Γαλιλαίος Γαλιλέι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Advertisements

ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ, ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΚΑΙ 17ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
Το Σύμπαν και ο σύγχρονος κόσμος
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΓΟΝΙΣΜΟΣ; Η αναπαραγωγή εξημερωμένων ζώων -αναπαράγοντας τα πιο επιθυμητά και ευνουχίζοντας και δολοφονώντας τα υπόλοιπα έγινε το μοντέλο.
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
ΟΜΙΛΟΣ «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»
Το μάθημα της Αστρονομίας και Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα
Καλή και δημιουργική χρονιά.
Της Ζωρζ Σαρή εκδόσεις : ΠΑΤΑΚΗ
Charles Coulomb ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ (1736 – 1806)
Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη.
Κεφάλαιο 4: Δυναμική της Κίνησης
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ μια πολύ παλιά ιστορία…. Νίκη Μαματσή Φυσικός.
Ποιος ήταν ο εφευρέτης του αστρονομικού τηλεσκοπίου;
Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης Χημικός – Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Ο KEPLER ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.
Θεματική Ενότητα 3: Βία στο όνομα του Θεού
Ο Χριστόφορος Κολόμβος
Ηλιοκεντρισμός Vs Γεωκεντρισμός
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΕΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ Γ3.
Γαλιλαίος Γαλιλέι Δανάη Κασσελάκη ΣΤ’1.
Πώς γράφουμε μια εργασία -Project
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιστημονική μέθοδος
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ  Γεννήθηκε στο Ουλμ (Ulm) της Γερμανίας. Σπούδασε στo ETH Ζυρίχης (Πολυτεχνική Ακαδημία της Ζυρίχης) στην Ελβετία όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία.
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
Εργασία Ιστορίας Είστε ενας ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΣ. Να παράξετε ενιαίο κείμενο στον επεξεργαστή κειμένου σε α΄ ενικό πρόσωπο με νοσταλγικο-φιλικο υφος α) Ποιος είσαι.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ 2. ΘΕΜΑ:ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.
ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ Ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei, 15 Φεβρουαρίου 1564 – 8 Ιανουαρίου 1642) ήταν Ιταλός αστρονόμος, φιλόσοφος και φυσικός. Γεννήθηκε στην Πίζα της.
ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Θαλής ο Μιλήσιος (640 ή 624 π.Χ π.Χ.)
Η ζωή της Η Υπατία γεννήθηκε το 370 μ.Χ. Ήταν Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός. Ήταν κόρη του μαθηματικού και φιλοσόφου Θέωνα.
Η Συμβολή της Επίλυσης του Προβλήματος του Βραχυστόχρονου στη Γέννηση του Λογισμού των Μεταβολών Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία Ολυμπία Ι. Ηλιοπούλου.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Σχολικό έτος: 2013 – 2014 Ονοματεπώνυμο: Άννα – Χριστίνα Φοντούλη Μάθημα: Θρησκευτικά Τάξη: Γ’3.
Νικόλαος Κοπέρνικος 8ο Δημοτικό σχολείο Αγ.Δημητρίου Χάρης & Θοδωρής.
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Σεπτέμβρης 22/9/2015 Ε΄ 2. Λίτσα Ψαραύτη  Στη Σάμο τη περίοδο του Β΄ παγκόσμιου πολέμου μια οικογένεια αναγκάζεται να αφήσει το νησί και να πάρει το.
’’Από τη Γη στη Σελήνη’’
Η ΥΠΑΤΙΑ Εργασία στο μάθημα: Διδακτική των μαθηματικών Εξάμηνο: Δ’
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ fdtugy
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό 12\Θ
501. Εξέλιξη των ιδεών στις φυσικές επιστήμες
Επιστημονική επανάσταση
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ, ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ…
Ειδική θεωρία της σχετικότητας
Από τους: Χάρις, Ειρηναίος, Μαρίνος Τάξη Ε’ Δημοτικό Σχολείο Παλώδιας
4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡ0ΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Ο Σωκρατικός διάλογος και η μαιευτική μέθοδος.
ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ-ΤΖΟΚΟΝΤΑ.
Τι είναι; Τι περιλαμβάνει;
21ος αιωνας Παναγιώτης Πατατούκος & ΖήσηςΚωστάκης.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Επιφανείς Έλληνες της Τεργέστης
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗΣ
1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό
25. Η Εκκλησιαστικη τέχνη στη Δύση Δανάη Φιλιπποπούλου
BIG-BANG.
Νικόλαος Κοπέρνικος Μαρία-Στεφανία Χατζηγρηγορίου
Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΗΣΗ ΣΤΟΝ 16 ΑΙΩΝΑ
Ζήνων ο Ελεάτης 1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ, ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΚΑΙ 17ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
Κωνσταντίνα Αντωνίτσα
ΓΕΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Μια σύντομη περιήγηση! ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΤΑΣΣΗ ΤΜΗΜΑ Γ3
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γαλιλαίος Γαλιλέι

Βιογραφία Γεννήθηκε στην Πίζα της Ιταλίας Ο πατέρας του ήταν ξεπεσμένος απόγονος ευγενούς Φλωρεντινής οικογένειας  ο πατέρας του μπόρεσε να στείλει τον Γαλιλαίο στο σχολείο και αργότερα στο Πανεπιστήμιο της Πίζας ο Γαλιλαίος γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή Γαλιλαίος βρηκε δουλειά κάνοντας διαλέξεις περί Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα και αργότερα, ως επίσημος μαθηματικός στον Μεγάλο Δούκα της Τοσκάνης. Η φήμη του Γαλιλαίου άρχισε να απλώνεται Σύντομα έφτασε να ομιλεί σε ακροατήριο που το αποτελούσαν πάνω από 2.000 διακεκριμένες προσωπικότητες της Ευρώπης.

Ο Γαλιλαίος συνέβαλλε σημαντικά στην επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα. Επειδή ο Γαλιλαίος τόλμησε να αντιταχθεί στην παραδεδεγμένη διδασκαλία, δημιούργησε πολλούς εχθρούς, και τον θεώρησαν αιρετικό. Αν και τον ανάγκασαν να αποκηρύξει δημόσια τις πεποιθήσεις του, ο Γαλιλαίος μυστικά εξακολουθούσε να πιστεύει στην ηλιοκεντρική θεωρία του και ποτέ δεν άλλαξε γνώμη ο Γαλιλαίος τελειώνοντας την απαγγελία της "απαρνήσεως" των πεποιθήσεών του, που έκανε γονατιστός μπροστά στην Ιερά Εξέταση και καθώς σηκωνόταν, χτύπησε το πόδι του στο έδαφος και πρόσθεσε: "Και όμως κινείται"

Το ΕΡΓΟ του Το 1588 έκανε αίτηση για μια θέση διδασκαλίας στο πανεπιστήμιο της Μπολόνιας αλλά δεν του δόθηκε Τον ίδιο χρόνο έδωσε μια διάλεξη στη Φλωρεντινή Ακαδημία Το 1589 με τη βοήθεια του Γκουιντομπάλντο ντελ Μόντε πήρε την θέση του καθηγητή μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Πίζας Ο Γαλιλαίος αμφισβήτησε και απέδειξε ότι οι απόψεις του Αριστοτέλη για την πτώση των σωμάτων ήταν λάθος. Το 1611 σε ταξίδι του στη Ρώμη έγινε μέλος της περίφημης Ακαδημίας των Λυγκαίων

Μερικά Βιβλία του Liber Mechanicorum, 1577 , εργασία πάνω στη Στατική Planisphaeriorum, 1579 , εργασία πάνω στην Αστρονομία De motu, 1590, ή "Περί κινήσεως", εργασία πάνω στην Κινηματική Perspectivae, 1600, βιβλία 6, εργασία πάνω στην Προοπτική Problemum Astronomicorum, 1609 , εργασία πάνω στην Αστρονομία Sidereus nuncius, 1610, ή "Ο Αστρικός Αγγελιαφόρος", όπου δημοσιεύονται οι αστρονομικές του ανακαλύψεις Dialogho sopra i due massimi sistemi del mondo, tolemaico e copernicano, 1630,ή "Διάλογος μεταξύ των δύο παγκόσμιων συστημάτων, πτολεμαïκού και κοπερνίκειου", το περίφημο βιβλίο όπου ο Γαλιλαίος παρουσιάζει την ηλιοκεντρική θεωρία, και το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της Εκκλησίας Discorsi e Dimonstrazioni Matematiche intorno à due nuove scienze, 1638, περιλαμβάνει προβλήματα αντοχής στερεών υλικών, μελέτη νόμων Δυναμικής και Κινηματικής και τη διάσημη αρχή της αδράνειας

Πυξίδά σχεδιο του Γαλιλαίο

Μερικά από τα τηλεσκόπια που είχε σχεδιάσει ο Γαλιλαίος

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ wikipedia Galileo: Father Of Modern Science ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ “Οι Πρωτοπόροι” Google.gr

Ευχαριστούμε Αμουργιανός Δημήτρης Καμάρας Νίκος