ΣΚΟΡΔΟ Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΗΝΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Πυραμίδα των τροφών.
Ρίγανη Αχλαδοκάστρου Ρίγανη Αχλαδοκάστρου.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Συνέχιση της έρευνας Δια.Μ.Αντ.Ι σε συνεργασία με το Ερευνητικό ίδρυμα «Υγεία του παιδιού» Μέτρηση των αλλαγών στο σωματικό.
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΠΑΡΗ.
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να τρώει όποιο φαγητό του αρέσει.Στις περισσότερες θρησκείες, υπάρχουν διαιτολογικοί κανόνες.
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ερευνητική εργασία «ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ»
Δ΄Δημοτικό Σχολείο Λατσιών 2η Τηλεδιάσκεψη Οίκαδε 4 Απριλίου 2011
Σαλατες - Salads.
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ(ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ) Η πορτοκαλιά δεν αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για το λόγο αυτό καλλιεργείται σε τροπικές και εύκρατες περιοχές.
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Διατροφή των Αρχαίων Τάξη: Στ 3 Μαίρη Τσιάκαλου Χαρά Σπύρου
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
Αρωματικά φυτά Θεραπευτικά βότανα.
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
οι περισσότεροι μαθητές, κατά τη διάρκεια της μελέτης τους, αναζητούν οτιδήποτε που θα είναι εύγεστο και λαχταριστό, έχοντας σαν αποτέλεσμα, στο τέλος.
Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
 Τα Αρωματικά Φυτά αποτελούν μια σπουδαία παράδοση για την Κρήτη.  Βοτανολογικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το νησί έχει από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα.
Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
Μύθος : Βρικόλακες Όνομα ομάδας :V 4 Vampire Μέλη ομάδας : Μουντζουγιάννης Μάνος Ρουκουνιώτης Ηλίας Φαβιάνος Στέλιος Φλάμπουρα Μελίνα.
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Άντζελα Μαρτιροσιάν Βάσω Κρομλίδου Ερμιόνη Κωνσταντά Σταυρούλα Κωτσαρή
COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIP EUROPEAN MULTIGUIDE
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
Ετοιμαστείτε για το Quiz γνώσεων της δάφνης
Ημερολόγιο ακαδημαϊκού έτους
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
Τα έθιμα των μηνών Μέλη ομάδας :.
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Πρακτική στη Κοινότητα
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Διατροφή στα στάδια της ζωής
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΚΟΡΔΟ Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Χεριμιάν Αλέξιος Τίτλος εργασίας: Σκόρδο Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΡΑΓΩΓΗ Το σκόρδο στην Ελλάδα φυτεύεται τον Οκτώβριο για να είναι νωπό ή τον Φεβρουάριο για να είναι ξερό. Όταν οι μέρες είναι μεγαλύτερες , δηλαδή την Άνοιξη, δημιουργείται ο βολβός. Το μάζεμα γίνεται κατά τον Ιούλιο και τον Ιούνιο. Στη συνέχεια ,όταν τα σκόρδα μαζεύονται, αφήνονται να μαραθούν και γίνονται αρμαθιές.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Το σκόρδο χρησιμοποιείται στην μαγειρική σε πολλές άλλες χώρες. Έχει καυστική γεύση, έντονη οσμή και είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε βραστά και ψητά. Επίσης χρησιμοποιείται στις σάλτσες, στις σαλάτες και γίνεται τουρσί ή συνδυάζεται με άλλα τουρσιά. Τέλος, μπορεί να καταναλωθεί και ωμό. Αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο διότι η υψηλή χρήση μπορεί να προκαλέσει διάρροια, εμετό και πτώση της πίεσης.

ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος κατανάλωσης του σκόρδου. Επίσης δεν υπάρχει συγκεκριμένη γιορτή για το σκόρδο ή γιορτή όπου τρώνε σκόρδο. Μπορεί να υπάρξει σε μερικά φαγητά όμως πολλοί προσπαθούν να το αποφεύγουν, γιατί προκαλεί μια ανεπιθύμητη αναπνοή λόγο της έντονης οσμής του.

ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ Το σκόρδο από την αρχαιότητα θεωρείται εξαιρετικό φάρμακο και σήμερα χρησιμοποιείται στην ιατρική λόγο τον αντιβιοτικών ιδιοτήτων που έχει. Είναι καλό για τα άτομα που έχουν υψηλή πίεση και είναι καλό κατά των σπασμών του εντέρου. Επίσης τα σκόρδα στην αρχαιότητα χρησιμοποιούταν ως φυλαχτά ενάντια στα δαιμόνια, στους βρικόλακες και κατά του ματιάσματος. Έτσι μια πλεξούδα από σκόρδα έδιωχνε το κακό μάτι. Το ίδιο γινόταν στην έγκυο γυναίκα και στο βρέφος. Σ’ αυτήν την περίπτωση τοποθετείται ένα κομμάτι σκόρδο. Τέλος, το τρώνε την πρωτομαγιά για εξουδετέρωση του κακού και χρησιμοποιείται για γούρι.

ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ Μ’ αρέσει πολύ το σκόρδο όμως όταν συνδυάζετε με άλλα φαγητά. Μερικά από αυτά είναι το ψάρι, το κρέας και στις σάλτσες ή σαλάτες. Όμως δεν τρώω πολύ συχνά ή σε μεγάλες ποσότητες γιατί μπορεί να προκαλέσει μεγάλη πτώση της πίεσης.

Το αγαπημένο μου : κοτόπουλο φουρνιστό με πατάτες, λεμόνι, θυμάρι και σκόρδο

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Για να δείτε τα στοιχεία βιβλιογραφίας πατήστε εδώ ή μπείτε σε αυτό το link: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CF%8C% CF%81%CE%B4%CE%BF

ΤΕΛΟΣ Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018