ΦΥΣΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ – ΔΙΑΚΡΙΣΗ (ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Βασικές έννοιες της κυματικής
Advertisements

ΔΟΜΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ (ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ)
Μικρή και μεγάλη κυκλοφορία
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΖΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ
Υπολογιστική Μοντελοποίηση στη Βιοϊατρική Τεχνολογία
Πρώτες Βοήθειες : Ο κοινωνικός άνθρωπος αρωγός στο συνάνθρωπο
ΒΛΕΠΩ 19 ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης Συμμετέχουν οι μαθητές: Εμμανουήλ Γρηγοριάδης Ελευθερία ΔρεστηλιάρηΓρηγόρης ΔρίλλιαςΠαναγιώτης ΚεραμιδάςΓιώργος Νασόπουλος.
«Οικονομία της Καρδιακής Λειτουργίας»
3. ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ Μ. Σαριδομιχελάκης
2. ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Σαββίνα - Μανώλης Έτος Μάθημα Πληροφορικής Τάξη Δ΄
Σεμινάριο Τελειοφοίτων Διατύπωση ερευνητικών υποθέσεων.
OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ;» Υπεύθυνη Καθηγήτρια Μακαρούνα Μαρία.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΜΙΛΗ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΙΑ Ε2. Ποια είναι τα σκουπίδια που πετάμε πιο συχνά και από τι υλικό είναι φτιαγμένα; ΧΑΡΤΙ ΜΕΤΑΛΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΓΥΑΛΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ.
1 Βιβλιογραφική Ανασκόπηση Literature Review. 2 Τι είναι η Βιβλιογραφική Ανασκόπηση;  Είναι η ικανότητα του σπουδαστή- συγγραφέα-ερευνητή να ανατρέχει.
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
Κατάρτιση και αποδελτίωση βιβλιογραφίας
ΤΙΤΛΟΣ POSTER ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
SURVIVOR GREECE 2017.
Ανασκόπηση βιβλιογραφίας
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Α2 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕ.Λ. ΘΕΡΜΗΣ
ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ.
Βιολογία Α’ Λυκείου 3. Κυκλοφορικό σύστημα.
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Σοφία-Άρτεμις-Δυσσινή Τσιάπου Β’ Θρησκευτικά
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ
ΑΠO ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Β1 1.ΙΑΣΟΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΜΑΚΡΗ 2.ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΓΕΡΟΔΗΜΟ
ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ ΕΠ.Λ 2ος ΚΥΚΛΟΣ ΚΥΜΑΤΑ ΕΚΦΕ ΑΛΙΜΟΥ 2010 ΛΑΓΟΥ ΜΑΡΙΑ 2010.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΩΚΧΚ Παιδιατρικής Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ
Μέλλου Χριστίνα Μπέτσης Γιώργος Οικονόμου Ευαγγελία Χάμζα Κλέιτον
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΑ 061 ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΕΝΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Τσιγκάρη Κυριακή1, Τζιαφέρη Στυλιανή2 , Καλατζή Παναγιώτα3
ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝTΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Σύνδρομο μετά ΜΕΘ νοσηλεία
ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΑΤΙΩΝ – ΕΙΔΗ (ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ)
ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ Για να αποφευχθούν ανθρώπινες απώλειες πρέπει προσεισμικά: Na εμπεδώσουμε την αντισεισμική συμπεριφορά Να γίνουν βίωμα κάποιοι βασικοί.
ΝΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ PCA ΣΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. Μοδινού Όλγα1, Κρητικόπουλος Κυριάκος2, Μαριδάκη Ευσταθία3, Πέτρακα Ελένη  1Νοσηλεύτρια.
Παθολόγος –Ογκολόγος, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός»
ΝΕΦΡΟΛΙΘΙΑΣΗ KAI ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Ουζουνάκης Πέτρος1, Κουρκούτα Βασιλική2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1Νοσηλευτής ΤΕ Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
ΧΗΜΙΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ Ηλιάδης Χρήστος1, Καραβοκύρη Μαρία2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Νοσηλευτής ΤΕ, Ιδιωτικό Θεραπευτήριο Θεσσαλονίκης 2. Απόφοιτος.
ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΡΟΥ
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Mπιάγκης Νικόλαος¹, Μουστάκας Δημήτριος¹, Μπάνη Αλεξία¹ 1.Φοιτητές Νοσηλευτικής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Εισαγωγή: Παρά.
Η ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1. Τσώνη Αλεξία, Μετ. Φοιτήτρια , Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα.
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Παθολόγος –Ογκολόγος, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός»
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ & ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ Μόνιος Αλέξανδρος1, Αμπραχίμ Σάρα – Ελένη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Καθηγητής,
ΩΤΑΛΓΙΑ – ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ (ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ)
ΜΟΡΦΕΣ ΑΚΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Κουρκούτα Λαμπρινή1, Βαγενά Κωνσταντίνα2, Παπαεμμανουήλ Αγάπη2 1, Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης 2,
ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ KAI ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΚΟΗΘΩΝ ΕΞΕΛΚΩΣΕΩΝ
ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14: ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
τι σημαίνει να είσαι παντρεμένος
Βιβλιογραφική Ανασκόπηση
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΥΣΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ – ΔΙΑΚΡΙΣΗ (ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ) Τζαμπάζη Χριστίνα1, Ελένη Καταή2, Σοφικίτη Παρασκευή-Σοφία3 1. Νοσηλεύτρια, ΠΕΔΥ Διδυμοτείχου 2. Νοσηλεύτρια, Μ.Α.Φ., Γ.Ν. Λαμίας 3. Νοσηλεύτρια Εισαγωγή Το φύσημα είναι ένας παθολογικός ήχος που ακούγεται στην ακρόαση της καρδιάς όταν η ροή του αίματος στην καρδιά είναι στροβιλώδης με αποτέλεσμα να παράγονται δονήσεις. Το καρδιακό φύσημα μπορεί να υπάρχει κατά τη συστολή της καρδιάς η κατά τη διαστολή ή μπορεί να είναι συνεχές. Το συνεχές φύσημα σχετίζεται συχνά με σοβαρό καρδιακό νόσημα. Το συστολικό φύσημα αξιολογείται ανάλογα με την ένταση του. Στο πιο αδύναμο δίνεται ο βαθμός 1/6, ενώ στο πιο έντονο δίνεται ο βαθμός 6/6. Μεθοδολογία Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε αφορούσε την μελέτη της βιβλιογραφίας που επικεντρώνεται γύρω από το καρδιακό φύσημα και τα χαρακτηριστικά του, όπως έχουν καταγραφεί κατά την τελευταία πενταετία και σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, όπως το Pubmed. Συμπεράσματα Για την καλύτερη διάκριση και κατάταξη των φυσημάτων έχουν θεσπιστεί ορισμένα κριτήρια, όπως η ένταση του φυσήματος, η σχέση του φυσήματος με τις φάσεις του καρδιακού κύκλου, η διάρκεια του φυσήματος και τα συνοδά στοιχεία του φυσήματος. Λέξεις-κλειδιά: Φύσημα, καρδιά, χαρακτηριστικά Βιβλιογραφία OnMed.gr (https://www.onmed.gr/ygeia/story/325703/fysima-stin-kardia-athoo-i-enoxo-oi-ypoptes-endeikseis) OnMed.gr (https://www.onmed.gr/ygeia/story/362783/fysima-stin-kardia-ti-einai-kai-poia-symptomata-prokalei) Medlook.net (https://www.medlook.net/Καρδιά-και-καρδιολογία/505.html) Iatronet.gr (http://www.iatronet.gr/ygeia/kardiologia/article/7934/athlitismos-kai-kardia-ti-prepei-na-prosexoyme.html) Δρ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος (http://www.athenspedcard.com/gia-goneis-and-astheneis/gnoseis-kai-plerophories/ta-kardiaka-phusemata-sta-paidia) Αποτελέσματα Τα καρδιακά φυσήματα μπορούν να προκληθούν από δομικές ανωμαλίες της καρδιάς, αλλά και από άλλες καταστάσεις, όπως αναιμία, εγκυμοσύνη και πυρετός. Στους ενήλικες οι συχνότερες αιτίες καρδιακών φυσημάτων είναι οι παθήσεις των βαλβίδων. Σκοπός Η ενημέρωση των νοσηλευτών για το φύσημα καρδιάς, τη σχετική παθοφυσιολογία και την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση.