A tour of new features introducing Future Energy.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η εταιρία Η πολύχρονη εμπειρία της στο σχεδιασμό και στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων καθώς και στην κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων την κατατάσσει.
Advertisements

1. 2 Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ“ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ  Είναι πλέον κατανοητό από όλους.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (2ηδιάλεξη)
Προϋπολογισμός & Εκτίμηση Διεθνών Επενδύσεων
Στόχος της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΝ είναι η ενίσχυση, με έργα και όχι με λόγια, της πράσινης οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή.
Επιτόκιο & Μετασχηματιστές 1. Διττή αξία του χρήματος • Το χρήμα έχει διττή αξία, ήτοι την αριθμητική τιμή του καθώς και την χρονική στιγμή στην οποία.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (9η)
Τραπεζική Ι Κ.1 Ο ρόλος και η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΠΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Το κόστος (ιδίων) κεφαλαίου των επιμέρους επενδυτικών σχεδίων μιας επιχείρησης Υπολογισμός του Κόστους Κεφαλαίου της επιχείρησης (WACC) Ισοδύναμο.
Θεωρία Κεφαλαιακής Διάρθρωσης: Το Υπόδειγμα Κόστους-Οφέλους
CRIMINAL MINDS. 4 Ο ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ PROJECT (α’ τετράμηνο) ΤΑΞΗ-ΤΜΗΜΑ: Α’3.
Κόστος Κεφαλαίου και Αξιολόγηση Επενδύσεων σε Καθεστώς Κινδύνου
Κόστος και οφέλη από τη χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ειδικό Πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά σε Κτίρια Ν. 3734/2009 Άρθρο 27 Α παρ.8 Ψηφίσαμε ειδική.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Msc Αντωνία Μανιάτη.
Κεφάλαιο 3: Ειδικές περιπτώσεις στην κεφαλαιακή διάρθρωση και τον υπολογισμό της Καθαράς Παρούσας Αξίας.
Αξιολόγηση Επενδύσεων στη Γεωργία (διάλεξη 5η)
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Συνάρτηση MODE Σύνταξη MODE(Αριθμός1; Αριθμός2;...)
Unica Plus Ιανουάριος 2015.
Φωτοβολταϊκό σύστημα Αποτελείται από ένα ή περισσότερα πάνελ φωτοβολταϊκών στοιχείων , μαζί με τις απαραίτητες συσκευές και διατάξεις για τη μετατροπή.
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 1η
Ασκήσεις - Εφαρμογές Διάλεξη 2η
Ασκήσεις - Εφαρμογές Διάλεξη 3η
Φωτοβολταϊκό στοιχείο
ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ. 6. Χρηματοδοτική /LEASING Βασικές Έννοιες Leasing Η μίσθωση αποτελεί μια πηγή μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης για πολλές επιχειρήσεις.
9 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Διαχρονική Αξία του χρήματος Προτιμάτε ένα ευρώ σήμερα ή ένα ευρώ μετά από ένα έτος; (υποθέτουμε ότι δεν υπάρχει πληθωρισμός...) Έννοια του τόκου (κόστος.
Νικόλαος Καρανάσιος - ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ Τέρμα Μαγνησίας Σέρρες ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ.
Κόστος κεφαλαίου Κόστος ευκαιρίας:
Οικονομικά Μαθηματικά Ενότητα 7: Καθαρή Παρούσα Αξία Γιανναράκης Γρηγόρης Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)
1 Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Leasing Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
 Η περιληπτική εικόνα της απογραφής της επιχείρησης, ο οποίος περιέχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης κατά ομοειδείς κατηγορίες σε μια δεδομένη.
Τι είναι Χρηματοδοτική Διοίκηση;...τομέας των χρηματοοικονομικών ο οποίος ασχολείται κυρίως με τη διοίκηση μιας επιχείρησης Βασικές Χρηματοοικονομικές.
Απλή και Σύνθετη Κεφαλαιοποίηση
Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης Μελέτη Περίπτωσης Οι πωλήσεις του μηνός Δεκεμβρίου για την εταιρία «ΘΗΤΑ Α.Ε. ήταν € ενώ οι πωλήσεις.
Αξιολόγηση επενδύσεων Ενότητα 3 : Μελλοντική αξία ράντας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια.
Απλή Κεφαλαιοποίηση Κεφάλαιο ονομάζουμε το χρηματικό ποσό που όταν δανειστεί ή αποταμιευτεί αποκτά παραγωγική ικανότητα. Οι χρηματοοικονομικές αγορές αναπτύχθηκαν.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΔΑΝΕΙΑ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ;
Οικονομική Επιχειρήσεων Τμήμα Λογιστικής ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Λάρισα 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ Δρ. Μάριος Τρίγκας Ph.D. Οικονομικής & Καινοτομίας Επιχειρήσεων.
Κριτήρια Αξιολόγησης Επενδύσεων 3η Διάλεξη.
Απλή Κεφαλαιοποίηση Κεφάλαιο ονομάζουμε το χρηματικό ποσό που όταν δανειστεί ή αποταμιευτεί αποκτά παραγωγική ικανότητα. Οι χρηματοοικονομικές αγορές.
Λογιστική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Αξιολόγηση Επενδύσεων
Συμβολαιακή Γεωργία και Κτηνοτροφία
Προϋπολογιστικός Έλεγχος της λειτουργίας της επιχείρησης
ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ 7: ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ
Άσκηση 1.
Αξιολόγηση επενδύσεων
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
Ανάλυση χρηματοδοτικών προβλημάτων
ΚΟΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Κώστας Γαλιάτσος Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕΑΝ
Επωνυμία εταιρείας Μια επισκόπηση της οικονομικής απόδοσης
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Χρηματοδότηση της Επιχείρησης σας
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.5: Πρόσβαση των πολύ μικρών επιχειρήσεων αγροτικών.
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ορισμός: Ισολογισμός είναι εκείνη η οικονομική κατάσταση που παρουσιάζει τα στοιχεία του Ενεργητικού, του Παθητικού και της Καθαρής Περιουσίας.
Άσκηση 1η Δίνονται τα εξής στοιχεία: Αρχικό απόθεμα εμπορευμάτων 10000
Απλή Κεφαλαιοποίηση Κεφάλαιο ονομάζουμε το χρηματικό ποσό που όταν δανειστεί ή αποταμιευτεί αποκτά παραγωγική ικανότητα. Οι χρηματοοικονομικές αγορές.
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Αναλυση χρηματοοικονομικων καταστασεων
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

a tour of new features introducing Future Energy

Τρία ερωτήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε

Ας δούμε αναλυτικότερα τα πλεονεκτήματα ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ: Ηλιακή ενέργεια, μια διαρκής παροχή ενέργειας η οποία μας επιτρέπει μέσω ειδικών συσκευών να την μετατρέψουμε σε ηλεκτρική ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ: Η ΔΕΗ υπογράφει 25ετές συμβόλαιο αγοράς του ρεύματος που παράγουμε, σε προσυμφωνημένη τιμή, με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, και πιθανή ανανέωση της σύμβασης πέραν της 25ετίας ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Οι τράπεζες χρηματοδοτούν το 100% της επένδυσης ακόμα και χωρίς προσημείωση του ακινήτου λαμβάνοντας ως εγγύηση την σύμβαση πώλησης του ρεύματος στην ΔΕΗ

Σε κάθε πολίτη ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του  μια ταράτσα  μια κεραμοσκεπή  ένα αγροτεμάχιο Και επιθυμεί να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά συστήματα Σε ποιούς απευθύνεται

Ας μιλήσουμε με αριθμούς Εχω έναν διαθέσιμο χώρο και επιθυμώ να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκό σταθμό 10kw Οπως μας δείχνει ο χάρτης ετήσιας μέσης παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με φωτοβολταϊκά ίσχύος 1kw είναι περίπου 1350 kw/h Αυτό σημαίνει οτι ένας σταθμός 10kw στην ταράτσα ενός σπιτιού παράγει περίπου kw/h ανά έτος Η ΔΕΗ πληρώνει αυτό το ρεύμα που παράγουμε 0,55€ ανά kw/h

Ας μιλήσουμε με αριθμούς Οπως προέκυψε από την προηγούμενη κάρτα μπορώ να παράγω στον οικιακό μου Σταθμό παραγωγής ρεύματος κατά μέσο όρο kw/h ανά έτος Οπως προέκυψε από την προηγούμενη κάρτα μπορώ να παράγω στον οικιακό μου Σταθμό παραγωγής ρεύματος κατά μέσο όρο kw/h ανά έτος Η ΔΕΗ αναλαμβάνει με σύμβαση την αγορά του ρεύματος από τον ιδιώτη προς 0,55 € ανά kw/h Με έναν απλό υπολογισμό προκύπτει οτι η επένδυση μου θα αποδίδει Ετσι λοιπόν από έναν χώρο τον οποίον μέχρι σήμερα είχε κάποιος ανεκμετάλλευτο, προκύπτει ένα μηνιαίο εισόδημα το οποίο είναι αφορολόγητο x 0,55=7.425€ 620,00€

Τι μπορώ να κάνω για να το αποκτήσω; Κάνω μια αίτηση ενδιαφέροντος στην εταιρεία και αυτή αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα Αν δεν έχω χρήματα για το κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασης τι κάνω; Μπορώ να λάβω δάνειο αφού το πρόγραμμα χρηματοδοτείται στο 100%, χωρίς να χρειαστεί προσημείωση Αφού η σύμβαση της ΔΕΗ λειτουργεί εγγυητικά για την αποπληρωμή του δανείου Με τι χρονικό ορίζοντα μπορώ να πάρω το δάνειο Η χρονική διάρκεια είναι της επιλογής μου αφού το δάνειο λογίζεται ως στεγαστικό Τα έσοδα είναι εγγυημένα; Τα έσοδα θεωρούνται περιουσιακό στοιχείο και μπορούν να κληροδοτηθούν ή να μεταβιβασθούν Με ποιόν τρόπο λαμβάνω τα χρήματα Η διαφορά της παραγωγής σας μείον την ιδιοκατανάλωση θα κατατίθεται απο τη ΔΕΗ στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Απο αυτά μπορείτε να υπολογίσετε την περίοδο αποπληρωμής και τον εσωτερικό βαθμό απόδοσης της επένδυσης σας.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ Είναι στην διακριτική μου ευχέρεια με ποιόν τρόπο θα διαμορφώσω το δάνειο ανάλογα με τους στόχους που έχω μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα από την επένδυση μου Αν θέλω να αποπληρώσω το δάνειο μου στον minimum χρόνο με σκοπό από εκεί και μετά να έχω καθαρές αποδόσεις Παράδειγμα χωρίς προσημείωση Αν θέλω να αποπληρώσω το δάνειο μου στον minimum χρόνο με σκοπό από εκεί και μετά να έχω καθαρές αποδόσεις Παράδειγμα με προσημείωση Αν θέλω να αποπληρώσω το δάνειο μου σε μια δεκαετία με σκοπό από εκεί και μετά να έχω καθαρές αποδόσεις Παράδειγμα χωρίς προσημείωση Αν θέλω να αποπληρώσω το δάνειο μου σε μια δεκαετία με σκοπό από εκεί και μετά να έχω καθαρές αποδόσεις Παράδειγμα με προσημείωση

Αξίζει μια τέτοια επένδυση; Είναι ανάγκη να κάνω μια τέτοια επένδυση για να έχω ένα σχετικά μικρό μηνιαίο όφελος; Μακροπρόθεσμα το όφελος από την επένδυση είναι τεράστιο συγκριτικά με το κόστος αγοράς και εγκατάστασης του εξοπλισμού Κάνω απόσβεση της επένδυσης μέσα σε 5-6 χρόνια και όλο το υπόλοιπο διάστημα λαμβάνω καθαρά κέρδη

Ας δούμε κάποια σενάρια Είμαι μισθωτός και μόλις έχασα κάποια χρήματα από το ετήσιο εισόδημα μου Είμαι συνταξιούχος και θα ήθελα να έχω λίγο περισσότερη σύνταξη Εχω χρήματα για επένδυση σε προθεσμιακή κατάθεση αλλά το καλύτερο επιτόκιο που βρίσκω είναι 4,35% Θέλω να κάνω ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα ενιαίας καταβολής αλλά για να πετύχω καλές αποδόσεις, ρισκάρω με μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια. Εχω ένα ακίνητο ή ένα οικόπεδο που δεν εκμεταλλεύομαι αλλά δεν θέλω να το πουλήσω γιατί στην παρούσα χρονική περίοδο θα χάσω Θέλω να μαζέψω τις οφειλές μου ρίχνοντας την δόση κατά 300€ αλλά δεν μου εγκρίνουν δάνειο.

Ας μην ξεχνάμε οτι πέρα από το οικονομικό όφελος που προκύπτει προσφέρουμε και μια βοήθεια στο περιβάλλον αφού με την εξάπλωση των φωτοβολταϊκών σταθμών θα εξοικονομούνται κάθε χρόνο τεράστιες ποσότητες βλαβερών ουσιών που αυτή την στιγμή ελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. Ας σκεφτούμε και το περιβάλλον

 Επενδύω εύκολα με 100% χρηματοδότηση  Δεν χρειάζεται προσημείωση  Έχω εγγυημένο αγοραστή την ΔΕΗ  Εχω αφορολόγητο εισόδημα  Αναπροσαρμοζόμενο ανά έτος  Επωφελούμαι από έναν ανεκμετάλλευτο χώρο  Γνωρίζω εκ των προτέρων τα έσοδα μου  Το συμβόλαιο μεταβιβάζεται στους κληρονόμους μου  Αποδόσεις καλύτερες από άλλες μορφές επένδυσης  Δεν χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης τα πλεονεκτήματα της επένδυσης