Η ΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Στοιχεία και αριθμητικά δεδομένα (1) : Επιδείνωση κοινωνικών δεικτών  Πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό.
Advertisements

Εισήγηση θέμα : Απασχόληση και Τοπική Αυτοδιοίκηση Γιάννης Γούπιος Διευθυντής Ανάπτυξης και Οικονομικών ΤΑ της ΕΕΤΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΚΕΝΤΡΙΚΗ.
Δημήτριος Κοντός πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας
1 ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Πνευματικό Κέντρο 3 Μαρτίου 2008 “ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ ” Άννα Καραμάνου τ. ευρωβουλευτής.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ.
Απασχόληση και Διεύρυνση εμπειρίες από διασυνοριακές περιοχές
ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ 2010 – 2011 Για το μάθημα της Γ’ Λυκείου: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Οικονομολόγος: Δέσποινα Αναστασάκη.
Κρίση, Κοινωνική Συνοχή & Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
28. Κοινωνία και κράτος στον Μεσοπόλεμο
OIKONOMIKO ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 alco THE PULSE OF SOCIETY.
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: - ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η συμβολή μας Αικατερίνη Στυψανέλη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ.
GALLUP INTERNATIONAL ASSOCIATION ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2003 ΕΛΛΑΔΑ Ετοιμάστηκε για την Eυρωπαϊκή Ένωση Επιμελητηρίων από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.
ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ:ΑΜΠΕΛΙΩΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Διανεμητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης Μάνος Ματσαγγάνης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.
Κοινωνικό κράτος και κρίση Με έμφαση στις ανισότητες ανάμεσα στα φύλα Χρήστος Κουτσαμπέλας Κέντρο Οικονομικών Ερευνών, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Θεόδωρος Μητράκος Τράπεζα της Ελλάδος Πάνος Τσακλόγλου
Το κόστος της Λιτότητας: Ο αντίκτυπος της στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα μεταξύ των φύλων στην Ευρώπη Σουσάνα Παύλου Πρόεδρος Κυπριακού Λόμπυ.
Επιδημιολογικά Στοιχεία:
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Β’ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Θέμα: «Φύλο και Εργασία σε ένα Μεσαίο Αστικό Κέντρο. Η Περίπτωση των Γυναικών της Λάρισας» Ρόδος 2009 Διπλωματική εργασία Μαρίνου Ελένη ΟΝΟΜΑΒΑΘΜΙΔΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
European Commission 1 Μετανάστευση: Αποτελεσματική Πολιτική και Ανοιχτή Κοινωνία ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΛΑΣ ΚΑΜΙΝΑΡΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ.
Διάσκεψη Σερρών Ιουνίου 2004 Ερίκ Γκαζόν Σύμβουλος σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων & Απασχόλησης Ποιές είναι οι προοπτικές απασχόλησης στους νόμους.
Φτώχια Εννοιολογικός χάρτης.
Το Περιβάλλον Του Αθλητικού Οργανισμού
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΥΣΜΟΣ.
Ανεργία Φυσικό ποσοστό ανεργίας (ΦΠΑ): μέσο ποσοστό ανεργίας γύρω από το οποίο κυμαίνεται το ποσοστό ανεργίας ΦΠΑ t.
ΑΝΕΡΓΙΑ 13η Διάλεξη.
1 Προϋπολογισμός 2007 Δεκέμβριος Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού προϋπολογισμού ; Ο προϋπολογισμός του 2007, όπως και κάθε προϋπολογισμός,
επιπτώσεις της στους νέους
ΑΝΕΡΓΙΑ.
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
Η Διεθνής Κρίση και η Ανεργία Μια Αμφ ί δρομη Σχ έ ση.
ΑΝΕΡΓΙΑ.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Γεωγραφικοί όροι: ευνοϊκό κλίμα, εύφορο έδαφος / οικονομικοί: εκμετάλλευση υπεδάφους, ανάπτυξη βιομηχανίας, τουρισμός/ ιστορικοί: ανάπτυξη σημαντικών.
ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ.
ΑΝΕΡΓΙΑ Ανεργία είναι η κατάσταση ενός ατόμου, που, ενώ είναι ικανό, πρόθυμο και διαθέσιμο να απασχοληθεί, δεν δύναται να βρει εργασία.
OIKONOMIKO ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 alco THE PULSE OF SOCIETY.
Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Ασκήσεις - Εφαρμογές Διάλεξη 5 η Οικονομική Αξιολόγηση Έργων και Πολιτικών.
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Νικολίνα Ιωάννου Γ’4 Μαριλένα Κωνσταντίνου Γ΄4 Ελένη Διονυσίου Γ’4 Εύη Πέτρου Γ’9 Κωνσταντίνος Κούκος Γ’4 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: Χριστόδουλος.
Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης.
{ Κοινωνικοοικονομικό & εργασιακό περιβάλλον εν μέσω οικονομικής κρίσης Απόψεις – Στάσεις μιας ομάδας φοιτητών Κυραγγέλου Χριστίνα Αρ. Μητρώου 6983.
Εργατικό Δυναμικό Στο εργατικό δυναμικό, ή στον οικονομικό ενεργό πληθυσμό συμπεριλαμβάνονται άτομα που μπορούν και επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραγωγική.
Οικονομοτεχνικές Μελέτες στην Εκπαίδευση Πληθυσμός, εργασία & Υγεία.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Πολιτική Παιδεία Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ι, ΑΚ. ΕΤΟΣ (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ) 1 Η ΟΜΑΔΑ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.
Οι Μεταβιβάσεις ΜμΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη Προβλήματα και Προκλήσεις.
Η Επίδραση της Οικονομικής Κρίσης σε Κοινωνικούς Δείκτες και Δείκτες Υγείας Γεώργιος Πιερράκος Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας Δήμητρα Λατσού Εργαστηριακός.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Δεδομένα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε!!! άτομα το χρόνο μένουν ανίκανα για εργασία λόγω τροχαίων.
Μακροοικονομία Διάλεξη 6. Ανεργία Τριβής: (βραχυχρόνια) είναι το ελάχιστο επίπεδο ανεργίας σε μια οικονομία. Η ανεργία που οφείλεται στο χρόνο που είναι.
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Απασχόληση & μισθοί σε μη πλήρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας
Συνθήκες Διαβίωσης Στη Ζίτσα
Κοινωφελής Απασχόληση
Υπολογιςμος εθνικης παραγωγης – Πληθωριςμος και ανεργια
Τα επαγγέλματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας;
Φοιτητής: Τάρταρης Παναγιώτης (Α.Μ 6510)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ – ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ – ΑΝΕΡΓΙΑ
Η δημογραφική πραγματικότητα
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 9η
Πυραμίδες ηλικιών 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Καθηγητής: Αυγουστίδης Παναγιώτης Σχολικό Έτος
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Εδώ δεν είναι ποτέ αργά για μάθηση!
Ηλίας Μπουναρτζής/
ΘΕΜΑ 2016 Ανεργία και Απασχόληση και οι συνέπειες τους για την οικονομία. α) Αίτια και πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας. β) Η επίδραση της σημερινής.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Επιπρόσθετες γεννήσεις λόγω επιδομάτων Τρίτο παιδί Τέταρτο παιδί Πέμπτο παιδί Έκτο παιδί Με επίδομα Χωρίς επίδομα Διαφορά Με επίδομα Χωρίς επίδομα Διαφορά Με επίδομα Χωρίς επίδομα Διαφορά Με επίδομα Χωρίς επίδομα Διαφορά Επιπρόσθετα παιδιά σε κάθε κατηγορία Συνολικά επιπρόσθετα παιδιά Η στήλη «με επίδομα» αντιπροσωπεύει τις πραγματικές γεννήσεις. Η στήλη «χωρίς επίδομα» αντιπροσωπεύει τις υποτιθέμενες γεννήσεις αν δεν υπήρχαν τα επιδόματα. Η διαφορά είναι οι επιπρόσθετες γεννήσεις λόγω των επιδομάτων.

Επί πλέον γεννήσεις 3ου παιδιού =σύνολο Επί πλέον γεννήσεις 3ου παιδιού =σύνολο

Γεννήσεις 4ου παιδιού

Επίσημα στατιστικά στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Ο ΥΨΗΛΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ(Επίσημα στατιστικά στοιχεία Υπουργείου Οικονομικών) Ο ΥΨΗΛΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ(Επίσημα στατιστικά στοιχεία Υπουργείου Οικονομικών)

Αιτίες για τη μείωση των γεννήσεων Τα ποσοστά που θεωρούν πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη αιτία ΑΥΣΒΕΛΤΣΕΔΑΝΟΥΓΙΤΟΛΛΙΣΠΕΛΒΚΥΠ Οικονομική κρίση και ανεργία Ο αυξανόμενος αριθμός των γυναικών που εργάζονται εκτός σπιτιού Ο μεγάλος αριθμός των διαζυγίων Η αίσθηση ότι ο πληθυσμός αυξάνεται Το γεγονός ότι οι άνθρωποι θέλουν να ζουν πιο άνετα παρά στο παρελθόν Οι ανεπαρκείς διευκολύνσεις φροντίδας των παιδιών Το οικονομικό βάρος της ανατροφής των παιδιών Η συνεχώς αυξανόμενη επιθυμία των ανδρών και των γυναικών για ανεξαρτησία και προσωπική ανέλιξη Ο φόβος για τα προβλήματα της ανατροφής των παιδιών Οι ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης Ο φόβος για το μέλλον Η ιδέα ότι μια μικρή οικογένεια είναι καλύτερη για τα παιδιά Η αυξανόμενη τάση μετακίνησης του πληθυσμού από την ύπαιθρο στις πόλεις Πηγή: Περιστιάνης Ν.(2003) "Οι κοινωνικές πτυχές της Δημογραφικής κατάστασης στην Κύπρο", Δημογραφική Ημερίδα Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων (Π.Ο.Π.), 18/10/2003

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΦΕΡΝΕΙ:  άνοιγμα θέσεων εργασίας,  εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις και την βιομηχανία και όπου αλλού,  υψηλό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν για τη χώρα,  Ανανέωση πληθυσμού,(στη Δ. γήρανση οφείλεται και το ελάχιστα ευνοϊκό κλίμα έναντι της γεννητικότητας Paul Paillat Ελλληνογαλλικό Συνέδριο 1987)  μεγαλύτερο αριθμό φορολογουμένων και επομένως,  αυξημένα έσοδα για το κράτος,  πιο εύρωστη,τέλος, οικονομία και συνεπώς μια  πιο ευημερούσα κοινωνία.(ΑΥΤΟ ΔΗΛ. ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ)  Και στη συνέχεια ακόμη περισσότερες γεννήσεις.