ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενότητα 1 Ο φίλος μας το περιβάλλον
Advertisements

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
«O αλυσοδεμένος ελέφαντας.» Του Χόρχε Μπουκάι.
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
…από μικρούς συγγραφείς
Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΗΣ
Λίγα λόγια για μένα Ονομάζομαι Φοίβος και είμαι 12 χρονών. Πάω στην έκτη δημοτικού. Μ’ αρέσει το ποδόσφαιρο και η καλαθοσφαίριση. Το αγαπημένο μου φαγητό.
Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
H Αιμιλία πήγε στο σχολείο ενώ δεν αισθανόταν πολύ καλά
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
ΡΗΜΑ – ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ - ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
Η ερωτική ιστορία μου. Αυτή είναι η ιστορία μου …
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Τελικές – Αιτιολογικές προτάσεις
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Οι μαθητές της Β΄ τάξης μας συστήνουν βιβλία που διάβασαν…
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Δευτερεύουσες προτάσεις Συμπερασματικές Εναντιωματικές Παραχωρητικές
Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου Ενότητα 6
Δευτερεύουσες προτάσεις.
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Το φαινόμενο του Bullying έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Αυτή η σύντομη παρουσίαση φτιάχτηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο που άπραγος βλέπει.
Τις διακοπές τις πέρασα…
Τα Χριστούγεννα στη Φινλανδία
Ευθείες και πλάγιες ερωτήσεις
ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΕΣ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
Είναι σωστό να κατεβάζω ταινίες και μουσική μέσω Ίντερνετ? Όχι, καθώς κάποιος άνθρωπος έχει τα πνευματικά δικαιώματα επειδή το δημιούργησε. Ναι, αφού γλυτώνω.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ!!~!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
PROJECT με θέμα ¨χριστούγεννα¨
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
ΠΑΡΑΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
Greek II LECTURE 6 MRS DOXA EFSTATHIOU. 1.Θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμπάκα. 2. Η Καλαμπάκα είναι στη Θεσσαλία. 3. Η Ηρώ. 4. Τα Μετέωρα είναι ψηλοί.
Μια φορά πήγαινα από το σπίτι στην γιαγιά μου και δεν έβλεπα κάτω στο πεζοδρόμιο. Του παγωτατζή χάλασε το φορτηγό του, είχα λίγα λεφτά και αγόρασα ένα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΕΡΑΚΙΝΗ. ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΟΙ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ  Απλά επιρρήματα: Εγώ φεύγω σήμερα.  Απλές άναρθρες πτώσεις: Ώρες.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Η΄ Εξάμηνο Τμήματος Χρηματοοικονομικής.
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
ΑσφΑλεια στο ΔιαδΙκτυο
25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Γεια! Καλώς ήρθες! Πώς σε λένε;
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
Μάθημα 8ο Ζητήματα γραφής και επιμέλειας κειμένου-εργασίας
Ευσταθία Μπολιεράκη ε
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Επιθυμία vs Ανάγκη / Μαθαίνω να βάζω εφικτούς στόχους Financial Capability.
Λογος της γυναίκας 9/11/2018 γεωργία κ..
Ευθύς λόγος Ευθύς λόγος Ευθύς λόγος
Οι σκοτεινές πλευρές του διαδικτύου!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Παρατακτική και υποτακτική σύνδεση

ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ; Επειδή είναι μορφωμένος. Μολονότι δεν πήγα στο σχολείο, επειδή ήμουν άρρωστος, όμως είχα διαβάσει. Επειδή ήθελα να μάθω πως λειτουργεί η συσκευή, γιατί δεν γνώριζα καθόλου, ώσπου τον ρώτησα.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ η αςυνδετο ςχημα ΠΑΡΑΤΑΞΗ η αςυνδετο ςχημα Σύνδεση όμοιων όρων της πρότασης και όμοιων προτάσεων(Κ+Κ,Δ+Δ). Μου αρέσουν τα μακαρόνια, το παστίτσιο, τα σουβλάκια, τα γεμιστά και η πίτσα. Η μαμά μου, ο μπαμπάς μου και τα αδέρφια μου βρίσκονται σε διακοπές. Η δασκάλα μου είπε ότι είμαι έξυπνος, συνεπής και δημιουργικός. Μιλήσαμε για αυτό το θέμα, όταν με πήρε τηλέφωνο, όταν με επισκέφτηκε σπίτι μου και όταν συναντηθήκαμε στη δουλειά.

Ο αδερφός μου είναι ευγενικός και έξυπνος. Σήμερα πέρασα την μέρα μου διαβάζοντας και ακούγοντας μουσική. Διαβάζω πολλά λογοτεχνικά βιβλία αλλά ποτέ αστυνομικά μυθιστορήματα. Θέλεις να δούμε κωμωδία ή αστυνομική περιπέτεια;

Αύριο πρέπει να ποτίσω τα λουλούδια και να κουρέψω το γρασίδι. Δεν πρόλαβα να διαβάσω ούτε να κάνω την εργασία. Όχι μόνο άργησε στο ραντεβού μας αλλά και βιάστηκε να φύγει. Η γιαγιά μου δεν έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο αλλά είναι καλλιεργημένη και πολυμαθής. Στο νησί μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τοπική συγκοινωνία ή να ενοικιάσεις αυτοκίνητο.

Μου είπε ότι θα έρθει σύντομα και ότι θα μου φέρει τα πράγματα που ζήτησα. Δεν μου έκανε τη χάρη ούτε όταν του το ζήτησα ούτε όταν τον παρακάλεσα κλαίγοντας. Σήμερα ο Γιώργος δεν ήρθε στο σχολείο είτε επειδή είναι άρρωστος είτε επειδή δεν διάβασε για το διαγώνισμα. Δεν ξέρω ακόμα πώς θα πάω στο χώρο της συναυλίας και σε ποιο σημείο θα συναντηθώ με τον κολλητό μου.

ΠΑΡΑΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΚΑΙ, ΟΥΤΕ , ΜΗΤΕ Συμπλεκτικοί ΑΛΛΑ, ΟΜΩΣ, ΜΑ, ΠΑΡΑ, ΩΣΤΟΣΟ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ, ΜΟΛΟΝΟΤΙ, ΕΝΩ, ΑΝ ΚΑΙ (οι διεγραμμένοι αντιθετικοί σύνδεσμοι εισάγουν δευτερεύουσες προτάσεις) Αντιθετικοί ΄Η, ΕΙΤΕ-ΕΙΤΕ Διαχωριστικοί ΛΟΙΠΟΝ, ΑΡΑ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΩΣΤΕ, (ο τελευταίος συχνότερα εισάγει δευτερεύουσες προτάσεις) Συμπερασματικοί

ΥΠΟΤΑΞΗ Σύνδεση μη όμοιων προτάσεων (Κύρια +Δευτερεύουσα) Έμαθα ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει ο Πέτρος από την Σάμο. Η μητέρα του Παύλου ανησυχούσε μήπως έπαθε κάτι στο δρόμο. Όταν θα με πάρει τηλέφωνο, θα μάθω τι έγινε. Αν και δεν είχα διαβάσει καλά, δεν τα πήγα τόσο άσχημα. Δεν μου είπες αν σου άρεσαν οι φωτογραφίες μου στο facebook. Θα κοιτάξω στο διαδίκτυο πόσο κοστίζει η συσκευή, γιατί ενδιαφέρομαι να την αγοράσω.

Την Παρασκευή θα πάω στο χωριό μου, για να δω την γιαγιά μου. Ήμουν πολύ κουρασμένη, ώστε δεν είχα όρεξη για βόλτα. Όποιος χρειαστεί κάτι, να με πάρει τηλέφωνο. Θα συναντηθούμε όπου είπαμε. Ανησυχώ μήπως η ιστοσελίδα, από όπου έκανα την παραγγελία, δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας.

ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΟΤΙ, ΠΩΣ, ΠΟΥ Ειδικοί ΌΤΑΝ, ΑΦΟΥ, ΚΑΘΩΣ, ΠΡΙΝ, ΜΟΛΙΣ, ΩΣΠΟΥ, ΠΡΟΤΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ, ΕΝΩ Χρονικοί ΕΠΕΙΔΗ, ΓΙΑΤΙ, ΑΦΟΥ, ΔΙΟΤΙ, ΚΑΘΩΣ Αιτιολογικοί ΕΑΝ, ΑΝ Υποθετικοί ΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ Τελικοί ΜΗΠΩΣ, ΜΗΝ Ενδοιαστικοί ΑΝ ΚΑΙ, ΠΑΡ’ΟΛΟ ΠΟΥ, Εναντιωματικοί ΜΟΛΟΝΟΤΙ, ΚΑΙ ΑΣ, ΚΑΙ ΑΝ, ΚΑΙ ΝΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ Αντιθετικοί