Το λογισµικό έχει αναπτυχθεί σύµφωνα µε τις γενικές και ειδικές προδιαγραφές της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισµού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και σύµφωνα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
σας παρουσιάζουμε SlidePlayer.gr
Advertisements

Κατέβασμα αρχείων βίντεο και ήχου Με το Τι είναι το Real Player To Real Player είναι μια πολυδύναμη εφαρμογή με την οποία μπορούμε να παίξουμε βίντεο.
Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Δημιουργία Ιστοσελίδων σε HTML και FrontPage Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Σπουδών Κεντρικό Γραφείο Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου Αλέξανδρος Λεκατσάς.
1 Προτεινόμενες πρακτικές για τη δημιουργία δικτυακών πυλών στις Περιφέρειες Νικόλαος Χατζηγεωργίου Παράρτημα Θράκης ΙΕΛ.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Αναζητήσεις στο διαδικτύο.
Χαρακτηριστικά εικόνας
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
Καθηγητής: Δ. Μπουτακίδης
ΓΑΙΑ ΙΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ Περίληψη Το εγχειρίδιο χρήσης παρέχει στον τελικό χρήστη όλες τις απαραίτητες.
Νέα σειρά εκδόσεων 4.5. Νέα χαρακτηριστικά  Επιφάνεια εργασίας  On Line ενημέρωση Λογιστικής  Διαχείριση σχετικών εγγράφων  Data Center  Γεωγραφικές.
Λειτουργικό Σύστημα ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ENOTHTA B.1.3 (1)
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
1 Προτεινόμενες πρακτικές για την ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση πολιτιστικού υλικού και τουριστικού προϊόντος (αφορά το φυσικό αντικείμενο των τελικών δικαιούχων.
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
Διαδικασία Διεξαγωγής Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών. Παραδοσιακή διαδικασία διοργανωτή Στάδιο 1 Απόφαση Αγοράς μέσω διαγωνισμού Στάδιο 6 Στάδιο 6 Αξιολόγηση.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Home Page : Αρχική Σελίδα Για να την αλλάξουμε ακολουθούμε την εξής διαδικασία: 1.Tools 2.Internet Options 3.General (καρτέλα),
Σελ. 1 Ε.2.2 Υπηρεσίες – Λειτουργία Helpdesk Καταχώρηση και παρακολούθηση αιτημάτων μέσω web Ε Καταχώρηση αιτημάτων υποστήριξης.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση βοήθειας Επίπεδο γνώσεων:
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
Εικόνα 2.1: Η Κεντρική Μονάδα.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Το εσωτερικό του Υπολογιστή
Σελίδα 1 ΕΚΠΑ. «Διαμόρφωση υπηρεσίας καταλόγου Active Directory σε Windows 2003» Τηλέμαχος Ράπτης Εθνικό και Καποδιστριακό.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
1 ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ Μάθημα 1 ο : Μέσα και πολυμέσα Εισηγήτρια:Αναστασία Κατρανίδου.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 6: Το Γραφικό Περιβάλλον Επικοινωνίας (Γ. Π. Ε
Πολυμέσα – Δίκτυα (μαθ. επιλογής Γ’ Λυκείου)
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Προγράμματα περιήγησης στο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Εύρεση βίντεο, μουσικής.
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – MS Windows – Περιβάλλον εργασίας
“MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα Πολυμέσα είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών.
Για τη διδασκαλία των πολυμέσων1/18 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης, Δημήτριος Λαγός, Αναστάσιος.
ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ : ΤΣΑΛΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α.Μ. : 30920
Ενότητα: Αρχεία-Φάκελοι Διδάσκων: Λεπενιώτης Βασίλειος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Ρύθμιση της συσκευής βίντεο Για να κάνετε κοινή χρήση του βίντεό σας χρειάζεστε μια κάμερα. Ωστόσο, δεν χρειάζεστε κάμερα για να δείτε τα βίντεο άλλων.
Γρήγορη αναφορά για © 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Lync Web App Συμμετοχή σε σύσκεψη Lync με ήχο από τον υπολογιστή.
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
Εργασία με παράθυρα.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΙΚΤΥΑ ΗΥ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Γρήγορη αναφορά για βίντεο Έναρξη κλήσης βίντεο 1.Αφήστε το δείκτη επάνω στη φωτογραφία μιας επαφής και κάντε κλικ στο κουμπί της κάμερας. 2.Στην οθόνη.
Εισαγωγή στο Blackboard
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Τεχνολογία TCP/IP TCP/IP internet είναι ένα οποιοδήποτε δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα TCP/IP. Διαδίκτυο (Internet) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Προγραμματιστικά Εργαλεία για το Διαδίκτυο Κατασκευή Ιστοσελίδων 3 ο Κεφάλαιο Βελώνης Γεώργιος – Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20.
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Ελληνογαλλική σχολή Πειραιά
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Κελεπούρη Μαρία Σπανός Βασίλειος Χρυσικού Χρυσάνθη ΒΟΛΟΣ, 31/05/2016
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 11: Επεξεργασία κειμένου - LibreOffice
Αρχεία και φάκελοι.
Προδιαγραφές εκπαιδευτικού Λογισμικού
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Νέα σειρά εκδόσεων 4.5.
Δομικα στοιχεια πολυμΕσων
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
H “Βοήθεια” στον Η/Υ 10/11/2018 Β' ΤΑΞΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το λογισµικό έχει αναπτυχθεί σύµφωνα µε τις γενικές και ειδικές προδιαγραφές της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισµού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και σύµφωνα µε τις επεξηγήσεις της τεχνικής επιτροπής. Συγκεκριμένα, έχει αναπτυχθεί σε πλατφόρµα WEB, δηλαδή, να τρέχει µέσα από Internet browser και να λειτουργεί µέσω εξυπηρετητή /server, είτε αυτός είναι εγκατεστημένος σε ένα κεντρικό σηµείο (λ.χ. στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) είτε τοπικά (λ.χ. ο εξυπηρετητής του σχολικού δικτύου).

► 1. Πίεση στα αέρια ► • Θερμότητα ► 2. Τήξη - πήξη ► 3. Βρασµός ► 4. Εξάτµιση ► 5. Εξάχνωση ► 6. Συμπύκνωση ► 7. ∆ιαστολή του νερού ► 8. ∆ιάδοση θερµότητας µε αγωγή ► 9. ∆ιάδοση θερµότητας µε μεταφορά ► 10. ∆ιάδοση θερµότητας µε ακτινοβολία ► • Ηλεκτρισµός ► 11. Ηλέκτριση-φόρτιση µε τριβή ► 12. Ηλέκτριση-φόρτιση µε επαφή ► 13. Ηλέκτριση από απόσταση ► 14. Αντίσταση σε μεταλλικό αγωγό ► 15. Ηλεκτρικό κύκλωµα ► 16. Αντιστάτες σε σειρά και παράλληλα ► • Πυρηνική Φυσική ► 17. μηχανισμοί ραδιενεργών διασπάσεων ► 18. Πυρηνική σχάση και σύντηξη

► να τονιστεί, ότι το σκέλος των online ασκήσεων, της διαχείρισής τους και των στατιστικών απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις στην αρχική εγκατάσταση, καθώς και ιδιαίτερη σύνθεση του υπολογιστή - εξυπηρετητή. Είναι ευνόητο ότι ο κεντρικός υπολογιστής θα πρέπει να έχει δυνατότητες Web Server, µια και η εγκατάσταση του προγράμματος των ασκήσεων απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις.

► Το υπόλοιπο κοµµάτι (θεωρία, πειράματα κτλ.), μπορεί να εγκατασταθεί και να τρέχει σε οποιοδήποτε υπολογιστή και οποιοδήποτε εξυπηρετητή, µε απλή αντιγραφή των αρχείων του CD-ROM και προς τούτο δεν απαιτεί οποιεσδήποτε ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς δεν απαιτείται ούτε η ύπαρξη και λειτουργία Web Server.

► Για να λειτουργήσει σωστά το λογισµικό, απαιτεί την ύπαρξη ορισμένων προεγκαταστηµένων προγραμμάτων, τα οποία υπάρχουν σε κάθε υπολογιστή. Αν δεν υπάρχουν, µπορεί ο χρήστης να τα προμηθευτεί δωρεάν από το διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, απαιτείται ο Media Player για αναπαραγωγή ήχου, μουσικών κοµµατιών και βίντεο, ενεργοποιημένη η JavaScript, αλλά και η JΑVA για τη σωστή λειτουργία του κώδικα και κάποιων εφέ, και τέλος το Flash Player για την αναπαραγωγή των προσομοιώσεων. Στο σηµείο αυτό επισημαίνεται ότι η εγκατάσταση των Windows XP δε συμπερι λαμβάνει και την εγκατάσταση της «μηχανής JAVA», η οποία είναι απολύτως απαραίτητη.

► Για να έχει ο χρήστης άμεση αντίληψη που βρίσκεται, ακολουθήθηκαν πιστά οι παρακάτω προδιαγραφές, αποτέλεσμα της μακρόχρονης εμπειρίας της ομάδας δημιουργίας µε παρόμοια εκπαιδευτικά λογισμικά:

► 1. Όλες οι βασικές οθόνες δεν έχουν γραμμή κύλισης. Ολόκληρο το υλικό μιας σελίδας, που πρέπει να δει ο χρήστης, το βλέπει χωρίς να κινήσει το ποντίκι ή να πατήσει κάποιο πλήκτρο. ► 2. Οι σχετικές πληροφορίες που εμφανίζονται προβάλλονται σε άλλο πρόσθετο παράθυρο, το οποίο είναι πάντα μικρότερο από το βασικό. Και εδώ, έγινε προσπάθεια να αποφυγής γραμμών κύλισης. Έτσι, ο χρήστης βλέπει πάντα το βασικό παράθυρο/οθόνη και δε χρειάζεται να πηγαίνει μπρος–πίσω, προσπαθώντας να προσανατολιστεί. ► 3. Σε περίπτωση που οι πληροφορίες είναι εξαιρετικά λίγες (λ.χ. επεξήγηση μιας λέξης), ανοίγει ένα μικρό «ταμπελάκι» µε την επεξήγηση. Αν η επεξήγηση ή το υλικό είναι περισσότερο (λ.χ. βίντεο, ανάλυση σε βάθος μιας έννοιας, βιογραφία κτλ.) τότε ανοίγει πρόσθετο παράθυρο. ► 4. Σε κάθε βασική σελίδα, και εφόσον αυτό δε δημιουργεί προβλήματα αισθητικής, υπάρχει στο άνω μέρος της ο βασικός τίτλος της και πιθανόν και υπότιτλος. Ταυτόχρονα, τα πλήκτρα πλοήγησης, στο κάτω μέρος της οθόνης, δίνουν άμεση οπτική πληροφόρηση για το που είναι ο χρήστης, πόσες σελίδες προηγήθηκαν και πόσες έπονται. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να επιστρέψει από κάθε σελίδα στα περιεχόμενα. Έτσι, από κάθε σηµείο του προγράμματος, μπορεί να πάει εύκολα, µε 2-3 κλικ του ποντικιού, σε οποιοδήποτε άλλο σηµείο, έχοντας άμεση αντίληψη του πού βρίσκεται. ► 5. Σε οποιαδήποτε σελίδα, ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει σελιδοδείκτη πατώντας τον συνδυασμό πλήκτρων «CTRL + D» και να τον αποθηκεύσει στα «Αγαπημένα» του Internet Explorer. Έτσι, μπορεί να γυρίσει πάλι πίσω, όποτε το θελήσει.

► Το λογισµικό έχει αναπτυχθεί σε δενδρική µορφή. Από ένα βασικό αρχείο /οθόνη οι σύνδεσµοι απλώνονται σε φακέλους για το κάθε κεφάλαιο/ ενότητα και ο κάθε φάκελος εµπεριέχει σε ξεχωριστούς υποφακέλους τα αντίστοιχα υποκεφάλαια. Κάθε φάκελος περιέχει σε ανεξάρτητο υποφάκελο όλο το οπτικοακουστικό υλικό που χρειάζεται, ενώ όπως προαναφέρθηκε, υλικό που χρησιµοποιείται από περισσότερες της µιας σελίδες, βρίσκεται σε ξεχωριστό κοινό φάκελο.

ΥΛΙΚΟ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙ∆ΕΣ Υπερσύνδεσµοι. Αυτοί είναι διαφόρων ειδών και ξεχωρίζουν µεταξύ τους χρωµατικά, όπως αναλύεται στο online εγχειρίδιο χρήσης («βοήθεια»), και συγκεκριµένα: ο Υπερσύνδεσµοι νέων εννοιών για λέξεις ή έννοιες που εµφανίζονται για πρώτη φορά. ο Υπερσύνδεσµοι παλαιότερων εννοιών για λέξεις ή έννοιες που έχουν εµφανιστεί και επεξηγηθεί σε προηγούµενες ενότητες και θεωρούνται γνωστές. ο Υπερσύνδεσµοι λέξεων ή εννοιών οι οποίες αναλύονται σε µεγάλη έκταση ή παρουσιάζονται στο λεξικό. ο Υπερσύνδεσµοι ονοµάτων για πρόσωπα τα οποία παρουσιάζονται σε µεγάλη έκταση ή στο «βιβλίο βιογραφιών». ο Υπερσύνδεσµοι χρήσιµων σελίδων στο διαδίκτυο, οι οποίες προσεγγίζονται µε το άνοιγµα πρόσθετου παράθυρου. ο Υπερσύνδεσµοι λέξεων ή εννοιών που παρουσιάζονται µε το άνοιγµα πρόσθετου παράθυρου, το οποίο περιέχει διαδραστική προσοµοίωση, βίντεο, φωτογραφίες σε µεγέθυνση κτλ.

ΥΛΙΚΟ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙ∆ΕΣ ► Φωτογραφίες. Όπου οι φωτογραφίες πρέπει να παρουσιαστούν καλύτερα, ανοίγει πρόσθετο παράθυρο µε την ίδια φωτογραφία σε µεγέθυνση. • Προσοµοιώσεις. Αυτές, είτε βρίσκονται ενσωµατωµένες στη βασική σελίδα είτε ανοίγουν σε πρόσθετο παράθυρο. • Ταινίες βίντεο. Αυτές παρουσιάζονται στη βασική σελίδα σαν µια εικόνα (µε αντίστοιχη ένδειξη) και όταν ο χρήστης θέλει να δει την ταινία, αυτή ανοίγει σε ξεχωριστό παράθυρο. Ο λόγος γι’ αυτό είναι να µην επιβαρυνθεί η βασική σελίδα µε τον όγκο της ταινίας. Έτσι, η σελίδα κατεβαίνει πολύ γρήγορα και ο χρήστης κατεβάζει το βίντεο µόνο όταν το χρειάζεται. Πέραν αυτού, οι ταινίες έχουν συµπιεστεί µε τη καλύτερη -κοινά αποδεκτή- συµπίεση MPEG.

ΥΛΙΚΟ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙ∆ΕΣ • Κινούµενες εικόνες (σε µορφή animated gif). Αυτές εξυπηρετούν συγκεκριµένες αισθητικές και λειτουργικές ανάγκες του κειµένου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις εµφανίζονται και σε πρόσθετα παράθυρα πληροφοριών. • Προτάσεις διαθεµατικών συνεργατικών εργασιών. ∆ίδονται προτάσεις, µε παιδαγωγικούς στόχους, δοµή, δραστηριότητες κτλ. και σύντοµη αναφορά σε αρκετές άλλες πιο σύντοµες. Οι πλήρεις προτάσεις προορίζονται φυσικά για τον εκπαιδευτικό, ενώ οι σύντοµες διαθεµατικές πληροφορίες και για τον εκπαιδευτικό και για το µαθητή.