ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μορφές Ενέργειας.
Advertisements

Σύγχρονες Πηγές Ενεργείας
Μορφές ενέργειας.
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ
ΤΟ ΝΕΡΟ Κύκλος του νερού και Λειψυδρία.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Χρυστάλλα Αναστασίου.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ αναφορά στα είδη και μετατροπές ενέργειας
ΖΕΤΑ ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΩΤΑ Β’4
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Αιολική ενέργεια Γ.ΜΕΡΝΤΑΡΙ, Θ.ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, Γ.ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ, Κ.ΜΠΟΥΝΤΑΣ,
Ερευνητική Εργασία Τμήμα ΑΠ’4 Σχολικό έτος Μαθητές : Ελευθεριάδης Χρήστος Δεληπετρίδης Γιώργος Τζιβλέρης Αποστόλης Παρτσόγλου Πασχάλης.
CRIMINAL MINDS. 4 Ο ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ PROJECT (α’ τετράμηνο) ΤΑΞΗ-ΤΜΗΜΑ: Α’3.
ο νόμος ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ήπιες Μορφές Ενέργειας
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Α ΞΙΟΠΟΊΗΣΗ ΉΠΙΩΝ ΜΟΡΦΏΝ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ Αιολική ενέργεια Γεωθερμική ενέργεια Ηλιακή ενέργεια.
Υπεύθυνη Καθηγήτρια Κα Μαυροματάκη Σταυρούλα Σχολικό έτος
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η ενέργεια αλλάζει συνεχώς μορφή
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ενέργεια Η ενέργεια είναι κάτι πολύ χρήσιμο στην ζωή μας. Την χρησιμοποιούμε καθημερινά,χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε.Η ενέργεια παρουσιάζεται.
ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΕΦΑΛΑ Β’
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ανάλογα με την προέλευση της ενέργειας και τον τρόπο που τη χρησιμοποιούμε, ονομάζουμε την ενέργεια:
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Σκοπός Έρευνας Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά την ενέργεια και ειδικότερα τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.
ΘΑΝΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ ΑΡΝΤΙΤ ΝΤΟΥΛΑΪ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ
Ενέργειες.
Καββαδίας Κωνσταντίνος
Μαθημα τεχνολογιασ εργασια αξιολογησησ β’ τριμηνου θεμα: ενεργεια
Τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΜΠΟΥΖΙΚΑ Θ. – ΠΕ 14
5.4 ΜΟΡΦΕΣ & ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 5.5 ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας !!. Αιολική ενέργεια Χαρακτηριστικά παραδείγματα εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας είναι τα ιστιοφόρα και οι ανεμόμυλοι.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Η Κοινωνία της Αφθονίας αρχίζει να διαγράφει μία προοπτική για την Κοινωνία της Δυστυχίας Στο μέλλον ο άνθρωπος ίσως τρέφεται.
ΑΡΤΕΜΙΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ Α1α
ΥΠΟΘΕΜΑ: ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ : ΤΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙΑ
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ενέργεια.
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Υ305 Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Θερμότητα.
(ΔΑΣΚΑΛΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΧ.Τ.)
Λειτουργία Συστημάτων Ενέργειας
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ήλιος άνεμος νερό γεωθερμία βιομάζα γαιάνθρακας πετρέλαιο φυσικό αέριο σχάση πυρήνων 1.Ποιες πηγές ονομάζουμε ανανεώσιμες και ποιες μη ανανεώσιμες;
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η επιρροη του φαινομενου του θερμοκηπιου στην καθημερινη Μασ ΖΩΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ ΒΙΔΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Α΄ 1.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Αντωνιάδης Αλέξανδρος
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου:
ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Ο ήλιος ακτινοβολεί φως και θερμότητα
Περιβαλλοντική εκπαίδευση
Μορφές ενέργειας Ηλίας Μπουναρτζής.
Project : Εναλλακτικές πηγές ενέργειας
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ.
Ηλεκτρικό κύκλωμα Ηλεκτρικό κύκλωμα είναι κάθε διάταξη που περιέχει ηλεκτρική πηγή αγωγούς, μέσω των οποίων μπορεί να διέλθει ηλεκτρικό ρεύμα .
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ Μάθημα : Τεχνολογία Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Μαρμαρίδου Ιωάννα Επανομή, Φεβρουάριος 2019.
1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ αναφορά στα είδη και μετατροπές ενέργειας ΦΥΣΙΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Μορφές ενέργειας Ενότητα 1η.
ΠηγΕΣ ενΕργειαΣ Ενότητα 2η.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Στόχοι: Ο μαθητής να μπορεί να: αναφέρει τις διάφορες πηγές ενεργείας που υπάρχουν στη φύση, σε πόσες και ποίες κατηγορίες χωρίζονται και ποίες πηγές ενέργειας περιλαμβάνονται σε κάθε κατηγορία.

Το ενδιαφέρον μας να μελετήσουμε της διάφορες πηγές ενέργειας είναι γιατί μετατρέπουμε την ενέργεια των πηγών αυτών σε ηλεκτρισμό (ηλεκτρική ενέργεια). Η ηλεκτρική ενέργεια ανήκει σήμερα στα σπουδαιότερα αγαθά της οικονομικής ζωής των λαών και η σημασία της εκτείνεται ακόμα και στην ατομική ζωή του καθενός μας. Σήμερα θα ήταν αδύνατο να φανταστεί κανείς τη ζωή μας χωρίς την ηλεκτρική ενέργεια. Ο ηλεκτρισμός παράγεται σε μεγάλους σταθμούς παραγωγής, χρησιμοποιώντας την ενέργεια η οποία υπάρχει στις διάφορες πηγές ενέργειας ή ενεργειακούς φορείς, (άνθρακα, πετρέλαιο, νερό, ουράνιο κ.λ.π.).

Στη φύση υπάρχουν διάφορες πηγές ενέργειας όπως είναι: η Χημική ενέργεια με υγρά καύσιμα η Χημική ενέργεια με στερεά καύσιμα (3) η Χημική ενέργεια με αέρια καύσιμα (4) η πυρηνική ενέργεια με πυρηνικά καύσιμα (5) η ηλιακή ενέργεια (6) η αιολική ενέργεια ή ενέργεια του ανέμου (7) η ενέργεια της βιομάζας (8) η ενέργεια των κυματισμών της θάλασσας (9) η ενέργεια της παλίρροιας (10) η γεωθερμική ενέργεια (11) η ηλεκτροχημική ενέργεια. (12) Τα νερά των μεγάλων ποταμών (13) Τα νερά των τεχνητών λιμνών (υδατοφράκτες) (14) Τα νερά των υδατοπτώσεων (καταρράκτες) Οι διάφορες πηγές ενέργειας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. (α) Τις ισχυρές πηγές και (β) τις ήπιες πηγές.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ Η θερμότητα η οποία προέρχεται από ισχυρές πηγές δυναμικής ενέργειας έχει σήμερα εξαιρετική σημασία για τον άνθρωπο ως πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ισχυρές πηγές δυναμικής ενέργειας που μας δίνουν τεράστιες ποσότητες θερμότητας είναι οι ακόλουθες: (1) η Χημική ενέργεια με υγρά καύσιμα (2) η Χημική ενέργεια με στερεά καύσιμα (3) η Χημική ενέργεια με αέρια καύσιμα (4) η πυρηνική ενέργεια με πυρηνικά καύσιμα

ΗΠΙΕΣ ΠΗΓΕΣ Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πηγών ενέργειας οι οποίες βρίσκονται κατανεμημένες πάνω στην επιφάνεια του εδάφους ή μέσα σ' αυτό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι πηγές αυτές ενέργειας ονομάζονται ήπιες, καθώς επίσης και οι μορφές ενέργειας τις οποίες προσφέρουν. Στις ήπιες μορφές ενέργειας ανήκουν: (1) η ηλιακή ενέργεια (2) η αιολική ενέργεια ή ενέργεια του ανέμου (3) η ενέργεια της βιομάζας (4) η ενέργεια των κυματισμών της θάλασσας (5) η ενέργεια της παλίρροιας (6) η γεωθερμική ενέργεια και (7) η ηλεκτροχημική ενέργεια. (8) τα νερά των μεγάλων ποταμών (9) τα νερά των τεχνητών λιμνών (υδατοφράκτες) (10) τα νερά των υδατοπτώσεων (καταρράκτες) Τα νερά που αναφέραμε πιο πάνω, όσο η υψομετρική διαφορά είναι μεγαλύτερη τόσο περισσότερη ενέργεια διαθέτει. Στην περίπτωση (8) το νερό έχει κινητική ενέργεια η οποία προέρχεται από δυναμική, ενώ στη περίπτωση (9) το νερό έχει δυναμική ενέργεια. Στην περίπτωση (10) το νερό έχει κινητική και δυναμική ενέργεια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Άσκηση 1 Να αναφέρετε δέκα πηγές ενέργειας που υπάρχουν στη φύση. Άσκηση 2 Να αναφέρετε σε πόσες κατηγορίες χωρίζονται οι πηγές ενέργειας που υπάρχουν στη φύση. Άσκηση 3 Να δώσετε τον ορισμό των ισχυρών πηγών ενέργειας και να αναφέρετε τέσσερις ισχυρές πηγές ενέργειας. Άσκηση 4 Να δώσετε τον ορισμό των ήπιων πηγών ενέργειας και να αναφέρετε δέκα ήπιες πηγές ενέργειας.