Αγαπητό κοινό, Τον Ιούνιο του 2002 επισκέφτηκα μια από τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας αυτή είναι η Λούτσα. Στη Λούτσα […] Με αγάπη η δημοσιογράφος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Συγκρούσεις Συμφερόντων μεταξύ Δανειστών και Μετόχων •Αύξηση μερίσματος με μείωση ενεργητικού ή σχεδιαζόμενων επενδύσεων •Νέος δανεισμός με ίση ή υψηλότερη.
Advertisements

Προφορικός λόγος, χειρόγραφα τυπογραφία.
Πληροφοριακά συστήματα Marketing Social media marketing The fiesta movement Γιώργος Κυριακίδης Βασίλης Μανάσας Γιώργος Μωυσιάδης Πληροφοριακά συστήματα.
ΜΕΤΩ Π Η ΖΩΦΟΡΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ [ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ] ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΙΜΤΖΗ Δ 2 1 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ / ΝΙΚΗΣ
To παιχνίδι ρόλων 11/1/2015 Υοu 4 Teachers
ΔΟΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Γενικές αρχές Αφορά μικρές ηλικίες (5-8 ετών).
This project has been funded with support from the European Commission. Mathematical literacy and basic competences in science and technology Μαθηματική.
Mathematical literacy and basic competences in science and technology Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα.
Περίγραμμα (Layout). Έντυπη διαφήμιση Έμφαση στις σχέσεις και την σειρά εμφάνισης.
 Ορολογία  Βιομηχανική  Οστά και αρθρώσεις  Φυσιολογική κίνηση  Συνταγογράφηση άσκησης  Στάση.
Mekanika Tanah II Yulvi Zaika
ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕ02. Για να είναι το μάθημα επιτυχημένο, πρέπει να εμπεριέχει συνδυασμούς σύγχρονους και καινοτόμους. Ειδάλλως.
Διάλεξη 12η Μεταβολές στο περιεχόμενο της εκπαιδευτικής γνώσης Αναπληρωτής Καθηγητής Γιώργος Πλειός.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Θέματα Διδακτικής των Φυσικών Εννοιών Teaching Science in Science Museums and Science Centers Towards.
Ναυτικά Πληροφοριακά Συστήματα & Ηλεκτρονικό Εμπόριο Δρ. Θεόδωρος Λίλας Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου.
Money & Capital Markets MSc Accounting & Finance Department of Accounting & Finance Instructor: S. Spyrou
Ψυχοκινητική και Φυσική Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία Ενότητα 13: Συστηματική Παρατήρηση και Εκτίμηση της Κινητικής Εξέλιξης του Παιδιού Βασιλική Ρήγα Σχολή.
ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α’ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ Β’ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ EXPLORATORY MATERIALS Mystery/Lost series English QuestsGenre-based.
Γιώργος Μαυρομμάτης.  In 2015, 244 million people, or 3.3 per cent of the world's population, lived outside their country of origin. The majority of.
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Κουτσίδης, ΕΜΕ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Σχεδιασμός και Τεχνολογία Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2015 Σχεδιασμός και.
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΜΣ: Θετικές Επιστήμες και Νέες Τεχνολογίες Μάθημα: Διδάσκων: Λεμονίδης Χ. Θέμα:
Εμβιομηχανική Εμβιομηχανική ανθρωπομετρία – θέση του ΚΜΣ Ενότητα 12: Εμβιομηχανική ανθρωπομετρία – θέση του ΚΜΣ Αθανάσιος Τσιόκανος, Γιάννης Γιάκας Τμήμα.
ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΗ ΟΡΩΝ… Computer science or computing science (CS) is the study of the theoretical foundations of information and computation It.
Εμβιομηχανική Δυνάμεις κρούσης Ενότητα 11: Δυνάμεις κρούσης Αθανάσιος Τσιόκανος, Γιάννης Γιάκας Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου Ενότητα # 4: Συμφωνίες Ανταλλαγής Διδάσκων: Σπύρος Σπύρου Τμήμα: Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
1 Φωνολογική Ανάπτυξη και Διαταραχές Ενότητα 3 : Φωνολογικό σύστημα Ζακοπούλου Βικτωρία Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
Οι κοινωνικές παράμετροι της εκπαιδευτικής διαδικασίας Ενότητα 8: Η μελέτη των αόρατων παιδαγωγικών πρακτικών Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου Σχολή Επιστημών της.
Σταύρος Ιωαννίδης Πάντειο Πανεπιστήμιο και Παρατηρητήτιο Επιχειρηματικότητας ΙΟΒΕ.
Α.Ε. με αριθμό μετοχών6.000 και τιμή 1,5 Ευρώ Ονομαστική Αξία της μετοχής0,5 Ευρώ Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας αποφασίζει την αύξηση του.
3 ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου ο τετράμηνο Τμήμα: Α2 Θέμα: Υπερφυσικό-Ανεξήγητο Light the darkness of the unknown Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαυροματίδου.
ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Στρατηγική Επιχειρήσεων Ενότητα 7: Στρατηγικές Εκδοχές Νικόλαος Καρανάσιος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Empowering Teachers in Challenging times for Science and Environmental Education (Kynigos C., Daskolia M., Smyrnaiou Z.) Παρουσίαση: Βάλια Γρηγορίου.
Ερωτήματα αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Πολιτική Γιατί προκύπτει μια τέτοια ανάγκη για την Ε.Ε.; Ποιοι είναι οι θεσμοί, οι μορφές και η μέθοδος.
Οι κοινωνικές παράμετροι της εκπαιδευτικής διαδικασίας
Εμβιομηχανική Ενότητα 6: Γραμμικά δυναμικά μεγέθη
Οι κοινωνικές παράμετροι της εκπαιδευτικής διαδικασίας
Αγορές Παραγώγων.
Αντιστάθμιση.
Κοινή γνώμη Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ13, Νομικών - Πολιτικών Επιστημών, Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Η Παραγωγή Γραπτού Λόγου
Πληροφοριακός γραμματισμός
Οι κοινωνικές παράμετροι της εκπαιδευτικής διαδικασίας
3η Διάλεξη «Το Διεθνές Νομισματικό Σύστημα» «3.1.Συναλλαγματική αγορά»
Κυβερνητική Πληροφορία
1. O κάτοχος ενός δικαιώματος αγοράς λαμβάνει μερίσματα.
Συναισθηματική σχέση και επικοινωνία εκπαιδευτικού-μαθητή
στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Διαφανειών: MKT110
Οι χώροι πολιτισμού την εποχή του διάχυτου υπολογισμού
Δικαιώματα ζώων Σουμπάμ Πολ Τόκι Κων/νος Καραμάνης Ιωάννα Συριοπούλου.
Κοινότητα (1/5) Μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ζούν στην ίδια, οριοθετημένη περιοχή, μοιράζονται τις ίδιες βασικές αξίες, την οργάνωση και ενδιαφέροντα.
Δουλεύοντας στην ψηφίδα keimeno
Το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο
Οι φυσικές επιστήμες στην πρώτη σχολική ηλικία μέσα από το πρίσμα της κοινωνικοπολιτισμικής θεωρίας. Κατερίνα Πλακίτση Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Διδακτικής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Α΄ Λυκείου ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Α΄ Λυκείου Διδακτική προσέγγιση της ενότητας H μετανάστευση Ν. Μιμιλίδου Σχ. σύμβουλος Κοινωνιολόγων.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Οργάνωση Workshop για τα ΑΠ
Παγκόσμια ημέρα φυσικοθεραπείας 2015
Χέρια που «μιλούν» Χέρια που «ακούνε»
Διασυνδεδεμένα Δεδομένα για τον Σημασιολογικό Ιστό
Οπτικός γραμματισμός: η περίπτωση της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Χρυσάνθη Γεωργούλη.
Το ελληνικό ηφαιστειακό τόξο
Προγράμματα εκμάθησης ελληνικών χορών
Ακριβή Παναγιωτοπούλου
Κυριάκος Λίγκας Ι Senior Project Manager
ΠΛΑΙΣΙΟ 14ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
PIERCE – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Orbit Trackball with Scroll Ring
WEEK ONE VOCABULARY SOCIAL STUDIES History: the study of past events Geography: the study of physical features of the earth Government: the governing body.
Social Media Networks.
Ψυχοπαιδαγωγική του Αναδυόμενου Γραπτού Λόγου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αγαπητό κοινό, Τον Ιούνιο του 2002 επισκέφτηκα μια από τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας αυτή είναι η Λούτσα. Στη Λούτσα […] Με αγάπη η δημοσιογράφος [19-Γ-Ε] Σήμερα θα γράψω για ένα μέρος, παραθαλάσσιο που ονομάζεται Αρτέμιδα που η ρύπανση δεν είναι πολύ έντονη, αλλά είναι ενοχλητική, μια άσχημη εικόνα σ' ένα όμορφο μέρος. Στην ακτή της Αρτέμιδας τα σκουπίδια διακρίνονται από μακριά. Όμως δεν θα γράψω για αυτό. Σ' ένα συγκεκριμένο μέρος στην παραλία οι γέροντες μου λέγανε : κοίτα παιδή μου κατάντια, … αυτά τα λόγια, θυμάμαι … Λύσεις υπάρχουν και μια από αυτές είναι η ευεσθητοποίηση […] Αυτά σκέφτομαι και αυτά έγραψα και να θυμόμαστε πάντα τον πολιτισμό μας και την ανθρωπιά μας δεν την δείχνουμε μόνο στους συνανθρώπους μας αλλά και σε άλλα ζωντανά πλάσματα. γειά σας και καλό καλοκαίρι. [19-Γ-Α]

Εφαρμογή των αρχών της Ανάλυσης Λόγου στην εκπαίδευση: Βασική μονάδα ανάλυσης το κείμενο Το κείμενο είναι δομημένο, διαθέτει οργανωτική δομή Αλληλεπίδραση κειμένου και περιβάλλοντος (γλωσσικού και εξωγλωσσικού) Δεν υπάρχουν προνομιούχα κείμενα: όλα τα αυθεντικά κείμενα πρέπει να διδάσκονται Στόχος: ανάπτυξη επικοινωνιακής ικανότητας των μαθητών/τριών για τη γνώση και δημιουργία κειμενικών ειδών κατάλληλων στο περιβάλλον επικοινωνίας ώστε να είναι αποτελεσματική η χρήση της γλώσσας

- λειτουργικός γραμματισμός - κριτικός γραμματισμός - πολυγραμματισμός Διδασκαλία κειμενικών ειδών Επιτακτική η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των σκοπών της γλωσσικής εκπαίδευσης Προσέγγιση των διαφόρων κειμενικών ειδών με τα οποία έρχονται σε επαφή οι μαθητές/τριες μέσα από τα ποικίλα συστήματα επικοινωνίας. > Κίνημα της παιδαγωγικής του γραμματισμού με βάση τα κειμενικά είδη (genre–based literacy pedagogy movement) - λειτουργικός γραμματισμός - κριτικός γραμματισμός - πολυγραμματισμός

Αξιολόγηση κειμενικών προβλημάτων KEIMENO 1 Οι λόγοι που κάνουν αυτά τα παιδιά να αφήσουν το σχολείο και να αρχίσουν να δουλεύουν είναι ότι μπορεί να είναι μόνα τους στη ζωή, να έχουν πάρει κάποιο δάνειο οι γονείς του και να μην να μπορούν οι ίδιοι οι γωνείς να το πληρόσουν και να βαζουν τα παιδιά τους να δουλεύουν. Τα παιδιά μπορεί σαυτή τη δουλειά που κάνουν να μην πέρνουν καλό μεροκάματο, και να τα βάζουν σε πιο σκληρή δουλεία για να πληρόνοται καλύτερα για να μπορούν οι γονείς τους να πληρώσουν πιο γρήγορα ταχρέη που έχουν. [19-Α-Ε] Προβλήματα αναφοράς

Αξιολόγηση κειμενικών προβλημάτων KEIMENO 2 Για την επιλογή του επαγγέλματός μου θα ζητούσα τη γνώμη πρώτα πρώτα των γονιών μου ύστερα θα ζητούσα από κάποιον φίλο μου ή κάποιον που να με ξέρει καλά επίσης θα ζητούσα τη γνώμη από κάποιον καθηγητή μου μιας και οι καθηγητές ξέρουν σε τι είμαι καλή και σε τι όχι. Επίσης θα συμβουλεβόμουν τον εαυτό μου και τους βαθμούς μου που πιστεύω θα ήταν οι τελική κριτές. [19-Α-Ε] Προβλήματα σύνδεσης

Προβλήματα οργάνωσης του κειμενικού είδους Αξιολόγηση κειμενικών προβλημάτων KEIMENO 3 Οι βασικοί λόγοι που αναγκάζονται ορισμένα παιδιά να εγκαταλείψουν το σχολείο είναι κάποιοι λόγοι, είναι ότι άμα οι γονείς των παιδιών δεν έχουν λεφτά για να πληρώσουν κάποια χρέοι και τα παιδιά αναγκάζονται να βοηθήσουν τους γονείς τους. [19-Α-Ε] Προβλήματα οργάνωσης του κειμενικού είδους

Προβλήματα κειμενικής στάσης Αξιολόγηση κειμενικών προβλημάτων KEIMENO 9 Εχθές εγώ και η υπόλοιπη τάξη μου πήγαμε και επισκευτήκαμε μια παραθαλάσσια περιοχή και θα θέλαμε να σας πούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι άνθρωποι … εμείς η άνθρωποι αρρωσταίνουμε από αυτό και γιαυτό πρέπει να βρούμε μια λύση γι αυτό το πρόβλημα … Εγώ θα έλεγα να βρούμε κάποιο άλλο μέρος για να ρίχνουμε τα σκουπίδια και ότι δήποτε αλλά άλλο μακριά από τη θάλασσα, δεν συμφωνείτε μαζί μου? Ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο της τάξης μας. Με αγάπη [19-Γ-Ε] Προβλήματα κειμενικής στάσης

Προς μια κειμενοκεντρική γλωσσική διδασκαλία Κείμενο: η γλώσσα ως επικοινωνιακό σύστημα, οργανωμένο σε μια συνεκτική ολότητα > Επικοινωνιακή πράξη Σχέση με τη γραμματική: Χωρίς το κειμενικό είδος η γραμματική είναι πολύ αφηρημένη > Γραμματική βασισμένη στο είδος: πώς χρησιμοποιείται η γλώσσα στο επίπεδο είδους/κειμένου. > Έμφαση στο τρόπο δόμησης των ειδών ώστε να είναι διακριτά από άλλα > Όχι μόνο κανόνες, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο λόγος ως επικοινωνιακή εμπειρία και γνώση του κόσμου > Γνώση μορφής και λειτουργίας/προθετικότητας σε κοινωνικό περιβάλλον

Κατηγορίες εξαπέλυσε με ανακοίνωση του το ΚΚΕ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι χρησιμοποιεί την εντολή που πήρε για τις επόμενες εκλογές προσπαθώντας «να παραπλανήσει τους απελπισμένους» και «να υποκλέψει ψήφους». Ακόμη, το ΚΚΕ λέει ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταργούν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους. Αναφέρει επίσης ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ανοιχτό το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις και στα νέα αντεργατικά μέτρα αφήνοντας  στο απυρόβλητο «τις αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια». Για το Κομμουνιστικό Κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί συνειδητά να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό με τις εξαγγελίες του  για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών προς όφελος των μικρομεσαίων, καθώς τους καταδικάζουν σε νέα δάνεια μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής περικύκλωσης από τα μονοπώλια. Το ΚΚΕ καταλήγει υποστηρίζοντας ότι ο λαός πρέπει «να πάρει διαζύγιο» από όσους τον καλούν να συνεχίσει στον εφιαλτικό «ευρωμονόδρομο» είτε «φορούν μνημονιακό είτε αντιμνημονιακό προσωπείο».

Arbitrage/Άλλοθι. Δραματική, ΗΠΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ 2012 (Έγχρ

Επειδή κάθε δευτερόλεπτο μετράει πρέπει τώρα ν' αρχίσουμε να γράφουμε όλο και περισσότερα ποιήματα για να καθαρίσουμε το τοπίο από τον τρόμο, την απειλή και τον θάνατο πρέπει τώρα να εξορκίσουμε τους εφιάλτες που κρύβονται ακόμη μέσα στην ελευθερία έτοιμοι να μας πιουν όλο το αίμα κι επειδή όποιος σήμερα ξεχαστεί μέσα στον εαυτό του θα είναι αύριο λησμονιά και στάχτη πρέπει τώρα να μάθει τι θα πει εχθρός και αδικία διότι η πραγματικότητα δεν γίνεται κατανοητή χωρίς την κατανόηση της αθλιότητας και της απελπισίας κι επειδή κάθε δευτερόλεπτο μετράει πρέπει από τώρα να πάμε στο σχολείο της φαντασίας για να σώσουμε ξανά τα όνειρα.