ΟΜΑΔΑ Ομαδική εργασία Τζιάτζιος Δημήτριος Ψουρούκα Ευαγγελία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Σπύρος Κίντζιος.
Advertisements

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Βασίλης Γαλάνης Φυσικός, MSc στις Επιστήμες της Αγωγής.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΡΟΕΦΗΒΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ N. Apostolidis PhD.
Παναγιώτης Νταβαρίνος Σχολικός Σύμβουλος ( ΠΕ 02) Διαπολιτισμική Γλωσσική Αγωγή και Διαθεματικότητα Διαπολιτισμική Γλωσσική Αγωγή και Διαθεματικότητα.
Δρ. Σπυρούλα Σπύρου C.D.A. Κολλέγιο  Μάθημα
Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών.
Υποδοχή Πρωτοετών Φοιτητών 2015 Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών.
ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ.
Ε. Αλεξοπούλου, Ε.Π.ΠΑΙ.Κ., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Εκπαιδευτική Τεχνολογία, Πολυμέσα (Εργαστήριο)
Παιχνιδοκεντρική Μάθηση
Ηγέτες της Αναπηρίας του Αύριο
Περιεχόμενα Παρουσίασης
Τεχνικες Αξιολογησης της Επιδοσης των Εκπαιδευομενων
3ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Scratch Game
Διδακτικές Προσεγγίσεις σε μαθήματα Προγραμματισμού
Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου
Συμβουλευτική Ψυχολογία & Προσανατολισμός
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΜΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Βάσεις Δεδομένων και web-based Εφαρμογές
LEARNING HOW TO LEARN WITH MICROWORLDS Feedback evaluation and help seeking (Yiannoutsou N. & Mavrikis M.) Παρουσίαση: Βάλια Γρηγορίου.
Gamification/Παιγνιοποίηση
Εισαγωγή στη Λήψη των Αποφάσεων
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα χρόνια της Κρίσης:
Η Συμμετοχή της Κύπρου στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Νεολαίας.
Επεξεργασία και διαχείριση στερεών αποβλήτων
LAMS.
Ηγεσία στη Φυσική Αγωγή & την Εκπαίδευση
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ,ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ,ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.
ΕΚΦΕ Πειραιά – Καλλίπολης Θάνος Ι., Σκλαβενίτης Δ., Αντωνίου Α.
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Εργασίες μαθητών σχ. έτους 2015 – Ο ΕΚ Ανατολικής Αττικής
ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ και ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ της ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ στο e-Learning
Βάσεις Δεδομένων και web-based Εφαρμογές
ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανάπτυξη Σχεδίου Μαθήματος στις Φ.Ε.
Δράσεις και προτάσεις για το
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2: Χρήση της σύνθετης δομής επιλογής
Εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια
Εργαλεία Γονικού Ελέγχου
Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ ΑΣΠΑΙΤΕ – ΕΠΠΑΙΚ
Πρόσβαση και συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στον κοινωνικό
«Κοιτώντας τους ήχους της Γής»
Η Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από τον κινηματογράφο: ένα διαθεματικό project στα Αγγλικά, στην ΣΤ’ Τάξη του Δημοτικού Βασίλης Ιωσηφίδης Έλενα.
ΔΙΑΛΕΞΗ 1 Σκοπός και λειτουργία νοσοκομείων
EL Greek.
Σχεδιασμός e-learning – Παιδαγωγική διάσταση
ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ - ΔΥΣΛΕΞΙΑ
ΜΑΡΙΑ ΡΕΛΛΙΑ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ MASTER ΕΑΠ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ
Αλεξάνδρα Παπάζογλου Φωτεινή Αραβανή
ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Χρίστος Τζάμας Διεύθυνση Υπηρεσιών Κατάρτισης Σεπτέμβριος 2018
Μελάνια και επικαλυπτικά (Ε)
Κυριάκος Λίγκας Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε.
μυθοσ ο ψηφιακοσ Γυμνάσιο Αμφίκλειας Ομάδα ανάπτυξης
Μοντέλα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών
Ρομποτακια στην ταξη μασ…
Έρωτας και συντροφικότητα
Πολυπλοκοτητα - netlogo
Παιδαγωγικού Ινστιτούτου & Εκπαιδευτικής Πύλης του Υ.Π.Ε.Θ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ / ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρητορική Μίσους (Hate Speech) Ηλεκτρονικά παιχνίδια (Game Over)
Στα διάφορα επαγγέλματα
Διατηρήσιμη (Αειφορική) Ανάπτυξη
Πρόληψη Συνήθων προβλημάτων στην παιδική ηλικία
Θεωρίες Μάθησης και Διδακτική Μεθοδολογία της ΘΕ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΜΑΔΑ Ομαδική εργασία Τζιάτζιος Δημήτριος Ψουρούκα Ευαγγελία Δραστηριότητα 2. Να αξιολογήσετε ένα τουλάχιστον ιστολόγιο από αυτά που βρίσκονται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Να τεκμηριώσετε όσο το δυνατόν πληρέστερα τις αξιολογικές σας κρίσεις. Καλό θα είναι το ιστολόγιο να περιέχει κυρίως εκπαιδευτικό προσανατολισμό και περιεχόμενο.

Αποφασίσαμε από κοινού να «αξιολογήσουμε» το εκπαιδευτικό ιστολόγιο: Game Based Learning – Παιχνιδοκεντρική μάθηση Διεύθυνση Ιστολογίου: http://blogs.sch.gr/gamebasedlearning/

Αξιολογήσαμε το ιστολόγιο ως προς: την εμφάνιση και την αισθητική του ιστολογίου. Την διεπαφή με το χρήστη. το περιεχόμενο και τη χρηστικότητα του ιστολογίου. την αλληλεπίδραση του ιστολογίου. την αξιοπιστία-εγκυρότητα του ιστολογίου.

Εμφάνιση και αισθητική του ιστολογίου. Διεπαφή με το χρήστη. Εμφάνιση και αισθητική του ιστολογίου. Διεπαφή με το χρήστη. Η εμφάνιση του ιστολογίου είναι πάρα πολύ καλή. Τα χρώματα, το μέγεθος της γραμματοσειράς, είναι πολύ φιλικά προς το χρήστη. Όλα τα κείμενα των αναρτήσεων εμφανίζονται πλήρη στη τρέχουσα σελίδα χωρίς να έχει κανένα άρθρο παραπομπή στο πλήρες κείμενο Δεν υπάρχουν παραπομπές σε διαφημίσεις. Το περιεχόμενο του ιστολογίου δεν παρουσιάζει ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη. Περιλαμβάνει εικόνες (σχετικές με το άρθρο), που κάνουν την εμφάνιση και την πλοήγηση στο ιστολόγιο ευχάριστη.

Περιεχόμενο και χρηστικότητα του ιστολογίου. Θετικά χαρακτηριστικά: Περιεχόμενο και χρηστικότητα του ιστολογίου. Θετικά χαρακτηριστικά: Τα άρθρα είναι ταξινομημένα ανά κατηγορία. Αυτό είναι πολύ θετικό για την χρήση του ιστολογίου, αφού η αναζήτηση των άρθρων γίνεται πολύ εύκολη υπόθεση. περιλαμβάνεται αρχείο δημοσιεύσεων που παραπέμπει σε νεότερες και παλαιότερες δημοσιεύσεις με βάση τον μήνα δημοσίευσης. στις δημοσιεύσεις που έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο γίνονται αναφορές σε αξιόπιστες πηγές απ’ όπου αντλήθηκε το υλικό συμπεριλαμβανόμενης και της ανάλογης τεκμηρίωσης για τις πληροφορίες που δίνονται. Υπάρχει πεδίο γρήγορης αναζήτησης. Υπάρχουν σύνδεσμοι που παραπέμπουν αμέσως στην «σελίδα» του εκπαιδευτικού παιχνιδιού. υπάρχει σήμανση των αναρτήσεων με ετικέτες.

Περιεχόμενο και χρηστικότητα του ιστολογίου. Αρνητικά χαρακτηριστικά: Περιεχόμενο και χρηστικότητα του ιστολογίου. Αρνητικά χαρακτηριστικά: το ιστολόγιο δεν είναι προσφάτως ενημερωμένο, η τελευταία δημοσίευση ήταν στις 29 Μαΐου 2014. δεν υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία άρθρων και εκπαιδευτικού λογισμικού. δεν περιέχει τίποτα στον σύνδεσμο «Χρήσιμοι σύνδεσμοι»

Αλληλεπίδραση του ιστολογίου. Θετικά χαρακτηριστικά: υπάρχει η δυνατότητα δημοσίευσης των αναρτήσεων σε κοινωνικά δίκτυα. Υπάρχει η δυνατότητα ανάρτησης σχολίων σε κάθε άρθρο.

Αλληλεπίδραση του ιστολογίου. Αρνητικά χαρακτηριστικά: δεν υπάρχει δημοσίευση σχολίων, παρατηρήσεων ή ακόμα και προτάσεων από τους χρήστες για το ιστολόγιο όπως και δεν υπάρχει απάντηση του δημιουργού προς τους αναγνώστες

Αξιοπιστία-εγκυρότητα του ιστολογίου. Θετικά χαρακτηριστικά: στις δημοσιεύσεις που έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο γίνονται αναφορές σε αξιόπιστες πηγές απ’ όπου αντλήθηκε το υλικό συμπεριλαμβανόμενης και της ανάλογης τεκμηρίωσης για τις πληροφορίες που δίνονται.

Αξιοπιστία-εγκυρότητα του ιστολογίου. Αρνητικά χαρακτηριστικά: Το περιεχόμενο των άρθρων, είναι αρκετά παλιό και προφανώς το ιστολόγιο δεν παρακολουθεί τα καινούργια παιχνίδια που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό που αναφέρει και ο τίτλος του. Δηλαδή την «Παιχνιδοκεντρική μάθηση». δεν υπάρχουν παραπομπές σε άλλα ιστολόγια του ίδιου ενδιαφέροντος ούτε αλληλεπιδρά με άλλα ιστολόγια. δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τον διαχειριστή του ιστολογίου.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: blogs.sch.gr/ditziatzio/ blogs.sch.gr/epsourouka/ Εργασίες μεσοδιαστήματος 4ης-5ης συνεδρίας Δραστηριότητα 3 Να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Να αναρτήσετε το υλικό που έχει παραχθεί κατά την 5η Συνεδρία. Θα μπορούσατε να αναρτήσετε ένα σχέδιο υλοποίησης δραστηριοτήτων με βάση τα μικροσενάρια που έχετε στη διάθεσή σας κατά την 5η Συνεδρία. ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: blogs.sch.gr/ditziatzio/ blogs.sch.gr/epsourouka/