Κόλλιας Αναστάσιος – Μπελίτσου Νατάσσα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Advertisements

Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Ευρωπαϊκή Παιδεία
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
ΠΡΟΤΥΠΟ εκπαιδευτήριο
Προστατευόμενες Περιοχές Ε κπαίδευση για την Α ειφόρο Α νάπτυξη Ενέργεια Complex 2 ο Γυμνάσιο Βούλας.
Εκπαιδευτικό λογισμικό Δέγγλερη Σοφία ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ.
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
Ο Σχολικός σας Σύμβουλος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.  Κ ανένα παιδί απ’ έξω  Ό λα τα παιδιά ενταγμένα στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικός συνδιαμορφωτής του υλικού  Ο.
Γνωστικά εργαλεία είναι: οι εκπαιδευτικές εφαρμογές των Τ. Π. Ε
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Πάσχα!.
Ίδρυμα Ευγενίδη, Καφενείο της επιστήμης, Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών Παιδαγωγική αξιοποίηση Τ. Α. Μικρόπουλος.
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
Δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας μάθησης Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης Παπαδόπουλος Πάρης.
Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Γλώσσας
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙΣ Ομάδα εργασίας: Ζησιμόπουλος Άγγελος
Ένα ολοκληρωμένο μοντέλο Παιδαγωγικής Διαχείρισης Ποιότητας
Σέβομαι τη διαφορετικότητα
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
Κ ΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΉ ΑΓΩΓΉ ! Αιμιλία Αριστείδου. Τις Τίνας της άρεσε πολύ να παίζει με τα παιχνίδια της στην αυλή του σπιτιού της. Όμως κάθε φορά που έβγαινε.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Πρακτικές Οδηγίες Εκπαίδευσης στην Κοινωνικοποίηση… Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΙΡΗΝΗ.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
Αναπτύσσοντας, κινητοποιώντας και βελτιώνοντας δεξιότητες: η εφαρμογή μαθησιακού προγράμματος σε ομάδα τμήματος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.
… ένα σχολείο για όλους… μαθητές, γονείς, κοινότητα Ευγενία Νιάκα: Σχολική Σύμβουλος Περιφερειακή Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στις ΤΠΕ ΝΤ και Εκπαίδευση Μάινας Διονύσιος Επιμορφωτής ΠΕ2.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
Διαφοροποιημένη διδασκαλία - ένας ορισμός
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Δικαιούχος φορέας Συμπράττοντες φορείς ● Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις αρχές παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, καθώς και στην απόκτηση.
Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Σκοπός των ενοτήτων του προγράμματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου είναι: -Η.
Ι.Κ.Υ. (ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ) COMENIUS (ΚΟΜΕΝΙΟΥΣ ) ΕΥΡΩΠΑΪΚO ΠΡΟΓΡΑΜΜA.
«Οι Αρχές της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας Δρ Κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης
4Ο ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ»
Υγεία και Ευεξία Μαθητών/τριών
ΕΓΩ - ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Ραχήλ Μαρτίδου Σχ. Σύμβουλος 37ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας
Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Επιστήμες της Αγωγής
Εναλλακτικές εφαρμογές αξιολόγησης
«Μόνο ότι δέχεσαι με την ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου» Dewey.
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Το ΠΕΑΠ στα Νέα Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Αναλυτικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωής
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης
Σοφία Χατζηνικολάου, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας.
Το Σχολείο μου.
Project.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κόλλιας Αναστάσιος – Μπελίτσου Νατάσσα Διδακτικές προσεγγίσεις στο σύγχρονο σχολείο: Συνεργατική μάθηση , Βιωματική και διαφοροποιημένη Διδασκαλία Κόλλιας Αναστάσιος – Μπελίτσου Νατάσσα

Ένα διαφορετικό σχολείο για το παιδί: Πιστεύουμε ότι «όλα» μπορεί να γίνουν κι αλλιώς Μάθηση και συνεργασία, παιχνίδι, συναισθηματική συγκρότηση και χαρά.

Πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης Συναισθήματα και σπίτι- σχολείο

Προϋποθέσεις μάθησης Το διδακτικό συμβόλαιο και το καλό ψυχοπαιδαγωγικό κλίμα (ενεργητική ακρόαση) Το νόημα στην μαθησιακή διαδικασία (επίγνωση του τι μαθαίνω και γιατί). Οι στόχοι μάθησης (κοινοί και διαφορετικοί για κάθε μαθητή, γνωστικοί, συναισθηματικοί, ψυχοκινητικοί)

Η μαθησιακή διαδικασία Ανάπτυξη ενσυναίσθησης και δεξιοτήτων επικοινωνίας σε κάθε μαθητή. Διαχείριση του «λάθους» προς όφελος του ίδιου του μαθητή και του κάθε μέλους της ομάδας (ανάπτυξη μεταγνώσης, κριτικής σκέψης, αντοχή στην ματαίωση- ανάπτυξη θετικής σκέψης). Ανάληψη της ευθύνης της μάθησης από τον ίδιο τον μαθητή – συνεργασία και υποστήριξη της κάθε οικογένειας

Πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης: Μαθαίνω να αναγνωρίζω και να εκφράζω ό,τι με ενοχλεί με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο. Παράπονα 1. Το παράπονό μου είναι ότι η Αλκμήνη μου έκανε γκριμάτσες. 2. Το παράπονό μου είναι ότι έχω μικρή τσάντα. Θα ήθελα να έχω πιο μεγάλη τσάντα. 3. Το παράπονό μου είναι ότι κάποιο παιδί στο σχολικό μου έλεγε να κάτσω ακίνητος. 4. Ο Άρης όταν περίμενα τον Αίαντα , ήρθε από μακριά και κουτουλήσαμε. Δεν κατάλαβα ότι ερχόταν. Δεν με είδε.

Κάτι που συμβαίνει στην οικογένειά μου και που αν δεν υπήρχε θα είμαστε όλοι καλύτερα 1. Όταν πάω για μπάνιο και λέω σε λίγο και καταλήγει να φωνάζει η μαμά και ύστερα φωνάζω και καταλήγω να κάνω μπάνιο πολύ αργά. 2. Μερικές φορές μιλάω λίγο άσχημα στη μαμά μου για παράδειγμα όταν κάνω μπάνιο και δεν θέλω της φωνάζω. Φταίει όμως αυτή που με ανέχεται. 3. Θα ήθελα ο μπαμπάς μου να ασχολείται περισσότερο μαζί μου μετά τη δουλειά του . Συνέχεια μόνο τρώει και πέφτει για ύπνο. Δεν ξυπνάει νωρίς αλλά το βράδυ. Φταίει ο μπαμπάς! 4. Όταν μερικές φορές ο αδερφός μου, μου παίρνει τα πράγματά μου τα παίρνει για αστείο αλλά δεν είναι ωραίο να σου παίρνουν τα πράγματα. Αν λυνόταν θα βοηθούσε να μην αναστατώνουμε τη μαμά και τον μπαμπά που είναι κουρασμένοι. Πιστεύω ότι δεν φταίει μόνο αυτός αλλά και εγώ που δεν του το εξηγώ σωστά. Δηλαδή του λέω ότι με πειράζει, όχι όμως ολοκληρωμένα!

Το βασικό πρόγραμμα σπουδών :Συναισθηματική νοημοσύνη, μουσικοκινητική αγωγή, κολυμβητήριο, θεατρική αγωγή, πολιτισμός, ξένες γλώσσες, παιδαγωγικά παιχνίδια, διατροφή…

Η σχολική ζωή μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες αυτοεπίγνωσης, να διδάξει αξίες και στάσεις ζωής. Οι γονείς υποστηρίζονται εξατομικευμένα , μαζί με τα παιδιά ή σε βιωματικά εργαστήρια για τον πολύπλοκο γονεϊκό τους ρόλο.

Η αρχική αξιολόγηση των απόψεων των μαθητών για τις εθνικές γιορτές

Σταθερή ποιότητα στην εκπαίδευση Προϋποθέσεις Σταθερή ποιότητα στην εκπαίδευση Προϋποθέσεις Η επιμόρφωση και συνεργασία των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση κάθε μαθητή Η χρήση εργαλείων Η ενημέρωση και κινητοποίηση του κάθε μαθητή να πετύχει τους στόχους του.

Έλεγχος προόδου στην ε’ και στ’ τάξη στο μάθημα της Γλώσσας

Παρουσιάζω το σχολείο μου σε ένα φίλο μου.

Για μας μεγαλύτερη έγνοια είναι μήπως και δεν δώσουμε αρκετά νωρίς σε ένα παιδί την αίσθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει… Ευχαριστούμε πολύ!