5 σημαντικοί τρόποι για την εξοικονόμηση καυσίμων Κοκολάκης Μάνος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα.
Advertisements

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας).
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΠΘ, •Επιβράδυνση λόγω απώλειας ενέργειας (ολίσθηση) •Φυγόκεντρες δυνάμεις •Διατήρηση ορμής •Κίνηση σωμάτων στον αέρα.
Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
Λουκία Τζελέπη - Τμήμα Γ5
10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
10 τρόποι να εξοικονομήσουμε ενέργεια…
Όξινη βροχή και τα προβλήματα της
IEE/09/ SHEEP - A Schools' panel for High Energy Efficiency Products Οδηγίες για Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ Joe Logano Ο Joe Logano είναι ένας από τους μεγάλους οδηγούς του κόσμου.
Μηχανές Εσωτερικής Καύσης
Φαινόμενο θερμοκηπίου
Πού είναι η μοτοσικλέτα;. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα, τόσο που δεν μπόρεσε να αποφύγει το ατύχημα. Η τροχαία υπολόγισε.
Ε ν έ ρ γ ε ι α.
Λύκειο Αγίου Νικολάου Τάκη Βασιλική Όθωνος Κατερίνα
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας
Η θερμότητα διαδίδεται με ακτινοβολία
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
1 Το Κοινωνικό Κόστος από τη Χρήση Αυτοκινήτων στις Κυπριακές Πόλεις Θεόδωρος Ζαχαριάδης Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ-ΜΜΜ,ΖΩΝΕΣ ΗΠΙΑΣ ΚΗΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,ΠΟΔΗΛΑΤΑ
Τι θα κάνουμε Στο υπάρχον σενάριο θα προστεθούν 3 λειτουργίες : Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εκτός πίστας η μέγιστη δυνατή μονάδα μετατόπισής του θα μειώνεται.
Ομάδα 2 Παναγιώτης Μπελτάος Μάριος Μπορόβας Βασίλης Κανελλόπουλος
Πώς μπορείτε να την καταπολεμήσετε; EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Κλιματική αλλαγή.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕCOMOBILITY. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΣΟΣΤΑΕΡΩΤΗΣΗ 1 Με τι συνηθίζετε να πηγαίνετε στο σχολείο; Α) με τα πόδια Β) με το αυτοκίνητο Γ) με λεωφορείο.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
Ηλεκτρικό- Υβριδικό αυτοκίνητο
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ECODRIVING. Έξυπνος τρόπος οδήγησης ο οποίος συμβάλλει: –στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου –στη μείωση των εκπομπών ρύπων και αερίων.
Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.
ΈΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΣ. Πιθανά σημεία προβληματισμού: Πώς μετέφερε αρχικά την τροφή του ο προϊστορικός άνθρωπος και ποιες δυσκολίες.
Ecodriving-Οικολογικά αυτοκίνητα
ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΕΖΑΙΝΤΕΣ
Vodafone Ελλάδας Περιβάλλον: Αγγελική Παπαντωνίου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων 19 Οκτωβρίου 2010 Μειώνουμε την αρνητική μας επίδραση Ενισχύουμε τη θετική.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 01/42/ΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΣΤΗ ΜΥΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ
Μάθημα: Κοινωνικά Ζητήματα και Επιχειρηματικές Πρακτικές Διδάσκουσα: Μπέττυ Τσακαρέστου Βουδούρης Γιώργος Γκιμούση Πανωραία Σουλουτζιδάκης Σοφοκλής και.
Οι μαθητές του 18ου Γυμνασίου Περιστερίου1 Αλκυονίδες.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
 Στο σχολείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την βιομάζα ως καύσιμο για παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας,καύσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντικαταστήσουμε.
Κεντρομόλος επιτάχυνση
Ερευνητικη εργαςια Α’ τετραμηνου Β’ γενικου λυκειου Νιγριτας : «Εναλλακτικες πηγες ενεργειας και εξοικονομηςη ςτο ςχολειο μας» Θέμα ενασχόλησης:
ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΕΞΥΠΝΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!!! Πιπιλιαρίδου Κατερίνα Στεφούλη Δήμητρα Τριανταφυλλοπούλου Αγγελική Χρυσάφη Κυριακή Φλώρος Γιώργος.
10 5 γνωστά 25 μαργαρίτες Η μία μαργαρίτα κοστίζει 2€ ζητούμενα Πόσο κοστίζουν όλες οι μαργαρίτες; 10 Χ Χ Χ 2 10 (10 Χ 2) + (10 Χ 2) + (
Λολίτα Λέρας Στέργιος Στεργίου
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ECODRIVING Έξυπνος τρόπος οδήγησης ο οποίος συμβάλλει: –στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου –στη μείωση των εκπομπών ρύπων και αερίων.
ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
Αλήθειες και ψέματα για τα υβριδικά αυτοκίνητα ΤΣΙΜΠΟΥΡΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
ΕΚΠΟΜΠΗ CO 2 ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ε΄ τάξη Εκπ/ός : Κανάτας Ευάγγελος Comenius Project “Creating Sustainable Schools”
Εγώ και τα τροχοφόρα. Χάρτης Πως μετακινούνται οι πολίτες; Ποδήλατο Μηχανάκι Αυτοκίνητο Πατίνι Μ.Μ.ΜΜε τα πόδια.
Εναλλακτικά αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα με αέρια καύσιμα Τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου –υγραέριο, που είναι μίγμα προπανίου (30%)
Υγραεριοκίνηση: Το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα η υγραεριοκίνηση γνωρίζει πολύ μεγάλη άνθιση. Ουσιαστικά, αποτελεί μια περιβαλλοντική πρόταση, που εκτός.
Κεφάλαιο 1 Ιστορική αναδρομή - εισαγωγή ΣΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ MSc in Management and Information Systems Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός 1 ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας.
ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Αντρέας Ξενοφώντος Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Τάξη : Δ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ……..  Η ιστορία των μεταφορών είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής. Ο πρωτόγονος άνθρωπος μετακινούνταν βαδίζοντας.
Λεωφορείο χωρίς οδηγο- Τεχνολογία Λεωφορείου Είμαστε οι : Κατσικάρη Αθανασία Παπαποστόλου Ξένια Καντζούρα Κατερίνα Γκαραγκούνη Έλενα.
Αποτελέσματα Έργου Έρευνας, Ανάπτυξης και Επίδειξης στα πλαίσια του ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ11 ΕΣΠΑ Dynamic Cargo Routing on-the-Go Δυναμική Δρομολόγηση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΛΑΣ.
ΔΟΜΗ ΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ – ΑΣΚΗΣΗ 1
Το πρώτο αυτοκίνητο στην γη
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Φαινόμενου του θερμοκηπίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

5 σημαντικοί τρόποι για την εξοικονόμηση καυσίμων Κοκολάκης Μάνος

1) M.M.M •Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημόσια ή μη, εξοικονομούν καύσιμα, και ενδεχομένως χρήματα. Μειώνει επίσης τη κυκλοφοριακή συμφόρηση, εξοικονομώντας καύσιμα για όλους. Μειώστε λοιπόν τις αποστάσεις με το αυτοκίνητο μέχρι την κοντινότερη στάση μετρό ή λεωφορείου. •Μπορεί οι συγκοινωνίες στην Ελλάδα να μην είναι οι καλύτερες δυνατές, αλλά όσο τις ενισχύουμε τόσο θα βελτιώνονται. •Βοηθήστε τον εαυτό σας και όλους τους άλλους, γίνετε μέρος της λύσης.

2) «Ελαφρύνετε» το πόδι σας •Μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση αμέσως, αν οδηγείτε με ηρεμία στο γκάζι. •Οι απότομες επιταχύνσεις και τα κατεβάσματα ταχύτητας σε υψηλές στροφές, εκτινάσσουν την κατανάλωση. •Η υψηλή –τελευταία- ταχύτητα παίζει επίσης το ρόλο της. Τα περισσότερα οχήματα είναι αποδοτικότερα όταν ταξιδεύουν στην τελευταία ταχύτητα και σε σχετικά χαμηλές στροφές. •Οι υπολογιστές ταξιδιού που παρουσιάζουν τη στιγμιαία και τη μέση οικονομία καυσίμων είναι εντυπωσιακά ακριβείς. Παρακολουθήστε τους (εάν έχετε) και θα μάθετε πώς να οδηγήσετε με οικονομικό τρόπο.

3) Ενισχυμένη ή απλή βενζίνη; •Η βενζίνη με λιγότερα οκτάνια κοστίζει λιγότερο, αλλά θα έπρεπε να το χρησιμοποιείτε; Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα τα οποία απαιτούν ενισχυμένο καύσιμο, μπορούν κινηθούν και με κανονική βενζίνη χωρίς να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα προβλήματα. Τεχνικά, αυτό καθιστά το αυτοκίνητο λιγότερα αποδοτικό, αλλά όχι σε έναν βαθμό που ακυρώνει την οικονομία από το φτηνότερο καύσιμο.

4) Ανοικτά παράθυρα ή κλιματισμός; •Αυτό είναι ένα ιστορικό αίνιγμα. Το οποίο δε είναι δυστυχώς τόσο απλό να απαντηθεί. •Εάν το αυτοκίνητό σας έχει καθίσει στον ήλιο και είναι πιο ζεστό από τον εξωτερικό αέρα, οδηγήστε για λεπτά με τα παράθυρα ανοικτά για να το δροσίσετε. Κατόπιν, εάν βρεθείτε στην εθνική οδό, κλείστε τα και ανοίξτε τον κλιματισμό. Η αεροδυναμική είναι σημαντικότερη στις υψηλές ταχύτητες, έτσι εάν δεν υπερβαίνετε 60 με 70 χλμ, τα ανοικτά παράθυρα δεν θα κάνουν διαφορά. Εξαρτάται επίσης από το όχημα.

5) Πετάξτε τα περιττά βάρη •Το βάρος είναι ο φυσικός εχθρός στην οικονομία καυσίμου, έτσι η απομάκρυνση των περιττών στοιχείων από το αυτοκίνητό σας μπορεί να μεταφραστεί σε πραγματική εξοικονόμηση. •Αν το συνδυάσετε και με μία απώλεια περιττού βάρους απΆ το σώμα σας θα βοηθήσετε όχι μόνο την τσέπη, αλλά και την υγεία σας!