Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Advertisements

Θόδωρος Αγγελόπουλος (Αθήνα, 27 Απριλίου Ιανουαρίου 2012) Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογράφου. Έχει τιμηθεί με.
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,Η ελληνιδα που συγκίνησε το κόσμο
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ
1. Κωμωδία του 1964 σε σενάριο του Γιώργου Ρούσσου και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου σε σενάριο του Γιώργου Ρούσσου και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Σήμερα.
της τέχνης, των γραμμάτων
H ιστορία της Φλανδρώς.  Εγώ είμαι η Φλανδρώ, το όνομα μου θα πει Φιλανδρώ και Φιλανδρώ θα πει μια που αγαπά τον άνδρα της.  Τον καιρό εκείνο ήταν ένας.
ΕΡΕΥΝHΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»
Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΑΠ’ ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
Η ΜΟΔΑ ΤΟΝ 20Ο ΑΙΩΝΑ.
Φορέματα σε Α γραμμή (1950).
Αντίληψη της ομορφιάς Μόδα και περιποίηση
Η ενδυμασία στο Βυζάντιο
ΕΠΟΧΕΣ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ( ) O Πειραιώτης ζωγράφος εμπνέεται από την πόλη του και το λιμάνι της. Οι πίνακές του απεικονίζουν ναύτες, χορευτές ζεϊμπέκικου.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Θέμα: Η ιστορία της Formula 1 (F1) Μαθητής : Πανόπουλος Σωτήρης Υπεύθυνος : Σαπουντζάκης Πέτρος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΥ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
17ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΑΞΗ Δ-2 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
Τζένη Καρέζη Αφιέρωμα.
Σεφέρης.
Τα Ουράνια Σώματα Στη Λογοτεχνία και στη Λαϊκή Παράδοση
Παίκτες,ύμνος,ιστορία,σύλλογος ολυμπιακός
…Ιδανικός κι ανάξιος εραστής…
Μουσική κωμωδία του σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη
Ζωρζ Σαρή.
Από τους μαθητές της Στ΄2 Παναγιώτης , Πάμπος , Λώρα, Ηρακλής
Η γιορτή της μητέρας Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή.
Γιολάντα Θαρτόρι Γιώτα Κόρακα
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ.
Το μακιγιάζ από την αρχαία εποχή έως και σήμερα…
ΑΛΚΗ ΖΕΗ Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925.Ήταν κόρη ενός τραπεζικού υπαλλήλου από την Κρήτη και μιας Σαμιώτισσας μητέρας.Έζησε τα παιδικά της χρόνια.
Πορτραίτο Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί ένα πορτραίτο με βάση τις πληροφορίες που θα δώσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.
Άλλοι Έλληνες ηθοποιοί- Σκηνοθέτες και Μουσική Επένδυση ταινιών
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια μέρα κι.
ΤΑΙΝΙΕΣ.  Ρόλοι : 1 αφηγητής, 1 Αθηνά,1 Ποσειδώνια και 1 Δίας  Αφηγήτρια :Βρισκόμαστε στο 2013 στο δρόμο μίας άγνωστης ακόμα πόλης που σε λίγο μπορεί.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοϊζο: Μίμης Φωτόπουλος Τμήμα: Στ’2 Παναγιώτης Μ. Πασχάλης Τ.
Ο ελληνικός κινηματογράφος
ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ.
Εργασίες των μαθητών της Γ΄3 στο κείμενο ″ Το χαρούμενο λιβάδι ″
Τ Ο HOBBY ΜΟΥ tae kwon do 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Βασίλης Αθανασιάδης.
Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΛΕΝΗ. Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΚΑΤΑΡΑ;
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
Ευριπίδη Ελένη Εισαγωγή.
Σ ΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ( ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ) Μ ΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Α ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ.
Η ενδυμασία και η μόδα στο βυζάντιο Ιστορία Β΄ Γυμνασίου Κεφ.Ε΄.1.
Παναγιώτα Τσαρχά Αθανασία Χατζή Πληροφορική Σχολικό έτος Fprovocateur.gr%252Fpost%252F3728%252Falikh-boygioyklakh-otan-mia- mera-tha-fygw-apo-th-zwh-e-peite-pws-xasate-ena-
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
Μαρία Στυλιανού Στ’3 Δημοτικό Σχολείο Άγιου Σπυρίδωνα !!
Ασπρογάλανο πανί ● Μιλούσανε δυο νεράιδες: ● - Τι σημαία να δώσουμε σ' αυτή τη χώρα; ● είπαν κι έδειξαν την Ελλάδα. ● - Ας ρωτήσουμε την ίδια, είπε η μια.
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ: «Τα επαγγέλματα όπως τα γνωρίζουμε μέσα από τις διάφορες μορφές τέχνης »
 Γενικά στοιχεία  Οι Αρκούδες είναι τα θηλαστικά της οικογένειας των Αρκτιδών (Ursidae) — από το αρχαίο ελληνικό άρκτος, και το λατινικό « ursus» αντίστοιχα.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τερζανίδου Γεσθημανή
Στερεοτυπες αντιληψεις για τα δυο φυλα ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ
Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ.
Το αγαπημένο μου μέρος Άννα-Νίκος Δ
ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΤΑ 24/9/2015 Ε’1.
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ
ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
Η καθημερινή μέρα μιας γυναίκας και ενός άντρα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κωνσταντίνα Αντωνίτσα
Πορτραίτο Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί ένα πορτραίτο με βάση τις πληροφορίες που θα δώσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.
Κλεοπάτρα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1960-1990

1.Αλέκος Αλεξανδράκης (1928-2005) Έμεινε γνωστός για τη μελαγχολική γοητεία του σε συνδυασμό με το χιούμορ και τον αυθορμητισμό του. Δεν μπορούμε να πούμε πως τον καθιέρωσε κάποιο ιδιαίτερο είδος ρόλου, αφού το ρεπερτόριο του είναι ιδιαίτερα ευρύ.

Ταινίες: Η σωφερίνα-Το δόλωμα-Δεσποινίς διευθυντής(1964) Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο(1955) Το κλωτσοσκούφι(1959) Η ψεύτρα-Κορίτσι για δυο(1963) Η σωφερίνα-Το δόλωμα-Δεσποινίς διευθυντής(1964) Μαρία της σιωπής(1973)

2. Τζένη Καρέζη Το πηγαίο ταλέντο της, οι καταιγιστικές ατάκες της και το αστείρευτο χιούμορ της την κατέστησαν μια απολύτως αγαπημένη ηθοποιό, καθώς τα έντονα πράσινα μάτια της καθήλωναν κάθε θεατή.

Ταινίες: Τα κόκκινα φανάρια(1963) Δεσποινίς διευθυντής(1964) Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο(1955) Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος(1960) Η νύφη το ‘σκασε(1962) Τα κόκκινα φανάρια(1963) Δεσποινίς διευθυντής(1964) Μαρία της σιωπής(1965) Τζένη-Τζένη(1966) Ένας ιππότης για τη Βασούλα(1968)

Βίντεο (Αλεξανδράκης-Καρέζη):

3. Ανδρέας Μπάρκουλης Έγινε γνωστός από την απαράμιλλη ομορφιά του ,η οποία του προσέφερε ιδιαίτερη απήχηση στο γυναικείο κοινό (εξού και η γνωστή φράση “Κορίτσια! Ο Μπάρκουλης” από εκείνη την εποχή).

Ταινίες: Μαρία Πενταγιώτισσα(1957) Τζένη-Τζένη (1966) Η θεία μου η χίπισσα(1970)

Βίντεο:

4. Αλίκη Βουγιουκλάκη Αποθεώθηκε σε ρόλους μαθήτριας , πλούσιας κόρης και συζύγου ,αποδίδοντας επιτυχέστατα την τσαχπινιάς και την χαρά της, χωρίς όμως ποτέ να λείψουν από το ρεπερτόριο της και οι τραγικοί ρόλοι όπως η υπολοχαγός Νατάσσα και η Μανταλένα.

Ταινίες: Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο(1959) Το κλωτσοσκούφι, Μανταλένα(1960) Αλίκη στο ναυτικό, Χτυποκάρδια στο θρανίο, Η Σωφερίνα(1964) Το δόλωμα, Μοντέρνα Σταχτοπούτα(1965) Η κόρη μου η σοσιαλίστρια, Η αρχόντισσα και ο αλήτης(1966) Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά, Η νεράιδα και το παλικάρι(1969)

Βίντεο:

5.Φαίδων Γεωργίτσης Ένας από τους πιο γνωστούς ζεν πρεμιέ της εποχής του, με εξίσου μεγάλη απήχηση στο γυναικείο πληθυσμό η οποία προερχόταν κυρίως από τα γαλάζια μάτια του και τον ιδιαίτερο τρόπο που κοιτούν. Καθιερώθηκε σε ρόλους του τυπικού φτωχού μάγκα, λίγο αλήτη λίγο καλόκαρδου στο πλευρό κυρίως της Μάρως Κοντού και της Μάρθας Καραγιάννη.

Ταινίες: Ποτέ την Κυριακή(1960) Ουρανός(1961) Τα κόκκινα φανάρια(1963) Το χώμα βάφτηκε κόκκινο(1965) Νύχτα Γάμου, Οι θαλασσιές οι χάντρες(1967) Μια κυρία στα μπουζούκια, Όλγα, αγάπη μου(1968)

Βίντεο:

6.Μάρω Κοντού Στοιχείο που την απογείωσε στα μάτια του κοινού αποτελεί η απαράμιλλη ομορφιά και γοητεία της .Τα χαρούμενα μάτια, ξανθά κοντά μαλλιά της (σύμφωνα τη μόδα της εποχής) σε συνδυασμό με ένα όμορφο σώμα την εντάσσουν σε μια από τις πιο όμορφες γυναίκες της γενιάς της.

Ταινίες: Τα κίτρινα γάντια(1960) Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα(1965) Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι(1967) Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη(1968) Ο τζαναμπέτης(1969)

Βίντεο:

7. Έλενα Ναθαναήλ Έμεινε γνωστή για τα μελαγχολικά μάτια της αλλά κυρίως για τα ολόισια μαλλιά της, τα οποία αποτελούσαν ισχυρή αντίθεση με τη μόδα της εποχής της ,η οποία υπαγόρευε φωτεινό, ξανθό χρώμα στα γυναικεία μαλλιά και την ανάλαφρη διάθεση της γυναίκας.

Ταινίες: Κάτι να καίει(1963) Ντάμα σπαθί(1966) Ξύπνα Βασίλη(1969) Εκείνο το καλοκαίρι(1971) Ο Ποδόγυρος(1980)

Βίντεο:

8. Νίκος Κούρκουλος Καθιερωμένος σε δραματικούς κυρίως ρόλους, ο Νίκος Κούρκουλος υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους Έλληνες ηθοποιούς. Η φυσική ομορφιά του και το κύρος που παρουσίαζε στους ρόλους του, τον κατέστησαν γνωστό και αγαπητό ιδιαίτερα στο αντίθετο φύλο.

Ταινίες: Λόλα(1964) Κοινωνία, ώρα μηδέν(1966) Ορατότης μηδέν(1970) Έξοδος κινδύνου(1980)

Βίντεο: