3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας Αποτελέσματα Έρευνας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μάρτιος 2011 Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές. “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
Advertisements

Τα μυστικά της διαφήμισης: Ψυχαγωγία
15ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (PROJECT) ΘΕΜΑ: “ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” ΜΑΪΟΣ 2012 ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΤΑΞΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ ΒΥΡΩΝ,
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ <ΕΔΣΠΥ>
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα
ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΨΙΟΥΣ
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
Δημιουργία Πίνακα πράξεις από
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό Έτος:
Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης.
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
«Στατιστική έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα»
ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ – ΜΕΡΑ
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΉ ΓΟΗΤΕΊΑ ΤΟΥ Ε ΛΛΗΝΙΚΟΎ Κ ΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΜΗΜΑ Β4.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
Συντάχθηκε για λογαριασμό του Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤ1 Οκτώβριος 2011 © ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ.
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΘΕΜΑ:ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. ΟΜΑΔΑ:ΧΧΧΕ.
Η επιρροή του χώρου εργασίας των σχολικών τάξεων στη μάθηση
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
2006 GfK Praha CORRUPTION CLIMATE IN EUROPE % % % %0 - 10% % % % % % ΚΛΙΜΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
Tattoo VS Piercing Ερωτηματολόγιο για τα tattoos και το piercing.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού Θεσσαλονίκης”
ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΘΕΤΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ KAVALAEXPO 2014
μια σύμπραξη του 1 ου Γυμνασίου Μουζακίου, του 2 ου Γυμνασίου Περαίας Θεσσαλονίκης & του 18 ου Γυμνασίου Αθηνών.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου
Α2 Λυκείου Αργυράδων Ρωτήθηκαν συνολικά 162 άτομα.
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ: Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ: «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ»
Σκοπός Έρευνας Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά την ενέργεια και ειδικότερα τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Νίκος Ψαρουδάκης Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου
Εισηγητής Πύργος Γεώργιος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του Στ1
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαστε ό,τι τρώμε»
Η ΈΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ Σεπτέμβριος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι του Νομού.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «…Ελιά και Λάδι ……»
ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ
Κοινωνικές και Οικονομικές Διαστάσεις της Διατροφής των παιδιών στο Σχολείο Στ’ Τάξη του 7 ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τομέας Ηλεκτρονικής 2 ου ΕΠΑ.Λ Λαμίας Μελέτη και Εφαρμογή Τηλεματικών Υπηρεσιών σε πραγματικές συνθήκες για τα.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΩ:Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ»
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
Γερμανία Μαρία Γεωργίου. Δευτέρα Πρωινό ξύπνημα στην Γερμανία. Η Miriam(το κορίτσι που φιλοξενούσε εμένα,την Γεωργία και την.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Βδομάδα 2_4/4/16 Στόχοι Daily routine.
Ερευνητική εργασία τμήμα (Α1) 2ου ΕΠΑ.Λ Λαμίας
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
Πρωτότυπα προβλήματα Κατσανού Μαρία.
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Πρακτική στη Κοινότητα
Σύγχρονης Διαδικτυακής Κοινωνίας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας Αποτελέσματα Έρευνας Θέμα: Τοπικά Κερκυραϊκά Προϊόντα και Διατροφή

Στοιχεία Έρευνας Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011, στο χώρο εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την προβολή των τοπικών κερκυραϊκών προϊόντων. Η μαθήτρια Αλεξάκη Αγάπη, στα πλαίσια της ημερίδας, σκέφτηκε την σύνταξη ερωτηματολογίου με θέμα: τα τοπικά κερκυραϊκά προϊόντα και την διατροφή. Το ερωτηματολόγιο περιείχε 12 ερωτήσεις 156 ερωτηματολόγια συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν Επιπροσθέτως, το ερωτηματολόγιο συμπληρώθηκε, από τους μαθητές, πριν την παρουσίαση των πάγκων με τα προϊόντα, έτσι ώστε να προσέξουν όλα τα τοπικά κερκυραϊκά προϊόντα

Στοιχεία Έρευνας (συνέχεια…) Οι μαθητές, οι οποίοι έκαναν την αξιολόγηση και την στατιστική ανάλυση του ερωτηματολογίου είναι: Αργυρού Χρυσούλα(A1), Γκιόκας Βασίλης(A4), Κωνστάντη Αγγελική(A4), Μαρκάτη Αγγελική (Α1) Μητραντζά Νίκολα(Β3), Μπαλόμα Μαρία(Β3), Νάκα Κωνσταντίνα(Α4), Παμφίλη Μαρία(Α4), Σουέρεφ Νίκη(Β3), Τσέρου Αθηνά(Γυμνάσιο Φιλιατών)

Έφηβοι και πρωινό γεύμα Η ερώτηση που τέθηκε στους μαθητές ήταν ‘’Ποιο γεύμα δεν ξεχνούν να καταναλώσουν’’ Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν ότι 35% των μαθητών δεν ξεχνούν να φάνε πρωινό, ενώ 65%! δεν τρώνε πρωινό. Είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα, καθώς το πρωινό είναι το βασικότερο από τα γεύματα στη διατροφή ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός εφήβου Δυο από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του πρωινού είναι ότι βοηθά στην μνήμη και στην ανάπτυξη του σώματος

Έφηβοι και δεκατιανό γεύμα Η ερώτηση που τέθηκε στους μαθητές ήταν ‘’Ποιο γεύμα δεν ξεχνούν να καταναλώσουν’’ Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν ότι 7% των μαθητών δεν ξεχνούν να φάνε δεκατιανό, ενώ 93%! δεν τρώνε δεκατιανό. Το δεκατιανό είναι ένα γεύμα που πρέπει να καταναλώνεται είτε το πρωί, είτε το απόγευμα, όπως ώρες που οι έφηβοι είναι ή σχολείο ή σε διάφορες δραστηριότητες.

Έφηβοι και μεσημεριανό γεύμα Η ερώτηση που τέθηκε στους μαθητές ήταν ‘’Ποιο γεύμα δεν ξεχνούν να καταναλώσουν’’ Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν ότι 64% των μαθητών δεν ξεχνούν να φάνε μεσημεριανό, ενώ 36% δεν τρώνε μεσημεριανό. Οι περισσότεροι έφηβοι, λόγω των εξωσχολικών δραστηριοτήτων τους, δεν τρώνε στο σπίτι τους, άρα δεν καταναλώνουν και το μεσημεριανό γεύμα.

Έφηβοι και βραδινό γεύμα Στην ερώτηση αν οι έφηβοι μαθητές ξεχνούν το βραδινό γεύμα, το 92%! απάντησε ότι το ξεχνά, ενώ μόλις το 8% τρώει βραδινό γεύμα. Πολλοί έφηβοι είναι πολυάσχολοι και γυρνώντας στο σπίτι τους το βράδυ, δεν έχουν την όρεξη να φάνε. Από τα 156 ερωτηματολόγια που μαζεύτηκαν, μόνο 5 έφηβοι μαθητές ήταν εκείνοι που κατανάλωναν και τα 5 γεύματα, τα οποία πρέπει να καταναλώνει ένας άνθρωπος μέσα στην ημέρα!!!

Περιέχει η τσιτσιμπύρα αλκοόλ; Στην ερώτηση αν η τσιτσιμπύρα περιέχει αλκοόλ, οι έφηβοι σε ποσοστό 77% απάντησαν ότι δεν περιέχει, ενώ το υπόλοιπο 23% απάντησε ότι περιέχει αλκοόλ. Η τσιτσιμπύρα είναι κερκυραϊκό προϊόν, το οποίο όχι μόνο δεν περιέχει αλκοόλ, αλλά ούτε ανθρακικό. Τα συστατικά της είναι: λεμόνι, τζίντζερ, νερό, σταφίδες και ζάχαρη

Παράγεται στη Κέρκυρα σαπούνι; Στην ερώτηση αν οι έφηβοι πιστεύουν ότι στην Κέρκυρα παράγεται σαπούνι το 97% απάντησε ότι παράγεται, ενώ μόνο το 3% απάντησε ότι δεν παράγεται. Σχεδόν όλοι οι έφηβοι μαθητές γνωρίζουν ότι στην Κέρκυρα παράγεται παραδοσιακό σαπούνι.

Παράγεται στην Κέρκυρα μέλι; Στην ερώτηση αν παράγεται στην Κέρκυρα μέλι, 95% των εφήβων απάντησαν ότι παράγεται, ενώ μόλις το 5% απάντησε ότι δεν παράγεται. Στην πλειοψηφία τους οι έφηβοι μαθητές γνωρίζουν ότι παράγεται μέλι στην Κέρκυρα. Στην πραγματικότητα υπάρχουν διάφοροι παραγωγοί μελιού στην Κέρκυρα

Μαθητές και βιτρώ Στην ερώτηση πόσοι μαθητές γνωρίζουν την λέξη ‘’βιτρώ’’ σε ποσοστό 66% δεν την γνώριζαν, ενώ το 34% των εφήβων την γνώριζε. Η τέχνη βιτρώ συγγενεύει με την ζωγραφική και τα ψηφιδωτά. Είναι μία μορφή ζωγραφικής σε γυαλί, που επιτρέπει το φως να το διαπερνά.

Στοιχεία για βιτρώ Χαρακτηριστικά δείγματα βιτρώ είναι οι πολύχρωμοι φεγγίτες των καθεδρικών ναών της Ευρώπης Ως τεχνική, έχει μεγάλη ιστορία, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν σημαντικές αλλαγές. Η τέχνη ‘βιτρώ’ δεν είναι τόσο σημαντική στις μέρες μας, όσο ήταν παλαιότερα, που δεν υπήρχαν τόσα μηχανήματα

Υλικό Βιτρώ Στην ερώτηση από τι υλικό πιστεύουν οι έφηβοι-μαθητές ότι φτιάχνεται το βιτρώ, το αποτέλεσμα ήταν: 60% πιστεύουν ότι φτιάχνεται από γυαλί, το οποίο είναι σωστό 20% πίστευε ότι φτιάχνεται από ξύλο 12% απάντησε ότι φτιάχνεται από μετάξι Ενώ 8% απάντησε πλαστικό Το ερωτηματολόγιο συμπληρώθηκε πριν παρουσιαστούν στους μαθητές τα διάφορα προϊόντα, έτσι ήταν ένα κίνητρο ώστε να προσέξουν το υλικό κατασκευής των βιτρώ

Έφηβοι - καλλυντικά και σαπούνι από την Κέρκυρα Στην ερώτηση αν οι έφηβοι-μαθητές χρησιμοποιούν καλλυντικά και σαπούνι, τα οποία παράγονται στην Κέρκυρα, το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν: Το 58% των εφήβων δεν τα χρησιμοποιούν Ενώ, το 42% τα χρησιμοποιούν

Καταγωγή κουμ κουατ Στην ερώτηση από πού νομίζουν οι έφηβοι -μαθητές ότι προέρχεται το κουμ κουατ, το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν: 52% πίστευαν ότι προέρχεται από την Ελλάδα, 46% απάντησαν σωστά ότι προέρχεται από την Κίνα, 1% απήντησε την Ρωσία και 1% την Αμερική

Έφηβοι και κερκυραϊκά σανδάλια Στην ερώτηση αν οι έφηβοι-μαθητές θα φορούσαν σανδάλια, τα οποία κατασκευάζονται στην Κέρκυρα, το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν το εξής: 59% των έφηβων δεν θα τα φορούσαν. Ενώ, 41% ότι θα τα φορούσαν

Έφηβοι και παραδοσιακό βούτυρο Στην ερώτηση αν οι έφηβοι-μαθητές έχουν καταναλώσει παραδοσιακό κερκυραϊκό βούτυρο, το αποτέλεσμα, που προέκυψε ήταν το εξής: Το 54% των εφήβων έχει καταναλώσει. Ενώ, 46% δήλωσαν ότι δεν έχουν καταναλώσει

Χρησιμοποίηση κερκυραϊκών προϊόντων Στην ερώτηση αν οι έφηβοι χρησιμοποιούν τοπικά κερκυραϊκά προϊόντα στο σπίτι τους, το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν το εξής: 75% των εφήβων χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα στο σπίτι τους Ενώ, 25% είπαν ότι δεν τα χρησιμοποιούν στο σπίτι τους.

Συμπεράσματα Σε ικανοποιητικό επίπεδο, οι έφηβοι μαθητές γνωρίζουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί που δεν τα καταναλώνουν και προτιμούν, ίσως, κάποια πιο γνωστά. Επιπλέον, οι περισσότεροι έφηβοι μαθητές, δεν καταναλώνουν και τα 5 γεύματα που θα έπρεπε, παραλείποντας, σε μεγάλο ποσοστό, πολύ σημαντικά γεύματα, όπως το πρωινό, το δεκατιανό και το βραδινό

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας Φωτογραφία από το χώρο της εκδήλωσης με θέμα τα τοπικά κερκυραϊκά προϊόντα Ευχαριστούμε για την προσοχή σας