Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Mπιάγκης Νικόλαος¹, Μουστάκας Δημήτριος¹, Μπάνη Αλεξία¹ 1.Φοιτητές Νοσηλευτικής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Εισαγωγή: Παρά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Mπιάγκης Νικόλαος¹, Μουστάκας Δημήτριος¹, Μπάνη Αλεξία¹ 1.Φοιτητές Νοσηλευτικής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Εισαγωγή: Παρά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Mπιάγκης Νικόλαος¹, Μουστάκας Δημήτριος¹, Μπάνη Αλεξία¹ 1.Φοιτητές Νοσηλευτικής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Εισαγωγή: Παρά την αύξηση των νοσημάτων που προλαμβάνονται με τα εμβόλια, το ποσοστό ανοσοποίησης του πληθυσμού παραμένει χαμηλό. Οι νοσηλευτές αποτελούν την πρώτη γραμμή στην παροχή φροντίδας υγείας και πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε παιδιά και ενήλικες στην καθημερινή νοσηλευτική πρακτική. Μέθοδος ανασκόπησης: Πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική αναζήτηση μελετών της τελευταίας τριετίας που έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, στην αγγλική γλώσσα με λέξεις κλειδιά: nurses, vaccination, administration. τα άτομα να θυμούνται τα προσεχή εμβόλια και δόσεις αλλά και τους ήδη πραγματοποιηθέντες εμβολιασμούς. Η κατάλληλη προετοιμασία του εμβολίου έχει σχέση με την αποτελεσματικότητα και είναι απαραίτητη για την διατήρηση της ακεραιότητας του. Απαιτείται άσηπτη τεχνική και συμμόρφωση στις κατευθυντήριες οδηγίες κατά την προετοιμασία. Κατά την χορήγηση του εμβολίου ο νοσηλευτής ακολουθεί πιστά της οδηγίες του κατασκευαστή σνωρίζοντας οτι η παραμικρή απόκλιση μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ή να αυξήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Αποτελέσματα: Ο νοσηλευτής που θα πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό πρέπει να γνωρίζει το ιστορικό υγείας του ατόμου/παιδιού και σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών να αξιολογεί και να προγραμματίζει τα προβλεπόμενα εμβόλια. Παράλληλα, διερευνά τις αντενδείξεις και προφυλάξεις πριν τη χορήγηση του εμβολίου, ακόμα και στην περίπτωση που το εμβόλιο έχει χορηγηθεί και στο παρελθόν. Σύμφωνα με έρευνες, οι νοσηλευτές αποτελούν την κύρια πηγή ενημέρωσης και εκπαίδευσης των γονέων κλαι γενικά των ατόμων για την σημαντικότητα της εμβολιαστικής κάλυψης στην ανοσοποίηση. Μια αποτελεσματική στρατηγική εμβολιαστικής κάλυψης είναι η διατήρηση ηλεκτρονικού συστήματος υπενθύμησης και ανάκλησης, που βοηθαει Σκοπός: Διερεύνηση των κατευθυντηρίων οδηγιών και των προϋποθέσεων για την πραγματοποίηση εμβολιασμών στην καθημερινή νοσηλευτική πρακτική. Συμπεράσματα: Απαραίτητη είναι η ολιστική προσέγγιση στην διαδικασία του εμβολιασμού με την αξιολόγηση, τον προγραμματισμό, την εκπέδευση, την αρχειοθέτηση, την τήρηση των κατευθυντηρίων οδηγιών και τη σωστή χορήγηση. Why immunization checklist? increase quality ensure completion Increase effectiveness Reduce threats Improve confidence Administering Vaccines: Clinic Resources from IAC Recommendations and Guidelines: Vaccine Administration ( Martins JRT1, Alexandre BGP1, Oliveira VC1, Viegas SMDF1 , Permanent education in the vaccination room: what is the reality, SCIELO.org, 2018;71(suppl 1):


Κατέβασμα ppt "ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Mπιάγκης Νικόλαος¹, Μουστάκας Δημήτριος¹, Μπάνη Αλεξία¹ 1.Φοιτητές Νοσηλευτικής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Εισαγωγή: Παρά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google