χαρακτηριστικά , με την ονομασία Formula 1. Με την πρόταση αυτή βρέθηκαν σύμφωνες και οι κατασκευαστικές εταιρίες , και έτσι την 1η Σεπτεμβρίου 1946 έγινε ο 1ος δοκιμαστικός αγώνας στο Τορίνο με την επωνυμία Valentino Grand Prix. Νικήτρια αναδέχθηκε η Alfa Romeo με οδηγό τον Ακίλε Βάρτσι.

Η οριστική απόφαση για την διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πάρθηκε στις 2 Οκτώβριου του 1947, ενώ ο πρώτος επίσημος αγώνας έλαβε μέρος 3 χρόνια αργότερα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 13 Μάιου του ’50 στο Silverstone με νικητή τον Τζιουζεπε Φαρινα με την Alpha Romeo. Οι περισσότεροι αγώνες διαρκούσαν 500km ή 5 ώρες , ενώ υπήρχε η δυνατότητα αλλαγής οδηγών. Τέλος , το 1959 καθιερώθηκαν οι νέοι κανονισμοί οι όποιοι ισχύουν μέχρι και σήμερα.

Τα οχήματα ήταν μεταλλικά με κινητήρα εμπρός και ακάλυπτους τροχούς και μέγιστο κυβισμό τα 4500cc.

WRC Το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρχισε να γίνεται γνωστό με τη διοργάνωση εννέα διεθνών αγώνων που αποτελούσαν μέρος του International Championship for Manufactures (IMC) το όποιο διοργανώνονταν τη διετία 1970-1972. Την επόμενη χρόνια ουσιαστικά οριοθετείται η έναρξη της παγκόσμιας ιστορίας του , αρχής γενομένης με τη διοργάνωση του 42ου Ράλι Μόντε Καρλο, το όποιο διεξήχθη στις19 Ιανουαρίου του 1973. Εκείνη τη χρόνια το πρόγραμμα περιλάμβανε 13 αγώνες εκ των όποιων οι 7 διεξάγονται και σήμερα.

Το πρώτο πρωτάθλημα κατασκευαστών κατέκτησε η Alphine-Renault , ενώ για τα επόμενα 3 χρόνια κυριάρχησε η Lancia σαρώνοντας όλους τους τίτλους. Το πρώτο πρωτάθλημα οδηγών έλαβε χώρα το 1979,το όποιο κατέκτησε στον τελευταίο αγώνα ο Σουηδός Μπιόρν Βάλντεγκαρντ με το Ford Escort 1800 σε μια συγκλονιστική μάχη με τον 2ο Άννου Μίκολα με μόλις ένα βαθμό διαφορά. Τη δεκαετία του 1980 αντικαταστάθηκαν τα πισωκίνητα αυτοκίνητα ,γνωστά ως Group2 με τετρακίνητα με το όνομα Group B. Τέλος , ημερομηνία ορόσημο υπήρξε το έτος 1982 όπου θεσπίστηκαν νέοι κανόνες που εκτόξευσαν την ιπποδύναμη στα ύψη και οι αγώνες έτσι σιγά-σιγά πήραν την τελική μορφή που έχουν μέχρι και σήμερα.

Για την παρουσίαση αυτή εργάστηκαν οι μαθητές του Β2: Ντεκουμές Δημήτρης Μπάφας Διονύσης Κουκούλης Θάνος Νικόπουλος Νίκος Κοτσάνης Γιάννης Πηγές : www.motogp.com www.bmwdriversblogspot.gr www.wrc.com www.wikipedia.org