…από μικρούς συγγραφείς

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Advertisements

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
Άκραμ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ - ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ.
Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
H Αιμιλία πήγε στο σχολείο ενώ δεν αισθανόταν πολύ καλά
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
Παρουσίαση του βιβλίου Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά
kοκκινοσκουφίτσα παραμύθι
Τα τρία γουρουνάκια Ονόματα μελών ομάδας:.
Η ερωτική ιστορία μου. Αυτή είναι η ιστορία μου …
ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Ε’1 ΝΙΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Και ο θεός δημιούργησε τον άντρα …. - Αδάμ πέρνα αυτήν την κοιλάδα… Ο Θεός του είπε: Ο Αδάμ ρώτησε: - τι είναι η κοιλάδα, Κύριε?
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ.
Πάσχα!.
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ!
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
Τις διακοπές τις πέρασα…
ΤΗ γριούλα Σας παρουσιάζει. Αφού τελείωσε το πανεπιστήμιο ένας ωραίος νεαρός δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Δεν είχε καθόλου χρήματα ούτε για το ενοίκιο.
Τα Χριστούγεννα στη Φινλανδία
Καλή διασκέδαση. Η πάπια που ψήθηκε Κάποτε, σε μία μακρινή λίμνη, υπήρχε μία πάπια που αποφάσισε να βρει την τύχη της μακριά από το σπίτι της και τους.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
Κωνσταντίνα Μελίνα Τα τρία μικρά λυκάκια.
Το χρυσόψαρο Xρήστος Κωτσαλάς.
Το μικρό ελεφαντάκι Ένα παραμύθι για μικρά παιδιά
ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ Δήμητρα Γαλάνη Αθηνά Κυριάκου.
ΚΟΥΡΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ. ΜΟΛΙΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΜΕΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ. ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ, ΕΤΣΙ.
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ
Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΑ
PROJECT με θέμα ¨χριστούγεννα¨
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
ΚΟΥΛΑ, Η ΜΙΚΡΗ ΠΟΝΤΙΚΟΥΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ANIMATIONS Συνεργασία : 5 ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης 1 ου Δημ. Σχολείου Καρδίας Β΄Τάξη Πρόγραμμα eTwinning ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ.
ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Γ2.
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε στην αυλή ενός χωριάτικου σπιτιού µια χελώνα, που είχε έναν µεγάλο καηµό. Ήθελε να πετάξει στον ουρανό όπως τα πουλιά. -
Ιωάννα-Λάουρα - Κλαούντια
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»
Το μαύρο πρόβατο Γυμνάσιο Λουτρακίου Σχ. Έτος ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ.
ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ Λαϊκα Παραμυθια Σοϊλεμεζιδης Ηλίας Β΄5.
Γερμανία Μαρία Γεωργίου. Δευτέρα Πρωινό ξύπνημα στην Γερμανία. Η Miriam(το κορίτσι που φιλοξενούσε εμένα,την Γεωργία και την.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Το χρυσόψαρο ΛΑΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Αθηνα + Ραιφε Αννα -Δαναη ΣΤ 2 Τα ζωα του δασους
Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΡΔΙΑ Θυμίσαμε στα παιδιά τη προηγούμενη δραστηριότητα μας με τα διαφορετικά είδη καρδιών και προτείναμε να προσθέσουμε μία ακόμη καρδιά ξεχωριστή.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ Τεμπελησ 17/9/2015 ΣΤ΄2.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΝΕΑΣ Δ2.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Τα παραμύθια μας 1η προσπάθεια.
Ευσταθία Μπολιεράκη ε
Η Ζωή θα μπορούσε να είναι ωραία…
Και ο θεός δημιούργησε τον άντρα…
Προσωπικές αντωνυμίες
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Μαθαίνω ορθογραφία με τη Β΄1
Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.
Δ1 Ελiνα και Αναστασiα.
Emotions
Μεταγράφημα παρουσίασης:

…από μικρούς συγγραφείς ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ …από μικρούς συγγραφείς

Μερικά παιδιά τέλειωσαν πολύ νωρίτερα το φαγητό τους εκείνη την ημέρα Μερικά παιδιά τέλειωσαν πολύ νωρίτερα το φαγητό τους εκείνη την ημέρα. «Σαλάτα, φάγατε;» τους ρώτησα… «μα δεν έχουμε!» μου απάντησαν… «Ε, ας φτιάξουμε, τους είπα!» Έτσι καθένας έγραψε ένα παραμύθι και φτιάξαμε μια νόστιμη… παραμυθοσαλάτα! Θέλετε να δοκιμάστε;

ΜΕΛΙΝΑ

Μια φορά κι έναν καιρό η γάτα πήγε μια βόλτα. Μαζί της πήγε κι ο σκύλος. Το άλογο πήγε μαζί τους να τους κουβαλήσει. Ο κόκορας τους έλεγε αστεία στο δρόμο! Γελούσαν όλοι! Πέρασαν πολύ ωραία!

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ

Ήτανε μια φορά ένας λύκος. Ο σκύλος πήγε και τον έσπρωξε Ήτανε μια φορά ένας λύκος. Ο σκύλος πήγε και τον έσπρωξε. Τον έριξε στο ποτάμι με παράξενο τρόπο και σε λίγο ήρθε η μαμά του λύκου και είπε: «πού είσαι λύκε;». «Μέσα στο ποτάμι!», είπε αυτός. Η γάτα ήταν φίλη του λύκου και έριξε το σκύλο στη θάλασσα αλλά αυτός κολύμπησε και βγήκε έξω. Βρήκε μια μηλιά και έφαγε όλα τα φρούτα!

ΒΙΒΗ

Η γατούλα ήθελε να φάει αυγό και μακαρόνια Η γατούλα ήθελε να φάει αυγό και μακαρόνια.Πήγε στην κότα και έφαγε αυγό.Αυτή ήταν έξω, χωρίς τη μαμά της… Η κότα δεν άκουγε τη μαμά της όταν της μιλούσε! Έδωσε αυγό στη γάτα.

ΕΙΡΗΝΗ

Ο κόκορας δεν ήθελε να φύγει από την κότα επειδή έγιναν φίλοι Ο κόκορας δεν ήθελε να φύγει από την κότα επειδή έγιναν φίλοι. Η μαμά του του φώναζε επειδή έπρεπε να πάει να φάει. Αυτός δεν ήθελε να πάει!Έπαιζε με την κότα μέχρι τη νύχτα. Οι γονείς τους δεν τους βρήκαν γιατί τους είχε πιάσει ένας κυνηγός. Όταν ο κυνηγός ξύπνησε ήρθαν οι μαμάδες και τον τσιμπούσανε και έτσι άφησε ελεύθερο τον κόκορα και την κότα. Από τότε άκουγαν πάντα τη μαμά τους!

ΜΑΝΟΛΗΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα λύκος Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα λύκος. Πήγε ο κοντορεβυθούλης και σκότωσε το λύκο! Ήταν κι ένα λιοντάρι και το σκότωσε κι αυτό!

ΘΕΟΔΩΡΑ

Ήταν μια φορά ένα γαϊδουράκι Ήταν μια φορά ένα γαϊδουράκι. Τηλεφώνησε στο φίλο του το σκύλο και πήγαν μαζί μια βόλτα. Τηλεφώνησαν και στη φίλη τους τη Μαρία και της είπαν να πάει μαζί τους. Αυτή συμφώνησε! Πήραν τηλέφωνο και τον κόκορα αλλά ήταν άρρωστος και δε μπορούσε να πάει. Είπε: «μπορεί να έρθει η γυναίκα μου!» Περάσανε πολύ ωραία!

Ακολουθεί παραμύθι το οποίο καλείστε να αναγνώσετε…

ΠΑΟΛΙΝΑ

ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ